Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 31.01.2006., 00:43   #31
JVC MX-GT88
Premium
Moj komp

JVC MX-GT88's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Sve OK...
Ovo tvoje je sigurno jako...
Imo sam svojevremeno neki analogni receiver Harman/Kardon koji je bio ok, al je bio jako star i krčo je ko k... pa sam ga zamjenio ovom linijom i JAKO sam zadovoljan
Pozdrav
JVC MX-GT88 je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2006., 02:09   #32
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
dajte te watte ostavite po strani jer kao prvo tu sve neke nerealne vrijednosti, kao drugo kroz watte možete vidjeti glasnoću dotične komponente isto kao i kroz podatak o kubikaži veličine kotača na autu.
Čovjek želi reč da mu je linija glasnija od z-5500. Na kraju neznam ni koliko ta linija ima W i na koliko ohma...

Citiraj:
tu je greška, nisam mislio na PEAK POWER nego na music pover!
Tipfeler, tak sam sad skužio da sam krivo napisao

Citiraj:
a to kaj rade na 6ohma u ovom slučaju nema nikakve veze
Ako nema veze onda je po tome svejedno dal je linija na 4 ili 8 ohma, a koliko ja znam nije.

Citiraj:
Za ovih 62w RMS-a na 8ohma...to kaj piše velika je glupost jer ta sitna membranica nemre isporučit tolku snagu...membrana je tek par cm...
Zvučnici kao prvo imaju THX i misliš da bi dobili THX da nemogu dat toliko, za srednje i pogotovo visoke nije bitno da membrana bude velika (jer da je velika ne bi mogla reproducirat visoke jer bi imala prevelik otpor).

Ovo što newalss i Panzer kažu za Bi amplifier i jačinu linije s obzirom na cijenu.. hmm..slažem se s njima

Na svom tulumu sam imao spojene zvučnike 2x100W Celestion 332, 2x 150W (neznam točno koje), i U.S. Blasterovo pojačalo 2x300W sve na 8 ohma (pojačalo 30kg ), zvuk je davala TerraTec Aureon Sky i Audigy2 (malo jedna malo druga) i mogu ti reč da se nije SMIJELO jako pojačat..

Sad što se tiče hi-fija imam 2 Celestiona 332 i Sonyevo pojačalo 2x65w i mogu ti reč da kad treba da se i meni zidovi tresu, a pogotovo kad dodam woofer od z-2300 (120w).

Ak si zadovoljan linijom super al nemožeš uspoređivat mini liniju od 2 soma kn sa digitalnim zvučnicima koji IMHO su bolji od gotovo ako ne i svake mini linije.
A Bi amplifier na takvoj mini liniji me podsječa na ono 2x120w dvije prdilice, al nigdje ne piše P.M.P.O...

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 31.01.2006., 09:42   #33
JVC MX-GT88
Premium
Moj komp

JVC MX-GT88's Avatar

Citiraj:
Originally posted by buljo
Čovjek želi reč da mu je linija glasnija od z-5500. Na kraju neznam ni koliko ta linija ima W i na koliko ohma...

Tipfeler, tak sam sad skužio da sam krivo napisao

Ako nema veze onda je po tome svejedno dal je linija na 4 ili 8 ohma, a koliko ja znam nije.

Zvučnici kao prvo imaju THX i misliš da bi dobili THX da nemogu dat toliko, za srednje i pogotovo visoke nije bitno da membrana bude velika (jer da je velika ne bi mogla reproducirat visoke jer bi imala prevelik otpor).

Ovo što newalss i Panzer kažu za Bi amplifier i jačinu linije s obzirom na cijenu.. hmm..slažem se s njima

Na svom tulumu sam imao spojene zvučnike 2x100W Celestion 332, 2x 150W (neznam točno koje), i U.S. Blasterovo pojačalo 2x300W sve na 8 ohma (pojačalo 30kg ), zvuk je davala TerraTec Aureon Sky i Audigy2 (malo jedna malo druga) i mogu ti reč da se nije SMIJELO jako pojačat..

Sad što se tiče hi-fija imam 2 Celestiona 332 i Sonyevo pojačalo 2x65w i mogu ti reč da kad treba da se i meni zidovi tresu, a pogotovo kad dodam woofer od z-2300 (120w).

Ak si zadovoljan linijom super al nemožeš uspoređivat mini liniju od 2 soma kn sa digitalnim zvučnicima koji IMHO su bolji od gotovo ako ne i svake mini linije.
A Bi amplifier na takvoj mini liniji me podsječa na ono 2x120w dvije prdilice, al nigdje ne piše P.M.P.O...
Već sam stoput napiso njenu snagu, a ti kao hi-fi "stručnjak" upijaš gluposti koje proizvođači pišu ko spužva vodu...Ne kažem ja da snaga te linije nije pretjerana, je, al ak je Logitechov podatak istinit (pogotovo za te satelite) onda je ovo i više nego istinito...
Naravno da nije svejedno na kolko oma rade zvučnici, al omaža zvučnika mora biti (trebala bi) jednaka omaži pojačala, ak da smatram da omi nemaju preveliku ulogu u snazi...Istina, nije isto dal je pojačalo 100w na 6 i na 8oma, al ak je više wati na 6oma onda dođe na isto!!!
Kakve veze ima THX sa veličinom membrane???Jel ti znaš kaj je uopće THX???
Ovo za tvoj tulum---ima nas svakakvih, neko je manje zahtjevan neko više, al vjeruj mi, ja još nisam čuo muziku koju bi me bilo strah pojačat...
Ta se nije rodila, a to mnogi i znaju...hehehe
I da, mini liniju od prek 3 soma kuna...(kad je tek stigla)
2x120w prdilice???Ne znam kaj bi ti reko na ovo...Vjerojatno si pogodio u njenu najjaču točku...upravo tih 2x120wBASSA...
Gle, ne zanima me kaj misliš, al glupo je sudit a nisi ČUO...Moraš Čut pa ćeš onda imat pravo da kažeš neš u vezi toga...
Staro 31.01.2006., 15:24   #34
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Ovo za THX me nisi shvatio, jer valjda znaš što zvučnici moraju proč da dobiju THX certifikat, onda valjda su i toliko jaki. Ili ne?

Ako imaju manju membranu onda će falit srednjih (što je i obično slučaj sa zvučnicima koji imaju 1 driver).

Strah me bilo pojačat jer mi susjedova kuća nije u baš najboljem stanju, pa ne želim ić po sudu..

Ono za prdilice nisam mislio na tvoje nego na one male prdilice koje koštaju 50kn i imaju 2x120W P.M.P.O. ( pogledaj u kojem je to kontekstu bilo).

Ova rasprava je počela kad si rekao da je tvoja mini linija jača od Z-5500, što mi je preteško za povjerovat.

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2006., 15:39   #35
Dog_Father
Premium
Moj komp

Dog_Father's Avatar

Datum registracije: Dec 2003
Uff, jeste otisli u OT. Ja sam samo pitao sta da kupim, a ovo ode u diskusiju jeli jaca linija ili z5500. Kako god ja necu kupiti ni jedno od toga.
Tako da, svi ste u pravu.
Staro 31.01.2006., 22:52   #36
JVC MX-GT88
Premium
Moj komp

JVC MX-GT88's Avatar

Dog_Father sorry na OT!!!
Ok, ja sam čuo i izrazio svoje mišljenje,ti imaš svoje i to je OK!
Uglavnom, uzimajući u obzir akustiku prostora uvijek je teško usporedit dva sustava ak nisu u istom prostoru...Tak da,nikad ne znaš, možda se meni činilo zbog prostora,al Z5500 me uopće nisu impresionirali pa možda sam tak steko dojam...
Na kraju samo mogu reć da su tu razlike u snazi minimalne i da bi z5500 i JVC MX-GT88 imali žestoku borbu za pobjedu...Nije sad tu neka velka razlika, al bi jedan od sustava sigurno bio bar malo jači, a u ovom mom slučaju jača je bila MX-GT88...
@buljo možda ćemo jednom imat priliku čut direktno MX-GT88 vs. Z-5500...
Pozdrav!
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno