|
![]() |
#31 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
![]() Sve 5. Što je najgore, u ovo kučiše mogu ubaciti samo jedan na stražnju stranu, ali naprijed bi trebao biti usis, ali kučište ima samo plastične ploče (pune) tako da ništa od toga. Aha, možda bi i stao u moje kučište, budem provjerio.
![]() |
![]() |
#32 |
Premium
|
![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Tebi bi trebalo veće kućište. Za tako zahtjevne stvari i komponente, ITX kućište je premalo. Cirkulacije zraka je loša, a komponente ti se jako griju. Po meni, kupnja većeg kućišta bi ti trebala biti primarna okupacija.
![]() |
#34 |
Premium
|
Poanta je bila imati što manji PC, jedina razlika što tada (prije 3 godine kada sam sastavljao ovo) prioritet nisu bile performanse. Možda nabavim drugo kuštište sa odličnim protokm zraka, ali istih/sličnih dimenzija.
![]() |
#35 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Ja bi okrenuo napajanje da vent usisava zrak od CPU, straga stavio vent da puse unutra i na CPU najveci tower hladnjak koji ide. Alternativno top down neki veci 120mm+ ako ti bi pasao izmedu napajanja i straznjeg usisa. Tu bi cak Ryzen 9 mozda prosao.
Lenovo LOQ || AMD Ryzen 5 8645HS / 16 GB DDR5 / 1TB Micron M.2 2242 / 1TB Sandisk Extreme nvme M.2 / nVidia Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Lenovo Thinkpad T540p || Intel Core i7-4700MQ / 16GB DDR3 / 240GB Sandisk Plus / nVidia Geforce GT 730 / FreeBSD 14.3 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Premium
|
Citiraj:
Prvo ću vidjeti kolike sam sreće sa pronalakom dotičnog procesora, a onda ću uzeti hladnjak + vent za CPU + dodatne ventilatore za kučište.
![]() |
![]() |
#38 | |
Premium
|
Citiraj:
Kak nema? https://www.corsair.com/us/en/p/psu/...-cp-9020105-na Sve se to da skemijat ![]()
Lenovo LOQ || AMD Ryzen 5 8645HS / 16 GB DDR5 / 1TB Micron M.2 2242 / 1TB Sandisk Extreme nvme M.2 / nVidia Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Lenovo Thinkpad T540p || Intel Core i7-4700MQ / 16GB DDR3 / 240GB Sandisk Plus / nVidia Geforce GT 730 / FreeBSD 14.3 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
SF600 ima zero rpm vent dok unutarnji termistor je registrira porast temperature uslijed loada i kresne vent. Da ne bi na kraju zavrsio s napajanjem koje konstantno pali/gasi vent iako npr nema loada vec termistor registrira toplinu iz kucista. Nije bas idealno rjesenje imho. https://smallformfactor.net/reviews/...Fan-Controller Na mom SF600 platinum se u 3 pune godine nije ni formirao sloj prasine na ventu.
![]() |
![]() |
#40 |
Banned
Datum registracije: Feb 2021
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 | |||
Premium
|
Citiraj:
Đizs, nakon 3 godine zaboravih detalje, sorry. Zbog tijesnog kučišta vent se ni ne vidi. Kad uhvatim vremena budem onda okrenuo napajanje kak si i preporučio, hvala! Citiraj:
Ovakvo riješenje mi se zapravo sviđa. Citiraj:
Slažem se, no s obzirom da sam u Irskoj, paše mi da kompjuter malo zagrije prostoriju da ne moram palit' grijanje, i da, ovo nije šala. Ako je cijelo ljeto možda dva puta bilo 25°C dan-dva... ![]()
![]() |
![]() |
#42 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Uh, sta si "zatvorio" vent na prednjoj strani kucista? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#43 | |
Premium
|
Citiraj:
Prije 2 dana sam okrenuo napajanje, usput sam se opet razočarao kvalitetom kučišta (jer je plastično) te se nosač napajanja rasuo u komadiće... Ali super ljepilo je pomoglo ![]() 2 sata izgubljenog vremena tu noć... +1h ujutro da sve sastavim: Obje bočne ploče sam odličio ostaviti daleko, daleko od kučišta. Ono što je sigurno, ako nađem CPU koji je u planu, tada treba i "bolji" hladnjak, koji će biti puno teži, i pitam se jel bi kučište izdržalo... ne gini mi novo kučište ![]()
![]() |
![]() |
#45 |
Premium
|
Haha, blizu ![]() Za sada cu ostaviti kuciste, samo ga imam otvorenog i to je to. Jos uvijek trazim procesor (rabljeni), ali izgleda da ce to potrajati... Jel netko zna zasto isti (mozda samo naizgled isti) procesor ima skroz drugaciju cijenu? Gledam Ryzen 7, 5800X (ima ga za 181 euro, zatim za 606 eura i na kraju za 562 eura), nema mi to smisla.... https://www.senetic.ie/amd/amd_pc_cp...=94.33-3998.33
![]() |
#46 | |
Premium
|
Citiraj:
Jer su trenutacno na hebenim akcijama ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Premium
|
Citiraj:
R7 5800X za 160 eura, a gledao sam i R9 5900X, koji je 255 eura. Za bili koji od ta 2 trebat' cu dobar hladnjak, znaci minimalno jos 100 eura... hm... Kopka me jel mi treba R9 uopce? Razmisljam logicno, tj. koliko cu zapravo razliku stvarno vidjeti u usporedbi sa svojim R5 5600G ?
![]() |
![]() |
#49 | |
Premium
|
Citiraj:
Gle ak je za gaming onda je logican izbor jedan od X3D modela zbog 3D Cache-a. Za sve ostalo dobivas prakticki vise jezgri i malo bolju arhitekturu. Sto se arhitekture tice pomak u performansama mozda ni neces primjetiti. Ako radis nesto zahtjevno sto koristi dodatne jezgre onda ces sa Ryzen 7/9 itekako osjetiti razliku. Pitanje koje si moras postaviti jest - sto od mojih aplikacija bi osjetno profitiralo ako uzmem Ryzen 9 u odnosu na Ryzen 7?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 | ||
Premium
|
Citiraj:
Može link? Ja nisam uspio naći ništa po toj cijeni... Citiraj:
Treba mi samo za Adobre Lightroom / Photoshop, ne igram igrice. U planu je i video obrada u budućnosti, Adobe Premier ili DaVinci Resolve Studio. Još se jednom zahvaljujem svima na odgovorima, jer znam da tema nije previše zanimljiva...
![]() |
![]() |
#51 |
Premium
|
![]() Pozrav ekipa, dobio sam preporuku za ovaj hladnjak: Thermalright Silver Soul 110 https://www.amazon.de/-/en/Thermalri...66&sr=8-1&th=1 ...s obzirom da se radi o mini ITX kompjuteru. Problem je sto nigdje ne mogu naci tocan TDP, ali cini se da bi taj hladnjak bio sasvim okay za Ryzen 7 5800X (koji jos nisam kupio, ali ako dobijem potvrdu da je ovaj hladnjak ok, onda uzimam taj procesor). Hvala!
![]() |
#52 | |
Premium
|
Citiraj:
Sa Thermalright-om nemozes pogrijesiti.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Premium
|
![]() |
#54 |
Premium
|
Pozdrav svima, konačno sam nabavio procesor neki dan ![]() Rabljeni Ryzen 9 5900X za 160€ (sa matičnom Asus ROG strix X570-F gaming sa greškom na glavnom PCE slotu). Hladnjak: https://www.thermalright.com/product...oul-110-black/ Također sam nadogradio RAM (sa 2x8GB na 2x16GB) na 3200MHz. Nadogranja memorije me nije ništa košta jer sam stari RAM uspio prodati za odličnu cijenu ![]() U međuvremenu sam nadograio i grafiču, sada imam Asus ROG strix gaming RX6650XT Ono što sam htio reći, da za sada, koristeći Adobe Lightroom, nisam osjetio nikakav napredak (brži load / obrada, što već...), ali rekao bi da ću u video obradi vidjeti razliku (nisam još stigao testirati).
![]() |
#55 |
All-rounder
Datum registracije: Sep 2013
|
Ja koristim Premiere i sa 5800X na 9800X3D isto nema razlike, ali nisam ju ni očekivao kod kompetentnih proceva te klase. Output ionako ide preko grafičke. Handbrake ponekad koristim za transkodiranje i on koristi proc, ali tako male klipove da je beznačajno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Premium
|
Citiraj:
OK, ja sam imao R5 5600G sto je već puno slabiji od tvojih kombinaciji. Budem opet grafičku promjenio, nadam se prije masovnih poskupljenja...
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|