|
![]() |
#31 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
![]() |
![]() |
#32 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Prvo sam bio na godisnjem, pa su mi zene bile bolesne, pa sam pripremao ispit, pa kad sam napokon na kraju pao nadjoh malo vremena i za komunikacije... ![]() Jest, tamo sam. Mislim, kad nadjem vremena. ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
I'm nightrider
Datum registracije: Mar 2005
|
sam malo...ajmo ovak... ak master i slave, ko što vam pišete nemaju nikakvu prednost jednog nad drugim...na koji se način nekad davno određivao prioritet diska kod butanja ??? i nije istina da je formatiranje diska isto što i zero fill... naime...kolko ja znam...kod formatiranja sam obrišeš adresne lokacije dok podatci ostanu netaknuti...a ziro filom cjeli disk ( uključujući i MBR ) zapuniš nulama... a što se tiče onih nekih upravljačkih programa i firmwarea i slično...oni su kolko ja znam na elektronici diska a ne na pločama...tak da...hmh...il ja neš nisam dobro vam skužio ili... |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Premium
|
Citiraj:
Master / Slave specifikacija je jako lose nazvana, stoga danas ima donekle nepotrebne predrasude. Zadnjih nekoliko godina nema apsolutno nikakve razlike, IDT rjesava svoje, napredni BIOS-i isto, stoga je skoro apsolutno svejedno koji je disk gdje. Sto se tice FW-a i ostalog, nije bas sve tako straight, malo je "kompliciranije" i neke se stvari stvarno i pisu na disk.
![]() |
![]() |
#35 | |
I'm nightrider
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
al već tam negdje 95ice i 98ice sam fino počeo kopat po kablovima i rezat prste po limovima kućišta.. i dobor znam da si jako moro pazit kak svaki jumper stoji...tj...aj probaj spojt disk na ide0 i na ide1...pa ovaj na ide0 jumpiraj na slave a ide1 na master...instaliraj vindoze...pa onda stavi na cs...da viš zla !!! il nedo bog da oba staviš ko master ili ko slave... štoviše...određenom kombinacijom optičkih uređaja i diskova na jednom kanalu si mogo dobit bolje/lošije performanse...tak da...to sa master i slave nij bilo sve tak bezazleno... danas je to sa sata malo drugačije...sam pozabadaš i u biosu poštelaš i amen... e sad...fw i ostale upravljačke instrukcije 100% nisu na pločama... to odgovorno tvrdim... jer...hmh...ak je to tak...kak bi onda disk mogo radit kad ga napuniš nulama ??? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Premium
|
Citiraj:
Slaganje sabirnica je potpuno stvar za sebe, no problem su "opcepoznate cinjenice" koje vrlo cesto nemaju pokrice u standardu. Inace, na ploce se stavlja svasta. Nulama ces napuniti samo ono sto ti disk da, ako mislis da mozes plattere potpuno napuniti nulama - ne mozes. Neki diskovi koriste dio ploca (korisniku nedostupan) za razne informacije, od stanja RAID-a, specificni metadata zapisi, specificni zapisi i od samog FW-a itd.
![]() |
![]() |
#37 |
Member
Datum registracije: Jul 2005
|
ja sam siguran da ako ne cijeli firmware onda bar dio njega stoji na pločama jer sam ja u jednom slučaju 0 level formatom uništio disk tj bios a i specijalizirani softver ga više neprepoznaje |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
kenova
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
kad napravis zero fill *sadrzaje* svih sektora ces ispunit nulama ako hoces ponovno napisat definicije sektora i staza moras napravit low-level format to ne mozes nikako napravit nekim generickim alatima (u biti mislim da ne mozes nikako osim u tvornici gdje je disk napravljen ili ce disk ignorirat pokusaj, ovdje nisam siguran) kad napravis format diska u recimo ext3, onda se na disk zapisuju strukture tog datotecnog sustava i o tebi ovisi hoces li napravit quick format gdje se samo sve strukture oznace kao prazne ili ces ih i stvarno pobrisat (ne-quick high level format ![]() firmware nije zapisan na ploce nego je u flash memoriji koju cita i izvrsava mikrokontroler |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|