Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.01.2006., 18:17   #31
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Kupi
tor je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2006., 18:23   #32
Denzil
Secret Undercover Agent
Moj komp

Denzil's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Nije li to obican splitter? Ili popularno "T" razdjelnik? Jedna razlika koju vidim, osim navoja, je raspon do 2000MHz umjesto 1000MHz kolko imaju moji "T" razdjelnici ?
Oglas

Oglas
Staro 09.01.2006., 21:53   #33
Nebelwerfer
Nebelwerfer
Moj komp

Nebelwerfer's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
Citiraj:
Originally posted by acer
Sobne antene pomazu iotekako.Moj DVB-T stick radi sa sobnom antenom bez problema.
Zanimljfo.

Eto, moja kartica nije radila ni sa antenom dobivenom uz nju ni sa sobnom antenom....proradila je isključivo uz riblju kost.
Staro 10.01.2006., 07:41   #34
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Denzil
Nije li to obican splitter? Ili popularno "T" razdjelnik? Jedna razlika koju vidim, osim navoja, je raspon do 2000MHz umjesto 1000MHz kolko imaju moji "T" razdjelnici ?
Nisam uspio otvoriti sliku koju je tor poslao, ali prema dvostrukom vlastitom istustvu tebi treba "trostruki" spliter sa F-konektorima (to su ti sa navojem). Dakle jedan ulaz za antenu i tri izlaza, to sam primjenio kod kuce i kod vec navedenog sogija.

1. ulaz kablovska TV, izlazi 2xTV + analogni TV tuner u mojem PCju

2. ulaz sirokopojasna antena od 40kn na krovu, izlazi 2xTV + terratec DVB-T PCI tuner u PCju kod sogija

Nikakvih problema oko signala nema. Samo nemoj koristiti one splitere 1 u 2 od 5kn jer oni ruse jacinu signala na izlazima
Verifikacija poštenog trgovca #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9
pogi je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2006., 07:46   #35
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

Citiraj:
Originally posted by acer
Zadovoljan sam,slika i zvuk su odlični.
Mislim da vrijedi te novce.

Daj mi samo reci koju imas MBO? Zanima me jer pretpostavljam da usb mora biti 2.0 da bi to radilo. Da li je na nf7-sl v2.0 sa xpsp2 to zadovoljen uvjet?
Staro 10.01.2006., 09:12   #36
acer
Whatever :)
Moj komp

acer's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Imam Soltek 75DRV4 koja na sebi ima USB 1.1,ali je stick spojen na dodatnu karticu(PCI USB 2.0 kontroler) i radi bez problema.

GIGABYTE B450 AORUS PRO
Fractal Design Define XL R2
Chieftec A-80, CTG-750C, 750W
AMD Ryzen 5 3600
Be Quiet Dark Rock Pro 4
Asus Nvidia GTX 1060 OC Edition, 3GB
Avermedia Live Gamer HD Lite
GEIL Evo Spear AMD GASB416GB3200C16ADC, DDR4 3200MHz, kit 2x8GB
Kingston NVMe M.2, 1TB
LG BH16NS55 Bluray writer
LG GGW-H20L Bluray writer
27" Philips
Brother HL-2240
Das Keyboard 4 Professional, MX brown
Logitech mouse G402
Scanner HP Photosmart G3010
Cambridge Audio DacMagic 100
Scythe SDAR-2100 + Scythe Kro Craft Speaker SCBKS-1000
Windows 10 PRO x64

acer je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2006., 09:13   #37
Denzil
Secret Undercover Agent
Moj komp

Denzil's Avatar

Citiraj:
Originally posted by pogi
Nisam uspio otvoriti sliku koju je tor poslao, ali prema dvostrukom vlastitom istustvu tebi treba "trostruki" spliter sa F-konektorima (to su ti sa navojem). Dakle jedan ulaz za antenu i tri izlaza, to sam primjenio kod kuce i kod vec navedenog sogija.

1. ulaz kablovska TV, izlazi 2xTV + analogni TV tuner u mojem PCju

2. ulaz sirokopojasna antena od 40kn na krovu, izlazi 2xTV + terratec DVB-T PCI tuner u PCju kod sogija

Nikakvih problema oko signala nema. Samo nemoj koristiti one splitere 1 u 2 od 5kn jer oni ruse jacinu signala na izlazima
Da otvoris njegovu sliku moras pasteat link koji je naveden i dodat WWW ispred...nije li to ocito ?
Dok sam kupovao splittere nije bilo niceg osim BAS TIH plasticnih sranja za 5kn no uspio sam nac metalnu verziju..ne znam dal je to ista stvar ko plasticni al je kostao 15ak kuna cini mi se i djeluje full kvalitetnije. Problem je u tome kaj ja imam 3 (slovima: TRI!!) T utikaca na jednom mjestu: dakle antena ide u video, a iz videa taj signal ide na 2 TV, moju DVB-T, i jos je na svo to sranje ustekan izlaz od receivera.. tak da bi meni trebala 4 izlaza iako je ovo od receivera ulaz. A taj receiver je tu jer je TAK svejedno dal ga spojim tu ili 20cm dalje prema televizoru...
Pa daj mi reci di mogu kupit "postene" splittere i za koliko? I da li moraju biti to ti sa navojem? jer ako moraju onda moram i te konektore kupit i montirat ih na sve kablove..a 2 su tvornicka.. i jel to opce ide na te obicne koaksijalce?
Staro 10.01.2006., 10:58   #38
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

Citiraj:
Da otvoris njegovu sliku moras pasteat link koji je naveden i dodat WWW ispred...nije li to ocito ?
Ahm.....da to je to. uspio sam sada.

Citiraj:
Problem je u tome kaj ja imam 3 (slovima: TRI!!) T utikaca na jednom mjestu: dakle antena ide u video, a iz videa taj signal ide na 2 TV, moju DVB-T, i jos je na svo to sranje ustekan izlaz od receivera..
Iskreno receno prema opisu nisam bash skuzio. Nekakva skica bi dobro dosla. Prema ovome sto sam skuzio ti imas dva ulaza: klasicnu antenu i jos nekakav risiver pretpostavljam digitalni satelitski?

Nemam nista za crtanje sad instalirano pa crtam u worddrawu !!!

Da li je to ovako spojeno? Kakve imas splitere? Nacrtaj stvarno stanje pa ce mo pomoci...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	shema.jpg‎
Views:	381
Size:	7.9 kB
ID:	5565  
Staro 10.01.2006., 12:20   #39
Denzil
Secret Undercover Agent
Moj komp

Denzil's Avatar

Slika vrijedi 1000 rijeci :
Staro 10.01.2006., 14:00   #40
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

Huh?

Par pitanja:

1. ako taj spliter ima jedan ulaz i tri izlaza, gdje si pobogu spojio izlaz iz risivera? Daj ako imas fotic to slikaj. To nemoze biti dobro?

2. zasto se VHS nalazi izmedju antene i splitera? Da bi mogao gledati VHS kazete na oba TVa?

3. Da li isto vrijedi i za risiver, tj. zelis mogucnost gledanja programa sa risivera na oba TVa?

Tada je rijesenje mozda ovo, ali to ti je vrlo amatersko rijesenje, mozda da potrazis pomoc na nekoj newsgrupi tipa hr.rec.tv ili neku o elektronici. Ako je odgovor na 2. i 3. NE tada postoje daleko bolja "amaterska" rijesenja
Attached Thumbnails

Name:	shema2.jpg‎
Views:	282
Size:	9.1 kB
ID:	5566  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.01.2006., 19:02   #41
Denzil
Secret Undercover Agent
Moj komp

Denzil's Avatar

OK..vidim da ti jako doslvno shvacas tu shemu
vec sam reko da imam 3 T utikaca a ne splitter.. svi su nabijeni jedan na drugi i redoslijed spajanja, nakon izlaska iz videa bi bio: PC -> TV1 -> TV2 i Receiver.
Dakle zadnji T ima oba konektora slobodna i na njemu su TV2 i receiver. A ako spojim svoj PC poslje receivera onda nemam signal uopce.. to me i mucilo na pocetku ovog threada.
E sad, u pocetku je bilo bitno da se na svim TVima (i mojoj tadasnjoj analognoj TV kartici) vidi program sa videa i eventualno receivera, no danas to vise nije bitno. I brijem da se "vlasnik drugog TVa" ne bi zalio da mu uskratim pogled na video i satelit. njemu je bitna samo antena. dok ovaj glavni TV iza kojeg se sve to nalazi zeli naravno gledati sve.
Sa tim informacijama na umu, sta predlazes??
Inace nakon sto sam malo procackao po tim T utikacima, poboljsao spojeve i lagano promjenio redoslijed, signal mi je cijelo vrijeme na 100%. No ja bi svejedno htio neko pouzdanije rjesenje, jer cim netko takne to otraga morat cu opet sve ponovo.
Staro 11.01.2006., 07:50   #42
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Denzil
OK..vidim da ti jako doslvno shvacas tu shemu
A kako drugacije da je shvatim? :confused:

Dakle uz pretpostavku da svi uredjaji (tv1, tv2, vhs i receiver) imaju SCART ja bi to ovako. Dakle kupi onakav spliter kakav je sliku poslao tor samo sa tri izlaza, sve su obicni koaksijalni kablovi samo je dig.risiver sapojen sa TVom putem scart kabela. Mislim da ti je ovo puno bolje jer imas samo jedan cvor (taj trostruki spliter). Znaci ovim rijesenjem na TV1 gledas samo antenu, TV2 vidi antenu, VHS i risiver, a DVB-T vidi antenu.
Attached Thumbnails

Name:	shema3.jpg‎
Views:	499
Size:	9.9 kB
ID:	5578  
Staro 11.01.2006., 08:33   #43
Denzil
Secret Undercover Agent
Moj komp

Denzil's Avatar

Citiraj:
Originally posted by pogi
A kako drugacije da je shvatim? :confused:

Dakle uz pretpostavku da svi uredjaji (tv1, tv2, vhs i receiver) imaju SCART ja bi to ovako. Dakle kupi onakav spliter kakav je sliku poslao tor samo sa tri izlaza, sve su obicni koaksijalni kablovi samo je dig.risiver sapojen sa TVom putem scart kabela. Mislim da ti je ovo puno bolje jer imas samo jedan cvor (taj trostruki spliter). Znaci ovim rijesenjem na TV1 gledas samo antenu, TV2 vidi antenu, VHS i risiver, a DVB-T vidi antenu.
Pretpostavljam da splitter omogucuje nesmetani rad moje kartice u odnosu na video (ili je to klasicni T samo sa 3 izlaza??) ? jer kad sam usteko kabel za moju kraticu neposredno prije videa (pomocu jednog T utikaca) nisam takoder imao signala.
E a ima jos jedan problem: taj TV koji gleda VHS i satelitski takoder gleda i DVDe preko uredaja koji je spojen SCARTom :clap: ..haha koji zapetljanac no onda mogu taj DVD spojit obicnim audio-video kablom (onaj sa činčievima) pa oslobodim SCART..nadam se da stari nece kenjat-jer je taj konektor na TVu sastrane pa se to "vidi"
Staro 11.01.2006., 09:24   #44
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

Citiraj:
Pretpostavljam da splitter omogucuje nesmetani rad moje kartice u odnosu na video (ili je to klasicni T samo sa 3 izlaza??) ? jer kad sam usteko kabel za moju kraticu neposredno prije videa (pomocu jednog T utikaca) nisam takoder imao signala.
Naravno. Kao sto rekoh prije isprobano u praksi.

Citiraj:
E a ima jos jedan problem: taj TV koji gleda VHS i satelitski takoder gleda i DVDe preko uredaja koji je spojen SCARTom ..haha koji zapetljanac no onda mogu taj DVD spojit obicnim audio-video kablom (onaj sa činčievima) pa oslobodim SCART..nadam se da stari nece kenjat-jer je taj konektor na TVu sastrane pa se to "vidi"
Dakle TV2 ima jedan scart, steta sto nema 2. Ali naravno rijesenje opet postoji, neznam kako se bash zove ta scart sklopka, sa 2 ili 3 ulaza jednim izlazom.
Staro 11.01.2006., 22:15   #45
Denzil
Secret Undercover Agent
Moj komp

Denzil's Avatar

OK sve mi je jasno. Dakle poanta je da podjelim signal prije videa i to bi trebalo sljakat. Znas mozda gdje ima tih splittera i pod kojim nazivom da ih trazim? eventualno otprilike kolko kosta? ja takve stvari kupujem iza Cibone u Electronic Centru.. no kao sto rekoh ranije, njihov izbor T utikaca je patetican pa se bojim da ni splitteri nisu nis bolji..
Staro 17.01.2006., 09:23   #46
Denzil
Secret Undercover Agent
Moj komp

Denzil's Avatar

Pogi, majstore, kada dolazis u ZG? Obavezno dobis cugu .. just let me know
kupio splitter, sve spojio i sve radi
evo i par fotki:

Splitter

I mjesto zlocina

i sad sam skuzio da oni "bolji" T utikaci su u biti 2-way splitteri, barem tkao na njima pise.. no da stvarno JESU, onda bi ovo i prije radilo..no nije. Dakle trud se isplatio.
Hvala jos jednom

E da, cim sam poceo ovo radit otkrio sam da je prvi ulazni kabel (dakle antena koja ide u video) lose spojen tj. onaj vanjski omotac u kabelu je jedva imao kontakt s konektorom..to sam malo bolje spojio tek tolko da vidim ima li efekta i cim sam to napravio dobio sam 100% signal... no svejedno sam spojio ovaj splitter jer ziher je ziher.. i dost mi je zahebancije sa svim tim.

Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno