Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 17.11.2019., 14:17   #31
markecSMB
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2009
Ne pada mi na pamet način na koji bi baterija mogla sjebat ploču...
markecSMB je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2019., 14:51   #32
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
@Lewis
A kako ?
Lipo, ima ona uzrečica ostavi sve, doći će on sebi ...
Lako se sad smijati kad sprava opet radi, vjerojatno:
- prošlo vremena pa se posušilo šta je iscurilo iz baterije a lako moguće da je radio kakav kratki spoj
- "spojim ovako na stolu" > nije u kištri pa ovako izbjegneš ako zahebava neki suvišni spoj kad je na mjestu u kištri,
vjerojatno si čuo za slučajeve stavljanja izolacijskih podloški pod vide koje drže mobo na mjestu
- nešto treće

@markecSMB
Eto fino, pogledaj 1. post da opisom, nije ti se nikad desilo (ili si premlad) da baterija (nebitno sad koja) iscuri i napravi sr**e barem na kontaktima / ležištu a kamoli u njegovom slučaju gdje je izlitala pola mobo / kompa ?
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 28.12.2021., 19:51   #33
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Pozdrav, da ne otvaram novu temu kupio sam u lidlu ove "button" CR baterijice raznih vrsta i jedva otpakirao to njihovo pakiranje. Ono šta me zanima da li će predstavljat baterijicama neki problem ako ih stavim sve u jednu zip vrečicu pošto će se dodirivat ne znam da li im to neki problem može stvorit.

EDIT:
Skužio da nakon par minuta su par baterijica tople, očito nije dobro onda

EDIT2:
Sad sam stavio svake u posebnu zip vrečicu CR2032 u jednu CR2025 u drugu itd. i skužio da ih ne smije biti više od dvije u vrečici jer se opet griju pa sam po dvije odvojio od svake i sad je ok.

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 28.12.2021. u 20:32.
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2021., 20:11   #34
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Ako su baš nagruvane skupa onda bude vjerojatno dosta kratkih spojeva.
mkey je online   Reply With Quote
Staro 28.12.2021., 20:35   #35
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor mkey Pregled postova
Ako su baš nagruvane skupa onda bude vjerojatno dosta kratkih spojeva.
A da skužio
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2021., 21:16   #36
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Mislim da si im uzeo većinu života s time.

IKEA Plattboy baterije sam mijenjao 2-3 puta godišnje u bankovnom tokenu jer bi se token bunio. Napon je bio OK (3.3V). Pretpostavljam da Plattboy nije u stanju dati veću struju ako token u nekom trenutku potegne malo više.

CR2032 iz Lidlare su mi trajale bar godinu dana u istom tom tokenu.
Staro 28.12.2021., 21:34   #37
dadoremix
Premium
Moj komp

dadoremix's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor Thermaltake Pregled postova
Pozdrav, da ne otvaram novu temu kupio sam u lidlu ove "button" CR baterijice raznih vrsta i jedva otpakirao to njihovo pakiranje. Ono šta me zanima da li će predstavljat baterijicama neki problem ako ih stavim sve u jednu zip vrečicu pošto će se dodirivat ne znam da li im to neki problem može stvorit.

EDIT:
Skužio da nakon par minuta su par baterijica tople, očito nije dobro onda

EDIT2:
Sad sam stavio svake u posebnu zip vrečicu CR2032 u jednu CR2025 u drugu itd. i skužio da ih ne smije biti više od dvije u vrečici jer se opet griju pa sam po dvije odvojio od svake i sad je ok.

samo ti stavi to zajedno, bit če puc puc ko petarda
da se moze tako pakirat, nebi onda dučan prodavao tako odvojeno, bi i oni prodavali u rinfuzi
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2021., 21:49   #38
Exomaniac
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2016
Ako imaš voltmetar, ja bi im provjerio stanje. Jer ako je to bilo toplo onda je tu već jedan dio energije fino otišao. Da ti se ne dogodi da ih staviš negdje i za tjedan dana opet trebaš nove
Exomaniac je offline   Reply With Quote
Staro 29.12.2021., 09:25   #39
Night
Premium

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Mislim da si im uzeo većinu života s time.

IKEA Plattboy baterije sam mijenjao 2-3 puta godišnje u bankovnom tokenu jer bi se token bunio. Napon je bio OK (3.3V). Pretpostavljam da Plattboy nije u stanju dati veću struju ako token u nekom trenutku potegne malo više.

CR2032 iz Lidlare su mi trajale bar godinu dana u istom tom tokenu.

U Lidlu često bude u ponudi Duracel CR2032. Iako je Duracell uglavnom razvikani brend prosječne kvalitete čini mi se da su im ove CR2032 bolje nego Lidlove Tronic CR2032. Konkretno sat mi se često gasio ili resetirao sa Tronic, a sa Duracell evo radi već poprilično vremena bez problema. Vjerojatno ima manji unutarnji otpor pa joj ne sruši napon kad sat povuče malo više struje za svjetlo.

Citiraj:
Autor markecSMB Pregled postova
Ne pada mi na pamet način na koji bi baterija mogla sjebat ploču...

Pitaj ekipu koja restora 286, 386, 486 ploče i ploče iz arkadnih kabineta.
Night je offline   Reply With Quote
Staro 29.12.2021., 17:56   #40
tiki66
tiki
Moj komp

tiki66's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Thermaltake Pregled postova
A da skužio
Stavi ih na list papira jednu do druge pa onda selotejpom preko njih
tiki66 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.12.2021., 19:00   #41
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp

m4dm4n's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor tiki66 Pregled postova
Stavi ih na list papira jednu do druge pa onda selotejpom preko njih
A da ih onda jednostavno ostavi u originalnoj kutiji, as intended?
Staro 31.10.2024., 17:13   #42
spiderhr
Premium

spiderhr's Avatar

Datum registracije: Jul 2021
Eto požar zbog baterije u Kalinovcu blizu Đurđevca.
Staro 31.10.2024., 19:05   #43
kopija
DIY DILETANT

kopija's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor spiderhr Pregled postova
Eto požar zbog baterije u Kalinovcu blizu Đurđevca.

Jel iz Lidla ili Ikeje bila?
kopija je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2024., 21:49   #44
mkey
Premium
Moj komp

Kaže da su ugasili za sat vremena, nije to onda bio klasičan požar uzrokovan litijskim baterijama. One kada gore onda baš gori.

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/...---877457.html
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
Staro 31.10.2024., 23:50   #45
Miki9
Registered User

Datum registracije: Jun 2021
Thermal, trebo si razrezat pojedinačno u kvadratiće te baterije. Ovako hrpa posla i vrećica
Miki9 je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2024., 12:23   #46
goran1985
Ili jesi ili nisi

Datum registracije: May 2011
Evo ne bi ni ja otvarao novu temu ili tražio drugu dok je ova relativno friška.

Crkla mi je baterija od paletar vage, no name kineski (Primus power) ali itekako je služio svrsi zadnjih 7-8 godina.

Nakon rastavljanja jedino što mogu reći o bateriji je ovo što sam uslikao. Google ne pomaže ništa, odavno se prestala očito proizvoditi. Na samoj vagi isto ništa podataka...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	20241102_121654.jpg‎
Views:	152
Size:	1.86 MB
ID:	27755   Click image for larger version

Name:	20241102_122445.jpg‎
Views:	152
Size:	1.74 MB
ID:	27756  
goran1985 je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2024., 15:11   #47
spiderhr
Premium

spiderhr's Avatar

Datum registracije: Jul 2021
Citiraj:
Autor kopija Pregled postova
Jel iz Lidla ili Ikeje bila?

Citiraj:
Autor mkey Pregled postova
Kaže da su ugasili za sat vremena, nije to onda bio klasičan požar uzrokovan litijskim baterijama. One kada gore onda baš gori.

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/...---877457.html

Ne znam puno o baterijama ali kako se svako malo pojavi da je neki romobil gorio ili eto sad tvornica pa zato stavio obavijest.

Ali da je problem je. Mislim sve je problem. Od baterija pa do lampaša (previše plastike) što se potroši ovih dana (ali plastika je već druga tema).

Citiraj:
Autor goran1985 Pregled postova

Crkla mi je baterija od paletar vage, no name kineski (Primus power) ali itekako je služio svrsi zadnjih 7-8 godina.

Nakon rastavljanja jedino što mogu reći o bateriji je ovo što sam uslikao. Google ne pomaže ništa, odavno se prestala očito proizvoditi. Na samoj vagi isto ništa podataka...

Možda da si fotkao koliko je jaka baterija a ne samo ovako. Ekipa ti ne bu mogla pomoći. Eventualno neki delanec da napraviš. Mislim nađeš bateriju koja ima te vrijednosti ali drugačijeg oblika i nekako uglazbiš.
Staro 02.11.2024., 15:35   #48
goran1985
Ili jesi ili nisi

Nema ništa nego ovo. Kad ukucam tu oznaku u Google izbaci da je 3.7V pa ću pokušati tako...
Koliko ampera ovih 3.7V mi treba za 15W? 4000mAh?
Staro 02.11.2024., 15:54   #49
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor goran1985 Pregled postova

Ako ti moze pomoci:
https://alphapower.com.ua/ua/p70382283-akkumulyator-4050mah-37v.html

Ja bih recimo prebacio konektor na ovakvo nesto, pa dok radi - radi: https://www.aliexpress.com/item/3298...Cquery_from%3A
WraGG je online   Reply With Quote
Staro 02.11.2024., 16:32   #50
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

@goran1985
Dobro su ti rekli, mogao si to puno bolje slikati
Ovako napamet rekao bi da je to paket od dvije LiPo tj. Li-Ion baterije, čitko piše 15.0 Wh kapaciteta, vjerojatno nazivno 3,7 ili 3,8 V.
Dobar serviser ili elektroničar sa iskustvom to riješi relativno brzo i lako.
Za probu se može spojiti stabilizirani ispravljač, namjestiti 7,5 - 8 V prema elektronici i vidjeti jeli sprava radi.
Samo za primjer a ovisno o raspoloživom gabaritu složiti novi paket sa dvije:
https://www.chipoteka.hr/litijeve-ba...mah-2400200207
https://www.chipoteka.hr/litijeve-ba...mah-2400200211
Nisam siguran, provjeri - izmjeri, debljina pojedine je vjerojatno 4,7 mm + izmjeri postojeće ili vidi šta može stati.
Šta je veći gabarit i kapacitet to će rjeđe trebati puniti.

EDIT: Kolega je dao primjer istih / odgovarajućih, samo je pitanje kako dovući 2 kom.
Približnih dimenzija i manjeg kapaciteta > https://www.ebay.com/itm/354040672221

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 02.11.2024. u 16:59.
Staro 02.11.2024., 18:52   #51
goran1985
Ili jesi ili nisi

Hvala svima. Ma možda su fotografije bile loše ali je zato opis bio gori.

Možda sad bude bolje: vaga radi kad je spojena na svoj 12W punjač, sa i bez baterije. U kućištu ima mjesta i za puno veću bateriju od originalne ali nije da je potrebno neko ekstra dugo trajanje. Inače bi se punila 4-5 puta u sezoni tj. godišnje.

Ono što nisam razumio Nikky, moram li stavljati dvije 3.7V baterije kako je bilo u originalu ili može i samo jedna približnog kapaciteta? Jer, očito je da nisam vičan ovome, ali konektor sa stare bi ipak bio sposoban prebaciti na novu kako savjetuje Wragg.
Staro 02.11.2024., 20:21   #52
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Po slikama origigi baterija je složena od dvije baterije,
treba precizno vidjeti ali obično budu spojene u seriju pa tako dobiješ 7.5 - 8 V napon.
Daj nekom tko više kuži da ti to odradi.
Ako ima mjesta onda ti bitno olakšava izbor obzirom šta je lokalno dobavljivo.
Staro 02.11.2024., 21:08   #53
mkey
Premium
Moj komp

Punjač 12W, koji napon je u pitanju?
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno