|
![]() |
#32 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
@Lewis A kako ? Lipo, ima ona uzrečica ostavi sve, doći će on sebi ... Lako se sad smijati kad sprava opet radi, vjerojatno: - prošlo vremena pa se posušilo šta je iscurilo iz baterije a lako moguće da je radio kakav kratki spoj - "spojim ovako na stolu" > nije u kištri pa ovako izbjegneš ako zahebava neki suvišni spoj kad je na mjestu u kištri, vjerojatno si čuo za slučajeve stavljanja izolacijskih podloški pod vide koje drže mobo na mjestu - nešto treće @markecSMB Eto fino, pogledaj 1. post da opisom, nije ti se nikad desilo (ili si premlad) da baterija (nebitno sad koja) iscuri i napravi sr**e barem na kontaktima / ležištu a kamoli u njegovom slučaju gdje je izlitala pola mobo / kompa ? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
1
Datum registracije: Dec 2005
|
Pozdrav, da ne otvaram novu temu kupio sam u lidlu ove "button" CR baterijice raznih vrsta i jedva otpakirao to njihovo pakiranje. Ono šta me zanima da li će predstavljat baterijicama neki problem ako ih stavim sve u jednu zip vrečicu pošto će se dodirivat ne znam da li im to neki problem može stvorit. EDIT: Skužio da nakon par minuta su par baterijica tople, očito nije dobro onda ![]() EDIT2: Sad sam stavio svake u posebnu zip vrečicu CR2032 u jednu CR2025 u drugu itd. i skužio da ih ne smije biti više od dvije u vrečici jer se opet griju pa sam po dvije odvojio od svake i sad je ok.
P: Razne PC i serverske komponente, Laptope, Dijelove za laptope... Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 28.12.2021. u 20:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
1
Datum registracije: Dec 2005
|
![]() |
#36 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Mislim da si im uzeo većinu života s time. IKEA Plattboy baterije sam mijenjao 2-3 puta godišnje u bankovnom tokenu jer bi se token bunio. Napon je bio OK (3.3V). Pretpostavljam da Plattboy nije u stanju dati veću struju ako token u nekom trenutku potegne malo više. CR2032 iz Lidlare su mi trajale bar godinu dana u istom tom tokenu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
samo ti stavi to zajedno, bit če puc puc ko petarda da se moze tako pakirat, nebi onda dučan prodavao tako odvojeno, bi i oni prodavali u rinfuzi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
U Lidlu često bude u ponudi Duracel CR2032. Iako je Duracell uglavnom razvikani brend prosječne kvalitete čini mi se da su im ove CR2032 bolje nego Lidlove Tronic CR2032. Konkretno sat mi se često gasio ili resetirao sa Tronic, a sa Duracell evo radi već poprilično vremena bez problema. Vjerojatno ima manji unutarnji otpor pa joj ne sruši napon kad sat povuče malo više struje za svjetlo. Pitaj ekipu koja restora 286, 386, 486 ploče i ploče iz arkadnih kabineta. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
tiki
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
![]() |
#42 |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Eto požar zbog baterije u Kalinovcu blizu Đurđevca.
![]() |
#43 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Kaže da su ugasili za sat vremena, nije to onda bio klasičan požar uzrokovan litijskim baterijama. One kada gore onda baš gori. https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/...---877457.html
![]() |
#45 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2021
|
Thermal, trebo si razrezat pojedinačno u kvadratiće te baterije. Ovako hrpa posla i vrećica |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Ili jesi ili nisi
Datum registracije: May 2011
|
Evo ne bi ni ja otvarao novu temu ili tražio drugu dok je ova relativno friška. Crkla mi je baterija od paletar vage, no name kineski (Primus power) ali itekako je služio svrsi zadnjih 7-8 godina. Nakon rastavljanja jedino što mogu reći o bateriji je ovo što sam uslikao. Google ne pomaže ništa, odavno se prestala očito proizvoditi. Na samoj vagi isto ništa podataka... |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | ||
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
![]() Citiraj:
Ne znam puno o baterijama ali kako se svako malo pojavi da je neki romobil gorio ili eto sad tvornica pa zato stavio obavijest. Ali da je problem je. Mislim sve je problem. Od baterija pa do lampaša (previše plastike) što se potroši ovih dana (ali plastika je već druga tema). Citiraj:
Možda da si fotkao koliko je jaka baterija a ne samo ovako. Ekipa ti ne bu mogla pomoći. Eventualno neki delanec da napraviš. Mislim nađeš bateriju koja ima te vrijednosti ali drugačijeg oblika i nekako uglazbiš.
![]() |
![]() |
#48 |
Ili jesi ili nisi
|
Nema ništa nego ovo. Kad ukucam tu oznaku u Google izbaci da je 3.7V pa ću pokušati tako... Koliko ampera ovih 3.7V mi treba za 15W? 4000mAh? |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
https://alphapower.com.ua/ua/p70382283-akkumulyator-4050mah-37v.html Ja bih recimo prebacio konektor na ovakvo nesto, pa dok radi - radi: https://www.aliexpress.com/item/3298...Cquery_from%3A |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Moderator
|
@goran1985 Dobro su ti rekli, mogao si to puno bolje slikati ![]() Ovako napamet rekao bi da je to paket od dvije LiPo tj. Li-Ion baterije, čitko piše 15.0 Wh kapaciteta, vjerojatno nazivno 3,7 ili 3,8 V. Dobar serviser ili elektroničar sa iskustvom to riješi relativno brzo i lako. Za probu se može spojiti stabilizirani ispravljač, namjestiti 7,5 - 8 V prema elektronici i vidjeti jeli sprava radi. Samo za primjer a ovisno o raspoloživom gabaritu složiti novi paket sa dvije: https://www.chipoteka.hr/litijeve-ba...mah-2400200207 https://www.chipoteka.hr/litijeve-ba...mah-2400200211 Nisam siguran, provjeri - izmjeri, debljina pojedine je vjerojatno 4,7 mm + izmjeri postojeće ili vidi šta može stati. Šta je veći gabarit i kapacitet to će rjeđe trebati puniti. EDIT: Kolega je dao primjer istih / odgovarajućih, samo je pitanje kako dovući 2 kom. Približnih dimenzija i manjeg kapaciteta > https://www.ebay.com/itm/354040672221 Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 02.11.2024. u 16:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Ili jesi ili nisi
|
Hvala svima. Ma možda su fotografije bile loše ali je zato opis bio gori. Možda sad bude bolje: vaga radi kad je spojena na svoj 12W punjač, sa i bez baterije. U kućištu ima mjesta i za puno veću bateriju od originalne ali nije da je potrebno neko ekstra dugo trajanje. Inače bi se punila 4-5 puta u sezoni tj. godišnje. Ono što nisam razumio Nikky, moram li stavljati dvije 3.7V baterije kako je bilo u originalu ili može i samo jedna približnog kapaciteta? Jer, očito je da nisam vičan ovome, ali konektor sa stare bi ipak bio sposoban prebaciti na novu kako savjetuje Wragg. |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Moderator
|
Po slikama origigi baterija je složena od dvije baterije, treba precizno vidjeti ali obično budu spojene u seriju pa tako dobiješ 7.5 - 8 V napon. Daj nekom tko više kuži da ti to odradi. Ako ima mjesta onda ti bitno olakšava izbor obzirom šta je lokalno dobavljivo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Punjač 12W, koji napon je u pitanju?
|
|
Oglas
|