Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > PC Ekspert > Članci
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.10.2016., 00:01   #31
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp

Mirkopoter's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Ako imate novaca i hoćete da vam mobitel radi 100% kupite iPhone, ako želite uzeti normalan telefon uzmite Android. U servisu se ne sjećam kad je netko pitao za pokvaren iPhone a androidi se donose sa svakakvim greškama, kupci se hebu mjesecima sa raznim Samsung, LG, Xperia itd. mobitelima, koliko njih samo sastavljeno sa tvorničkom greškom, a kod iPhone-a je to minimum minimuma i ako se dogodi u 99% slučajeva se dobija novi mobitel.
Staro 16.10.2016., 00:07   #32
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor Mirkopoter Pregled postova
Ako imate novaca i hoćete da vam mobitel radi 100% kupite iPhone, ako želite uzeti normalan telefon uzmite Android. U servisu se ne sjećam kad je netko pitao za pokvaren iPhone a androidi se donose sa svakakvim greškama, kupci se hebu mjesecima sa raznim Samsung, LG, Xperia itd. mobitelima, koliko njih samo sastavljeno sa tvorničkom greškom, a kod iPhone-a je to minimum minimuma i ako se dogodi u 99% slučajeva se dobija novi mobitel.
HTC ne može ni SIM karticu zadržati u sebi. Serijska tvornička greška.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.10.2016., 00:12   #33
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor John Creasy Pregled postova
skačem jer je kvaliteta tekstova opala na ovom forumu u zadnje vrijeme
Tu si u pravu, ali dečki dobro reagiraju: dočekao si božanstvo apple na nož, tak da ti kredibilitet odmah pada, koliko god dobro mislio.

--

Svađalo se uvijek oko applea i PC/Android/svih ostalih po forumu, ne trebamo zalaziti u te vode.

Pojedinci po forumu uvijek pričaju iz svog kvazi-objektivnog iskustva, pa sve to treba uzeti s rezervom. To ne znači da nemaju pravo.

--

D1viry, kad radiš u takvoj firmi u kojoj sigurnosni updateovi nisu bitni, sigurno nije niti bitno radi li se o iphoneu ili bilo kojem drugom mobitelu. Najobičnija kockica poput Nokie 515 bi najvjerojatnije odrađivala posao, a sa sigurnosne strane bi bila bez premca.

Sve firme koje poslovno koriste internet i spajaju se na vlastiti intranet trebale bi razmisliti o tome da drže mobitel up-to-date.

Naravno, akvizicije novih mobitela koštaju. Nije subjektivnost, već kapitalizam. Povrat investicije za 42 nova mobitela je očito negativan kad se nije kupio novi mobitel zadnjih 5 godina Firmama bar nije teško nabaviti nove mobitele putem ugovora s operaterima, tu se uvijek nešto nudi.
Staro 16.10.2016., 00:24   #34
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Naravno, akvizicije novih mobitela koštaju. Nije subjektivnost, već kapitalizam. Povrat investicije za 42 nova mobitela je očito negativan kad se nije kupio novi mobitel zadnjih 5 godina Firmama bar nije teško nabaviti nove mobitele putem ugovora s operaterima, tu se uvijek nešto nudi.
Update-a se i upgrade-a sve. Ti mobiteli se koriste za telefoniranje i nemaju pristup firminoj mreži.

Eto, ispadoh budala zbog netočnih informacija. Znam da baterije gube kapacitet svakim punjenjem, ali sam imao informacije da su jako malo izgubile kapacitet baterije tih četvorki. Ispada da su ipak izgubile malo više. Punili su ih i prije svaki dan, samo što sad baš moraju puniti svaki dan, a prije su znali izdržati duže. Jebga, bio na intervenciji danas pa odmah malo i provjerio ovo.

Ispadoh blesav bezveze. Gin.tonic, u pravu si.

Zadnje izmijenjeno od: D1viry. 16.10.2016. u 11:16.
D1viry je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2016., 01:37   #35
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor gin.tonic Pregled postova

Vi imate baterije s budućnosti
, ma najbolje je ne komentirati...

Btw, meni samo jedna stvar nije jasna u recenziji. Na 4. stranici di su bencmarci, zasto usporedjivati najnoviji iphone sa proslogodisnjim (pa i starijim) android modelima
koji imaju vec sad "stari" hw, poput z5, z3, m8, g4 itd. . IMHO, na toj listi bi tribali biti s7/e, m10, g5/v20, op3 i sl... Just my 2 cents
Sn4k3 je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2016., 09:58   #36
vorda22
Guest

Citiraj:
Autor Mirkopoter Pregled postova
istina je da su androidi ponekad malo zajebaniji, ali od prestigia, zopa, xiaomia nije bilo nis sto nisam uspio namjestiti. naravo, ne da se svim userima to raditi i za njih je bolji iphone

Zadnje izmijenjeno od: vorda22. 16.10.2016. u 10:08.
  Reply With Quote
Staro 16.10.2016., 11:58   #37
Gumby
Premium
Moj komp

Gumby's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
Citiraj:
Autor John Creasy Pregled postova
skačem jer je kvaliteta tekstova opala na ovom forumu u zadnje vrijeme
Sukladno (ne)inteligenciji čitatelja...
Gumby je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2016., 12:19   #38
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Necu ni procitati review jer me taj uredjaj ne zanima, zbog cijene koje ima necu ga sigurno nikad kupiti, ma koliko bio dobar.

A znam da je dobar, tu nema mjesta sumnji. Skup je, ali ako su ljudi spremni platiti toliko za uredjaj, neka izvole. Postoje mnogo bogatija trzista od nas, ocito $100 increase za svaki novih flagship njima nije problem.

Ja cu i dalje nositi godinu-dvije star uredjaj za nekih 200 EUR i zavrsavati ce mi sve jednako kao i onom sa iphone 7 ili SGS7. Telefoni su dosegli tu razinu kad je gotovo svejedno sta nosis, barem sto se upotrebljivosti tice.

Ipak, volio bih probati iphone, cisto zbog neke promjene, ali ne po ovim cijenama, kad bi bio 300 EUR dalo bi se pricati.
SRV je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2016., 14:48   #39
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Odnedavno imam iPhone SE koji ima istu elektroniku kao i 6s. U firmi svi imaju ajfone pa da nepristrano i objektivno kažem nešto o tome budući da nisam potoršio novce na njega, jer u ovom threadu imam osjećaj ga ga nitko nikad nije imao.

Kao prvo da ga nisam dobio ne bi ga nikad kupio.

Dalje, baterija traje 4-5 dana s tim da nisam instalirao niti jednu aplikaciju na njega niti koristim društvene mreže na njemu. Koristim ga kao telefon, mail klijent, fotich, flashlight, te tu i tamo navigaciju. Za ono što ga koristim radi izvrsno, brzo, fluidno. Izvrsno leži u ruci, stane u svaki džep i za njega ima hrpa (kvalitetnih) dodataka na svakom uglu.

Smeta me što me Apple tretira kao idiota. Koliko je iPhone dobro složen mobitel toliko je iTunes za Windowse loš. Uređaj je zatvoren. Ne možeš Bluetoothom slati fotke na drugi uređaj već moraš koristiti njihov AirDrop koji radi samo s drugim ajfonom ili moraš instalirati aplikaciju za BT. Sve vezano uz Apple te navodi da iPhone syncaš preko iClouda radije nego direktno BT-om ili USB kabelom. Svaka druga-treća aplikacija na AppStoreu se plaća.

Fotke su dosta procesirane, ali iskreno više mi se sviđaju od previše umjetno sharpanih fotki sa Samsunga ili LGa i ostalih Androida gdje se po contrast-outlineu vidi koliko u tome pretjeruju.

Za razliku od Androida, virusi i crvi baš i ne napadaju aJfone.

I btw nedavno se kolegi na poslu zapalila baterija u iPhoneu 6s. Nije bio na punjaču. Mislim da toga ima više samo što se o tome ne priča i ne piše toliko pogotovo jer kad iskrcaš onolike novce za taj telefon i nakon što se toliko hvališ s njim on ti se zapali... :-/

Ako želiš imati iPhone onda "Think Different". Ili ako razmišljaš drugačije uzmeš si iPhone. Jer da bi ga koristio moraš razmišljati drugačije. Doslovno. Ako si kao svi ostali onda ga ne uzmeš. Interesantne su reakcije nekih ljudi: "ajmeee, imaš aJfooon... ajmeeee". Dive se nečemu što nikad nisu imali niti probali, ali ga silno žele. Taj dio mi nije jasan.

Zadnje izmijenjeno od: medo. 16.10.2016. u 14:54.
medo je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2016., 15:01   #40
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Ako želiš imati iPhone onda "Think Different". Ili ako razmišljaš drugačije uzmeš si iPhone. Jer da bi ga koristio moraš razmišljati drugačije. Doslovno. Ako si kao svi ostali onda ga ne uzmeš. Interesantne su reakcije nekih ljudi: "ajmeee, imaš aJfooon... ajmeeee". Dive se nečemu što nikad nisu imali niti probali, ali ga silno žele. Taj dio mi nije jasan.
Ovo je najzanimljiviji dio. Psiholoski efekat visoke cijene je takav da stvori vecu zelju kod ljudi, da imaju nesto iracionalno skupo, dakle sama ta visoka cijena daje ekskluzivnost.
SRV je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.10.2016., 21:04   #41
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp

Uber Gosu's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Nedavno sam čuo jednu kvalitetnu, ide ovak nekak: "Dabog da ti android na respirator instalirali"

Uber Gosu je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2016., 21:27   #42
vorda22
Guest

Citiraj:
Autor Uber Gosu Pregled postova
Nedavno sam čuo jednu kvalitetnu, ide ovak nekak: "Dabog da ti android na respirator instalirali"

bar bi aplikacija bila free...

Sent from my MI MAX using Tapatalk
  Reply With Quote
Staro 16.10.2016., 22:06   #43
Mileni
Premium

Mileni's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Zasto ekipu smetaju placene aplikacije? Ja osobno ih obozavam, iako i App Store lagano postaje kao play store. Hrpa 'free' aplikacija gdje reklame iskacu iz svakog kutka. Iako android rootam i instaliram ad away, a imam i adguard licencu, radije platim dolar-dva i da sam na miru od tih usranih reklama.
Staro 17.10.2016., 12:34   #44
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor vorda22 Pregled postova
bar bi aplikacija bila free...

Sent from my MI MAX using Tapatalk
Ali bi morao platiti neku vrstu coina nakon 100 udisaja.

I imao bi reklamu na svaki 5. udisaj.

Nego, naravno da su plaćene aplikacije zakon, najviše zbog toga jer podržavaš developera, jer uglavnom onda nema reklama niti dosadnih bannera, više opcija...

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Mario92 je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2016., 12:49   #45
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor Uber Gosu Pregled postova

što je izvedenica od - dabog da te java based aparati održavali na životu
syss je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2016., 13:06   #46
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
što je izvedenica od - dabog da te java based aparati održavali na životu
Ne znam kolko nekog moram mrziti da to velim

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Mario92 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme