Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.11.2005., 08:57   #31
Jango Fett
Premium

Jango Fett's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Originally posted by Roller
Kao što rekoh, zvučna slika je stvar ukusa I što je to "najbolji PC zvuk"? Meni se osobno bose zvučni sustavi uopće ne sviđaju, niti sam potcjenjivao sam brand, nego samo iznio svoj dojam. Daleko od toga da zvuk nije kvalitetan, ali...o ukusima se ne raspravlja.
A to što ti misliš da baš mora bit bose, to je sasvim druga stvar, dok bih ja radije upiknuo neko pojačalo od 30-40W i male zvučnike, to je moj ukus.

Ako je to stvar ukusa, zašto onda pričaš da je snobizam uzimati PC zvučnike za 2000 kn?

Ti bi dakle uzeo za tu lovu pojačalo i zvučnike. OK, slažem se, dobra ideja, samo ima jedan problem: ne možeš za 2000 kn kupiti integrirano pojačalo i zvučnike!
Možda griješim, ali ajd onda daj neki primjer što bi se moglo kupiti. Evo, nek ide i do 2500 kn!
Jango Fett je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2005., 16:27   #32
Vjeko
V.I.P. član
Moj komp

Vjeko's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Prema mojoj procjeni je snobizam kupovat 2.1 sustav za računalo za 2000Kn, jer za te novce se može ubost pristojno pojačalo i 2 bookshelf zvučnika koji su i kvalitetom i dugotrajnošću iznad plastičnjaka.
Sad da ne bi bilo da ne znam što nude jedni takvi zvučnici, slušao sam Gigaworks 7.1 na audigy kartici, zvuk je fenomenalan, ali u stereo produkciji ga jedno yamaha pojačalo + 2 infinity, B&W, Celestion ili slični zvučnici pojedu za doručak, kako kvalitetom zvuka, tako i kvalitetom izrade.
A i da bi određeni sustav imao THX proizvođač mora platit brdo love, samo da bi nakeljio naljepnicu, a i samim time ta naljepnica se plaća, premda ima sustava bez dotičnog certifikata koji su jeftiniji, a zvuče mnogo bolje.
Audio oprema je poput parfema, ima skupih koji su dobri, ili loši, a ima i jeftinih, koja nam se sviđaj svojom zvučnom slikom. Sve je stvar osobnog ukusa.
A još uz to, da li ima itko ovdje tko ima određene kutije i pojačalo da je bio prezadovoljan zvukom i da je zadovoljan već par godina. Nema...svatko uvijek teži nečem još višem.

Doma imam za gejmanje najjeftiniji creative 5.1, a za slušanje glazbe technics pojačalo i cd player, aiwa deck (nije u funkciji), thorensov gramofon (pao u zaborav) i sony esprit kutije koji su već 10-15 godina u funkciji i vrijede svake lipe koliko su koštali, a cijena je iznosila oko 1000 DEM.
Ako je to tvoje mišljenje, ti stvarno nemaš sluha
Vjeko je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.11.2005., 16:50   #33
Jango Fett
Premium

Jango Fett's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Voki
Ako je to tvoje mišljenje, ti stvarno nemaš sluha

Nije da nema sluha, nego nije uopće slušao Bose Companion 3.
Staro 20.11.2005., 17:21   #34
twin Fisherman
Fisherman's evil twin

twin Fisherman's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
55298878

Citiraj:
Originally posted by segregator Ne mogu vjerovat da još nije Visage uletio

Hvala bogu da nije, jer me boli glava od onog sto citam prema kraju postova : hitthewa

twin Fisherman je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2005., 17:31   #35
twin Fisherman
Fisherman's evil twin

twin Fisherman's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Originally posted by Jango Fett ne možeš za 2000 kn kupiti integrirano pojačalo i zvučnike! Možda griješim, ali ajd onda daj neki primjer što bi se moglo kupiti. Evo, nek ide i do 2500 kn!

Otvoris Plavi , odes u par posjeta i onda 5 dana razmisljas sto kupiti od vidjenog.

Za 1000kn je moguce kupiti spomenuto a kamoli ne za 2000kn.

Ja sam sa frendom za njega nasao u Plavom Yamaha integrirano pojacalo , Sansui CD i Tannoy monitore sve za 1500kn.

Prije dvije godine.

Moj susjed Bubba bi na ovo sto si napisao kratko rekao :

ccc

twin Fisherman je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2005., 17:55   #36
Jango Fett
Premium

Jango Fett's Avatar

Citiraj:
Originally posted by twin Fisherman
Otvoris Plavi , odes u par posjeta i onda 5 dana razmisljas sto kupiti od vidjenog.

Za 1000kn je moguce kupiti spomenuto a kamoli ne za 2000kn.

Ja sam sa frendom za njega nasao u Plavom Yamaha integrirano pojacalo , Sansui CD i Tannoy monitore sve za 1500kn.

Prije dvije godine.

Moj susjed Bubba bi na ovo sto si napisao kratko rekao :

ccc

Aha, tu smo dakle... očekivao sam ovo.

već sam spomenuo da je za 2k kn nemoguće kupiti HIFI sustav, osim ako se ide na polovno, no izgleda da sam trebao to ponoviti prilikom upita i postaviti uvjet da nije polovno...

Slažem se da je polovno definitvno povoljnije i bolje, no to ovisi o samoj odluci kupca. Kako se raspravljalo o novom PC sustavu za 2000 kuna, zanima me može li se naći novi HIFI sustav za isti novac, kao što Roller tvrdi...
Staro 20.11.2005., 19:15   #37
Roller
Premium

Datum registracije: Nov 2003
Već za nekih 200tinjak € možeš uzet najslabiji model nekog Rotel pojačala (ne mora baš bit rotel, ima dobrih pojačala i u klasi do 20W koji su kod nas nedobavljivi jer smo tržište koje guta snagu, a ne kvalitetu), novog naravno, a za zvučnike, kako što rekoh, ukusi su različiti, no vjerujem da se za 1000Kn može naći za svakog ponešto u klasi kutija do 5-6 litara. Recimo, JBL, koji su oko 1000-1200Kn.

A komentare poput "nemaš sluha" neću ni shvaćat zaozbiljno, kao da mi netko kaže da je FIAT Multipla krasan automobil i da mi kaže da nemam ukusa. Znam ljude koji deru debeli kredit za taj model jer im je ultimativni dizajn, no meni osobno liči na gajbu. To je stvar ukusa...a ako nekom smeta, nek se okrene, a ne da lupa bezrazložne komentare i dokazuje svoju...nnda
Ja bi se osobno prije objesio o zid srama, nego stavio iznad avatara lada samara i logo hgspota. A zašto? To je moj razlog, ali ne idem za tobom da ti tupim kako si takav i onakav.
Znaš li uopće što znači lada? Znaš li kako se zove lada u Rusiji? I jel znaš zašto?
Tko sad nema sluha?

Do 2500Kn? Novo? Evo ti odmah iz HGspota.
Digitalni A/V Receiver YAMAHA RX-V357, crni, 5.1, 5 x 90 W 1.445,00

Zvučnici JBL Control 1XTRS, par, 80 W RMS, crni 997,00

Zadnje izmijenjeno od: Roller. 20.11.2005. u 19:26.
Roller je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2005., 20:14   #38
Jango Fett
Premium

Jango Fett's Avatar

Audio komponente te cijene, i zvučnici i pojačala, uključujući primjer kojeg si naveo, nemaju nikakve veze sa HIFI-jem, već je samo sustav za reprodukciju koji tako izgleda...

Da se razumijemo, Bose PC sustav ima više veze sa HIFI-jem nego to, i ne znam zašto bi netko nasilu to htio osim ako želi da mu taj sustav vizualno sliči na HIFI...

Još su čak i JBL Control simpatični zvučnici, no pogodni tek za ozvučivanje zubarske čekaonice...

A ovi ostali biseri... no comment : baad :
Staro 21.11.2005., 09:54   #39
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Originally posted by Jango Fett Još su čak i JBL Control simpatični zvučnici, no pogodni tek za ozvučivanje zubarske čekaonice... : baad :
Suzdržati se odgovoriti na ovo gore je doista znak samokontrole.

Hvala bogu na tome.

Visage je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2005., 09:57   #40
Vjeko
V.I.P. član
Moj komp

Vjeko's Avatar

Citiraj:

Ja bi se osobno prije objesio o zid srama, nego stavio iznad avatara lada samara i logo hgspota. A zašto? To je moj razlog, ali ne idem za tobom da ti tupim kako si takav i onakav.
Znaš li uopće što znači lada? Znaš li kako se zove lada u Rusiji? I jel znaš zašto?
Tko sad nema sluha?
ti i dalje.
JBL jesu odlični zvučnici, ali nikada neće imati boju zvuka kao bose.
A yamaha A/V reciveri su porez na budale, zato što se šarene.

Lada=Lađa
I zove se tako zato što je STROJ (barem za fiat-a)
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.11.2005., 10:47   #41
Jango Fett
Premium

Jango Fett's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Visage
Suzdržati se odgovoriti na ovo gore je doista znak samokontrole.

Hvala bogu na tome.

Hvala tebi. Zaista cijenim to.
Staro 21.11.2005., 10:49   #42
Jango Fett
Premium

Jango Fett's Avatar

Citiraj:
ti i dalje.
JBL jesu odlični zvučnici, ali nikada neće imati boju zvuka kao bose.

Pa, boja zvuka kod Bose-a je baš to - boja

Naime, unutrašnji EQ kolorira zvučnu sliku, što u kontekstu koji nema veze sa HIFI-jem zapravo znači dobru stvar.

Zvuk je vrlo muzikalan, uglađen, ugodan, nekako... vrlo cool.
Staro 21.11.2005., 22:08   #43
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
Da spasim forum od jos jedne (udaranje magarca) rasprave.

Dovoljno je baciti oko na ovaj link http://forum.pcekspert.com/showthrea...highlight=bose pa vidjeti sto gospon visage kaze o boseu

A onda poslje toga fino se odluciti oce li netko kupiti stvarno zvucnike ala creativ labs, jbl ili onaj sustav od milju dolara...,

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2005., 23:06   #44
Jango Fett
Premium

Jango Fett's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Codiac-

Dovoljno je baciti oko na ovaj link http://forum.pcekspert.com/showthrea...highlight=bose pa vidjeti sto gospon visage kaze o boseu

Zašto bi nekoga ovdje zanimalo što Visage misli o Bose-u? Pa taj čovjek voli HIFI i ravna se po njemu, i stoga nije kompetentan za neke druge procjene i vrednovanja...
Staro 24.11.2005., 22:49   #45
kresimirSM
Premium

kresimirSM's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Iz DB-sam pa nemam prilike čut te Bose zvučnike, Sad imam Z-2300 i nemogu reč da nisam zadovoljan, spjeni su na Audigy 2 ZS, i po meni to zvuči jako dobro, fakat se nauživam muzike slušajuči ih!
Ali evo moram reč da sam prije njih imao JBL Invader, to su 4.1 zvučnici koje sam platio 1300kn, sad su 1000kn, uglavnom ti su zvučnici dosta slabiji od ovih(woofer 32w RMS, 4x12 sateliti), ali su imali nekako poseban zvuk, visoki su bili izraženiji, sredni još više(ovi 2300 imaju dosta loše srednje), mogo bi ih manje pojačat ali svejedno......ono..mogo bi ih slušat po cjeli dan, a 2 sata slušanja 2300 i boli glava!!
Barem je meni tako!
Evo baš me zanimaju ti Bose zvučnici i vjerujem da bolje obavljaju poso od Logitecha, Creative-a, nemam pojma više koga, ali me zanima koliko mogu bit glasni...nebi volio da da ih moram odvrnut 80% da bi mi bilo dovoljno glasno, ubiti ja volim slušat muziku malo glasnije(oko 90-ak DB), jer šlušan malo "jaču" muziku, Rock, house, melodični metal(ponekad)...ubit sve!
eto Voki, prepostavljam da radiš u HG Spota, pa si valjda slušo(uspoređivo) te Bosove sa Creativeom ili još bolje(najbolje) Logitechovim Z-2300, pa me zanima jesu li dovolkjno glasni za prostoriju 11m2 i jeli im fali snage?
I basa...jer im je promjer niskotonca 13 cm, pa me zanima kakvu udarnu snagi ima i koliko je dubog bas!?
Kakav je u filmovima? jeli može zatresti bar malo prostoriju?
Zahvaljujem!
kresimirSM je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2005., 13:29   #46
Vjeko
V.I.P. član
Moj komp

Vjeko's Avatar

Citiraj:
Originally posted by kresimirSM
Iz DB-sam pa nemam prilike čut te Bose zvučnike, Sad imam Z-2300 i nemogu reč da nisam zadovoljan, spjeni su na Audigy 2 ZS, i po meni to zvuči jako dobro, fakat se nauživam muzike slušajuči ih!
Ali evo moram reč da sam prije njih imao JBL Invader, to su 4.1 zvučnici koje sam platio 1300kn, sad su 1000kn, uglavnom ti su zvučnici dosta slabiji od ovih(woofer 32w RMS, 4x12 sateliti), ali su imali nekako poseban zvuk, visoki su bili izraženiji, sredni još više(ovi 2300 imaju dosta loše srednje), mogo bi ih manje pojačat ali svejedno......ono..mogo bi ih slušat po cjeli dan, a 2 sata slušanja 2300 i boli glava!!
Barem je meni tako!
Evo baš me zanimaju ti Bose zvučnici i vjerujem da bolje obavljaju poso od Logitecha, Creative-a, nemam pojma više koga, ali me zanima koliko mogu bit glasni...nebi volio da da ih moram odvrnut 80% da bi mi bilo dovoljno glasno, ubiti ja volim slušat muziku malo glasnije(oko 90-ak DB), jer šlušan malo "jaču" muziku, Rock, house, melodični metal(ponekad)...ubit sve!
eto Voki, prepostavljam da radiš u HG Spota, pa si valjda slušo(uspoređivo) te Bosove sa Creativeom ili još bolje(najbolje) Logitechovim Z-2300, pa me zanima jesu li dovolkjno glasni za prostoriju 11m2 i jeli im fali snage?
I basa...jer im je promjer niskotonca 13 cm, pa me zanima kakvu udarnu snagi ima i koliko je dubog bas!?
Kakav je u filmovima? jeli može zatresti bar malo prostoriju?
Zahvaljujem!
Pa ovako...tesko je dati takve podatke, posto ih sama firma Bose ne odaje.
promjer bassa jeste 13cm.
11m2 prostor ce kutijice ozvuciti samo tako, naravno ako ih rasporedis kako treba.
Kada ih jako pojacas, (mislim jako) bass se sam stisava kako ne bi doslo do distorzije. a raspon frekfencije isto neznam ali potvrdjujem da ako imas dobar sluh moci ces cuti neke duboke tonove u glazbi za koje nisi ni znao da imaju. Jednako je ugodno za slusati i glasno i tiho. Izgledaju smjesno (sateliti promjera 4cm ) ali to je za nevjerovat kako to radi. E da...moze zatresti prostoriju
Staro 25.11.2005., 13:32   #47
Vjeko
V.I.P. član
Moj komp

Vjeko's Avatar

usporedjivo sam sa Creative i reci cu da Bose nisu glasniji ali su puno ugodniji.
I ozvucavaju prostor od 70m2 bez *ebemti
Staro 25.11.2005., 14:11   #48
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
a raspon frekfencije isto neznam ali potvrdjujem da ako imas dobar sluh moci ces cuti neke duboke tonove u glazbi za koje nisi ni znao da imaju.
malo mi je teško ti za vjerovat (da ne bi bilo, nisam ih čuo u živo) al to se odnosi na frekvencije od 20 do 30 (35) Hz.
imam doma par pjesama za testiranje baš tih dubokih i recimo moja linija (HiFi) mi da to šta želim 20-20000, dok ovi za komp to nemogu 35-20000.

a dosta je teško nać zvučnike za komp (hmm skoro pa i nemoguće) koji imaju frekve ispod 30 Hz (većina kreće od 35Hz).. morao bi ćut taj BOSE al ovako mi je jako teško za vjerovat.
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2005., 14:52   #49
Panzer
Premium
Moj komp

Panzer's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
recimo moja linija (HiFi) mi da to šta želim 20-20000
Koju liniju imas?

Inace, po mojem kriteriju linije imaju dosta los zvuk(ne sve). Recimo ja imam Sanyo (2x12,5W) micro liniju sa Eltax mini satelitima (10cm bas/srednje)
i cuje se puno bolje od frendove Aiwe od 60W sa 2 visokotonca, 8cm srednje, i 16cm duboki. Nije da se cuje glasnije i da ima jaci bass, ali je puno ljepse za slusat.

Za Bose: nisam ih slusao, ali vjerujem da se odlicno cuju. Neznam kak "tresu" ,ipak mislim da slabije od Z-2300(ipak 120W woofer).

Inace imam Sony STR-697 i na njega spojeno SS-MF450 i 4x SS-MB250 te woofer SA-WM500... sve ima na ovoj stranici... http://www.sancta-domenica.hr/hifizvucnici.htm
Cuju se dobro, dobri visoki, srednji su isto OK, a o dubokima da ne pricam... Kad slusam na 70% padaju stvari s polica i sa stola(doslovce).

UPGRADED...
MBO: Gigabyte M59SLI-S4 cooled by HR-05 SLI & Zalman ZM-NBF47
CPU: AMD Athlon64 X2 3600+ cooled by Scythe Infinity @ 2.7GHz / 1.25V
RAM:2x 1GB Kingmax DDR2 800
VGA: Sapphire HD3850, 256MB Accelero S1 & 120mm AC @750/1900MHz
HDD:Western Digital 160GB (S-ATA, 8MB)
HDD 2: Western Digital 640GB AAKS
CD/DVD : DVD RW Pioneer DVR-112D Silver (Color match with case)