|
![]() |
#31 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Ako je to stvar ukusa, zašto onda pričaš da je snobizam uzimati PC zvučnike za 2000 kn? Ti bi dakle uzeo za tu lovu pojačalo i zvučnike. OK, slažem se, dobra ideja, samo ima jedan problem: ne možeš za 2000 kn kupiti integrirano pojačalo i zvučnike! Možda griješim, ali ajd onda daj neki primjer što bi se moglo kupiti. Evo, nek ide i do 2500 kn! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
V.I.P. član
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 | |
Premium
|
Citiraj:
Nije da nema sluha, nego nije uopće slušao Bose Companion 3. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Fisherman's evil twin
Datum registracije: Aug 2004
|
55298878
Citiraj:
Hvala bogu da nije, jer me boli glava od onog sto citam prema kraju postova : hitthewa |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Fisherman's evil twin
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Otvoris Plavi , odes u par posjeta i onda 5 dana razmisljas sto kupiti od vidjenog. Za 1000kn je moguce kupiti spomenuto a kamoli ne za 2000kn. Ja sam sa frendom za njega nasao u Plavom Yamaha integrirano pojacalo , Sansui CD i Tannoy monitore sve za 1500kn. Prije dvije godine. Moj susjed Bubba bi na ovo sto si napisao kratko rekao : ccc |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Premium
|
Citiraj:
Aha, tu smo dakle... očekivao sam ovo. već sam spomenuo da je za 2k kn nemoguće kupiti HIFI sustav, osim ako se ide na polovno, no izgleda da sam trebao to ponoviti prilikom upita i postaviti uvjet da nije polovno... Slažem se da je polovno definitvno povoljnije i bolje, no to ovisi o samoj odluci kupca. Kako se raspravljalo o novom PC sustavu za 2000 kuna, zanima me može li se naći novi HIFI sustav za isti novac, kao što Roller tvrdi... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Već za nekih 200tinjak € možeš uzet najslabiji model nekog Rotel pojačala (ne mora baš bit rotel, ima dobrih pojačala i u klasi do 20W koji su kod nas nedobavljivi jer smo tržište koje guta snagu, a ne kvalitetu), novog naravno, a za zvučnike, kako što rekoh, ukusi su različiti, no vjerujem da se za 1000Kn može naći za svakog ponešto u klasi kutija do 5-6 litara. Recimo, JBL, koji su oko 1000-1200Kn. A komentare poput "nemaš sluha" neću ni shvaćat zaozbiljno, kao da mi netko kaže da je FIAT Multipla krasan automobil i da mi kaže da nemam ukusa. Znam ljude koji deru debeli kredit za taj model jer im je ultimativni dizajn, no meni osobno liči na gajbu. To je stvar ukusa...a ako nekom smeta, nek se okrene, a ne da lupa bezrazložne komentare i dokazuje svoju...nnda ![]() Ja bi se osobno prije objesio o zid srama, nego stavio iznad avatara lada samara i logo hgspota. A zašto? To je moj razlog, ali ne idem za tobom da ti tupim kako si takav i onakav. Znaš li uopće što znači lada? Znaš li kako se zove lada u Rusiji? I jel znaš zašto? Tko sad nema sluha? Do 2500Kn? Novo? Evo ti odmah iz HGspota. Digitalni A/V Receiver YAMAHA RX-V357, crni, 5.1, 5 x 90 W 1.445,00 Zvučnici JBL Control 1XTRS, par, 80 W RMS, crni 997,00 Zadnje izmijenjeno od: Roller. 20.11.2005. u 19:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Premium
|
Audio komponente te cijene, i zvučnici i pojačala, uključujući primjer kojeg si naveo, nemaju nikakve veze sa HIFI-jem, već je samo sustav za reprodukciju koji tako izgleda... Da se razumijemo, Bose PC sustav ima više veze sa HIFI-jem nego to, i ne znam zašto bi netko nasilu to htio osim ako želi da mu taj sustav vizualno sliči na HIFI... ![]() Još su čak i JBL Control simpatični zvučnici, no pogodni tek za ozvučivanje zubarske čekaonice... A ovi ostali biseri... no comment : baad : |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
V.I.P. član
|
Citiraj:
![]() JBL jesu odlični zvučnici, ali nikada neće imati boju zvuka kao bose. A yamaha A/V reciveri su porez na budale, zato što se šarene. Lada=Lađa I zove se tako zato što je STROJ (barem za fiat-a) ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 | |
Premium
|
Citiraj:
Hvala tebi. Zaista cijenim to. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Premium
|
Citiraj:
Pa, boja zvuka kod Bose-a je baš to - boja ![]() Naime, unutrašnji EQ kolorira zvučnu sliku, što u kontekstu koji nema veze sa HIFI-jem zapravo znači dobru stvar. Zvuk je vrlo muzikalan, uglađen, ugodan, nekako... vrlo cool. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
Da spasim forum od jos jedne (udaranje magarca) rasprave. Dovoljno je baciti oko na ovaj link http://forum.pcekspert.com/showthrea...highlight=bose pa vidjeti sto gospon visage kaze o boseu ![]() A onda poslje toga fino se odluciti oce li netko kupiti stvarno zvucnike ala creativ labs, jbl ili onaj sustav od milju dolara...,
![]() |
#44 | |
Premium
|
Citiraj:
Zašto bi nekoga ovdje zanimalo što Visage misli o Bose-u? Pa taj čovjek voli HIFI i ravna se po njemu, i stoga nije kompetentan za neke druge procjene i vrednovanja... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Iz DB-sam pa nemam prilike čut te Bose zvučnike, Sad imam Z-2300 i nemogu reč da nisam zadovoljan, spjeni su na Audigy 2 ZS, i po meni to zvuči jako dobro, fakat se nauživam muzike slušajuči ih! Ali evo moram reč da sam prije njih imao JBL Invader, to su 4.1 zvučnici koje sam platio 1300kn, sad su 1000kn, uglavnom ti su zvučnici dosta slabiji od ovih(woofer 32w RMS, 4x12 sateliti), ali su imali nekako poseban zvuk, visoki su bili izraženiji, sredni još više(ovi 2300 imaju dosta loše srednje), mogo bi ih manje pojačat ali svejedno......ono..mogo bi ih slušat po cjeli dan, a 2 sata slušanja 2300 i boli glava!! Barem je meni tako! Evo baš me zanimaju ti Bose zvučnici i vjerujem da bolje obavljaju poso od Logitecha, Creative-a, nemam pojma više koga, ali me zanima koliko mogu bit glasni...nebi volio da da ih moram odvrnut 80% da bi mi bilo dovoljno glasno, ubiti ja volim slušat muziku malo glasnije(oko 90-ak DB), jer šlušan malo "jaču" ![]() eto Voki, prepostavljam da radiš u HG Spota, pa si valjda slušo(uspoređivo) te Bosove sa Creativeom ili još bolje(najbolje) Logitechovim Z-2300, pa me zanima jesu li dovolkjno glasni za prostoriju 11m2 i jeli im fali snage? I basa...jer im je promjer niskotonca 13 cm, pa me zanima kakvu udarnu snagi ima i koliko je dubog bas!? Kakav je u filmovima? jeli može zatresti bar malo prostoriju? Zahvaljujem! |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
V.I.P. član
|
Citiraj:
promjer bassa jeste 13cm. 11m2 prostor ce kutijice ozvuciti samo tako, naravno ako ih rasporedis kako treba. Kada ih jako pojacas, (mislim jako) bass se sam stisava kako ne bi doslo do distorzije. a raspon frekfencije isto neznam ali potvrdjujem da ako imas dobar sluh moci ces cuti neke duboke tonove u glazbi za koje nisi ni znao da imaju. Jednako je ugodno za slusati i glasno i tiho. Izgledaju smjesno (sateliti promjera 4cm ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
imam doma par pjesama za testiranje baš tih dubokih i recimo moja linija (HiFi) mi da to šta želim 20-20000, dok ovi za komp to nemogu 35-20000. a dosta je teško nać zvučnike za komp (hmm skoro pa i nemoguće) koji imaju frekve ispod 30 Hz (većina kreće od 35Hz).. morao bi ćut taj BOSE al ovako mi je jako teško za vjerovat. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
Inace, po mojem kriteriju linije imaju dosta los zvuk(ne sve). Recimo ja imam Sanyo (2x12,5W) micro liniju sa Eltax mini satelitima (10cm bas/srednje) i cuje se puno bolje od frendove Aiwe od 60W sa 2 visokotonca, 8cm srednje, i 16cm duboki. Nije da se cuje glasnije i da ima jaci bass, ali je puno ljepse za slusat. Za Bose: nisam ih slusao, ali vjerujem da se odlicno cuju. Neznam kak "tresu" ,ipak mislim da slabije od Z-2300(ipak 120W woofer). Inace imam Sony STR-697 i na njega spojeno SS-MF450 i 4x SS-MB250 te woofer SA-WM500... sve ima na ovoj stranici... http://www.sancta-domenica.hr/hifizvucnici.htm Cuju se dobro, dobri visoki, srednji su isto OK, a o dubokima da ne pricam... Kad slusam na 70% padaju stvari s polica i sa stola(doslovce). ![]()
![]() |
![]() |
#54 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Ok! TNX! Jedva čekam da ih poslušam! Ali to da može prostoriju od 70 m2 oszvučit vjerujem ali da ih dereš na maksimali ![]() buljo, koju liniju to imaš??? Linije obično davaju bas dubine 60-ak hz! |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Premium
|
I onaj koji sa preko 20 godina čuje iznad 16 kHz je šišmiš. Bose Companion 3 prema nekim mjerenjima ne idu duboko, tek negdje do 50-60 Hz, no nije bitna dubina, već voluminoznost. To je klasičan trik i u pravom HIFI-ju. Stvara se osjećaj velikog bassa, a izbjegavaju se problemi sa prostorijom. Ukoliko zvučnici zaista idu do nekih 20-30 Hz, primjetiti ćete da su izuzetno problematični po pitanju smještaja - u jednom kutu su prenapuhani, u drugom preslabi. Sa ovim trikom moguće ih je postaviti bilo gdje i njime se služi Bose. |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() Eeee, da je meni tako... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
a-wAnnaBe
|
onak btw. vani su quakeri zelnji tih xfi kartica radi openal-a(ne eax), jer radi veliku razliku u q4, a s audigyima(koje podrzacvaju openal) im zdere proc. moje pitanje za vas je: ko je distributer creativa za hr? hvala
![]() |
#60 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|