|
![]() |
#31 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2012
|
Inace evo... osim tog "prvog - unknown username" errora NOIP radi ok. A namjerno sam speedporta on/off veceras 5-6 puta... i radi... preostaje samo pustiti ga 4-5 dana pa da vidimo... UPDATE.... evo...nakon 7 dana potvrda... NO-IP radi OK. Bez ikakvih problema cijeli tjedan. Niti jednom nije blio problema kod updatea. Malo off topic od DynDNS-a ali eto... informacija... Zadnje izmijenjeno od: MisterX021. 04.02.2016. u 16:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
izgleda da je sa 09091601.00.336T1.img firmware-om popravljen DynDNS bug evo za sada se vec 2x uredno update-ao dyndns hostname bez problema, vidjet cemo kako ce biti tijekom tjedna i u narednom periodu, pa cu update-ati ovaj post
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Na stranu dns bug i ovo drugo (držim t-com modeme u bridge modu), najbolji ping i najbolju brzinu sam dobio sa 037 fw. Testirani 033 (došao s njime), 036, 036T1. Pa eto čisto ako nekome zatreba info.
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
do you speak it?
|
Citiraj:
usporedni rezultati, tablice u excelu, powerpoint prezentacija, nista? ![]() samo da update-am dyndns status, vec 3 dana update radi bez problema, za sada sve izgleda dobro
![]() |
![]() |
#35 | ||
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Nije mi se dalo sve slikat, testiranje dosta na brzinu napravljeno. Brzina 28mbps naspram 30.8mbps, ping pao sa 31 na 28ms. Nije neka osjetna razlika, ali je razlika. Firewall isključen na modemu za sva testiranja. Inače zamjeniše mi ZTE sa ovim zbog trzanja slike na maxtv-u nakon godinu dana. Code:
Parameters DSL DSL Operating Mode VDSL2 Path Mode PTM State online Training Result Showtime Mode LO/I2 L0 VPI/VCI 0/33 Parameters Upstream Downstream Actual Data Rate 7087 kbps 38429 kbps Attainable Data Rate 32223 kbps 87241 kbps SNR Margin 26.8 dB 19.0 dB Signal Level 7.9 dBm 14.5 dBm Line Attenuation 0.0 dB 18.3 dB FEC Size 14 10 Codeword Size 62 42 Interleave Delay 1 9 CRC Error Count 0 0 HEC Error Count 0 0 FEC Error Count 0 3689
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Registered User
|
Citiraj:
Baš sam gledao po njemačkim forumima... ne znam njemački pa ne kužim sve, ali to da imaju problema sa DynDNS-om lako shvatiš. I to na raznim SP modelima. E sad, ako je to baš taj FW koji ispravlja baš taj problem super. Pusti još par dana pa javi iskustva please.... mada iskreno.... ne vjerujem. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Ona verzija 037 je testna, a ova 336t1 je kao stabilna, ali izgleda da i dalje ima bugova previše. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 04.02.2016. u 23:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Registered User
|
DynDNS.... ista novog po tom pitanju sa ovim 336T1? |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
do you speak it?
|
sa 336T1 firmware-om je tri dana radilo, pa rupa tri dana (nije radilo), pa sad opet tri dana radi 10. 11. i 12.02 je radilo, pa onda tri dana nije, sada opet 16. 17. i 18.02. radi moze biti da je zbog prebacivanja T-Com optike sa Ericssona na Huawei opremu, tako da nemogu tocno reci da li je ovo stvarno stanje stvari
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2010
|
Citiraj:
Frendu mi padaju kamere za nadzor s ovim ruterom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
do you speak it?
|
Neznam, jos uvijek nisam nasao "dobitnu kombinaciju" za speedporta Pucaju streamovi, ftp ponekad neradi, dyndns se glupira i slicno Cuo sam da dolazi gigabitni ZTE router u tcom ponudu pa se nadam da cu uskoro moci zamjeniti router
![]() |
#43 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2010
|
Citiraj:
TCom šrot nebih nikad više. Nego ovaj zadnji firmware sa T je najviše uspio držati ili najbolje da kažem frendu da prijeđe na nekog Asusovca ili kako već? Jer lik pizdi zbog kamera i zvao je 08009000 već more puta. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
do you speak it?
|
@Karlo666 - sa ASUS-om (neki model koji podrzava Merlin FW) neces imati problema, imam ih na 5 lokacija i rade savrseno (rock-solid!) ako imas UltraMAX - FTTH onda ti Speedport ne treba uopce, jer ASUSa direktno mozes spojiti na ONT, postaviti VLAN ID 100 za Internet i to je to, dalje ide PPPoE, klasika... ako imas ADSL/VDSL onda moras ostaviti Speedporta u Bridge mode-u (da ti sluzi kao cisti xDSL modem) na jednoj od lokacija gdje sam samo povremeno (ali koristim Speedport + IP kameru) mi je bilo neisplativo kupovati ASUS-a, buduci da je sve bilo dosta dobro radilo sa ZTE-om (prethodnim routerom) ali kako sam uzeo 200/100 link, dobio sam Speedporta zbog gigabitnih portova cuo sam nedavno da je HT dobio novi router u ponudu neki ZTE sa gigabitnim portovima, pa se nadam da ce to popraviti stvar, jer ovaj Speedport u globalu nebi bio los uredjaj da mu srede firmware neznam za sada koji je to tocno model i kada ce se moci zamjeniti koje kamere koristi taj tvoj prijatelj (Dahua, Hikvision, Axis, nesto trece?) ako moze i tocan model (pm), i koju vezu ima ADSL, VDSL, FTTH?
Drinking Rum before 10am makes you a Pirate, not an Alcoholic. Zadnje izmijenjeno od: MasterX. 22.02.2016. u 09:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Registered User
Datum registracije: May 2016
|
molim pomoć video snimač i refresh IP adrese
T-com mi je zamjenio starog siemensa s ovim Speedportom. Imam analogni recorder video nadzora i preko i-idvr.net (servis proizvođača uređaja) sam imao/imam virtualnu fiksnu Ip adresu. Smimač je u inače u LAN-u s fiksnom lokalnom adresom. Na speedportu sam otvorio jedan port u TCP i UDP protokolu. I imam pristup video snimaču" putem net-a " ali samo dok T-com ne promjeni IP adresu. Što trebam napraviti da snimač automatski refresha IP Adresu na i-dvr.net? Moram li uključiti DynDNS opciju na Spedportu? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Normalno da trebaš nekakav DynDNS koji će odraditi šta treba, bilo to preko i-dvr.net (ako ima tu funkciju) ili neki od xxDNS - a. Sjeti se kako je bilo složeno na SX - u. |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Registered User
Datum registracije: May 2016
|
Hvala Nikki na brzom odgovoru, uf koliko se sjećam na siemensu sam mogao iskonfigurirati custom DynDNS providera , taj i-dvr.net. A na ovom Speedportu u izborniku za uključenje dynDNS a mi nudi listu najpoznatijih poput dynDNS.com, No IP.com itd. Nigdje ne mogu pronaći način kako da iskonfiguriram custom dynDNS providera :-(. Da li je to upoće moguće na speedportu? Ma moram priznati da baš ne baratam suvereno problematikom ali sam firmware snimača ima DNS postavke gdje uredno izaberem ddns providera, svoju domenu na tom provideru, naravno user name i password. te mogu definirati port koji će koristiti, ja sam uzeo 6667, Nekako sam mislio da ako otvorim taj port na speedportu da je to dovoljno da sam snimač refreresha IP adresu te moje domene na i-dvr.net dydDNS provider serveru. Ali očigledno nisam u pravu. znači li da moram i na routeru (speedportu ) i na video snimaču definirati istog dynDNS providera? Inače starog dobrog Simensa spržio grom :-( Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 18.05.2016. u 17:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Dali se može iskonfigurirati custom DynDNS providera na nekom routeru ovisi kako je ta funkcija isprogramirana. Nekad prolazi štos da odabereš "neki" sa liste ali niže u poljima napišeš "ispravnu" domenu ... a nekad to ne prolazi. Kažeš da sami snimač ima šta ti treba, onda ga podesi i upali, a u routeru trebaš sa PortForward funkcijom otvoriti željeni port. Također provjeri status Firewall - a na t-koma user stranici, mada ne vjerujem da se nešto mijenjalo ako je prije radilo na SX - u. Nakon toga trebaš lokalno i/ili sa drugog priključka provjeriti jeli taj određeni port uistinu otvoren. Gore si napisao da si otvorio port za pristup "materijalu" snimača, znači samo dodaj i ovaj 6667. Bitno je da se koriste različiti portovi, npr. za xxDNS 6667, a za "materijal" snimača drugi br. Pogledaj ovaj manual > http://videos.cctvcamerapros.com/pdf...DDNS-Setup.pdf tu spominju port 7000, možda je to slučaj i kod tebe. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|