Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.04.2008., 17:15   #31
bruno_x
Premium
Moj komp

bruno_x's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
bios pitanje

dali naj novija verzija biosa ima postavke od svih prijasnjih verzija biosa???
ili treba flesavat bios recimo rev 1.0 pa 1.1 itd ili ako ima rev 3.0 pokriva sve nize revizije???
hvala!
bruno_x je offline   Reply With Quote
Staro 06.04.2008., 17:40   #32
Razer
.

Razer's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Najnovija revizija se može flashati neovisno koju trenutno imaš. Znači rev3.00 BIOS npr. ide na rev1.0.
Razer je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.04.2008., 17:43   #33
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Netreba progresivno updateati, bilo koji kojeg odabereš se može fleshati na ploču ako je za taj model, prema gore ili prema dolje, samo je aktualna kopija aktivna u čipu (osim ako imaš dual bios) i samo ona igra...
Staro 11.03.2012., 15:08   #34
Tihomir Bakin
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2012
Jel bi pomogla nadogradnja biosa za instalaciju ssd-a na ploču koja nema opciju ACHI, samo IDE..???Hewlett-Packard HP Compaq dc5800 Microtower je matična chipset- Intel Bearlake Q33
Tihomir Bakin je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2014., 18:13   #35
legija
CoD2 geek
Moj komp

legija's Avatar

Datum registracije: Nov 2012
Ovako prvi put cu flashati bios pa bi pitao par stvari.imam gigabyte ep43-ds3.sada sam gledao kako se flasha bios sa usb.ali me zanima dali ja mogu to odradit preko programa i dali mi je isto kao preko bios?
Staro 10.01.2014., 18:16   #36
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
@BIOS. za gigabyte ga imas, ide iz vindovsa bez imalo muke, oprobano na gro maticnih ploca..........

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2014., 18:18   #37
yakob22
I.H.S.V.
Moj komp

yakob22's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Možeš preko windowsa, imaš na điđabit stranicama program za flashanje, ali najsigurnije ti je iz biosa.
EDIT: prestigo me Burko
Staro 10.01.2014., 18:45   #38
legija
CoD2 geek
Moj komp

legija's Avatar

Trenutno imam F9. Najnoviji je F10 ali to je beta bios. Neznam dali da njega uopce stavljam. I na ovom F9 mi se necuje nikakav beep na pocetlju paljenja neznam dali je to do biosa ili ?
Staro 12.01.2014., 22:54   #39
MMI
Premium

MMI's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Netreba progresivno updateati, bilo koji kojeg odabereš se može fleshati na ploču ako je za taj model, prema gore ili prema dolje, samo je aktualna kopija aktivna u čipu (osim ako imaš dual bios) i samo ona igra...
mutavi hp 4710 probook ne da zadnju verziju bez da flešaš naprije čini mi se F9 bios
MMI je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2014., 22:56   #40
alengrosevic
Premium
Moj komp

alengrosevic's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor legija Pregled postova
Trenutno imam F9. Najnoviji je F10 ali to je beta bios. Neznam dali da njega uopce stavljam. I na ovom F9 mi se necuje nikakav beep na pocetlju paljenja neznam dali je to do biosa ili ?
pogledaj changelog da li ima nešto što ti je nužno. Beep ne čuješ jer ti je možda beeper neispravan(ako treba javim, imam 20-ako komada viška ) ili ti je krivo spojen na matičnu (okreni konektor beepra na matičnoj za 180 stupnjeva).
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.01.2014., 23:49   #41
flyer1
Premium
Moj komp

flyer1's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
Autor legija Pregled postova
u biti imaš zadnji 'stabilan' bios za tu ploču (ako ti je ploča iz potpisa još 'aktualna' u konfiguraciji) pa se postavlja pitanje koliko se isplati uopće prelazit na njega...

inače, ovo mi je već četvrta, peta GB ploča u nizu, flasham isključivo qflashom, iz biosa (nikad mi se nije sviđala ideja o nadogradnji biosa iz windowsa).

dakle, raspakiraš bios koji želiš na stick (formatiran u FAT32), f8 unutar biosa za pokretanje qflasha, pratiš prilično jednostavne upute za nastavak procesa.

no slažem se s kolegom iznad, prvo procijeni donosi li update dovoljno beneficija da se upustiš u to.
flyer1 je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2014., 07:00   #42
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ja sam par puta imao problema s flashanjem putem Qflasha i zato preferiram @bios. Tim programom prvo napravim kopiju postojećeg BIOSa i spremim je na hard, a onda flashem novi.
Staro 13.01.2014., 08:42   #43
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
plus sto vecina gigabyte maticnih ima dual bios, pa ako jedan zapne, ima drugi da spasi stvar .

@BIOS all the way, cas posla i nikakva kopiranja na USB .

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2014., 13:35   #44
legija
CoD2 geek
Moj komp

legija's Avatar

Nego daj mi reci ovo. Mijenjao sam bios da mogu stavit xeona. I prije mi se bios zvao F9 file. A sada mi je .bin ili mogu prebaciti u .rom . U kojem bi trebao biti da se to normalno digne da nezeznem nesto preko ovog programa?
Staro 15.01.2014., 06:00   #45
legija
CoD2 geek
Moj komp

legija's Avatar

Moze mi netko reci sta se tice flashanja. Uglavnom stavio sam na usb sve. I idem u qflash i jednostavno nema usb tamo. Pokusavao sam sve metode ali ga nema. Fat32/fat otraga usb napred usb i nema ga uopce

EDIT: evo nasao sam neki stari flopy ali mi se on nekako cini kao da krci dosta nema to veze? mozda najbolje preko njega? uspio sam save bios preko qflasha znaci normalno je stavilo na disketu. Dali mi je bolje preko tog starog flopija ili preko abiosa?

Zadnje izmijenjeno od: legija. 15.01.2014. u 08:03.
legija je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2014., 20:20   #46
legija
CoD2 geek
Moj komp

legija's Avatar

Eto toliko straha i svega. Lijepo sam danas pukao otvorio @bios i preko njega u roku 1 min napravio update
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno