Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.02.2015., 19:39   #31
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Probao sam tu gtx 560Ti i onboard grafičku na ovoj novoj matičnoj istu stvar radi, sve sam isprobao osim proc-a. Nisam ni ja čuo ne samo za 1155 nego od kako slažem kompove 10+ godina nisam imao pokvareni cpu.
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2015., 19:59   #32
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
To je ekstremno rijedak slučaj da cpu krepa, ja osobno ne znam nikog, ali kad bude do njega stvarno je izgleda zajebancija otkriti (jer se uvijek zadnje na njega sumnja)

Pročitaj ovdje postove od don kihoty od #1160 pa nadalje

Inače što se tiče tvog problema ispada da ti se više isplati (ako ti se nitko ne javi) kupiti polovan g1610/1620 za 100kn (često idu za tu cijenu, bilo i tu na forumu) nego da plaćaš neke servise.
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.02.2015., 20:04   #33
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Pročito, tnx.

Kod mene na dve ploče identično znači nema se šta previše gledat bit će i na trećoj i na četvrtoj u koju se stavi proc. ako je do njega, a ja mislim 99% da je. Pa upravo to šta kažeš meni nije ni na kraj pameti bilo mogo bi bit proc nego sam išo odma ploču promjenit i kad ono stavim i isto, reko pa nemoš mi to radit.

Danas kad sam pričao preko maila sa protisom pitao da li ja mogu direktno dostavit njima u msan proc pa možda da prije bude gotov su mi rekli da ih kontaktiram i pitam, ali još nisam jer bi htio to probat da sam 100% pa ću onda vidit šta mi je najbolje, ono šta znam je da kad ga pošaljem bar 2 tjedna ga neću vidit.

Kupio bi ja, al kako sam uzeo matičnu nemam doslovno ni kinte sad, tako da nemam od kud uzet pa tu opciju na žalost moram isključit.

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 12.02.2015. u 20:13.
Staro 12.02.2015., 20:52   #34
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Ma ako si siguran odmah ga reklamiraj
Ili ako kupiš celerona za 100kn možeš ako se bojiš da će ti vratit snimit kao dokaz s jednim pa s drugim cpu i to im poslat kao kihoty.

EDIT - jesi kupio matičnu na neviđeno (online, dostavom)? Možeš onda vratit u roku 7 dana bez ikakvih pitanja

Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 12.02.2015. u 20:59.
Staro 12.02.2015., 20:58   #35
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

A nisam baš 100% siguran, a htio bi bit jer kakve sam sreće ispostavit će se još da je ispravan i onda će mi ovi lihvari iz msana to naplatit 70kn.

Kažem kupit drugi mi nije opcija na žalost trenutno.

Matičnu sam kupio u dućanu osobno sam podigo.
Staro 12.02.2015., 20:59   #36
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Ajde još ti probaj pogasit razne power saving opcije za svaki slučaj (šanse 1%). Recimo da imaš amd rekao bi ti da pogasiš turbo boost i cool and quiet

Vidi slučaja
http://www.forum.hr/showthread.php?t=839415

Probaj slična intelova stanja (i ona c)
Staro 12.02.2015., 21:05   #37
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Intel nema power saving bar ne ovaj moj, samo HT i neke za keširanje stvari. Radio je na prošloj matičnoj najnormalnije do prije mjesec dana znači bez ikakvih problema 2 i pol godine je radio, tako da i ima neka opcija sumnjam da bi mu sad tek počela smetat, al pogledao sam u ovom biosu na novoj ploči nema ništa što se power savinga tiče za ugasit.
Staro 13.02.2015., 19:31   #38
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Evo već nekih cca 3 sata isprobavam sve ispočetka sve sam duplo donio i otkrijem na kraju da monitor je uzrok svemu ovom, očito ima neki kondić napuhan unutra jer kad sam spojio istovremeno njega i ovaj drugi jedan preko vga, ovog na vga je digo dok ovog preko hdmi-a nije htio tj. nije signal htio ulovit sa driverima instaliranim. Sad sam trenutno na ovom neispravnom monitoru preko hdmi-a spojenom i bez drivera radi, ali na generičkim driverima i na njima čak rezolucija može na full kolko on može podržat(1680x1050) samo eto bez original drivera. Sutra ću ga otvorit pa vidit stanje u monitoru i ispitat malo.

Hvala svima na pomoći, pogotovo kolegi darkydark koji mi je posudio procesor

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 13.02.2015. u 19:39.
Staro 13.02.2015., 19:52   #39
Drvoje
Split resist itself!
Moj komp

Drvoje's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Krenulo te - prvo onaj ASUS-ov odron, sad i monitor.

Držim fige da bude "samo" neki kondić u pitanju kojeg ćeš prelemit.

Pomelo mi sig -.-
Drvoje je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2015., 21:27   #40
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Do tog sa asusom nebi ni došlo da sam ovo otkrio jer je asusica potpuno ispravna pošto sam sad otkrio da je problem sa monitorom prije tog sam sumnjao u procesor, no kolega mi je posudio svoj pa se ispostavilo da ni to nije i evo na kraju nakon što sam cijeli komp rastavio i sastavio i izmjenio sve živo na njemu otkrijem da je monitor, stvarno čudan problem nebi ga nikad povezao sa monitorom.

I ja držim fige da su samo kondići da nije neki dio koji je zeznuto ili možda i nemoguće zamjenit jer sam se već bacio u nepotrebni trošak sa ovom novom pločom.

EDIT:
Nije otišo monitor nego kabel od monitora(dvi 2 hdmi) i grafička kartica i to istovremeno su ošli, ovo mi je prvi slučaj da mi je tako oboje riknulo istovremeno malo se otegnulo to sve dok sam skužio jer sam morao nabavljat sve duplo, a kabel ovaj nisam ni slutio da je riknuo pa sam ga skužio tek zadnjeg jbg.

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 24.02.2015. u 22:46.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno