Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Konfiguracije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.10.2005., 19:31   #31
Sky
Guest

Datum registracije: Apr 2003
Prekrasno složena konfa.
Eh, sad ću ja malo sam sebi uskočiti u usta, ali kad se već ide na opciju sa SLI-jem, za dodatnih 200 kuna bi ipak uzeo DR verziju...što mogu, sviđa mi se pakung i tona djidja
Za vodena ti ne mogu ništa reći, i sam bi htio znati koliko bi me koštalo jedno vodeno za cijeli komp (ajmo, znalci, potrudite se složiti nešto dobro, Mysti je tek druga opcija ). I iako je Antec odlično kućište, mislim da ga nema smisla uspoređivati sa Stackerom. 12 cm ventovi su ipak daleko bolja solucija od 8 cm, a tu je i BTX kompatibilnost. Ali opet, sve ovisi o ukusu.
I samo još jedno pitanje, gdje si našao tog VisionMastera po toj cijeni? Ja ga nisam nigdje vidio ispod 3200 kuna. Ako je to cijena sa PDV-om, deklaracija točna i na skladištu je, iz ovih stopa pljačkam banku i idem to kupiti
Sky je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2005., 20:19   #32
mc_fish
the luda ribetna

mc_fish's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
stari moj ovo ne da je dobra komfa...svaka cast inace sky...dr ti ima sil image 3114 ak s ene varam daklem raid 5 polja...frontx...front panel...bzvze i led dijagnostiku tipa abit...i to je to...sve ostalo je isto(a stvarno ne mislim da to vrijedi tih 200 kuna...tj vriejdi al sta ce ti?)

oko vodenog...evo dobio sam vijest o xice-u...nista od toga nema ga vise i nece dolazit steta...to je predobro i uzasno tiho vodeno(sky citaj to bi i tebe zadovoljilo)

no nebi ja bio ja da ne odrzim obecanje vodenog
pa sam si ovak zamislio ja to u glavi mojoj...ak ti se ne svidi napajanje(naravno da je dobro i tiho) si uzmi zracne hladnjake ...pa evo vodeeno:

posto sam se svojevremeno jakooo interesirao za vodena(cak sam i napravio 2...i jedno kupio)se donekle kuzim i znam cake imao sam isto tako na testirunju vecinui vodenih na nasem trzistu...xice je bio definitivno najtisi...

ovo je nabavljivo na trzistu:

Vodeno hlađenje, THERMALTAKE Big Water, CL-W0005 Dodaj proizvod u konfigurator 549 Hgspot

Vodeno hladenje COOLERMASTER Aquagate MINI R80, CPU hladenje Dodaj proizvod u konfigurator 672 Links
zgodna stvarcica sve u jednom...stavis ga odozada na outtake vent(na to mejstu) i pumpa i blok su u jednom komadu tj zatvorej je sustav...nemres ga ti otvarat...sve u svemu jakoo zgodna stvar al ima i minus ne nadogradnje i slabe pumpe...(ako je sam za proc je super...)

Vodeno hladenje COOLERMASTER Aquagate MINI R120, CPU hladenje Dodaj proizvod u konfigurator 698 Links
ista stvar ko i maloprije...tjk isti model samo je pumpa jaca...isti minus zatvoren sustav pa nremes recimo stavit na nb i gpu...smrc

Thermaltake Aquarius II vodeno hlađenje Dodaj proizvod u konfigurator 719 Nobilis informatika

ovo je vodeno svakako za oko...jako lijepo!izrada je cist solidna al ono kolko para tolko i muzike
ima jako zgodno sreden sustav...daklem nije standardno pumpa u posdui->blok->radijator...pa opet vec je pumpa i rezervar->backup rezervar(da dobro vidis ima 2 rezervara i hrpu voded)->blok->radijator i opet povrat u pumpu...jako dobro sredeno...zavrsna obrada je ko i uvijek kod TT al cuj...malo smirgla...i sve 5...sto se tice nadogradivosti sve stima...mos kupit jso blokova,crijeva itd...i ima automatske uvodnice...ovo ti aj preporucujem(jedna od)

Spire Atl. Wave vodeno hlađenje, ScA/Sc478 Dodaj proizvod u konfigurator 733 Infocor

sorry stari tek stiglo os nisam imao al cu ja sutra davora gnjavit da mi ga da na test

Vodeno hlađenje, THERMALTAKE Rocket, CL-W0011 Dodaj proizvod u konfigurator 872 Hgspot

ovo je biejdna kopija zalaman resestora(il kak se vec zove...skroz na kraju je)i cuj nije lose...sistem mu je sljedeci kroz sredinu pumpa gura toplu vodi i ona se cijelom duzinom hladi i na 2 strane(u vanjskom krugu) se spaja na izlaz...i jako je vazno da se to ne zezne-minus...a kad je zima i radijator je upaljen ajme majko...ne ocekuj nis ispod 50...isto tako i po lijeti...ak je na suncu opet temp ode hopa...to ej jako velki minus...al opet kloni ga radijatora i sunca i cist je dobar puma je doduse dosta glasna(za sky-a i mene)...sto se tice samog izgleda...sve ime kaze ko raketa e da jos jedna vazna naznaka ovo je externi hladnjak tj"radijator"(raketa) je vani) pumpa i blokovi su u kompu...naglasaka da sve tt pumpe su dosta slabe i svijetle plavo!zaboravio sam to prije navest..e da i nisu potopne!!!!jako vazno

Vodeno hlađenje Cool River, CPU, GPU, NB hlađenje Dodaj proizvod u konfigurator 881 Nitel

dobro rijesenje(jer dolazi sve skupa slozeno tj imas za grafu,chipset i cpu blok odma prilozen...zavrsna obrada...a moze i bolje(da ne kazem sto je to?)
ovo je jedan od mojih favorita...jer cuj za te pare koje dajes dobis stvarno all in one vodeno (daklem jos jedna preporuka) ...ovo sam si ja skoro kupio(da je bilo u zelenom bi i kupio)

Cooler CPU Spire AtlanticWave vodeno hlađenje, SA+S478 Dodaj proizvod u konfigurator 946 Optimum računala

o ovome to mogu cijeli esej napisat
prebolestan ozgled!externi sustav u obliku x sa regulacijomventa protoka itd...zgodna stvar...dolazi sa jednim blokom(za cpu) koji je kockast...standardan=dole bakar gore plexi da izgleda kak treba
ima naravno i manu...ide ena kopce...a nisam siher dal ima mogucnost za s 939...jer sam ga ja imao na sok a...al to se da rijesit kopcom od stok kulera tak da nije problem...e da jos oko izgleda naglasak na lcd prikaz...a o samom proizvodu...cist ok(al ne i tih) nije za tebe sky

Vodeno hladenje COOLERMASTER Aquagate, CPU hladenje Dodaj proizvod u konfigurator 1266 Links

to ej ono koje na stroju u linksu...pa ak si bio si ga vidio...zgodno rijesenje isto ne bas jako tiho(da se sredit dakle odahni sky)kvaliteta samog cpu bloka je izvanredna...daklem napravljen sa auto uvodnicama(svi su osim mini sa poctka koji su zatvoreni)i rebrima po duzini koje hladi voda...jedan od boljih koje sam ja vidio...milj dida mida i ovo je svakako moj favorit!hladene je jednostavno dobro...tisina je ono ajde da se(tipa delte na 12 v sky) salim se...ko i svaki coolermasterov vent...i da se smanjit stoga ovo je za obojicu...

Vodeno hlađenje, THERMALTAKE Aquarius III, A1681 Dodaj proizvod u konfigurator 1408 Hgspot

uf uf nisam ni njega imao pod cevapima tj u stroju nego samo u leru...pa ajmo ovak...to ste siher vidjeli ono tt sivo plavo(plavi x)to je BUCNO hladenje al zato i dobro...promjena venta sve sreduje(kod svih tih externih osim roketa i reseratora hladi radijator po 1 vent!)...isto preporuka ak se ocete uvlacit u vodeno da da nisam mogao ne rastavit ga...hebi ga u krvi mi je...isto jedan od favorita uz male modifikacije e da ak se dobro sijecam ovaj je imao 80mm vent a ne 120 kao ostatak...i jednu posudicu(eloxiranu da ne hrda) kao sto ih je prije bilo moguce nabavit u linksu(mozda ih ima jos)...ovo je po meni preporuka

Zalman Reserator 1, vodeno hlađenje bez ventilatora, smanjuje buku, komplet od spremnika, radijatora i vodene pumpe Dodaj proizvod u konfigurator 1449 Infocor

uf uf ovo je ista prica kao i kdo rekete...zgodna stvar dok enam sunca i radijatora...raketa i on po meni padaju iz igre...isto ko i mini zatvorena rjesenja od colermastera...stoga biraj

moj apsolutni favorit je coolermaster(al sve ovisi o ukusu...)odi na net i pogledaj si slike pa koji ti se svidaju od navedenih......nadam se da sam pomoga...

edit fak stari zaboravio sam ti zracno hladenje napisat ovak za grafu 700cu zalman,za proc sonick tower,ak ga nema big typhon...a za chipset uf uf colermasterov pasivat s ventom evo sad imas sve

mc_fish je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.10.2005., 20:32   #33
Sky
Guest

Bome si se potrudio
U principu, mislio sam sklepati nešto u vlastitoj režiji od komponenti iz Linksa. Zato mi trebaju savjeti što uzeti i koliko bi me to došlo.
Ajde, fish, što bi ti napravio? Zasada znam da će pumpa biti Eheim 1048, radijator neki za 2x12 cm, interni, trebaju mi blokovi za CPU, GPU i NB te djidje koje trebaju za sklopit vodeno. Pukni neki prijedlog.
Staro 16.10.2005., 20:54   #34
mc_fish
the luda ribetna

mc_fish's Avatar

sorry stari nemoguce

nema moggucnosti prikljucaka...moras mi nac prvo automatkse/vijcane bilokakve uvodnice jer ih jednostavno nema ua 1/8" navoj...ima 1/4" al nema blokova za to...a kaj god uzmes ok ce ti bit...sam gledaj da je blok zmijica ili spirala...i to je to...javi s emasnom...raimo blokove sto vise to bolje...

Staro 16.10.2005., 21:07   #35
Sky
Guest

Po meni je još i bolje da je 1/4 navoj, veći je promjer
Dakle, trebam blokove sa 1/4" automatskim uvodnicama?
Staro 16.10.2005., 21:12   #36
mc_fish
the luda ribetna

mc_fish's Avatar

da al niej to tak jednotavno...vecina gpu/chipset blokova je radena na 1/8 navoja...i to je banana...inace niej vazno dal je 1/2 1/4 ili 1/8 samo je vazno dal je 6/8 8/10 ili nesta vece...promjer tuneladakle cpu blok uopce nije greda sredit...ima ga i za kupit u linksu...cak i sa uvodnicama od zalaman veliki plavi
al nemas gpu i chipset...pitaj mistija

Staro 16.10.2005., 21:23   #37
Sky
Guest

U principu, hoću napraviti sustav od najboljih komponenti. Zato mi je Mysti tek druga opcija.
Staro 16.10.2005., 21:28   #38
mc_fish
the luda ribetna

mc_fish's Avatar

cuj nadi mi 1/8 uvodnice i napravim ti bilokaj

najbolje sto mos napravit...zemi si rivera...i promjeni pumpu i posudu...kostat ce te bome 1100-1200 kuna al cuj imas na cpu,gpu i chipsetu hladenje

Staro 16.10.2005., 21:59   #39
Darth Revan
Premium
Moj komp

Darth Revan's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
najlakse slozit jebenu konfu, kad imas suske toliko, hehe ja ono WTF trza mi igra, o da imam samo gigu rama, ma jebes to smece, iskesirao sam skoro 3k kuna za njih,
Darth Revan je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2005., 18:23   #40
Beorn
Registered User
Moj komp

Beorn's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
E Sky u pravu si šta se tiče cijene VisionMaster-a,moja greška krivo sam copy/paste-a.Tvoja cijena je točna,a ne moja.E jesi se ponadao
Mcfish,fala što si dosta opširno to napisao,svaka čast puno si pomogao.Još ću malo pogledat,pa budem pitao šta mi ne bude jasno.Hvala.
Beorn je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.10.2005., 21:23   #41
mc_fish
the luda ribetna

mc_fish's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Beorn
E Sky u pravu si šta se tiče cijene VisionMaster-a,moja greška krivo sam copy/paste-a.Tvoja cijena je točna,a ne moja.E jesi se ponadao
Mcfish,fala što si dosta opširno to napisao,svaka čast puno si pomogao.Još ću malo pogledat,pa budem pitao šta mi ne bude jasno.Hvala.
no frx rado pomognem sam pitaj ak trebas nes...inace oko tisine pitaj slobodno sky-a ja volim tisinu...al tolko radim da se zadubim i ne primjetim(recimo nekih 255 db je ono ok...tm neki max) dok sky jako "brije" na tisinu

Staro 20.10.2005., 18:42   #42
Beorn
Registered User
Moj komp

Beorn's Avatar

Sky ako znaš di ima za uzet VisionMastera,reci ili bilo tko ko zna.Ispostavilo se da ga ovdje di sam ja mislio uzet nema.I reci cijenu.
Još ću malo prostudirat šta se tiče vodenog.
Pozdrav!
Staro 20.10.2005., 19:38   #43
Sky
Guest

To je problem, svi koji ga imaju na cjeniku nemaju ga na skladištu, bar je tako bilo prije dva mjeseca kad sam ga tražio. Zato sam i rekao ako ga negdje pronađeš da ga kupiš.
Staro 20.10.2005., 21:19   #44
Smarty
Premium
Moj komp

Smarty's Avatar

Datum registracije: May 2005
Uh za te pare bi moga skroz dobro auto kupit
Smarty je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2005., 21:20   #45
mc_fish
the luda ribetna

mc_fish's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Smarty
cemu takav komentar:confused:

Staro 20.10.2005., 21:37   #46
Sam Fischer
Džabe si krečio!
Moj komp

Sam Fischer's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Originally posted by Smarty
Bolje da ljulja nego da žulja
Sam Fischer je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2005., 21:58   #47
NITROS
Premium
Moj komp

NITROS's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Re: Re: AMD konfiguracija~16500 kn

Citiraj:
Originally posted by Sky
Puno para...
Ploča : Da li ti treba SLI? Da li trebaš djidje-midje koje dolaze sa SLI-DR-om? Ako ne, slobodno uzmi Ultra-D
Proc : Ako baš hoćeš SD, go ahead. Iako sumnjam da ćeš vidjeti neku veliku razliku između kloknutog 3(2)000+ Venice-a i njega u igrama.
Memorija : GEIL One, bez daljnjega. VXovi baš se nisu proslavili pouzdanošću, a ni memorija kojoj trebaju visoke voltaže mi ne ulijeva povjerenje. Još ako nađeš neki proc koji ide na 300HTT, na konju si.
HDD : Kud Maxtor, crni sine? Hitachi T7K250...
Grafa : Dobra, ali opet, možda ipak bolje 7800GT. GTX je ipak malčice preskupa za ono što nudi više od 7800GT. Tvoj izbor
Kućište : Crni Stacker uzimaj. Vjeruj mi. Ako trebaš nešto manje, Antec 3000B je dobra kupnja. Ali opet, ti ćeš imati komp kraj sebe, pa reci što ti se sviđa.
Napajanje : Za duplo manje para ćeš naći odlične Tagane 2Force ili Sharkoon SilentStorme (čitaj : Enermax NoiseTakere). Ili pogledaj 420 ModStream/powerStream. 520W ti ne treba.
Pogoni : Sve 5, iako slobodno možeš izbaciti DVD-ROM.
Monitor : Igranje kažeš? Za to su ipak CRT-ovi dušu dali. Gledaj, kupuješ grafu kod koje ćeš vidjeti neke razlike u odnosu na slabije samo kod visokih rezolucija i sa svim uključenim efektima. Sa LCD-om si osuđen na 1280x nešto zbog nativne rezolucije. Sad tu možeš kupiti ili slabiju grafu ili kupiti pošten 19" CRT. Nije da ne može ova grafa na taj LCD, ali je to bacanje para, po meni.
Pozdrav
Ja ti sa sigurnoscu mogu reci da je memorija VX 4000 odlicna. Terao sam ju na 1.5-2-2-2 na 3.5V
Imas dozivotnu garanciju na 3.2V
NITROS je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2005., 22:13   #48
mc_fish
the luda ribetna

mc_fish's Avatar

imao sa i ja gold vx...i sta sad...nemre na cl 2.5 i cl 3...iliti kolko idena cl 2...ide....i previse se grije...ja sam svoj vx natjerao na 273...2-2-2 postavke...al opet tccd na 315 je punooo bolja opcija

Staro 21.10.2005., 10:05   #49
Beorn
Registered User
Moj komp

Beorn's Avatar

Dobro znam da mnogi od vas misle: vidi ovog lovaša šta se razbacuje,ali jebiga ja san ovo lito crkava ka konj,da bi moga zaradit za novi komp,a da ne govorim da san još i mora učit za ispite,te se dizat ujutro u 5 za ić na trening.Mislim da san pošteno zaradio i jednostavno želim biti miran neko vrijeme šta se tiče nadogradnje itd.Šta se tiče komponenti to
je uvik veliki rizik.Možeš dobit nešto vrhunsko šta će te služit bez ikakvih problema,a isto tako možeš dobit škart.A šta ćemo sad, koliko para toliko muzike.Isto se dogodi i sa autima(BMW X5 15 dana na popravku u 2 miseca-uvik neka pizdarija-nemojte mislit da je to moj to sam pročitao u auto klubu ili nekom sličnom časopisu),pa kako ne bi i sa komponentama.I da odlučio sam se za G.E.I.L.
Pozdrav!
Staro 21.10.2005., 13:18   #50
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
@Beorn
U pravu si. Za svoje (krvavo zarađene) pare imaš pravo kupiti si kaj god hoćeš i boli te kaj drugi misle.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2005., 17:24   #51
mc_fish
the luda ribetna

mc_fish's Avatar

sam ikad reko nes takvog
a kamli pomislio tvoja lova tvoja odluka-moja politika

Staro 21.10.2005., 18:42   #52
Beorn
Registered User
Moj komp

Beorn's Avatar

Wink

Ajde ribo znaš da nisam na tebe mislio
Staro 21.10.2005., 18:50   #53
Crais
Guest

Crais's Avatar

Datum registracije: May 2005
Ma kad bi imo dosta para, omastio bi i 20,000 na komp, hehe
Crais je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2005., 20:06   #54
mc_fish
the luda ribetna

mc_fish's Avatar

hehe znam al ono znas cisto reda radi

nego cemu spemate tolko...pa nama je tak svejedno kolko postova imate i kakvo znanje imate o necem ili nicem...ako znas i mso pomoc super...ak ne uci a nemoj nama kojima je stalo do pomaganja...posao kvarit(napravit vise neugodnijim neg je)...ne da se ljutim i jako cijenim necije misljenje...al da je nepotrebno stoji...imas spematorijum...otviri temu misljenje o... i tam nek svako napis emsiljenje o necemu

ps oko cijene...ja cu uvijek rec(kao sto sam i ovdje)da se financijski ne ispalti jer ce za 6 mj bit opet stara kanta (moje misljenje)

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno