|
![]() |
#31 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Ja nemam problema sa pf, ali mi je palo napamet sto da napravim ram drive i na njega stavim pf? Ima li smisla? |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |||
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
Zelis staviti nesto sto sluzi tome da oslobodi RAM za korisne i aktivne memorijske stranice u isti taj RAM. Pa odgovori sam sebi.
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
Drugo... znam da je pretjerivanje popularno kako bi se "dokazala" neka poanta, ali ovo je previse apsurdno cak i kad se to uzme u obzir. Prebacivanje izmedju dvije totalno nezahtjevne aplikacije kao sto su Opera i Outlook da traje pola minute? Otvaranje novog taba minutu? Tvoj problem je neki defekt, a simptomi (dugotrajno blokiranje cijelog sustava cim samo pogledas u smjeru diska) ukazuju na HDD. Ili mozda kabel kojim je spojen. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Kuzim pricu o tome da ako nema swapa tada app ili dio win koji hoce neki dio mem spustit na swap file i ako ga ne nadje trigerira neku stop naredbu sto trosi vrijeme u konacnici, ali kada bi stavio swap npr. 1gb od 12gb rama time bi dobio na vremenu. Imho, ak ima neko neki test nek linka. Nemam ideju s cim da to probam izmjeriti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Ultrapiretik
Datum registracije: Aug 2006
|
primjetio sam da to rade sve igre koje su na bilo kakvom anril enđinu: deus ex, ut, killing floor, ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Premium
|
Citiraj:
7200rpm disk je potpuno ispravan i radi fino, samo sporo... Valjda i sam znam procijeniti da li mi je disk/kable prdno, nagledo sam se svakakvih bakraca u zadnjih 20ak godina...
![]() |
![]() |
#40 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
cudno, meni na svakom kompu radi sve brzo a ostavim na default postavkama - automatski PF, superfetch i prefetch ukljuceno |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#43 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#45 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Premium
|
![]() |
#48 |
Premium
|
![]() |
#49 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Premium
|
![]() |
#53 |
Premium
|
Ajd jednom zauvijek... Onaj ko oce iskljucit swap file, iskljucit ce ga i nista mu se nece desit ako ne nabije 2000 tabova u browseru... Onaj ko nece iskljucit swap file, nece ga iskljucit i nista mu se nece desit ako ne nabije 200.000 tabova u browseru...
![]() |
#55 |
Premium
|
![]() |
#56 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Kako to? Sean Webster kaže da nije pametno ga isključiti skroz, da je dovoljno 512 MB ako se ima 8GB ili više RAMa. Za manje od 8, preporučuje 1GB. Imam tako otkako imam SSD i nikakvih problema i grešaka nisam imao. Prije ssda i kad sam imao 4GB RAM-a, onda sam SWAP file imao na posebnoj particiji od 4GB na fizičkom drugom disku. I isto, nikad problema, pogotovo ne na win7 i win8. XP je znao kenjat nekad da mu 2GB swapa nije bilo dosta (Virtual Memory low). |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#58 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Ok, nemoj se ljutit ![]() ![]() Nego, drugo pitanje, kako bi se trebale manifestirati pizdarije koje spominješ kao razbahaćivanje pojedine aplikacije? Ono, neki npr da znam prepoznati ako se dogodi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Premium
|
Citiraj:
Stoga je definicija swapa direktno ovisna o svrsi mašine i ne da se "generalizirati", zato kad vidim da neko kaže "ako imaš do 8 GB stavi toliko, ako imaš preko stavi toliko" mogu se samo smijati.
![]() |
![]() |
#60 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Windowsi ce ti se javit u jednom trenutku i rec da nemaju dovoljno memorije i ako nesto ne poduzmes uskoro, onda ce oni poduzeti nesto na svoju ruku... A onda ce ti priklati neku aplikaciju samo tako... Ako si zahtjevan korisnik, onda nemoj iskljucivat swap, al ako ti se zivot svodi na PCEkspert forum, Facebook, Twitter i Youtube, a imas vise od 4GB RAMa, onda mozes komotno iskljucit i bas nista se nece desit...
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|