Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.01.2014., 18:02   #31
BojanZD
Premium
Moj komp

BojanZD's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor mystogan Pregled postova
Evo ja vidim da tu ima puno pametnih ljudi pa molio bih pomoc od nekih preko teamview ako je moguce za moj pc
Ispuni opciju "moj komp", iznesi problem u pravoj temi i vjerovatno neće trebat teamview.
BojanZD je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2014., 18:04   #32
epvpalucard
Yare Yare Daze
Moj komp

epvpalucard's Avatar

Datum registracije: Jan 2014
Citiraj:
Autor BojanZD Pregled postova
Ispuni opciju "moj komp", iznesi problem u pravoj temi i vjerovatno neće trebat teamview.
Ma meni su ljudi rekli sam ja nist to nekuzim niti zelim nesto na prckati kada neznam
epvpalucard je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.01.2014., 18:07   #33
BojanZD
Premium
Moj komp

BojanZD's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor eroktic Pregled postova
moja konfa ce se mjenjat mjesecno.dado mi je fino linko dobre komponente koje ce se kupovat
Znači, riješeno!!

Citiraj:
Ma meni su ljudi rekli sam ja nist to nekuzim niti zelim nesto na prckati kada neznam
Želiš zauvijek bit neznalica?!
Nije komp H bomba..
BojanZD je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2014., 18:08   #34
epvpalucard
Yare Yare Daze
Moj komp

epvpalucard's Avatar

Datum registracije: Jan 2014
Citiraj:
Autor BojanZD Pregled postova
Želiš zauvijek bit neznalica?!
Nije komp H bomba..
Naravno da ne ali zadnji put sam tako sprzio maticnu kada sam prcko po biosu
epvpalucard je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2014., 18:23   #35
emilblomsky
Premium
Moj komp

emilblomsky's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
koja kartica do 1000kn!

Znaći planiram uzeti novu karticu pa kako vidim sada je best buy r7 260x,ide ispod 900kn sapphire . Alternativa mi je asus gtx 650ti boost koja je osjetno brža ali i 160kn skuplja,a ima i 3 godine gare,bar tako kažu!
Jel imate koji savjet ,jel se isplati potezati do asusice koja je po meni ipak kvalitetniji izbor,ili Sapphire za koju nema neki review da vidim jel bučna ili ne?
emilblomsky je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2014., 19:21   #36
Sneaky
Ninja
Moj komp

Sneaky's Avatar

Datum registracije: Oct 2013
Citiraj:
Naravno da ne ali zadnji put sam tako sprzio maticnu kada sam prcko po biosu
Hahahahah made my day
Pa kako si to uspio baš kako je rekao BojanZD "nije komp H bomba"
Sneaky je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2014., 19:24   #37
Sneaky
Ninja
Moj komp

Sneaky's Avatar

Citiraj:
Autor emilblomsky Pregled postova
Znaći planiram uzeti novu karticu pa kako vidim sada je best buy r7 260x,ide ispod 900kn sapphire . Alternativa mi je asus gtx 650ti boost koja je osjetno brža ali i 160kn skuplja,a ima i 3 godine gare,bar tako kažu!
Jel imate koji savjet ,jel se isplati potezati do asusice koja je po meni ipak kvalitetniji izbor,ili Sapphire za koju nema neki review da vidim jel bučna ili ne?
Brijem da ti gigabajtica msi-ca i asusova serija r7 260x daje 3 godine garancije, puno bolje hladenje od safira ali opet kostaju 200-300 kn skuplje, a sto se tice XFX-a to ne znam nisam citao nigdje o njoj kakva je ona... ali 650ti boost je super grafa.. ali RX serija je ipak "nova"
Staro 19.01.2014., 20:18   #38
emilblomsky
Premium
Moj komp

emilblomsky's Avatar

Citiraj:
Autor Sneaky Pregled postova
Brijem da ti gigabajtica msi-ca i asusova serija r7 260x daje 3 godine garancije, puno bolje hladenje od safira ali opet kostaju 200-300 kn skuplje, a sto se tice XFX-a to ne znam nisam citao nigdje o njoj kakva je ona... ali 650ti boost je super grafa.. ali RX serija je ipak "nova"
da ,vidim da je u extreme digitalu ova asus gtx 650ti boost 1000kn,ako ima tri godine jamstva super hlađenje dcooper,a po reviewima je oko 20-30% brža od te 260x,a sada mislim da tu nemam kaj razmišljati.
Nego jedno mi nije danas jasno?
Po reviewima vidim da je recimo ova boost 1000kn,negdje u rangu sa 7850,ili ajmo i ta 260x nešto brža od 6870,kako onda polovne 7850 vrijede 900kn?
Pa ne može više od 800kn s debelom garom,a kamo više?
Ili vidim i sad na tržnici referentne 6870 ,bez gare 650-700kn,6850 za 600-650kn,pa tko je tu lud?
Pa ova sapphire je nova ispod 900kn,pa di bi davao 700kn za neku seriju 6xxx!
a ne znam ,možda sam u krivu ja!
Staro 20.01.2014., 07:41   #39
Sneaky
Ninja
Moj komp

Sneaky's Avatar

Citiraj:
da ,vidim da je u extreme digitalu ova asus gtx 650ti boost 1000kn,ako ima tri godine jamstva super hlađenje dcooper,a po reviewima je oko 20-30% brža od te 260x,a sada mislim da tu nemam kaj razmišljati.
Nego jedno mi nije danas jasno?
Po reviewima vidim da je recimo ova boost 1000kn,negdje u rangu sa 7850,ili ajmo i ta 260x nešto brža od 6870,kako onda polovne 7850 vrijede 900kn?
Pa ne može više od 800kn s debelom garom,a kamo više?
Ili vidim i sad na tržnici referentne 6870 ,bez gare 650-700kn,6850 za 600-650kn,pa tko je tu lud?
Pa ova sapphire je nova ispod 900kn,pa di bi davao 700kn za neku seriju 6xxx!
a ne znam ,možda sam u krivu ja!
A gledaj imaš tu pravo.. ali ipak te grafe još koštaju nove oko 800 - 1000 kn ali opet gledaš ako prodajes moras imat nekakve zapravo zarade ako si ju platio puno... mislim ajd da je full stara bez garan. i još pečena ^^ onda uredu u pola cijene i cak 60 % manje ali ovako se ipak pokusavaju rijesit... mozda netko ne zeli uzimat "high end" grafu neg ovak nest sloziti da sam imam za čekirat film neki programcic pokrenuti ili tipa dotu lol ili cs odigrat bez problema pa ce uzet nesto starije.. ali opet jbg novcana kriza je ljudi zele zaradit
Staro 20.01.2014., 10:44   #40
mujica
črna jetra
Moj komp

mujica's Avatar

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
imam r7 260x 2gb od sapphira i nije bucna, u ildu se ne cuje uopce, kad igram nekaj imam slusalice pa nisam primjetio nikakvu buku, ali tad mi nije ni bitno.
Oglas

Oglas
Staro 20.01.2014., 11:24   #41
emilblomsky
Premium
Moj komp

emilblomsky's Avatar

Citiraj:
Autor mujica Pregled postova
imam r7 260x 2gb od sapphira i nije bucna, u ildu se ne cuje uopce, kad igram nekaj imam slusalice pa nisam primjetio nikakvu buku, ali tad mi nije ni bitno.
Super, to mi je bitna informacija,hvala!ali i dalje mi se ova asusica čini bolji izbor!
Staro 20.01.2014., 15:31   #42
emilblomsky
Premium
Moj komp

emilblomsky's Avatar

Citiraj:
Autor mujica Pregled postova
ok,mujica kakve su tvoje impresije glede kartice,jer imam ovdje u Karlovcu ovo:

http://www.comel.hr/sapphire-amd-rad...2gb-gddr5-5203

i koliko vidim na nabavi to je najjeftinije što se nađe 2gb model!

Ima i ovo:

http://www.comel.hr/asus-amd-radeon-hd-7790-1gb-4548

Sada ,gledao sam po reviewima,da je ustvari ova rebrand 7790,s malo podignutim taktovima!
Sada asus mi je 45kn skuplji ,po meni bolje hlađenje i što nije zanemarivo godina više gare,ali opet mislim da je r7 nešto sitno brža,a i novija!
Molio bih vašu preporuku koju da uzmem jer ju navečer uzimam pa da mi pomognete u odluci!
I dal je ova sapphirka sada nekako za ovu lovu best buy?Znam da ima i ispod 900kn ,al 1gb modeli,a mislim da mi bude ova giga više dobro došla u narednim naslovima.
Da, Asusica ima 1gb meme!
S karticom počinjem upgrade kompa,pa mi ne trebate govoriti da mi je cpu bottle, jer znam da je ,al bude uskoro došao neki x4 ,a možda i vishera!
Zahvaljujem unaprijed!

Zadnje izmijenjeno od: emilblomsky. 20.01.2014. u 15:37.
Staro 20.01.2014., 22:34   #43
dadosbcro
Premium
Moj komp

dadosbcro's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
dosta teška odluka, mislim da je asus ipak kvalitetniji, ima bolje hlađenje i 12 mjeseci jamstva više...e sada, da je asus 2GB, rekao bih ti da ideš na 7790 pošto sumnjam da bi vidio razliku u performansama...ali pošto je jedan GB, ne znam kako će se nositi sa novijim igrama i da li je taj GPU sposoban iskoristiti više od jednog GB...morati ćeš prosurfati...meni BF4, ultra settings na mapi od 64 igraca HD7950 jede 2,3GB vrama...koliko sam skužio uskoro bi se trebao pojaviti i mantle za ATI kartice, neki govore o porastu performansi cca. 20tak%, 7790 i R9 260x će ga podržavati, samo ne znam da li će kartice sa više rama štogod ¨profitirati¨

...ako si u mogucnosti, odriješiš kesu i uzmeš R9 270/270x pa si miran, grafu ne kupuješ svaki dan, a ionako kada grafa stigne, razliku ćeš uštedjeti jer nećeš izaći dva vikenda van
dadosbcro je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2014., 22:48   #44
emilblomsky
Premium
Moj komp

emilblomsky's Avatar

Citiraj:
Autor dadosbcro Pregled postova
dosta teška odluka, mislim da je asus ipak kvalitetniji, ima bolje hlađenje i 12 mjeseci jamstva više...e sada, da je asus 2GB, rekao bih ti da ideš na 7790 pošto sumnjam da bi vidio razliku u performansama...ali pošto je jedan GB, ne znam kako će se nositi sa novijim igrama i da li je taj GPU sposoban iskoristiti više od jednog GB...morati ćeš prosurfati...meni BF4, ultra settings na mapi od 64 igraca HD7950 jede 2,3GB vrama...koliko sam skužio uskoro bi se trebao pojaviti i mantle za ATI kartice, neki govore o porastu performansi cca. 20tak%, 7790 i R9 260x će ga podržavati, samo ne znam da li će kartice sa više rama štogod ¨profitirati¨

...ako si u mogucnosti, odriješiš kesu i uzmeš R9 270/270x pa si miran, grafu ne kupuješ svaki dan, a ionako kada grafa stigne, razliku ćeš uštedjeti jer nećeš izaći dva vikenda van
da to bi bilo najbolje ali,to mi je opet preko 400kn više pa sam onda zakinut za bolji proc ili ploču kod upgradea!a proc kad kupim imam ga godinama pa bi onda rađe potegnuo do nekog x8,pa kasnije malo nadogradio karticu.Ajde,ako ima još neko savjet!
Vidio u Extreme digitalu gtx 650ti boost od asusa isto direct cooper,piše na zalihi,a zovem ih cijeli dan ,javlja se samo neki automat.Za 1000kn definitivni best buy ,al sad jel ima ,nisam u Zg da mogu provjeriti!
Hvala na javljanju ,budem još razmislio!
Staro 21.01.2014., 08:52   #45
dadosbcro
Premium
Moj komp

dadosbcro's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
morao bi u startu dati 400kn više za R9 270x, ali uz 270x dobiješ BF4 igru koju probaš utopiti za 150-200kn i na kraju te grafa izađe cca. 1250kn, samo 200kn više u odnosu na onu asusovu 7790...
mislim da se isplati dati 200kn više, jer je 270x dosta bolja kartica, ako je vjerovati anandtechu, kada pogledaš usporedbu 7790, 260x i 270x, razlika u performansama je ogromna, 270x ih jede za dorucak
http://www.anandtech.com/bench/product/1043?vs=1035

imaš R9 270x za 1439kn sa BF4 igrom u ED, čak ih imaju na zalihi, igru utopi za 150-200kn i na kraju te grafa izađe cca. 1250kn
http://www.edigital.hr/AMD/11217-01-...&partner=10001

i sam znaš ako kasnije budeš htio mjenjati 260x ili 7790 za 270x, izgubiti ćeš 200kn, vjerovatno i više...
dadosbcro je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno