Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.12.2013., 13:48   #31
Problem
Pijem samo KAJ
Moj komp

Problem's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor DarioGTI Pregled postova
Samo ću još dodati nekoliko veoma bitnih stavki:

- Osigurač na naponskon kabelu smije biti maksimalno 20cm udaljen od "plus" pola na akumulatoru.
- Kao na shemi, kada kabel provlačiš kroz vatrozid, probaj između kabla i lima staviti neke gume, staru zračnicu od bicikla ili tako nešto.
- Pojačalo nikako ne smije dodirivati lim, čak ni šarafi koji prolaze kroz pojačalo pa ih ušarafiš negdje, tu ćeš možda imati malo kemijanja.
- UVIJEK prvo spajaj MINUS POL na pojačalu, zatim plus, remote, i tek onda chinchevi. Obrnutim redosljedom iskopčavaj. Kad spajaš plus, bilo bi super ako imaš npr prob-lampu, nju spojiš u seriju između plus kabla i terminala na pojačalu, tako ćeš izbjeći onu iskru kada kablom dodirneš terminal kod spajanja.

To je u suštini to, ako ti se desi možda da nešto zuji, onda ću se raspisati jer tek tada počinje prava avantura.

- znam
- znam
- nisam znao. Amp ce ici ispod suvozacevog sjedala, Mislim da cu ga objesiti ispod sjedala, a pricvrstit pomocu nekog gumenog selena. To cu jos iskemijati
- ovu temu sam naceo, jos proucavam, al dobro je znati

za šumove se nadam da ih nece biti, a vidim da u shemi ima ground loop između tableta i amp-a. Citam po netu i vidima da ovi jeftiniji nemaju efekta. Neki tip je postao video na jutjubu i veli da mu je 70% suma nestalo kvalitetnim rca kabelom, a ostalo je eliminirao tako da je - signalnog kabela spojio direkt na oplatu radia. Moj ce radio biti plasticni, pa sam mislio bilo gdje na karoseriju
Problem je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2013., 13:54   #32
DarioGTI
Registered User
Moj komp

DarioGTI's Avatar

Datum registracije: Nov 2013
Da, ima ta fora sa spajanjem vanjskog plašta RCA na kavez od radija, isto tako ima caka da se remote žica unutar chincheva iskoristi za izjednačavanje mase između pojačala i radija, a onda za remote provučeš novu žicu. Ima i caka da napajanje radija spojiš drito sa akumulatora, ili ga povučeš sa terminala pojačala.

Kod tebe će signalni kabel biti dosta kratak, tako da ne bi trebao pokupiti neke smetnje. Najčešće ih u biti pokupi kod zadnje klupe ili gepeka, kada je signalni blizu pumpe goriva. Al' o tom-po tom...
DarioGTI je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.12.2013., 14:08   #33
Problem
Pijem samo KAJ
Moj komp

Problem's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
a dobro, sa tim cu se zezati kad bude ovo sve gotovo (tam do proljeca ). Signalni mi je 2m uvrh glave.
Problem je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno