|
![]() |
#31 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Stara tema ali ako tko zna. Već par dana ujutro imamo od 10h do 13h jeftinu struju, tj. nižu tarifu. Imamo staro brojilo u stanu "analogno". Ne poznajem baš susjede da se raspitam je li i njima i to se nitko neće žaliti HEP-u. Međutim gdje se nalazi uređaj koji prebacuje/daje impuls ili što već brojilu u stanu da odredi tarifu. Tj. što je u kvaru, moje brojilo ili nešto od HEP-a?
![]() |
#32 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ako je tajming (od 10h do 13h) svaki dan i svima u kući / zgradi znači da je uklopni sat "utekao" tj. ne poklapa se sa realnim satom. Uklopni sat izgleda kao jednotarifno mjerilo (ako je stara klasična izvedba) ili dosta manji ako se radi o novoj elektronskoj izvedbi. Obično se nalazi negdje "na stubištu" i jedan je za cijelu zgradu / kuću. Ljudi obično kada otkriju takvu grešku "mudro šute" jer dobiju jeftiniju tarifu u interesantnijem periodu ... Kvaka je šta bi takvu grešku "morao" prijaviti ODS - u ... Važno je / obavezno treba prijaviti kada nema / ne radi prebacivanje tarifa (nebitno jeli zapela na 1 ili 2), jel se tada treba natezati oko cca proračuna - računa pa koliko otpada na 1 a koliko na 2 tarifu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#34 |
Premium
Datum registracije: Jan 2015
|
samo šuti i dalje ak te skuže obraćunat će ti neš sitno a kako to očitavaju vanjski ljudi teško se i skuži |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Banned
Datum registracije: Dec 2013
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Ne znam je li netko u zgradi nešto petljao ili prijavio HEP-u no prije smo imali 3-4 dana u tjednu (nasumično) od 10-13h jeftiniju tarifu (škljocne sat i prebaci se kazaljka) no zadnji put je bilo samo jednom prošlog tjedna (7.1.) i odonda ništa. Baš šteta jer se lijepo veš opere, klima stavi na stupanj više i opegla nešto. Normalno se po noći pali jeftinija od 21-7h. A još ću imati uštedu jer ćemo u ožujku preći na HT električnu energiju, 375kn dobrodošlice, 15+9.25kn uštede mjesečno kroz 2g. Samo to jako sporo traje jer je zahtjeven predan još u prosincu a tek će se u ožujku obaviti prijelaz zbog greške HT-a i predaju krivog OMM-a HEP-u (zahtjev je bio odbijen). Najprije su mi rekli da je zahtjev odobren a onda su rekli da je HEP odbio zbog krivog OMM-a na što se uspostavilo da su dodali znamensku ispred pravog broja. Pa se ispričavaju i ponoviti će zahtjev uz sve pogodnosti.
![]() |
#38 | |
AMD Hammer
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Banned
Datum registracije: Dec 2013
|
Pa dobro ako sad bude 70% nocu ili tako nesto mozda skuze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
AMD Hammer
|
Kad potrosis,potrosii si i mema nazad. Zato je zajeb a lako se zajebes. Pogotovo kad su sva beojila u zgradi na jedan mtu.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
Premium
Datum registracije: Jan 2015
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Ima li dežurnih električara? Primjetio sam da se prekidač od bojlera počeo opako grijati (50 godina star) pa sam otišao i kupio drugi. E sad, taj novi ima tinjalicu koju je trebalo sa dvije žičice dovesti do spojeva na prekidaču. Međutim ona svijetli samo kad je prekidač u položaju 0. Ili se ona spaja na zemlju? Ima neiskorištena žica u kutiji jer stari prekidač nije imao indikator. Nemam pojma pa pitam. ![]()
![]() |
#44 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Bila je toliko lijepa da sam poželio da nikad ne otvori usta. A onda mi je nekako objasnila da je nijema. Oženio sam ju Las Vegasu, tjedan dana kasnije. I sad napokon živim sa ženom koju razumijem. Moj PC - https://www.twitch.tv/flegmoar |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
AMD Hammer
|
Svaka tinjalica ima dvije zice. Jedna u izlaz iz prekidaca a druga u nulu i tako za sve tri. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|