Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.12.2014., 12:48   #31
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Stara tema ali ako tko zna.
Već par dana ujutro imamo od 10h do 13h jeftinu struju, tj. nižu tarifu. Imamo staro brojilo u stanu "analogno".
Ne poznajem baš susjede da se raspitam je li i njima i to se nitko neće žaliti HEP-u.
Međutim gdje se nalazi uređaj koji prebacuje/daje impuls ili što već brojilu u stanu da odredi tarifu. Tj. što je u kvaru, moje brojilo ili nešto od HEP-a?
Staro 26.12.2014., 14:42   #32
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Ako je tajming (od 10h do 13h) svaki dan i svima u kući / zgradi znači da je uklopni sat "utekao" tj. ne poklapa se sa realnim satom.
Uklopni sat izgleda kao jednotarifno mjerilo (ako je stara klasična izvedba) ili dosta manji ako se radi o novoj elektronskoj izvedbi.
Obično se nalazi negdje "na stubištu" i jedan je za cijelu zgradu / kuću.
Ljudi obično kada otkriju takvu grešku "mudro šute" jer dobiju jeftiniju tarifu u interesantnijem periodu ...
Kvaka je šta bi takvu grešku "morao" prijaviti ODS - u ...
Važno je / obavezno treba prijaviti kada nema / ne radi prebacivanje tarifa (nebitno jeli zapela na 1 ili 2), jel se tada treba natezati oko cca proračuna - računa pa koliko otpada na 1 a koliko na 2 tarifu.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.12.2014., 16:47   #33
smuchac
AMD Hammer
Moj komp

smuchac's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Kod ocitanja u odnosu na povijest potrosnje komp u hepu skuzi nenormalan odnos i predlaze kontrolu mjernog mijesta. Đaba mudro šutit.
smuchac je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2015., 15:10   #34
jjk525
Premium

Datum registracije: Jan 2015
samo šuti i dalje ak te skuže obraćunat će ti neš sitno a kako to očitavaju vanjski ljudi teško se i skuži
jjk525 je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2015., 20:17   #35
smuchac
AMD Hammer
Moj komp

smuchac's Avatar

Vanjski ljudi? O cemu pricas ti?
Staro 15.01.2015., 20:45   #36
sandokan111
Banned

Datum registracije: Dec 2013
Citiraj:
Autor smuchac Pregled postova
Kod ocitanja u odnosu na povijest potrosnje komp u hepu skuzi nenormalan odnos i predlaze kontrolu mjernog mijesta. Đaba mudro šutit.
Mozda kad je njima na stetu Meni je uredno ocitavao sve po visoj neko vrijeme pa dok nisam pisao zalbu nitko nije reagirao :P Posto sam vodim potrosnju uvijek mi je omjer skoro 50/50, sad odjednom postalo 1/3-2/3, pa sam isao provjerit sto je, i vidio da se jeftina uopce ne pali kad bi trebala. Nakon tog mi je stigao izvanredni obracun s starim omjerom, ali da nisam reagirao ko zna kad bi oni reagirali (u medjuvremenu je bio njihov obracun i nisu nista reagirali).
sandokan111 je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2015., 21:10   #37
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Ne znam je li netko u zgradi nešto petljao ili prijavio HEP-u no prije smo imali 3-4 dana u tjednu (nasumično) od 10-13h jeftiniju tarifu (škljocne sat i prebaci se kazaljka) no zadnji put je bilo samo jednom prošlog tjedna (7.1.) i odonda ništa.

Baš šteta jer se lijepo veš opere, klima stavi na stupanj više i opegla nešto. Normalno se po noći pali jeftinija od 21-7h.

A još ću imati uštedu jer ćemo u ožujku preći na HT električnu energiju, 375kn dobrodošlice, 15+9.25kn uštede mjesečno kroz 2g.
Samo to jako sporo traje jer je zahtjeven predan još u prosincu a tek će se u ožujku obaviti prijelaz zbog greške HT-a i predaju krivog OMM-a HEP-u (zahtjev je bio odbijen).
Najprije su mi rekli da je zahtjev odobren a onda su rekli da je HEP odbio zbog krivog OMM-a na što se uspostavilo da su dodali znamensku ispred pravog broja. Pa se ispričavaju i ponoviti će zahtjev uz sve pogodnosti.
Staro 16.01.2015., 00:59   #38
smuchac
AMD Hammer
Moj komp

smuchac's Avatar

Citiraj:
Autor sandokan111 Pregled postova
Mozda kad je njima na stetu Meni je uredno ocitavao sve po visoj neko vrijeme pa dok nisam pisao zalbu nitko nije reagirao :P Posto sam vodim potrosnju uvijek mi je omjer skoro 50/50, sad odjednom postalo 1/3-2/3, pa sam isao provjerit sto je, i vidio da se jeftina uopce ne pali kad bi trebala. Nakon tog mi je stigao izvanredni obracun s starim omjerom, ali da nisam reagirao ko zna kad bi oni reagirali (u medjuvremenu je bio njihov obracun i nisu nista reagirali).
Grubo je reci na stetu ali kad trosis nenormalno puno nocu sumljiviji si nego kad trosis puno vise danju. Zato je lako skuziti da se "nesto" desava.
Staro 16.01.2015., 13:15   #39
sandokan111
Banned

Datum registracije: Dec 2013
Pa dobro ako sad bude 70% nocu ili tako nesto mozda skuze.
sandokan111 je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2015., 20:10   #40
smuchac
AMD Hammer
Moj komp

smuchac's Avatar

Kad potrosis,potrosii si i mema nazad. Zato je zajeb a lako se zajebes. Pogotovo kad su sva beojila u zgradi na jedan mtu....
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.02.2015., 06:51   #41
jjk525
Premium

Datum registracije: Jan 2015
Citiraj:
Autor smuchac Pregled postova
Vanjski ljudi? O cemu pricas ti?
Za HEP osim djelatnika ocitavaju studenti i ljudi iz raznih agencija...
jjk525 je offline   Reply With Quote
Staro 23.02.2015., 14:57   #42
Bluzer
Premium
Moj komp

Bluzer's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Ima li dežurnih električara?

Primjetio sam da se prekidač od bojlera počeo opako grijati (50 godina star) pa sam otišao i kupio drugi.

E sad, taj novi ima tinjalicu koju je trebalo sa dvije žičice dovesti do spojeva na prekidaču. Međutim ona svijetli samo kad je prekidač u položaju 0.

Ili se ona spaja na zemlju? Ima neiskorištena žica u kutiji jer stari prekidač nije imao indikator. Nemam pojma pa pitam.
Staro 23.02.2015., 15:02   #43
tiki66
tiki
Moj komp

tiki66's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Daj slikaj malo prekidač i oznake, to je kupaonski indikator ili?
tiki66 je offline   Reply With Quote
Staro 23.02.2015., 15:09   #44
Flegma
Premium
Moj komp

Flegma's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Za svaku tinjalicu kojom zelis indikaciju jeli upaljeno/ugaseno trebas imati nulu.
Prekidaci za kupaonice "prekidaju" i fazu i nulu.

Moze slika?

*EDIT*
A moguce je i da je to indikator kad je ugaseno svitlo pa da vidis di tribas stisnit
Mozda ti ova slika pomogne:

Staro 23.02.2015., 22:26   #45
smuchac
AMD Hammer
Moj komp

smuchac's Avatar

Svaka tinjalica ima dvije zice. Jedna u izlaz iz prekidaca a druga u nulu i tako za sve tri.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno