Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.12.2013., 14:04   #31
wnbeeeE
Premium

wnbeeeE's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
@bubba
Koliko ja znam čovjek se javio za web design i web development, nema smisla pisati o ostalim mikroskopskim segmentima kada on to neće nikada koristiti niti će mu to trebati. No, dobro.. pretpostavljam da je to bio odgovor na ono moje "osx je savršen" pa eto, povlačim tu izjavu za koju si toliko zapeo, jer očito nije.

Hoćeš činjenice ?
Činjenica je da je recimo meni user interface veoma važan aspekt operativnog sustava, što ti vjerojatno nikad nećeš razumjeti, niti bi trebao, pretpostavljam da se ne nalazis u grafičkom dizajnu i vjerujem ti kada govoriš o svojim problemima na osx-u, jer vidim da znaš o čemu pričaš. O dizajnu osx-a da ne govorim. Da, meni je itekako bitno kako osx izgleda. Shoot me.

Činjenica je da ima najbolju kvalitetu izrade, zašto to ne bi bila važna činjenica ?

Retina ? Samo bi zbog nje imao mbp, točka. Svaki imalo ozbiljniji dizajner će ovu činjenicu razumjeti.

OSX je činjenica, što god ti govorio, ne slažem se s tobom u tom pogledu nimalo. Fluidnost, brzina, jednostavnost - nema konkurencije. Mišljenje, get over it.

Osjećam kao da govorim očite stvari, što će ti činjenice ? Mogu napisati roman o činjenicama, neznam o kakvim emocijama ti govoriš. Ne osjećam se kao fanboy, apple izdaje kvalitetne prizvode koji rade i sa opravdanim razlogom drži cijenu. I neka drži, nemam ništa protiv. Najbolje stvari koštaju.

Tvoj je problem što misliš da sve znaš, i da se u svaki aspekt razumiješ, ali ja te uvjeravam da to nije istina i da nisi u pravu što se tiče nekih stvari. Ali poštujem tvoje mišljenje, no ne i način na koji ga iznosiš.

o&o, nuff said
Staro 01.12.2013., 14:53   #32
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor wnbeeeE Pregled postova
Hoćeš činjenice ?
Činjenica je da je recimo meni user interface veoma važan aspekt operativnog sustava, što ti vjerojatno nikad nećeš razumjeti, niti bi trebao, pretpostavljam da se ne nalazis u grafičkom dizajnu i vjerujem ti kada govoriš o svojim problemima na osx-u, jer vidim da znaš o čemu pričaš. O dizajnu osx-a da ne govorim. Da, meni je itekako bitno kako osx izgleda. Shoot me.

Činjenica je da ima najbolju kvalitetu izrade, zašto to ne bi bila važna činjenica ?

Retina ? Samo bi zbog nje imao mbp, točka. Svaki imalo ozbiljniji dizajner će ovu činjenicu razumjeti.

OSX je činjenica, što god ti govorio, ne slažem se s tobom u tom pogledu nimalo. Fluidnost, brzina, jednostavnost - nema konkurencije. Mišljenje, get over it.

Osjećam kao da govorim očite stvari, što će ti činjenice ? Mogu napisati roman o činjenicama, neznam o kakvim emocijama ti govoriš. Ne osjećam se kao fanboy, apple izdaje kvalitetne prizvode koji rade i sa opravdanim razlogom drži cijenu. I neka drži, nemam ništa protiv. Najbolje stvari koštaju.

Tvoj je problem što misliš da sve znaš, i da se u svaki aspekt razumiješ, ali ja te uvjeravam da to nije istina i da nisi u pravu što se tiče nekih stvari. Ali poštujem tvoje mišljenje, no ne i način na koji ga iznosiš.

o&o, nuff said
Kao magistar dizajna i netko tko je radio na 15" i 13" Retini ne shvaćam zašto je bolja za "ozbiljnijeg" dizajnera.

Ozbiljniji dizajner ne radi na 15" ili 13" ekrančiću koje je god rezolucije.

Fluidnost, brzina, jednostavnost...
Kao korisnik oba sustava ti mogu reć da ti je netko uvalio placebo.

Isti je vrag koristiš li windowse 7 ili OSX. Istom će brzinom dić sustav, istom će brzinom otvoriti Illustrator ili InDesign i istom brzinom ćeš potegnuti crtu.

Prošle godine sam čak napravio test. Našao neki photoshop action od 50-ak filtera, resize, dpi change..... i provrtio oba kroz Win7 i OSX na svom kompu, na istim verzijama Photoshopa. Win7 je bio oko minute i pol brži u procesu.

Meni svejedno, ak imaš za Mac, kupit ćeš si ga i imat ćeš ga. Ali ga je glupo braniti svim silama kad realno ni za jedan posao nije bolji ni brži.

Reci da ti je lijep i da se pališ na aluminij i zaobljene rubove, shvatit ćemo, svima je lijep.

Ja poštujem Mac zbog dizajna, trajanja baterije i nekih user interface ideja. U svemu ostalom se ne može mjeriti s ekvivalentno jakim PC strojem i to je činjenica.

Test ti je tu, ako želiš provjeriti, slobodno, pa screenshotaj rezultat
http://www.hardwareheaven.com/photoshop.php

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX

Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 01.12.2013. u 15:10.
1v@n je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 01.12.2013., 15:01   #33
Shockre
Premium
Moj komp

Shockre's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
citam ove postove i ne kuzim di sta ko kome.
kakve domene? administracija? mreze? pretenciozno racunalo za pomodare?
si ti kad administrirao osx server/domenu i tamo dodavao windows racunala?
bas je super pljunut 5-10-15 hiljda za plasticni skripavi laptop sa sugavim trackpadom i power adapterom.

covjek pita gdje kupit mac, tocka.

najbolje ti je da ti ga netko donese iz USA, ako moze, najjeftinije je. drugo najbolje je iz EU negdje, trece kod nas. store.com.hr ili istyle.
Shockre je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2013., 15:04   #34
wnbeeeE
Premium

wnbeeeE's Avatar

shockre, krivi forum, nista drugo.

@1v@n - uz dužno poštovanje, kao da nisi čitao moj post. Nevjerojatno je kako pokušavaš promjeniti moje razmišljanje o stvarima za koje se znaju da su istina. Jednostavno nevjerojatno. Forum je zahebana stvar

A tebi kao magistru dizajna (lol?) mogu reći samo da su najbolji dizajneri self-taught, kad već to tako ističeš kao da je to nešto spešl.

Zadnje izmijenjeno od: wnbeeeE. 01.12.2013. u 15:09.
wnbeeeE je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2013., 15:15   #35
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Gle, imao sam PC, imao sam Macbook Pro, prodao sam Macbook Pro jer...pazi sad...nije bio dovoljno jak da mogu ugodno raditi pripremu za tisak, čak ni najobičnijeg A3 plakata, a još manje neke zahtjevnije ambalaže.
I budala bi shvatila da je bacila preko 1000 eura, a dobila samo dizajnerski proizvod koji ne pomaže u produktivnosti.

Da, najjednostavnije je proći par tutoriala na youtubeu da bi svatko mogao reći za sebe da je dizajner. Kao i kod vožnje, dosta je da imaš auto da budeš profesionalni vozač

Zanemarit ću podcjenjivački (lol?) ovdje i samo ti se nasmijati na "self-tought", jer si očito navedenu englesku riječ napisao kako bi pokazao svoje (ne)poznavanje engleskog jezika, kao da je nešto spešl.

Staro 01.12.2013., 15:23   #36
wnbeeeE
Premium

wnbeeeE's Avatar

tought je odma editiran, ali hvala na ispravku, znam jako dobro engleski no worries

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Da, najjednostavnije je proći par tutoriala na youtubeu da bi svatko mogao reći za sebe da je dizajner.
U pravu si, danas je to tako. Ali moje je mišljenje da je dovoljno učiti i raditi ono što te zanima. Diploma ništa nemora značiti, apsolutno ništa. Knjiga na amazonu ima kao u priči. Daleko kvalitetniji materijal od onoga što se uči danas na našim dizajn fakultetima. I sam idem na jedan pa znam.

Ništa te ne spriječava da doma učiš ono što te zanima, i to na kvalitetan način, samo je potrebno malo organizacije.

Što se tiče tvog quotea na retina display, ti shvaćaš da je to danas najtraženiji web dizajn ? Da podržava retina display ? Shvaćaš da je retina display iznimno važan u typography svijetu koji je danas 90% jednog weba, gdje je content najvažniji, a dizajn samo u prolazu ? Normalno da nećeš koristiti samo 13/15" retina display, neke stvari se moraju odraditi na eksternom monitoru, mislio sam da se to podrazumijeva ?

Ne volim kada netko tko nije direktno u određenom polju priča nešto o čemu nezna dovoljno. Dizajn isto tako ima svoje grane, i svaka je drugačija.
Staro 01.12.2013., 15:26   #37
Mad_Duke
Guest

EDIT. Da je Macbook Pro (koliko god bio dobar PC laptop) bio ozbiljan u svojoj namjeni da zavlada ovim tržištem i napravi najbolji proizvod napravili bi 17" retina Macbook Pro.

Citiraj:
Autor Shockre Pregled postova
covjek pita gdje kupit mac, tocka.

najbolje ti je da ti ga netko donese iz USA, ako moze, najjeftinije je. drugo najbolje je iz EU negdje, trece kod nas. store.com.hr ili istyle.
Lijepo je čitati dijelove koji su ti po volji! Čovjek je lijepo napisao ovo:

Citiraj:
Autor Tean Pregled postova
Treba mi mac pošto se bavim web dizajnom i programiranjem i sve stranice i aplikacije koje napravim treba provjeriti kako funkcioniraju na svim platformama pošto mi je nekih 30% klijenata na mac-u. Imam pc oduvijek, odnedavno i nekoliko mobitela / tableta (iPad, iPhone, Android etc...) i dosad sam izbjegavao mac, ali pokazalo se da treba jer ipak mi to utječe na zaradu.

Budget nije problem, ali pošto ce mi isključivo biti sekundarni kompjuter, ne treba biti ništa posebno, možda uzmem i laptop da si uštedim prostor. U principu najvažnije da ga mogu dobro prodati nakon 4/5 godina kak to vec biva.
Zašto bi kupovao onda pre skupi novi Mac da isproba? To je doslovno bacanje novaca. Ako nekome nije, eh, njegovi novci. Rađe neki hackintosh pa strpati gore tek toliko da isproba finalni produkt.

A pričati da nije pomodarstvo. Imam ja frenda koji koristi umjesto miša i tipkovnice na svom dual monitor (macbook pro i monitor) tipkovnicu i touchpad. Njemu je to super. Odlično. Da li je produktivnost veća nego sa mišom (i to ne one one button pizdarije). Naravno da nije. Znanstveno dokazano.
  Reply With Quote
Staro 01.12.2013., 15:32   #38
Shockre
Premium
Moj komp

Shockre's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
@ 1v@n, o cem pricas? preslab mac? pa onda bi jednako jak pc bio isto tako preslab za to sto ti treba. s obzirom na navedenu cijenu, to je bio entry model i ne vidim po cem si zakljucio da je adekvatan za takav posao.

@ mad_duke jednako tako moze netko koristiti dual monitor na win8 i touchpad za win8. opet nema smisla.

nije pomodarstvo htjeti dobro laptop napravljen od kvalitetnijeg materijala, vecinom bolje rijesenog hladenja, boljeg power adapetera i boljeg touchpada. znanstveno dokazano.

a sto se tice retine, ima i windows laptopa sa takvom i vecom rezolucijom. a jos veca glupost je u win7/8 gdje je sve ultra sitno na takvim rezolucijama jer nije cijeli OS skaliran.

Zadnje izmijenjeno od: Shockre. 01.12.2013. u 15:37.
Shockre je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2013., 15:34   #39
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Dobro, kažeš, mhm
"taught"

Naravno da je talent jedna stvar, ali talent bez poznavanja određenih pravila i njihovih apliciranja u praksi ne definira struku.

Što ti vrijedi ako brzo trčiš, ali počneš trčati u suprotnom smjeru.
Ideš na studij dizajna, pretpostavljam. Sve mi je jasno.

Zašto bi web s podrškom za retinu bio najtraženiji danas? Korisnici čine 1%, ako i toliko ukupne internet populacije. Zašto bih kupio laptop od 20 000 kn da napravim stranicu za 3 korisnika s kompatibilnim ekranima koji će mi posjetiti stranicu?

Tipografija? Za koga? Imam par poznanika s Retinama, par je i starijih ljudi koje živcira što je sve tako sitno, i kažu da uopće ne vide nikakvu razliku. Kad im zumiram tekst toliko da vide razliku, onda mi kažu "jesi ti lud, pa tko toliko zumira taj tekst" da bi vidio razliku.
Okej, korisno je ljudima koji izrađuju fontove, ali koliko je takvih, koliko je to tržište da opet "svaki ozbiljniji dizajner" treba retinu?

Font ti isprogramiram u notepadu, ne treba mi ni laptop, na win 95 kanti ću ti ga ispisati.

Ono što želim reći, Retina ekran je odličan za neke, koji su u debeloj manjini.

Citiraj:
@ 1v@n, o cem pricas? preslab mac? pa onda bi jednako jak pc bio isto tako preslab za to sto ti treba. s obzirom na navedenu cijenu, to je bio entry model i ne vidim po cem si zakljucio da je adekvatan za takav posao.
Odlučio sam se na njega najviše zbog baterije. Činjenica je da imaju baterije s najduljim trajanjem i to sam napisao gore. Svaka čast, to im priznajem.
No, da nisam isprobao Win laptop u pola te cijene i s praktički istim hardverom, ne bih ništa rekao. Ugodnije (fluidnije) mi je bilo raditi na njemu. Snow Leopard je bio u pitanju, koji se pokazao "vrhunskim".
Vrhunski OS koji ne podržava EAP-TTLS, PAP mrežne standarde. Divota

Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 01.12.2013. u 15:39.
Staro 01.12.2013., 15:43   #40
wnbeeeE
Premium

wnbeeeE's Avatar

1% Odakle ti ta informacija ? To je za hrv ili ? Odakle je taj podatak ?

Svaka ozbiljnija wordpress tema danas podržava retina display, inače nema niti prodaje dragi. Ponavljam, sve ovisi u kojim se krugovima vrtiš.

Šta tipografija ? Pa tipografija je 90% svake content-based stranice, dizajn danas mora biti što manje upečatljiv. Content je ono što je bitno, ako govorimo o sadašnjosti.

Citiraj:
Naravno da je talent jedna stvar, ali talent bez poznavanja određenih pravila i njihovih apliciranja u praksi ne definira struku.
A ta pravila nemožeš naučiti zašto ? Jer nisi na tom fakultetu ?

Mislim da smo otišli way too far od teme hahaha
Oglas

Oglas
Staro 01.12.2013., 15:50   #41
domis
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
domis je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2013., 15:53   #42
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Znaš li koga da se bavi administriranjem weba....igdje? Recimo još da koristi google analytics. Besplatan, a odličan alat da vidiš upravo takve stvari.

Primjerice, moja stranica, besplatna portfolio stranica (carbonmade) ima mogućnost spajanja s analyticsom.

Od 31.10. do 30.11. imam na nju 132 posjeta, worldwide.

115 - Windows
6 - iOS
5 - Android
4- Mac
5 - Linux

To su ti činjenice, za razliku od onog o čemu ti pričaš. Ništa posebno, ali dovoljno da vidiš da globalno gledano, 1% Mac Retina može biti i prenapuhan podatak.

Kakve sad veze content ima s macom?

Nađi ti meni te samozvane dizajnere da mi objasne kojom će tehnikom tiska otisnuti svoj dizajn. Nije dizajn samo nacrtati nešto.

Primjer: Stojim i čekam u tiskari tako jednom i dolazi tip mojih godina tamo i daje stick s dizajnom. Žena otvori file i facepalm.
Kaže ona: Priprema će te koštati 40 kn
T: Ali pripremljeno je sve u folderu
Ž: Da, to tako možeš printati doma na printeru, ali ne u tiskari
T: Kako to mislite?
10 minuta ona njemu objašnjava što mora napraviti...
T: Ajde, može onda samo probni print
Donese ona njemu napokon isprintan njegov dizajn (nekakav plakat je bio u pitanju)
T: Ja sam tu stavio zlatnu i tamo srebrnu boju, zašto to nije zlatno i srebrno?
Ž: Facepalm

Znam ljude koji u Photoshopu rade plakate i logotipe, prelamaju brošure i časopise, pa dobiju novce za to. Svaka čast. Meni je to smiješno, kao i cijela neinformiranost i ignorantnost naručitelja tako nečeg. Bitno da je jeftino

Ne da mi se više

Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 01.12.2013. u 16:05.
Staro 01.12.2013., 15:55   #43
wnbeeeE
Premium

wnbeeeE's Avatar

Jesi ti upravo na bazi od 132 posjeta izračunao worldwide postotak mac korisnika od 1% ?

skidam kapu, u got me.
Staro 01.12.2013., 15:59   #44
Mad_Duke
Guest

Dobro, 132 posjeta. Nije baš relevantno. Ja za svoj povremeni "blog" imam desetak tisuća pa opet nije relevantno. Ali, dizati količinu usera iProizvoda u neke visine nema smisla.

http://www.pohrani.com/f/1t/Vc/3t6dWkSI/blah.jpg
  Reply With Quote
Staro 01.12.2013., 16:03   #45
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Mislim da je bilo dosta spamanja. Smirite strasti ili zatvaram temu.
Staro 01.12.2013., 16:06   #46
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Napisao sam već di da kupi Mac

http://www.bigbang.si/(X(1)S(ujxtzj4...arch?q=macbook

Obavezno uzeti njihov kasko od 5 godina ako misli koristiti toliko laptop i to je to. 200 eura za to nije puno.

Staro 01.12.2013., 16:32   #47
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
www.finder.hr ih prodaje kod nas pa nek pogleda tamo (naravno ako je i dalje za MAC nakon ove rasprave ).
Staro 01.12.2013., 16:35   #48
Hrconja
Premium
Moj komp

Hrconja's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
www.filex.hr

jeftinije od ovih iNešto kvazi dućana
-->
Najjeftinije vam je od distributera --> www.filex.hr

jeftinije od ovih iNešto kvazi dućana
Staro 01.12.2013., 16:40   #49
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Svi su oni distributeri i svi imaju preporučenu maloprodajnu cijenu od strane Applea. Niža ne smije biti, a višu si slobodno stave ako procijene da to prolazi.

Uzmi cijenu u Njemačkoj dodaj razliku u porezu i to je preporučena cijena za HR. Naći ćeš je...nigdje.

Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 01.12.2013. u 16:57.
Staro 01.12.2013., 18:18   #50
RaneZ
Vršni visioc
Moj komp

RaneZ's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Samo sam cekao "A zasto ne kupti pc pa slozit..." i slicne postove..
A i pitanje na "PC" ekspertu za maca... to ZNAŠ da mora bit flamea..

Radim na macu, živim od maca. Volim pc, još više vodeno hlađenje
Sisteme ne želim ni uspoređivat jer će opet bit flejmanja.
Staro 02.12.2013., 08:02   #51
darkydark
N0teb00k n00b
Moj komp

darkydark's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
vecinom bolje rijesenog hladenja, boljeg power adapetera
Ovdje se nemogu sloziti s tobom.

Prvo MBPr se ne usporedjuje s laptopima koji su pola cijene istoga, ali ajde vec i u takvima se nadje onih koji nemaju problema s throttlanje prilikom opterecenja duzeg od 10-15 minuta. S obzirom da takve stvari covjek koji je pokrenuo nece raditi hladjenje nema smisla navoditi kao plus.

Power adapter mozda je "ugodniji" za koristenje, ali di ces mi stavljat adapter od 80-90W na komponente koje trose vise? taj quad je u stanju gutat 40w, ako se digne u turbo mode i više, dodaj na to gt 650m ili 750m koje gutaju isto tolko, a di su još ekran, memorija, disk, ploča? Net je prepun ljudi koji prilikom negog zahtjevnijeg rada pitaju zakaj im njihov mbpr ne puni bateriju ili kaj je još gore zakaj se ista prazni?

Naravno ovo gore se ne odnosi na slabije modele koji imaju samo integrirku u sebi.

Moram priznati da je jako lepo imat MBPr u rukama i raditi s njim, ali i on ima ograničenja. Govoriti da je savršen i bez mana je bedasto. Ima lepu završnu izradu, radi glatko ko i svaki WinPC sa SSD-om i to je to.

Ako coveku treba MacOSx i pare nisu problem nek si kupi malog 13icu. S istim sam se družio cirka mjesec dana. Za nosati uokolo te bilo koju nezahtjevnu radnju isti je stvarno fenomenalan Istu raspravu mores vodit dal da kupim porše ili bmw m5 karavan?

i7 11850H, 32GB, 17.3” FHD, RTX A3000
1TB A2000, 2TB KC3000
Linđa

i5 8500T, H310I-IM-B, 32GB, 10GbE X-3
1x 150GB Intel S3520, 3x2TB Crucial MX500, 4x12TB Toshiba MG07ACA12TE
Truenas Scale
File Share, Plex, Jellyfin, Nextcloud, qBittorrent

Zadnje izmijenjeno od: darkydark. 02.12.2013. u 10:26.
darkydark je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2013., 09:02   #52
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Autor wnbeeeE Pregled postova
Svaka ozbiljnija wordpress tema danas podržava retina display, inače nema niti prodaje dragi. Ponavljam, sve ovisi u kojim se krugovima vrtiš.
E'o ja se vrtim u krugovima gdje radimo web siteove, i nitko retinu i 'podrzavanje' retine nije spomenuo. Ikad. Zadnjih 2.5g.

Trenutno je retina samo lijepa za gledanje. Nadam se ne zadugo, jer jedva cekam 4K 30" monitor na 60 Hz da zamjeni mog Della.
Staro 02.12.2013., 09:14   #53
Mad_Duke
Guest

Valjda je ljudima jasno da ljudsko oko baš i nema neke koristi od dotične na 13" isto kao što nema koristi od 1920x1080 rezolucije na 5" mobitelu. Osim ako ne piljiš sa neprirodne blizine.

Kvalitetu prikaza i razliku će odraditi scaling algoritmi skup sa fontovima.

Ne kažem da je loše imati. Dapače, plus 16:10 omjer za rad. Drago mi je da neke firme rade na tome jer 1366x je tužno danas kao i uskora poplava 4K u 16:9 fuj omjeru.
  Reply With Quote
Staro 02.12.2013., 09:24   #54
RaneZ
Vršni visioc
Moj komp

RaneZ's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Valjda je ljudima jasno da ljudsko oko baš i nema neke koristi od dotične na 13"
Tako sam i ja mislio za ipad. Sad na 3 metra vidim koji je, i dal ima retinu..jebiga, stvar navike. Ekran sa retinom je predivan, sta jest jest.
Dal je usable vecini ljudi, ne ulazim u to. Meni sluzi za prezentacije, i da, isplativ je
Staro 02.12.2013., 20:18   #55
Salko01
Premium
Moj komp

Salko01's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
www.finder.hr ih prodaje kod nas pa nek pogleda tamo (naravno ako je i dalje za MAC nakon ove rasprave ).
Potpis za finder,ja sam kod njih kupio mek.
Kod nas su cijene ajmo reći približno iste ali zašto finder,ja imam jako pozitivno iskusto što se tiče garancije jer mi je prije nekih 3 mjeseca grom spržio kompletan iMac i finder me nije ni pito šta je bilo nego je jednostavno naručio sve komponente i uredno zamjenio(od starog iMac-a mi je ostalo samo kućište).
Prilikom podizanja sa garancije sam pito šta je uzrok tome da je baš sve izgorilo žena mi je odgovrila da njih to ne zanima i da im je najlakse sve zamjeniti dok je pod garancijom i samo se nasmijala.
Još mi je rekla kad kod njih kupim takav stroj da se ne brinem oko ničega dok je pod garancijom.
Staro 02.12.2013., 20:21   #56
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor RaneZ Pregled postova
Tako sam i ja mislio za ipad. Sad na 3 metra vidim koji je, i dal ima retinu..jebiga, stvar navike. Ekran sa retinom je predivan, sta jest jest.
Dal je usable vecini ljudi, ne ulazim u to. Meni sluzi za prezentacije, i da, isplativ je
To što ti pričaš je u velikoj većini medicinsko nemoguće. Od čovjeka koji ima stvarno natprosječan vid. Ne ulazim u različite matrice, boje i setup OS-a.
  Reply With Quote
Staro 06.12.2013., 21:27   #57
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp

Uber Gosu's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Jao, pravi trol fest

Za web developera, front end developera (ne dizajnera) je Mac puno bolji od Win mašine. Kome to nije jasno taj jednostavno nije na razini posla da zna u čemu je razlika. Ruby, python, django ne rade sa windowsima niti blizu kao sa OSX. Na stranu alati tipa PS, AI, FL, Sublime itd, tu je svejedno ali vrtit 2-3 python servera (ala WAMP/MAMP/XAMP za PHP) ti na windozama znači čekat 10-30 sec za refresh stranice koji je na macu instantan što dobitak na vremenu baca u nadnaravne vode.

Kada se koristi SASS/Compass (Ruby) i/ili LiveReload rad na windowsima je na granici nemogučeg, ostalo su priče za jazavce i amatere, ja planiram prelazak na maca već neko vrijeme ali kako stvari stoje to će pričekat 4-5mj.

Mac je gay, fancy i preseratorski stroj ali za web on je apsolutno najbolji izbor...eto sad ste dobili svoje
Uber Gosu je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2013., 21:55   #58
stereotyp
1,2,3... fall over!
Moj komp

stereotyp's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
meni osobno se svidja ekran na macbook prou.
Nasao sam povoljno late 2008 unibody 15 cola i zasad mi se svidja promjena.
Ti fini mali detalji su zanimljivi, osvjetljena tipkovnica, fina zavrsna obrada, kvaliteta izrade je wrhunska, nis ne skripi, kvrcka, magsafe, aluminijsko kuciste.
Kajaznam, meni koji ponekad obradjuje u lajtrumu + tu u tam photoshop je sve to nekak taman fino. Sa ssdom i 8gb rama se da pikat. I da, 90% vremena radim sa muzikom i obradom tak da je fin feature logic pro x koji je ekskluziv za mac.
Pc koristim 20+ godina.

peace
Staro 07.12.2013., 17:53   #59
Tean
Premium

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Napisao sam već di da kupi Mac

http://www.bigbang.si/(X(1)S(ujxtzj4...arch?q=macbook

Obavezno uzeti njihov kasko od 5 godina ako misli koristiti toliko laptop i to je to. 200 eura za to nije puno.
Tu su cijene više manje iste kao i kod nas ako se ne varam:

http://www.bigbang.si/prenosni-racun...b256ssd-554151

http://www.nabava.net/prijenosna-rac...3cr-a__5268261

ali ova garancija (ako nema nikakvih caka) definitivno puni znači .
Tean je offline   Reply With Quote
Staro 09.12.2013., 09:15   #60
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Autor Uber Gosu Pregled postova
Jao, pravi trol fest
Za web developera, front end developera (ne dizajnera) je Mac puno bolji od Win mašine. Kome to nije jasno taj jednostavno nije na razini posla da zna u čemu je razlika. Ruby, python, django ne rade sa windowsima niti blizu kao sa OSX. Na stranu alati tipa PS, AI, FL, Sublime itd, tu je svejedno ali vrtit 2-3 python servera (ala WAMP/MAMP/XAMP za PHP) ti na windozama znači čekat 10-30 sec za refresh stranice koji je na macu instantan što dobitak na vremenu baca u nadnaravne vode.
Hmm.. kod mene u firmi je stanje drukcije.

6 frontend developera - 6 windowsa 7, 1 Macbook Pro iskljucivo stoji sastrane za testiranje na Safariju.
4 backend developera - 4 linux masine (fedora, ubuntu)
4 dizajnera - 3x Windows, 1x Mac Mini

Go figure. Valjda nismo na razini posla

Sorry na offtopicu, moj zadnji post u ovom threadu.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno