Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.08.2013., 00:36   #31
tleopold
Registered User

Datum registracije: Apr 2013
Citiraj:
Autor nino Pregled postova
Moje skromno misljenje je da tu postoji problem oko tipova hdmi konektora.
Ovdje je opisano.

koji je cable u pitanju ???, od ovih svih mogućih
tleopold je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2013., 00:52   #32
tleopold
Registered User

Citiraj:
Autor Forace Pregled postova
Da bojo sam se da ćeš to reć. Čuj ak se predomisliš radi se o sljedećem:

1. mozillu firefox opremiš tom ekstenzijom (samo se instalira)
2. staviš vlc media player
3. podesiš ga da bude dlna server (ovo morsm još izgooglat ali tamo je na onom blogu lik spominjo vlc u sklopu dlna servera)
4. odabereš stranicu sa koje hoćeš stream i pustiš ga u vlc.u (to ti ona ekstenzija omogućava)

And voila imaš stream na tv.u .

Ili se gnjavi sa hardwerom .
na 3 sam zapeo, kako ga postaviš da bude dlna server ?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.08.2013., 02:15   #33
Forace
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2012
Ideš pod izbornik Media -> Stream -> i onda imaš network i ispod strema e sad tu bi trebao unijet adresu streama međutim onaj plugin ne daje adresu nego direktno otvara program. Sad našo sam i drugi plugin (https://addons.mozilla.org/en-us/fir...media-stealer/). Uz pomoć njega se može izvuć adresa sa koje se streama ALI sad tu dolazimo do problema VLC valjda može neke stvari otvorit (pa time i streamat dalje) ali koliko sad nabadam još nisam našao takvu stvar.

Nažalost bojim se da ništa niti od softwerskog rješenja.

Moj prijedlog: razmisli o nekom jeftinom HTPC.u ili nešto slično samo da imaš HDMI izlaz - ne isplati se gnjavit sa ovim pretvornicima i sličnim stvarima, a ni softwerski nije ništa bolje.

Ak se još čeg sjetim ili smislim po softwerskom rješenju - javim.
Forace je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2013., 16:45   #34
tleopold
Registered User

čitajući naše i strane forume volio bih naći nekoga koji je uspio riješiti problem dobivanje slike sa laptopa(dell) vga izlaz i panasonic plazma samo hdmi ulazi, ...ostaje da još provjerimo vrste hdmi kablova,
Staro 13.08.2013., 16:47   #35
tleopold
Registered User

Citiraj:
Ideš pod izbornik Media -> Stream -> i onda imaš network i ispod strema e sad tu bi trebao unijet adresu streama međutim onaj plugin ne daje adresu nego direktno otvara program. Sad našo sam i drugi plugin (https://addons.mozilla.org/en-us/fir...media-stealer/). Uz pomoć njega se može izvuć adresa sa koje se streama ALI sad tu dolazimo do problema VLC valjda može neke stvari otvorit (pa time i streamat dalje) ali koliko sad nabadam još nisam našao takvu stvar.

Nažalost bojim se da ništa niti od softwerskog rješenja.

Moj prijedlog: razmisli o nekom jeftinom HTPC.u ili nešto slično samo da imaš HDMI izlaz - ne isplati se gnjavit sa ovim pretvornicima i sličnim stvarima, a ni softwerski nije ništa bolje.

Ak se još čeg sjetim ili smislim po softwerskom rješenju - javim.

slažem se s tobom, problem je što imam 3 doma poslovni, klinci, žena i nijedan sa hdmi izlazom i sad ti opravdaj nabavljenje 4
Staro 13.08.2013., 20:18   #36
Forace
Premium
Moj komp

Imaš mogućnost odabira na HDMI.u digitalni ili analogni (na portovima 1,2,3) jesi li probao oba načina?

Još sam ti u uputama ovo pronašao na stranici 102 (podržane rezolucije sa pc.a na HDMI inputu):

640 × 480 @60 Hz
1,280 × 720 @60 Hz
1,920 × 1,080 @60 Hz

Pa predlažem da probaš te tri rezolucije pustit sa PC.a, možda pomogne.

Zadnje izmijenjeno od: Forace. 13.08.2013. u 20:34.
Staro 14.08.2013., 09:53   #37
tleopold
Registered User

Citiraj:
Imaš mogućnost odabira na HDMI.u digitalni ili analogni (na portovima 1,2,3) jesi li probao oba načina?

Još sam ti u uputama ovo pronašao na stranici 102 (podržane rezolucije sa pc.a na HDMI inputu):

640 × 480 @60 Hz
1,280 × 720 @60 Hz
1,920 × 1,080 @60 Hz

Pa predlažem da probaš te tri rezolucije pustit sa PC.a, možda pomogne.
gdje imam mogućnost odabira dig ili analog , na laptopu ili TV ?...na TV-u samo hdmi ulazi (3 kom), imam ulaz i za tv karticu, 2 usb, optical, pa lan ulaz, pa AV1 pa AV 2, 2 usb, muka mi je kada vidim što sve imam, a slike sa jbg laptopa nemam.... i što da kupim novi laptop, i onda i direktni hdmi to hdmi ne štima...

što se tiče rezulucija, prešao sam ih sve uzduž i poprijeko...

ali da uz svu silnu tehnologiju, se ne može dobiti slika sa laptop vga na hdmi plazma uz ispravne konvertore, kablove, ... ne znam, vidim po stranim forumima da ima puno ovakvih slučajeva, riješenje nisam pročitao...očito nisu predvidjeli ovi novi TV, stariju tehnologiju, ...ili se možda negdje krije mogućnost gledanja stream tekma na veliki ekran...več sam po forumima objavio nagrade za riješenje
Staro 14.08.2013., 10:57   #38
Forace
Premium
Moj komp

Gle pretvorba analognog u digitalni je uvijek lutrija. Ovo anlogni digitalni je na tv.u i odnosi se da li će tv. primat audio preko hdmi.a ili ne.

Sigurniji način dobivanja signala bi bio korištenje vga - činč konvertera tj. samo kabla iako i tu zna bit problema.

Šta se tiče rezolucija da li si probao baš te sa tim refresh ratom?

Hdmi-hdmi u pravilu radi jer je to sve digitalno pa se 'dogovore' oko signala.

Ne znam sa kakvim hdmi kablom spajaš neki no-name ili neki skuplji?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno