|
![]() |
#31 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
i da nespominjem kako nie mogao proci Vilneva na stazi,,,,,, i nikada nisam rekao da je Fisico bolji od Montoye ili bilo koga drugoga njega nisam ni spominjao uopce,,,,, a Montoya zbog svog glupog temperamenta vise puta nie zavrsavao utrke Kimi unistava motore sada se BEZVEZE izvrtio i to nie zbog guma Montoya je vozio 3 kruga sa unistenom gumom pa se nie izvrtio ili bilo sto slicno i Kimiju i Motoyi jednostavno nedostaje malo vise discipline samokontrole i zrelosti,,,, eh sa bi ono trebalo znacit "kimi je bio pun goriva"???? Kimi je bio prazan kada je Alonso PUN izasao iz boksa,,,,,, i trebao mu je cijeli jedan krug da prode pored PRESPOROG bolida,,,,,,, sve ce se to fino vidjeti sljedece sezone kada bolidi vise nebudu automatizirani kao sada,,,,,,,, i da pratim F1 otkada znam za sebe tako da znam sa pricam........ inace i ja sam za Ferrari ali kada se gleda na vozace 1.Rubens 2.Alonso 3.Montoya,,,,, |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() A što se tiče piruete... voziti s 4 nove gume u prvih nekoliko krugova je problem, a voziti sa jednom novom i tri stare je malo veći problem.... ovo BEZVEZE baš i ne stoji... Montoya je s uništenom gumom gubio sekundu i pol po krugu...nemoguće je raditi ista vremena s dobrom gumom i "onakvom" gumom.... Da mu je ovaj bio na 2 sekunde 4 kruga prije kraja, ili bi vidjeli Montoyu u boxu ili u pijesku/travi.... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
Tako da mislim da Alonso tu nije ništa mogao. I kako sam kažeš Kimmi je samo projurio pokraj njega. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
IMO ovu je sezonu odlucila veca pouzdanost Renaulta... Raikkonen, Montoya i Alonso su sjajni vozaci ali smatram da je Raikkonen najbolji od njih troje... Osobno navijam za Ferrari i mislim da je dobro da se rjesavaju Barrichella jer iako je odlican vozac (ne bi bio u F1 da nije) on IMHO nema prostora za napredak i mislim da mu je ovo razdoblje u Ferrari-ju bio vrhunac karijere... Sta se tice komentatora ja ih obozavam slusati jer uvijek sve preuvelicavaju i imaju dosta gafova(medu koje ne spada "Fisiko" jer je to Fisichellin nadimak) - makar nije lako raditi dvosatni "live" prijenos... |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Premium
|
Citiraj:
Rubens je odlican vozac po meni je on najbolji a u ferrariu heh pa nitko nemoze napredovat u ferrariu pored shumia al bude se to sve vidjelo sljedece sezone ako prihvate nova pravila i vrate sve kako je i prije bilo bez j*** automatike, sve full manualno,,,,,, kao u dobra stara vremena dok je Senna zario i palio.,,,,,,, |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
a.k.a. LOPOV
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
BTW po cem si ti tako zakljucio? A sto se barichella tice zasto bi bilo dobro da ode? Ja bi reko da je on previse toga donio ferrariju da bi ga se sam tako olako rijesili Al dobro si reko sad ce bar u baru moc vozit za sebe a ne za Sumahera
![]() |
![]() |
#37 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | ||
Moderator
|
Citiraj:
K. Raikkonen: -pole: 5 -pobjede: 5 -zavrsio medu prva tri: 8 puta -odustajanja: 3 -najveci pomak kvalifikacije-utrka: 12.- 2. -najslabije mjesto u kvalifikacijama s kojeg je dosao do pobjede: 13. -ostalo: 3 puta mijenjao motor sto ga je spustilo za 10 mjesta u kvalifikacijama -uk bodovi: 76 J.P.Montoya: -pole: 1 ("poklonjen" na VN Italije jer su Kimmiju mijenjali motor) -pobjede: 2 -zavrsio medu prva tri: 4 puta -odustajanja: 3 +1 diskvalifikacija -najveci pomak kvalifikacije-utrka: 20.- 2. -najslabije mjesto u kvalifikacijama s kojeg je dosao do pobjede: 3. -uk bodovi: 50 F. Alonso: -pole: 4 -pobjede: 6 -zavrsio medu prva tri: 11 puta -odustajanja: 2 -najveci pomak kvalifikacije-utrka: 13.- 3. -najslabije mjesto u kvalifikacijama s kojeg je dosao do pobjede: 6. -ostalo: Samo jednom je startao sa sa 13 pozicije sve ostale utrke (osim VN SAD-a) je u kvalifikacijama bio medu prva 6 -uk bodovi: 103 Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
a.k.a. LOPOV
Datum registracije: Feb 2005
|
Jeb statistiku. Vidim da si gore napiso da je montoy poklonjen pole sto bas i nije u redu ak cemo po statistici. Moze netko imat basnoslovnu statistiku a da nezna vozit,Gledaj po vozackom umjecu pa reci tko je najbolji od ovih I nisi razjasnio zakaj u ferrari treba netko mlađi, pa nebu scumi tam jos dugo da treba novog vodonosu
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 | ||
Moderator
|
Citiraj:
Citiraj:
Sta se tice nekog mladeg pa mislim da Barrichello nije imao neke rezultate-sad mozemo polemizirati o tome kako je bio drugi vozac i da nisu radili za njega no to i nije bitno, mislim da momcadi treba netko novi, svjezi, mladi s vecim potencijalom za napredak... A kad ode MS Ferrari ce uzeti onog vozaca koji tada bude najbolji kao sta su to i ucinili sa MS... Sta se tice Barrichella njegova statistika od kad je u Ferrariju: Plasman u ukupnom poretku vozaca: 2004.-2., 114 bodova (MS 144) 2003.-4., 65 bodova 2002.-2., 77 bodova 2001.-3., 56 bodova 2000.-4., 62 boda Pobijede: 9 U pravilu je osvajao duplo manje bodova od MS. Samo 9 pobjeda (o polovima necemo jer bi to bilo zbilja porazavajuce) u 6 sezona u Ferrariju(od kojih je 5 sezona Ferrari imao vozackog svjetskog prvaka u vidu MS) je ipak premalo...(Usporedbe radi Montoya ih ima 6 , Raikkonen 7 , i Alonso 7 ) Ponavljam Montoya, Raikkonen i Alonso mozda nisu drugi vozaci u svojim momcadima no imaju jos jednog jednakog pored sebe, imao ga je i Hakkinen(o njegovih 20 pobjeda necemo) pa su vec uspijeli ostvariti vise od Rubensa, a usporedivati ga sa MS je grijeh ma sta itko mislio o MS! |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Premium
|
eh uspjeli vise od rubensa vidio bi kako bilo tko od te trojice uspio i problizno koliko rubens da su oni sada u ferrariju dok shumi vozi,,,,,,,, naravno da rubens nis nemoze ae sjeti se samo sa je bilo u SAD-u prije par godina sa nie rubens imao utrku od pocetka pa sve do naredbe iz boksa da pusti ono smece njemacko do te utrke shumi mi je bio no.2 na ljestvici (no.1 je senna narafno) nakon toga je postao no.1 na crnoj top listi kreten idiotski to nie pobjeda to je sramota,,,,,,, a statistika hah nie vazna totalno kakvu ces poziciju imat na startu bolid najvise odlucuje moras samo cisto odvozit i to je to narafno da kimi sada ima najbolju statistiku kada ima i najbolji bolid ai to nie vazno vazne su vozacke vjestine sa ce se vidjeti sljedece sezone ako uvedu nova pravila,,,,, neke stvari nikada nisu trebali mjenjati neke nikada uvoditi automatika je jedna od stvari koje nikada nisu trebali uvesti,,,,,,, sada svaki start i sfe ide samo nogu na gas i komp sve ostalo odradi tu je traction control ono ovo pa vozac manje vise nis i neradi,,,,,, je da ima jos dosta toga ali to nie utrka bolidi im idu sami sa nie oke,,,,, prije je sve bilo puno puno bolje,,,,,, i sto prije vrate na staro to prije ce se vidjeti tko je a tko nie F1 vozac,,,,, a sto se tice kimija, alonsa, montoye kad se ta pravila uvedu Montoya je definitivno no.1 a shumi nekada je bio vozac ali odavno je presao s voznje u taktiku i u zadnijh par sezona na stazi je obilazio samo zaostale bolide a konkurenciju kroz boksove,,,,,,, |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
nemam kaj napisati
Datum registracije: May 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Moderator
|
@speedy-3 Nebi se bas slozio da je upravljanje bolidima danas jednostavno ili lakse i da nemoras biti neki vozac jer takvo je misljenje imao i N. Lauda dok nije sjeo u proslogodisnji bolid i izvrtio se 3 puta u svakom krugu...danasnji bolidi imaju vise aerodinamickih dodataka i znatno brze prolaze kroz zavoje (sta im omogucuje i elektronika) no ukrotiti takvu masinu i sa svom "pomoci" je prilicno tesko,a nova pravila ce samo donjeti vecu mogucnost vozacke pogreske.... To sta je Barrichello pustio MS jednu utrku nije toliko bitno...MS-ova nadmoc se pokazuje u broju polova gdje Rubens nije kalkulirao niti morao pustati MS pa pogledaj koliki je omjer u korist MS u treninzima, a kad netko ima 65 polova i toliko pobjeda demantira sve kritike...Reci da je imao srecu ili sta ti ja znam sta mozes za nekoga tko je imao 10 pobjeda i 10 polova a ne za nekoga tko je srusio gotovo sve rekorde u F1! |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Premium
|
aha ti bi po cinjenicama ?? efo ti par cinjenica sezona 2004 MS ima dvostruko vise testnih sati u novom bolidu od rubensa, MSima novi bolid na prvih par utrka rubens je u starom, MS ima na raspolaganju sve bas sve sa je potrebno on je centar svijeta u ferrariju nitko drugi nepostoji,,,,,,, to skidanje rekorda heh mos mislit nek se sada dokaze,,,,,, jer ono nisu bile utrke a pool position je nevazan vozis jedan jedini krugu sam samcat na stazi,,,,,,, pa ono stvarno neznam sa ti mora bit u glavi da zajeb**** ako je s bolidom sfe oke,,,, i da nisam je nie ni sada jednostavno voziti bolide ali opet automatski mjenjac, automatska korekcija putanje, gumb za borbu (daje vise snage kada ti treba) gumb za stednju goriva, gumb za ono gumb za ovo, vozaci mogu popravljati bolid dok se voze,,,,,,,,sve sa volana,,,,,,, i to je utrka??? kad vrate na ono sa je bilo prije to ce biti utrke,,,, prije je bila vazna samo vozacka vjestina,,,,,, bolid nie morao biti savrsen ili to je nesto znacilo si u punom ili praznom bolidu mogao si imat i bolid 200KS snazniji od ostalih ali to ti nis nie znacilo ako nisi znao vozit sada u italiji najuzbudljiviji dio utrke je bio kada su se iz boksa izvezli jedan pored drugoga honda i BMW,,,,, to se nekada vidalo u samoj utrci na stazi i to cesto,,,,, a sada........ kad nemozem zaspat samo si pustim snimku F1 i to je to savrsena uspavanka,,,,,,,, zanimljivije je gledati engleze kako piju podnevni caj nego ovo sa se dans zove F1,,,,, |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Moderator
|
Evo jos cinjenica da nebi bilo nismo znali ![]() MS ulazi u F1 u dvanaestoj utrci sezone (VN Italije) 1991.godine kao drugi vozac i zamijena za Roberta Moronea (prvi vozac je bio N. Piquet) i vec u prvoj utrci dolazi na 5. mjesto ispred N. Piqueta (6.) za momcad Benetton-Ford koja je tada bila jedna od ostalih momcadi (tada su "cirkus" vodili Williams-Renault(R. Patrese i N. Mensel), Mclaren-Honda(A. Senna i G. Berger) i Ferrari(A. Prost i J. Alesi))... Vec 1992. godine u eri Williams-Renaulta (10 pobjeda) i Mclaren-Honde(5 pobjeda) M. Schumacher ostvaruje svoju prvu pobjedu i prvu za Benetton na VN Belgije i pritom na stazi prolazi Mensela i Sennu... Poredak vozaca te sezone: 1.N. Mensel Williams-Renault 108 2.R. Patrese Williams-Renault 56 3.M. SCHUMACHER Benetton-Ford 53 4.A. Senna Mclaren-Honda 50 1993. u fazi nadmetanja i dalje nadmocnog Williams-Renaulta(Prost i Hill) i Mclaren-Honde(Senna) M. Schumacher ostvaruje drugu pobijedu za Benetton-Ford na VN Portugala nakon sjajne borbe sa A. Prostom ispred kojeg pobjeduje za duzinu bolida....Sezonu zavrsava cetvrti iza svjetskog prvaka A. Prosta, A. Senne i D. Hilla... U 1994. momcad Williams-Renaulta ulazi kao svjetski prvak te dovodi A. Sennu...M. Schumacher pobjeduje za Benetton Ford u prve dvije utrke koje A. Senna ne uspijeva zavrsiti. Isti u 3 utrci, na VN San Marina pogiba. U zestokoj borbi sa D. Hillom M. Schumacher sa 8 pobijeda biva prvi puta prvak svijeta... Ta je sezona poznata i po povratku N. Mensela u Williams (nakon Sennine smrti) i ulasku Peugeota u Mclaren s Hakkinenom... 1995. u Benetton ulazi Renault i M. Schumacher biva drugi puta svjetski prvak sa 9 pobijeda i gotovo duplo vise bodova od drugo plasiranog D. Hilla. U zadnje dvije sezone(1994. i 1995.) samo je jednom u kvalifikacijama bio ispod treceg mjesta... ... To su sezone sa rucnim mjenjacem i bez ovoliko elektronike.... Zadnje izmijenjeno od: E.T.. 07.09.2005. u 03:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Premium
|
da to je bilo doba kad je shumi bio zakon ali otkako je sve vise i vise automatike ulazilo u bolide on je nestao vise se upce nebori na stazi samo smislja strategije onakve ovakve da to rijesi kroz bokseve,,,,, zato ce sljedeca sezona biti zakon ako vrate sve kako je bilio i kako je ufjek trebalo biti,,,,,,,,, ili ce ovi mladi vozaci pokazat kako je vrijeme na njih ili ce ih ovi stari prizrmljit kad im pokazu kako se to prije radilo ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Moderator
|
Citiraj:
Spominje se mogucnost starta pod SC ako uvijeti ne dozvole normalni start. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Prasićko se skoro usrao od sreće kad je Montoya izletio ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Premium
|
Citiraj:
Učinio je Šumaheru uslugu izbacivši ga iz utrke; tzv. "kišni čovjek" bi se osramotio bez Bridgestoneove superiornosti nad Michelinom kad se govori o gumama za kišu... A što se tiče sreće i nesreće, ova utrka je opet potvrdila kako Fernando zaista nema sreće... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
Od njega nikad neće bit ništa, i to baš mislim NIKAD. Opet Alonsovo guzanje cijelu utrku. Te propuštanje Kimmia od strane Montoye. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|