Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Aplikacije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.09.2005., 10:45   #31
ante2
Premium
Moj komp

ante2's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
ljudi ljudi

pa probajte nesto novo mozda vam se i svidi

i ja sam nekad koristio ghosta ali nakon sta probas mercedes nakon skode ne da ti se vise vozit skoda pa makar i nova

jedanput u 2 godine ce ti trebat nesto sta acronis moze pa ti nece bit zao novaca a i na vremenu ces ustedit + sta i male bebe znaju radit sliku sa doticnim programom pa ako imas prijatelja koji voli sufrat po adresama www.golebabe.com i skupljtat viruse od kojeih nema zastite brzi i laki beckup windoza ce ti jako dobro doc cak ces i doticnu neznalicu naucit kako uz boot cd i sliku na d particiji diska vratit nazad sliku sistema sa svim cudima koje si mu jucer instalira + sta se slika da zastitit tako da je samo acronis vidi tj nema straha da ce je maher izbrisat ili zarazit

ja sam oportunista tj ko nudi bolje i jeftinije ja ga volim sada sam na AMD primjera radi ali cim INTEL ponudi bolje i jeftinije rjesenje uzimama njega tako je i sa softverom

vecina ljudi PC dozivljava kroz vidoze i kada ugledaju DOS promt nastaje panika a doticni program (acronis) pri butanju sa CD-a ti nudi sucelje slicno windozama(mislim de je dreivat ili okrljastani LINUX ali se ne bi zaklea) + sta ti za svaki korak nudi objasnjenje sta ce se dogodit i sta se radi tako ako imalo znas engleski samo sljedis upute.

eto toliko pa vi sada vidite znam da je prelazak na novo ponekad stresan dogadjaj ali ako ne probas neces znat

pozdrav
DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance
Carbide Series Air 540, Corsair RM750i
CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud
DELL U2515H
Synology DS413
ante2 je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2005., 12:11   #32
virty
Ronon Dex
Moj komp

virty's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Originally posted by ante2
ljudi ljudi

pa probajte nesto novo mozda vam se i svidi

i ja sam nekad koristio ghosta ali nakon sta probas mercedes nakon skode ne da ti se vise vozit skoda pa makar i nova

jedanput u 2 godine ce ti trebat nesto sta acronis moze pa ti nece bit zao novaca a i na vremenu ces ustedit + sta i male bebe znaju radit sliku sa doticnim programom pa ako imas prijatelja koji voli sufrat po adresama www.golebabe.com i skupljtat viruse od kojeih nema zastite brzi i laki beckup windoza ce ti jako dobro doc cak ces i doticnu neznalicu naucit kako uz boot cd i sliku na d particiji diska vratit nazad sliku sistema sa svim cudima koje si mu jucer instalira + sta se slika da zastitit tako da je samo acronis vidi tj nema straha da ce je maher izbrisat ili zarazit

ja sam oportunista tj ko nudi bolje i jeftinije ja ga volim sada sam na AMD primjera radi ali cim INTEL ponudi bolje i jeftinije rjesenje uzimama njega tako je i sa softverom

vecina ljudi PC dozivljava kroz vidoze i kada ugledaju DOS promt nastaje panika a doticni program (acronis) pri butanju sa CD-a ti nudi sucelje slicno windozama(mislim de je dreivat ili okrljastani LINUX ali se ne bi zaklea) + sta ti za svaki korak nudi objasnjenje sta ce se dogodit i sta se radi tako ako imalo znas engleski samo sljedis upute.

eto toliko pa vi sada vidite znam da je prelazak na novo ponekad stresan dogadjaj ali ako ne probas neces znat

pozdrav
Reka si 3 gluposti:

1) nakon sta probas mercedes nakon skode ne da ti se vise vozit skoda pa makar i nova

2) sada sam na AMD primjera radi ali cim INTEL ponudi bolje i jeftinije rjesenje uzimama njega

3) kada ugledaju DOS promt nastaje panika

Neću se niti trudit ovo komentirat jer vjerojatno tvoja mora biti zadnja.

Oglas
Staro 05.09.2005., 12:38   #33
ante2
Premium
Moj komp

ante2's Avatar

me ne mora moja bit zadnja

ali evo kada bas inzistitas

1) nakon sta probas nesto novo i bolje od onog starog trebalo bi ti se vise svidit ono novo ako je naravno po tvom misljenju bolje

2) ovo je bio samo primjer da se ne treba drzat neceg ko pijan plota samo zato sta s time znas radit, prelazak na drugu platformu ili program cesto ne znaci da si doso u 100% nove vode + sta znatizelja cesto zna rezultirat novim znanjem a koji put i sranjem ali zato imamo Ghosta ili Acronis

3) da prosjecni korisnik PC racunala se uzasava DOS-a ajde upali dos promt nekoj teti iz banke koja vec 100 godina radi pod vindozama i gledaj uzas na njenom licu
pod uzasavanje od DOS-a nisam mislio na napredne amatere i vise strucnjake koji se nalaze na ovom forumu jer je vecina ljudi ovdje u DOS-u doma sta zbog fleshanja BIOS-a ili iz nekih drugih pobuda, ali vecina ljudi koji kupuju PC odu u ducan i kazu ja bi kom za internet i tipkanje i malo igrica pa dobiju gotov komp sa vindozama i vjerovatno nikada ne ugledaju DOS, a kada ga ugledaju najcesce nose comp u servis, jer je nesto crklo

e o tome ja govorim

DELL U2515H
Synology DS413
Staro 05.09.2005., 15:54   #34
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Ajde, smo bez prepucavanja.
Ako čovjek smatra da je Acronis bolji, nek mu. Ja sam doduše imao loše iskustvo s njime, što ne znači da će i netko drugi.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2005., 16:29   #35
virty
Ronon Dex
Moj komp

virty's Avatar

Citiraj:
me ne mora moja bit zadnja

ali evo kada bas inzistitas

1) nakon sta probas nesto novo i bolje od onog starog trebalo bi ti se vise svidit ono novo ako je naravno po tvom misljenju bolje

2) ovo je bio samo primjer da se ne treba drzat neceg ko pijan plota samo zato sta s time znas radit, prelazak na drugu platformu ili program cesto ne znaci da si doso u 100% nove vode + sta znatizelja cesto zna rezultirat novim znanjem a koji put i sranjem ali zato imamo Ghosta ili Acronis

3) da prosjecni korisnik PC racunala se uzasava DOS-a ajde upali dos promt nekoj teti iz banke koja vec 100 godina radi pod vindozama i gledaj uzas na njenom licu
pod uzasavanje od DOS-a nisam mislio na napredne amatere i vise strucnjake koji se nalaze na ovom forumu jer je vecina ljudi ovdje u DOS-u doma sta zbog fleshanja BIOS-a ili iz nekih drugih pobuda, ali vecina ljudi koji kupuju PC odu u ducan i kazu ja bi kom za internet i tipkanje i malo igrica pa dobiju gotov komp sa vindozama i vjerovatno nikada ne ugledaju DOS, a kada ga ugledaju najcesce nose comp u servis, jer je nesto crklo

e o tome ja govorim

Inače održajem i servisiram računala za banke pa bi se dalo pričati o tome kako bi babe zablesile da vidu aplikaciju u dos-u, jer pola njih se bolje snalazi u dos-u. Toliko o tim babama. Njima su windowsi ajme majko komplicirani, jer mnoge su na aplikacijama koje datiraju dosta davno. A o servisu neću trošiti riči, samo me zanima koliko imaš godina? I da, nije mi važno šta je bolje, ghost ili acronis ili peugeot.... već si malo pretjera...
Staro 05.09.2005., 17:15   #36
ante2
Premium
Moj komp

ante2's Avatar

rodjen 1972 12. 08.

na zalost (roditelja) u 6 razredu osnovne dobio ZX SPECRUM 48K (pa komodor , pa amiga, pa atari, pa je cak i amstrada bilo, pa je negdje 1991 godine upo prvi PC, pa tako dalje i dalje i daljeeeeee)

i od onda sam ovisnik o racunalima
mora da su tvoje babe u banci neke opake babe jer se moje slagiraju kada vide DOS promt

je se ne mislim svadjat samo iznosim svoje misljenje i dosadasnje iskustvo
ako neko voli skode nek mu bude ja sam za mecku ako je mogu prijustit i ako za te pare (po mom misljenju) dobivan dobar omjer ulozeno(placeno)/dobiveno

ps- spctrum je cak jedno ljeto bio vodeno hladjen (i to bez posljedica)
DELL U2515H
Synology DS413
Staro 05.09.2005., 18:24   #37
virty
Ronon Dex
Moj komp

virty's Avatar

Citiraj:
rodjen 1972 12. 08.

na zalost (roditelja) u 6 razredu osnovne dobio ZX SPECRUM 48K (pa komodor , pa amiga, pa atari, pa je cak i amstrada bilo, pa je negdje 1991 godine upo prvi PC, pa tako dalje i dalje i daljeeeeee)

i od onda sam ovisnik o racunalima
mora da su tvoje babe u banci neke opake babe jer se moje slagiraju kada vide DOS promt

je se ne mislim svadjat samo iznosim svoje misljenje i dosadasnje iskustvo
ako neko voli skode nek mu bude ja sam za mecku ako je mogu prijustit i ako za te pare (po mom misljenju) dobivan dobar omjer ulozeno(placeno)/dobiveno

ps- spctrum je cak jedno ljeto bio vodeno hladjen (i to bez posljedica)
Malo sam mlađi, a u 4 ili 5 razredu osnovne škole, takodjer sam dobio Sinclair ZX spcetrum 48K, pa sve redom ka i ti osim amstrada, ali sam ima zato orla
Mečka nije više ka šta je bila šta govori enorman skok kvaraova, ali daleko da to nije dobro auto. Inaće, škoda je sad vrlooo dobro auto. Prije će bit da je škoda best buy nego mercedes
Spectrum sam proda davno jer me živciralo kad ga god malo pomaknem ode igra đavlu... ali san tuka po Jet Set Willy
Staro 06.09.2005., 12:17   #38
ante2
Premium
Moj komp

ante2's Avatar

zapravo imas prav nije mecka ono sta je bila a i ja bi rado skodu kupija da mogu
mozda usporedba nije bas bila najbolja ali bito da smo se razumil
iskreno govoreci jos mi se srce para kad se sjetim da sam proda spectruma za ostala racunala me bas nije puno briga
atari je bija zakon za DTP (na kucanjima maturalnih i diplomskih i slicnih radnji se dalo dobro zaradit)

nego vidim da je i nortonov ghost u zadnjem izdanju ( 9 ) presa na rad imagea iz vindoza (mozda ga sada i probam)

jos imam amige (500 i 600) koje rade pa ako je ko zainteresiran skoro da ih poklanja tj cjena je 3 kave sa mljekom i 1 velika piva (stela)
DELL U2515H
Synology DS413
Staro 06.09.2005., 16:23   #39
virty
Ronon Dex
Moj komp

virty's Avatar

Citiraj:
zapravo imas prav nije mecka ono sta je bila a i ja bi rado skodu kupija da mogu
mozda usporedba nije bas bila najbolja ali bito da smo se razumil
iskreno govoreci jos mi se srce para kad se sjetim da sam proda spectruma za ostala racunala me bas nije puno briga
atari je bija zakon za DTP (na kucanjima maturalnih i diplomskih i slicnih radnji se dalo dobro zaradit)

nego vidim da je i nortonov ghost u zadnjem izdanju ( 9 ) presa na rad imagea iz vindoza (mozda ga sada i probam)

jos imam amige (500 i 600) koje rade pa ako je ko zainteresiran skoro da ih poklanja tj cjena je 3 kave sa mljekom i 1 velika piva (stela)
Ni ja nemogu prižalit glede spectruma a da san ga još davno za 50 DEM-a
Iman komodora 64 ali on me ne veseli, ali bi rado ima te tvoje amige, možda se dogovorimo?!
Staro 06.09.2005., 16:45   #40
ante2
Premium
Moj komp

ante2's Avatar

nema problema za Amige samo se javi gde i kada
DELL U2515H
Synology DS413