|
![]() |
#31 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
sam aj spomenuo fazna hladenja?kolko ja znam asm ja bio cijelo vrijeme na zracnim ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Samo DFI daje službene samo one koji su ispitani skroz-naskroz, fino gledaju reakcije korisnika i odluče kaj će iz beta BIOS-a ući u novi službeni. Meni se to sviđa. ![]() Ono "hrpa idiota" ide većinu "kućnih" korisnika koji nit su hladili memu ili su imali prešugave primjerke pa su skurili nešto. Osim toga-lijepo piše u manualu: WARNING!!!! SETTING VDIMM JUMPER TO 4v CAN HAVE DEADLY EFFECTS ON YOUR HARDWARE. YOU USE THIS SETTING AT YOUR OWN RISK!!! Pa tko voli nek izvoli. I ja sam imao par Corsa BH-5 modula koji nisu htijeli ići kao neki drugi pa ih nisam išao silovat i dizati napon u nebesa. Neki izgleda ne znaju granicu. Overclock traži dosta vremena i strpljenja-moje je mišljenje da većina sretnika koji su nekaj skurili nisu baš bili strpljivi. Gle-o načinu regulacije bi se dalo pričati, kaj je tu je, ne možeš clockati i dizati napon a da se ne grije više. Kad ja stavim sve na default-mogu se hladit kompom ![]() Kad se digne proc na 1.6v i mema preko 3.3v normalno da će se grijati. Mislim-kako netko može i pomišljati na neki extremniji overclock a da ne hladi komponente??? Nemoj zaboraviti da je bilo i puno bisera joji su se hvalili vani po forumima kak im DFI ide "ko avion" sa 20 pinskim napajanjem. I onda dignu proc, naclockaju grafu, prebace jumper na 4v i fijuuuuu ![]() ![]() ![]() Ode mema, ploča ili nekaj drugo. Ili neki koji su CH module frljili na 3.6-3-7v... A poslije vele-nisam prek 3.2v buraz ono materemi ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() *** jelc, sve je to u redu. ali ima dosta ljudi kojima je pojedina memorija radila savršeno u drugom sistemu na identičnim postavkama kao u dfi nf4. to nešto govori, ne možeš odmah reći 'hrpa idiota'. nekima su čak meme i na 3.2v umirale. nije svima ploča ubila ram, ali niti su ga svi ubili neznanjem ![]() čak se sjećam da je jedan tip s osciloskopom snimao karakteristiku vdimma kojega daje dfi nf4. vdimm nije bio baš stabilan, bilo je potencijalno štetnih peakova. spomenuo sam da dfi u novoj reviziji prelazi na switching regulaciju, dakle, nije to bez vraga. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
@ rendula ploča ima dva PCI-E za grafu, skineš heatsink sa nb-a povežeš dva kontakta i prebaciš grafu na donji slot.
ASUS K8N & Zalman NB32K @ HTT x3 / A64 3000+ 263x8 / 2x256MB TwinMOS @ 210 / Club3D 5200 & Zalman ZM80C-HP / Maxtor 30GB, 2MB / WD Caviar 80GB, 8MB / Maxtor DM10 250GB, 16MB / Xilence 420W / CoolerMaster Centurion 5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
a.k.a. LOPOV
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Al se meni ucinilo da je odozada neki vent al nije Svejedno kak to hladi?
![]() |
![]() |
#37 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Ja i dalje tvrdim da je VEĆINA hrpa idiota. Takve stvari viđam svaki dan. Osim toga-memu koja će stabilno raditi na većem naponu ne budeš našao u svakom dućanu. ![]() Više-manje DFI koje sam ja vidio a da ne valjaju su bile ili tvornički neispravne ili skurene overclockom. Ako pređu na switching regulaciju-još bolje ![]() Gle-nitko meni ne garantira da sljedeći put kad nafrljim komp sa clockanim procom, clockanom grafom i memom na npr.3.9v neće nekaj vrisnuti. Ali ja neću onda okriviti DFI nego sebe. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Mislim na komponente koje su na ploči a ne one koje pikaš u nju. Pozicija socketa, utora za memu, SATA i IDE konektora, chipseta i slične stvari... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
![]() Ono Q znači quiet. Hladi ko i svaki heatpipe,uz podršku venta na boku još i bolje.
![]() |
![]() |
#40 | |
a.k.a. LOPOV
|
Citiraj:
![]() ![]() Ja sam reko da mi se ucinilo ![]() ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 | |
Premium
|
Citiraj:
umiru vx-ovi i redline-ovi, dakle meme deklarirane za rad na visokom vdimmu. tako da ne kužim ovo da se ne bude našla u svakom dućanu. ![]() @zed: navodno, hladi vrlo zadovoljavajuće uz uvjet da imaš airflow u kućištu. a i ako ti se ne sviđa, layout ti daje 'odriješene ruke' pri izboru alternativnog hlađenja za čipset. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
M.U.P.
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#43 | |
a.k.a. LOPOV
|
Citiraj:
![]() @VedranP THX
![]() |
![]() |
#44 | |
M.U.P.
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#45 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
kad ste vec stavili par lijepih slikica, evo i mog favorita: LUDILO +link na cijeli review: http://www.hothardware.com/viewartic...?articleid=704 samo me malko strecne u srcu kad se sjetim da vdimm ne ide barem do 3,5v. i cisto da rijesim nedoumicu iz fantazije o prebolesnoj konfi, sto mislite - radi li taj heatpipe ako je ploca okrenuta 'naopako' (proc dolje, a slotovi gore = chipset iznad mosfeta)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Za razliku od npr. isto neke Mushkin BH-5 koja je išla na 300. Ja sam već bio rekao jedamput tu na forumu da su CH-5 meme sklone ispustiti dušu ako malo povisiš napon. To kaj oni vele da može raditi na višljem naponu možeš mački na rep objesiti. A da ne pričamo o tome kako današnje jeftinije meme ne prolaze ni približno kontrolu kao prije. Ili ću imati BH-5 ili dobar TCCD. To je moje mišljenje. A CH-5 možda hoće a možda i ne raditi kak spada na većem naponu. A možda će i krepucnuti ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
the luda ribetna
|
Citiraj:
![]() ma jedina banan je chipset koji se lako rijesi sli forom...frebaci se u sli i spusi de grafa u donji slot...problem rijesen...to da je soket tak kak je a sta ces...al sve u svemu nije ni lose...ova tyanica je mrak |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
***2CROwded***
Datum registracije: Mar 2002
|
Citiraj:
A ovo da li bi radilo da se okrene, sam si složi sliku u glavi i daj odgovor, je to čista logika .. toplo ide gore .. dalje slaži sam vjerovatno bi radilo no u drastično manjem omjeru. No to je slično kao da si pitao da li bi auto vozio na krovu ... bi ako se baciš niz brdo .. (neko vrijeme bi radilo :P ) Što se tiče ove rasprave i teme, dečki malo ste pretjerali. A što je najbolja fora svi ste u pravu.. DFI je OC ploča, vjerovatno je sada i stabilnija nego prije, .. Nije bez razloga prešla na switching regulaciju, šta je da je, očito je da je bilo nekih razloga za to. Uvijek će biti ljudi koji su za i protiv (Intel, AMD, nVidia, ATi), .. rasprave bez kraja .. očito ste ovdje dotaknuli još jednu (Abit, DFI) ... Drago mi je da postoji ploča koja može konkurirat DFIju i to je to .. uzet ću u obzir i Abit, Hvala ![]() I lakše malo s tim postovima.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Premium
|
Citiraj:
2x512mb se nisam baš nagledao preko 270mhz. naravno, 24/7 stabilno govorim. btw, ne znam dal si vidio layout nove revizije dfi nf4 ali je nešto neviđeno (barem za mene). ![]() http://www.dfi-street.com/forum/atta...achmentid=1570 kova, nije ovo dfi vs abit (premda se tako čini). ja se osobno ne vežem za proizvođače. imao sam msi, imam abit trentuno, tko zna što ću imati sutra? isto tako imao sam s3, nvidia i sada ati grafu, tko zna što je slijedeće? ![]() edit: moglo bi vas zanimati -> http://www.bleedinedge.com/forum/showthread.php?t=10555 Zadnje izmijenjeno od: Vedran. 15.08.2005. u 12:13. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
***2CROwded***
|
"I would like to thank Mr Frank Wong from DFI USA Technical support for sharing this information with me. This is how a good company should operate "Communication with its users". " A ok, to je za 5V, što meni npr. neće trebati .. Ali ako si čitao sve do kraja, ekipi radi na 5V, samo neki imaju problema .. Ajme kako ide ovaj AMD .. 2966 a mem radi na 297 (594) i to na 2-2-2-3 (pa koja je to mem ?), jest da je na 4 V ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
***2CROwded***
|
Ma ok možda sam ja to pre grubo odgovorio .. Jasno da će i tako raditi... Znaš što, ako će mi doći u ruke nešto sl. testirat ću. No mislim da se dosta gubi tako, jednostavno nije napravljeno da bude tako ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Premium
|
Citiraj:
naravno da ima onih kojima sve radi. kakva bi to bila ploča da nikome ne radi jedan od glavnih aduta ploče? ![]() ovo na 297 je vjerojatno stari bh5 i to 256mb stick(ovi), kao što je jelc spomenuo muskhina gore. ali opet, to je vjerojatno samo za slikanje i pokoji bench. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Premium
|
Citiraj:
bilo bi mi drago da netko kome dodje ta asusica ili abitica (cini mi se da je bila abitica na slici u jednom od proslih postova) sa heatpipe hladjenjem chipseta, ako ce imat malo vremena i volje, okrene plocu naglavacke da vidimo razlike u temperaturama. nije mi to nesto STRASNO bitno u zivotu, ali me zanima ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
***2CROwded***
|
Priznam trebalo bi se to srediti, no vjerovatno i budu .. A to što je nekome otišla Mem, ah .. Bolje memorije ionako imaju garanciju preko 10 God ![]() A ove druge, heb ga .. biti će bolje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Super Moderators
|
Ma to Ameri ne znaju clockat pa se uvijek nekog boga žale ![]() Ja sam na svojoj isprobao kakvih 30-tak modula. Uvijek odvučem dijagnostiku na TV i pratim peakove. I nisam baš vidio neka luda odstupanja. Za dobar overclock se uvijek moraju posložiti sve komponente, od ploče, napajanja, meme, proca, kućne instalacije itd. Najbolje je to kaj mi sad tu diskutiramo o pločama kao da je to nekaj bog-te-pita-kak egzaktno i baš po specifikaciji. A nije. Uzmimo 100 ploča i ja se dam kladit da će se na bar 20-25 pojaviti odsupanja od barem 10%. Ako ne i više. Tak da.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
Onaj "novi" polozaj komponenti na dfi maticnama mi je debilan..... rami iza proca.....
![]() |
#59 |
***2CROwded***
|
Meni je taj raspored zanimljiv ! Evo nisam o tome prije razmišljao, ali sada kada o tome .. malo razmislim prvo mi sinu dobre stvari: 1. Ne smetaju rami dok stavljate i vadite diskove, pogotovo ako imate neko od kučišta gdje izlazi cijela ladica gdje se nalazi disk, uvijek smeta ram i sl. 2. Ram je sada na pogodnijem mjestu za hlađenje, jer bi blizu njega trebao biti vent za ispuh, a i trebao bi biti neki bočni vent koji bi puhao tamo ! 3. Manji utjecaj topline diskova na ram .. To su samo neki od pozitivnih strana ... barem ja tako mislim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Makar-ima dosta fora i sa podešavanjem samih postavki u BIOS-u da bi ti ploča stabilno radila. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|