|
![]() |
#31 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2012
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 | |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Još samo reci da ti prijatelj ima isti drajver. Da sve skupa bude zanimljivije. ![]() Gledaj, ako nabrzinu ubaciš T/S parametre tog tvog drajvera u nekakav simulator , odmah vidiš kako u tu kompresiju ne možeš utrpati više od nekih 150w... S više snage , hod membrane ispod 45 Hz ide van specifikacije. Kako se radi o kompresiji imaš rani rolloff. ( za subbufer) U kombinaciji s LP filterom na spomenutih 80Hz, efikasnost svega skupa je još manja. Nekakav instiktivni proces kompenzacije spomenutog je dizanje glasnoče. Tako da ako na raspolaganju imaš 300w ,veči prostor za popuniti , voliš muziku s prepunpanim basom , ili filmove ...nekako se potegne onih par pitanja iz mog prošlog posta. ![]() U tu kemiju pojacalo / kompjutersko napajanje, u to se ne kužim pa ne mogu komentirati. Inače,ako si pak vrlo umjeren, onda mislim da je "tvrdo i tupo" rezultat tipa kutije s lošim subwuferom ( lošim za tvoje zahtjeve). U tom slučaju , možeš tom svom kolegi elektroničaru platiti burek da ti sklopi/sastavi linkwitz transform prije nego automatski kreneš ubodnom po kutiji. E sad bi ti rekao da unutra gurneš znaš što .... ![]() Mislim , nebi da nekakva znanost začepit rupu ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|