Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 22.01.2012., 19:25   #31
mislav_os
freak
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor cccp Pregled postova
HardOCP je sajt koji se bavi igrama i samo igrama, zato se nije radilo rendanje, konverzija i slične stvari. Ono što se htjelo pokazati je da nema razlike između ova dva proca kada su igre u pitanju, tj. da korisnik neće vidjeti razliku. Isto tako se ne bi vidjela razlika ni sa i3 ili Athlonom II x4, ali ovo je priredio marketinški odjel AMD-a pa neće reći kupite jeftini Athlon II nego kupite skupog FX-a, to je smisao marketinga. Ne vidim čemu cijela rasprava kada su dokazali ono što su htjeli. Niti su htjeli pokazati da je bolji u rendanju, konvertiranju i slično. Niti da se može sasvim jednako igrati i sa slabijim procevima.
Potpis, ja mislim da su upravo ovo htjeli postic .

mislav_os je offline  
Staro 22.01.2012., 19:27   #32
cccp
Premium
Moj komp

cccp's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
ispričavam se, greška.
cccp je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.01.2012., 19:28   #33
cccp
Premium
Moj komp

cccp's Avatar

Citiraj:
Autor Ordem Pregled postova
tko je spominjao HardOCP? komentirao sam sajt kojeg je postao TS
Taj "test" se dogodio u sklopu [H]ard|OCP FX GamExperience okupljanja.

Citiraj:
mogli su isto tako staviti usporedbu izmedju 7970 i 5970 i vidjelo bi se da nema razlike..
i raspravljamo da nisu nista dokazali posto ovo nije legitiman test, tako da im je marketing postigao obrnut efekt, tj da su ispali bijedni jer nemaju kako drugacije pobijediti intel.
Kako nisu dokazali da nema razlike u iskustvu igranja između ta dva CPU-a? Zato jer je premali uzorak ili?
cccp je offline  
Staro 22.01.2012., 19:41   #34
Ordem
Banned

Datum registracije: Sep 2010
Citiraj:
Autor segregator Pregled postova
1. piše na stranici
2. vidi se na slikama
1. ocito nisam govorio o eyefinityu nego sam ti samo htio pokazati kako je apsurdan test i kako se moze namjestit na bilo koju kombinaciju koja ti odgovara.
2. pogledaj 1.

Citiraj:
Kako nisu dokazali da nema razlike u iskustvu igranja između ta dva CPU-a? Zato jer je premali uzorak ili?
test je cisto subjektivan, tj nisu utvrdjene nikakve cinjenice
i da, uzorak je premalen

doista ne vidim cemu toliko komentiranje ovog debilnog testa
cinjenica je da AMD ima inferioran high-end proizvod kojem bez problema parira jedan i5 2500
da nije tako sigurno ne bi organizirali/podrzavali ovakve bedastoce (a ne sjecam se da su ikad pribjegavali takvim stvarima)

nisam intel fanboy da sad tu blatim sa nekom namjerom (nit mi koncept fanboyisma u kapitalizmu ima ikakvog smisla), nego mi je doista cijeli ovaj "test" jedna velika farsa koji nadam se nece dobiti previse publiciteta kako bi AMD ocuvao svoj imidz ozbiljnog proizvodjaca hardvera.
Ordem je offline  
Staro 22.01.2012., 19:49   #35
cccp
Premium
Moj komp

cccp's Avatar

Svako iskustvo je subjektivno
Test je dobro pokazao da nije sve u grafovima, najviše kod gejminga.
cccp je offline  
Staro 22.01.2012., 19:53   #36
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
joj dajte molim vas, jeftina amd-ova kampanja da izvuku što se izvući da od tog fail proizvoda.

nabrojite tko je sve na forumu kupio faildozer?
syss je offline  
Staro 22.01.2012., 20:04   #37
cccp
Premium
Moj komp

cccp's Avatar

Zapravo, Faildozer se veoma dobro prodaje i za sada odgovara projekcijama koje je AMD predviđao.
cccp je offline  
Staro 22.01.2012., 20:07   #38
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

pa prodaju se dobro i acer laptopi, štoviše #1 su po prodaji, da li ih to čini kvalitetnim proizvodima?
syss je offline  
Staro 22.01.2012., 20:09   #39
cccp
Premium
Moj komp

cccp's Avatar

Nisam htio reći da je dobar proizvod, nego da se unatoč tome dobro prodaje. Znači izvlače iz tog proizvoda koliko su i zamislili (barem desktop tržište, serveri ih sigurno više bole).
cccp je offline  
Staro 22.01.2012., 20:10   #40
danijel_b
Premium
Moj komp

danijel_b's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
joj dajte molim vas, jeftina amd-ova kampanja da izvuku što se izvući da od tog fail proizvoda.

Opcepoznato je da kupci koji spadaju u entuzijaste cine 5% populacije koja kupuje hardware, ostali kupuju po principu, vise je bolje, dakle 8>4 jezgri i veci radni takt.

Oglas
Staro 22.01.2012., 20:19   #41
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

ne znam koliki entuzijast moraš biti da upišeš "8150 review" u gugl
syss je offline  
Staro 22.01.2012., 20:23   #42
mislav_os
freak
Moj komp

Citiraj:

ja

mislav_os je offline  
Staro 22.01.2012., 20:25   #43
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

i to je to
syss je offline  
Staro 22.01.2012., 20:30   #44
mislav_os
freak
Moj komp

Endem sam

mislav_os je offline  
Staro 22.01.2012., 20:32   #45
thunderbird
Premijum AMDebil
Moj komp

thunderbird's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Citiraj:
ne znam koliki entuzijast moraš biti da upišeš "8150 review" u gugl
Čuj, nekada (u doba prvih pentiuma 4) su ljudi pušili priče da je intel bolji jer ima više "megaherca", mada su svi reviewovi pokazivali suprotno. Ovo je ista stvar. Marketing mora nekako uvjeriti ljude da kupe inferiorniji proizvod. Nije to ništa novo, AMD nije ni prva ni zadnja firma koja pribjegava takvim metodama
Staro 22.01.2012., 20:36   #46
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

pa sve oke, ali se nemre reć uvodna rečenica ovog threada... pogotovo ne sa hifom koja je subjektivna od razine zadovoljavanja određenih parametara koji su itekako mjerljivi.

ako zvučnik ne ide ispod 100hz +/-3db, onda nema tu razgovora o ikakvom basu iz tog zvučnika... sve vrlo lako mjerljivo i predvidivo.
syss je offline  
Staro 22.01.2012., 20:38   #47
mislav_os
freak
Moj komp

Hoće li biti tema u vezi FX procesora pošto imam pitanja u vezi temperatura i tako to? Ili da stavljam u onu postojeću temu gore gdje se spominju Buldožeri? Ali sumnjam da ću dobiti odgovor kada nitko nema takav proc

mislav_os je offline  
Staro 22.01.2012., 20:55   #48
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
pa sve oke, ali se nemre reć uvodna rečenica ovog threada... pogotovo ne sa hifom koja je subjektivna od razine zadovoljavanja određenih parametara koji su itekako mjerljivi.

ako zvučnik ne ide ispod 100hz +/-3db, onda nema tu razgovora o ikakvom basu iz tog zvučnika... sve vrlo lako mjerljivo i predvidivo.

Tranzistorska pojačala su po svakom mjerljivom i predvidljivom parametru
bolja od cijevnih, a lošije zvuče

Zadnje izmijenjeno od: segregator. 22.01.2012. u 21:40.
segregator je offline  
Staro 22.01.2012., 21:02   #49
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

ma di to? po snazi, damping faktoru?
syss je offline  
Staro 22.01.2012., 21:02   #50
Ordem
Banned

Citiraj:
Svako iskustvo je subjektivno
pa ovo u svakom slucaju je
a ostali, pametni ljudi, ce otici na neki review site gdje imas u brojkama iskazane performanse proizvoda koji razmatraju kupiti umjesto da se oslanjaju na necije subjektivno iskustvo prilikom igranja

Citiraj:
Test je dobro pokazao da nije sve u grafovima, najviše kod gejminga.
test je onda isto tako pokazao da nema smisla kupovati bulldozera jer se isto iskustvo gejmanja moze postici na nekom 800kn jeftinijem procesoru.

jedini pravilan komentar na cijeli taj test jest:

"Sto reci? Koju posluku porati..?"
Ordem je offline  
Staro 22.01.2012., 21:38   #51
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor segregator Pregled postova
Tranzistorska pojačala su po svakom mjerljivom i predvidljivom parametru
lošija od cijevnih
Upravo obrnuto! I to jako! Znanost je egzaktna! Naravno da o subjektivnom dojmu svake osobe ovisi na što će potrošiti svoje peneze, ali sve se može izračunati! Bilo da se radi o dva procesora ili dva pojačala!

Staro 22.01.2012., 21:58   #52
cccp
Premium
Moj komp

cccp's Avatar

Citiraj:
pa ovo u svakom slucaju je
a ostali, pametni ljudi, ce otici na neki review site gdje imas u brojkama iskazane performanse proizvoda koji razmatraju kupiti umjesto da se oslanjaju na necije subjektivno iskustvo prilikom igranja
Ostali pametni ljudi čije iskustvo nije subjektivno? Upravo su htjeli pokazati da kod gejminga nije sve u grafovima. Imat ćeš jednkao iskustvo imao ti 150 ili 250 sličica u sekundi dok mjeriš u frapsu. CPU mora biti jako slab da bi bio kočnica grafičkoj kartici.

Citiraj:
test je onda isto tako pokazao da nema smisla kupovati bulldozera jer se isto iskustvo gejmanja moze postici na nekom 800kn jeftinijem procesoru.
Između ostalog, ali to je promocija FX procesora. Marketing, ali postigli su svoj cilj. Vjerujem da su puno onih koji su čitali grafove u testovima mislili da se na FX-u ne može igrati ili da šteka zato jer ima 20% manje fps-a na nekom grafu.
cccp je offline  
Staro 22.01.2012., 22:37   #53
Ordem
Banned

Citiraj:
Ostali pametni ljudi čije iskustvo nije subjektivno?
ne, nego ostali pametni ljudi ce iscitati grafove koji sadrze UTVRĐENE CINJENICE koje se lako daju reproducirati (za razliku od subjektivnog misljenja - lik koji je danas zaokruzio A sutra moze zaokruziti B zato sto mu je bolje lezala stolica za racunalom B tog dana)

Citiraj:
Upravo su htjeli pokazati da kod gejminga nije sve u grafovima. Imat ćeš jednkao iskustvo imao ti 150 ili 250 sličica u sekundi dok mjeriš u frapsu. CPU mora biti jako slab da bi bio kočnica grafičkoj kartici.
kod gejminga JE sve u grafovima
sigurno necu npr kupiti AMDov procesor koji mi daje 100 frejmova u npr BF3 a za samo 100kn vise mogu dobiti intelov procesor koji postize 20 frejmova vise na istim postavkama (tj ima 20% bolje performanse za mizernu razliku u cijeni)

iz toga mogu iscitati da je intelov procesor brzi, sto bi znacilo da bi trebao biti brzi i u svim buducim igrama, stoga zasto ga ne kupiti? zato sto je AMD dovoljno dobar? daj molim te

ajd sad ti dodji do istog zakljucka na temelju posranog testa koji se spominje u ovom threadu
iscitaj mi tu razliku u jacini CPUa sa lica nekog cvimbavog klinca koji je sretan sto uopce igra nest

Citiraj:
Između ostalog, ali to je promocija FX procesora. Marketing, ali postigli su svoj cilj. Vjerujem da su puno onih koji su čitali grafove u testovima mislili da se na FX-u ne može igrati ili da šteka zato jer ima 20% manje fps-a na nekom grafu.
to nije promocija FX procesora niti su postigli svoj cilj (dapace, samo ce ih sad ismijavati na forumima, jedino ce hardcore AMD fanovi se drzat tog testa ko pijan plota)
to je promocija random 150 ljudi koji nisu znali na cemu uopce gejmaju

kako ce uopce AMD reklamirati rezultate tog testa, tj iskoristiti subjektivan dojam ljudi?

oce staviti slijedece na amd.com :

"New Bulldozers, so good you can't even tell the difference"

ili

"73 random people choose FX-8150 over Core i7-2700K, will you also be one of them? Buy FX-8150 and Core i7-2700K and find out!!!"
Ordem je offline  
Staro 22.01.2012., 22:45   #54
cccp
Premium
Moj komp

cccp's Avatar

Stvar je upravo u tome, da nećeš razliku u grafovima vidjeti dok igraš. Ona razlika u grafovima se neće pretočiti u iskostvo koje imaš dok igraš, neće dodati ništa bolje niti novo.

Ali dobro, vidim da ni produživanjem ove rasprave nećemo dobiti ništa bolje niti novo
cccp je offline  
Staro 22.01.2012., 22:49   #55
Ordem
Banned

Citiraj:
Stvar je upravo u tome, da nećeš razliku u grafovima vidjeti dok igraš. Ona razlika u grafovima se neće pretočiti u iskostvo koje imaš dok igraš, neće dodati ništa bolje niti novo.
i opet ne kuzis

neces vidjeti tu razliku u grafovima kad:

1) imas graficku od 4000kn koja sve tjera u milijardu frejmova

2) igras igre koje su optimizirane za konzole, tj hardver star 6g, u kojima uopce nije problem postici igriv broj frejmova i sa puno starijim hardverom

i mislis da se ta razlika nece primjetiti u buducim igrama? kad se svaki frejm bude racunao? tj kad budes molio boga da imas vise od 30 frejmova. mislim da ce ti onda pomoci grafovi koji su govorili koji je procesor brzi jel.
Ordem je offline  
Staro 22.01.2012., 22:54   #56
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

znači bolje kupit slabiji, pa i skuplji i više tdp-asti procesor čisto zato što ti je svejedno jel imaš 100 ili 120fps pošto tamo nakon 30-40-50 fps ne vidiš razliku??

znači opet smo na fičrima nedostataka
syss je offline  
Staro 22.01.2012., 23:13   #57
cccp
Premium
Moj komp

cccp's Avatar

To je rekao AMD, ne ja
cccp je offline  
Staro 23.01.2012., 00:01   #58
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Citiraj:
znači bolje kupit slabiji, pa i skuplji i više tdp-asti procesor čisto zato što ti je svejedno jel imaš 100 ili 120fps pošto tamo nakon 30-40-50 fps ne vidiš razliku??

znači opet smo na fičrima nedostataka

Ne, nego bolje kao ja vrtit isti proc 3 godine, a uskoro mu ide i četvrta, a koštao je 690kn kad je kupljen, nego biti budala i potrošiti u istom periodu
5000kn na 3 intelova procesora ili 1500kn na BD
segregator je offline  
Staro 23.01.2012., 00:03   #59
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

ti jednostavno imaš problema... evo to je sve što ću reći na ovu temu.
syss je offline  
Staro 23.01.2012., 00:09   #60
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Citiraj:
ti jednostavno imaš problema... evo to je sve što ću reći na ovu temu.

nemam ja, al ima sumještanin kojem je ovrha odnijela i Audi, i Intela i7 i iPhone. Čak mi ga i žao, iako mi se izrugivao stalno da sam škrt
segregator je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno