|
![]() |
#32 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
@fanatik Pravo je dobro ispala soba. Reci, za police si koristio one klipne nosace sto se ubuse u bocnice pa se ne vidi vjesanje? Imam 2 police koje vise na taj nacin. Nije neka extra nosivost ali je fora kad se ne vidi nosac i nacin vjesanja. Jel lijevo na zadnoj slicki onaj tvoj pc stol u kojem je komp. sjecam se da si nesto tako pravio. @ sINKE Nice ... si sam radio?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#34 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
@Ziiky; Misliš na ove police na zidu? Je, klipni nosači. Uvijek mi je ljepše kad se ne vidi nosač. Imam more takvih polica po cijelom stanu. I je, to je stol s ugrađenim kompom, detalji u sigu.
![]() |
#35 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Hvala svima na pomoći, dobio sam puno informacija sad si samo sve moram razmisliti kako ću šta ću.. U elgradu kad rezu po mjerama dali mogu napraviti pripremu za tiple di će se elementi spajati i ljepiti? @ziiky; Glodalicu mogu posuditi od frenda a borere za drvo do 12mm imam, čak imam i komplet za busenje većih rupa do 40mm ![]() Nema mi druge nego zapiciti do elgrada da malo to vidim.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Elgrad neradi pripremu za tiple ili kekse, a boreri koji ti trebaju su 35 mm za pante i 5 mm za perfuraciju za police uz to ti jos treba i glodalica, tiplerica (kekserica), tiple, drvofix
![]() Zadnje izmijenjeno od: sinke.ZG. 22.01.2012. u 15:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Premium
|
Glodalica i kekeserica su bile samo spomenute u prijedlogu kako bi to trebalo po "PS-u" napraviti. Uz taj dobio je jos 3 prijedloga kako jednostavno izvesti vrata bez specijalnog alata. Ako nikada nije radio stolariju i sada ce prvi puta raditi tu vitrinu, sada i ko zna kada; sta ce mu te masine. To mu je sve apsolutno nepotrebno. Suludo je stvarati nepotreban trosak unaprijed, i ulagati u masine, a jos treba otkriti da li uopce ima afiniteta za stolariju ... Za prvu ruku minimum-minimuma. Busilica, tiple, drvofix, boreri 5-8-10mm i spomenuta kruna 35mm za šarnir rupe (ne leptir borer koji mislim da je gore spomenuo) Busilica i tiple su "mama". Bilo bi dobro da busilica ima na sebi granicnik za podesavanje dubine busenja da ne prosvira ploce. Ako nema opet dobro, uz malo vise opreznosti. Napravi si kalup na letvi sa uzorkom rupa za tiple, odmah da si olaksas zivot i deri! Ako ti je tiplanje toliko problematicno, utiplaj samo nuzne djelove koje moras, a ostatak pospajaj iver vijcima (5-6 cm) pa na njih nabacis ukrasne kapice u boji iverice. Korpus je spojen za pola sata-sat. Biti ce ti klimav dok ne stavis poledjinu, ona drzi sve. I za nju bi trebao glodalicu za narezati utor. Ali sto ce mu!? Isto tako poleđinu moze fiksirati iver vijcima po čelu zadnjice. Trebas onu tanku kartonsku korpus poledjinu, ne znam strucan naziv. Nabacis police i gotovo. Dalje se igraj sa vratascima.
![]() |
#40 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Ma bar da posudi negdje keksericu na jedan dan, olakša mu posao ohoho. Ak nigdje drugdje, bar u sklapanju fronti s staklom.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#43 |
Premium
|
Kad vec spominjete konfirmat vijke, da priupitam. Cesto mi se desava da mi vijak prošvika! Iako koristim odgovarajuci borer, a zatezac mi je podesen na najosjetljivine … prošvika. A kad stavim prvi manji borer ne mogu pritegnuti, tj. mogu ali taj vise nece ici vanka.
![]() |
#44 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
prosvika ako neprobusis dovoljno duboku rupu, zna se desit u zurbi
|
|
Oglas
|
|
![]() |