|
![]() |
#31 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2011
|
Citiraj:
Gdje je stara dobra Juga i Drug Tito dovukao DTK to ulazi u domenu standardni pristup mreži jer mreža već postoji (op.a. za one mlađe koji su bookface generacija to je sve bilo financirano od strane države koja je to uprihodila iz poreza koje su naplaćivali vašim roditeljima pa je po pravnoj strani to trebalo pripasti svim žiteljima RH - no bilo je drž ga čvrsto rođo...) Ako hoćeš dovuć priključak u Pripizdinu Donju koja iza Vukojebovca Gornjeg odakle ide samo makadam za zaprežna vozila možeš mislit kako će ti to drug Mudrinić ostvarit besplatno... How yes no... Najžalosnije je što i dalje Iggy tvrdi da smo svi mi blesavi a jedini on pametan. I BTW zakon na kojeg se pozvao ne poznaje razliku između pravne i fizičke osobe. Bez ljutnje Iggy ali tvrdnje su ti tipa "malo bi piškio pa malo bi kakio"... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Besplatno muda labudova. Mi smo, o svom trošku, provukli 100m optike da bi t-comovci došli i splice-ali vezu. Nema besplatnog, a nismo mali korisnik. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
1. Da mu je osnovni DSL i telefonija preslabo za to, ali da bi mu to mogli povući besplatno jer to često rade, ako mu je to dovoljno, 2. Ako se ide na bilo što ozbiljnije, naravno da će morati platiti, a ima i pare za to. Brdo detalja je tu apsolutno nepoznato (stanje DTK, pozicija zadnjeg UPS-a) i bez odgovora providera možemo samo pričati bajke. BTW, da, treba znati čitati zakon. Problem istog je taj da se samo T-com može ravnati po istome (i što ga sad stopira u razvoju FTTH). DTK se stalno razvija, nema više nikakve veze s jugom, optika nema veze s terminom besplatno, usluge se jako dobro diferenciraju i definiraju...
![]() |
![]() |
#34 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2011
|
Udaljenost od najblize t-hitler centrale je tocno 3.8km, platit provlacenje adsl-a nam nije problem, strani investitori sve placaju (sto neznaci da mogu potrosit 2-3 milijuna kuna samo na net). Nego mislim, s obzirom na udaljenost od centrale da adsl linija nebi bila dovoljna kada nam se popune kapaciteti (20 apartmana po selu, 3 sela 500m jedno od drugih), ili vi mislite da ipak bi? Kako se krecu cijene provlacenja optike po metru/kilometru? U utorak ujutro sam u hr, pa cu svakako odmah otic do t-hitlera ali i vidit sa amis i metronet koji po defaultu postavljaju optiku i privatnicima. Sto se firme tice, radi se o firmi iz karlovca koja gradi za strane ulagace, nisam pravnik ali nebi trebao biti problem, jer vlasnistvo objekta ostaje u hr i pod nasom upravom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Mislim da uopće nema dileme optika da - ne tj. optika - žica, kako zbog udaljenosti tako zbog propusnosti / kapaciteta. Sam si zaključio, od svih "dostupnih" operatera traži ponudu, naglasi da na terenu sada nema pristupne infrastrukture i da si voljan financirat ali samo za svoje potrebe (npr. optički kabel sa 4 niti, 2 operativne i 2 rezerve), obavezno traži rok izgradnje. Po odabiru opertera, sklopi nekakav ugovor sa obvezujučim klauzulama obzirom na termin izgradnje / povezivanja, kapacitete, . . . Također istraži šta nude i šta trebaš od opreme na kraju gole optike (nekakva centrala, "izlazni" Internet link, . . . Treba vidit šta je optimalno rješenje za Internet pristup na svakoj mikro lokaciji, npr. žica (Lan) u svakom apartmanu pa koncetriranje pa link prema gl. zgradi gdje je optika i izl. prema "vani". |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | ||
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Isto tako, ne možeš samo tako naći nekoga tko će početi kopati i stavljati kabel. Citiraj:
ADSL ti tu neće ništa posebno pomoći, treba ti podosta toga, nije baš da trebaš opremu od par stotina kuna. U svakom slučaju nađi nekog tko će pratiti stalno taj projekt. Nekakav nadzor ionako imate, projektante isto, njima bi to trebalo sve biti podosta jasno.
![]() |
![]() |
#37 |
Registered User
|
Ok odluceno je. Provlacit cemo wifi link iz samobora di Amis ima svoju optiku, do bulića ima 32km zracne linije, jer dovlacit optiku za 200.000,00Kn po kilometru je jednostavno previse za svakoga. Cijena takvog profesionalnog wifi linka je 20.000kn, sa svime ukljucenim, solarne ploce bi napajale 2 medjutocke i to je to. Hvala svima koji su dali svoji doprinos. Lp |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Hm malo pratim ovo ali bojim se ovako laički da pojedincu neće vuči jer je to puno km tko zna preko čije zemlje ili i uz cestu tu treba država dati privolu jel? mislim to mi je malo SF, e sada da je krenuo LTE u komercijalu kod nas a da ima neki flat ja bih ti rekao rješenje, ako nikako ne rješiš navodno bi dogodine trebao LTE pa pogledaj tu ponudu, to mi je kroz zrak nekako najizglednije, ne znam ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Registered User
|
Ma evo dao nam je amis otpicki prikljucak na krovu njihove zgrade u zagrebu, i bezicno smo to provukli do bulica uz jednu medjutocku. 64 kilometara wifi linka, nije lose. Slazem se da bi LTE bio puno prakticnije rijesenje, al pitaj boga kad ce krenut u komercijalnu upotrebu i oce li uopce biti flat-a, jer koja je ono cijena gige prometa u t-mobile? 60.000,00kn!! (bez nekog paketa) Jos racunaj da je to pripizdina u brdima di jedva ima signala za mobitele, 3g mozes samo sanjat, znam da LTE nudi bolju pokrivenost al je jos uvijek upitno kakve bi bile brzine. Zadnje izmijenjeno od: Laxarus. 09.12.2011. u 16:41. Razlog: dodan komentar na LTE |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
I kak se ponasa taj WIFI? Smijes li malo u detaljcice? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Citiraj:
Kažu da ide u komercijalu 2012. točnije ne mogu nači, jedino CEO Vipa Pejković je izjavio da će trebati neko vrijeme da se uhoda i do 2015. zbog samih LTE uređaja nihove dostupnosti, a i vremenom će se oslobađati više spektra za LTE, oko LTE kod nas računam na FLAT zbog toga jer eto fala Bogu već 5-ti mjesec ga imam bar 8 sati dnevno i nemam problema, na vipu, a nova je mreža nema veze sa 3G trebala bi pokriti sve jednako i mene u Zg i ne znam koji otok ili pustaru, jednostavno ta tehnologija to može, jer je na 800Mhz koji su prodorniji u prostoru od sadašnjeg stanja, pa jedna LTE bazna pokrije prostora kao puno 3G baznih ali kao što kažeš sve je to teorija dok ne vidimo baš u praksi, sistem rada očekujem kao i na fiksnom netu znači primjer po brzinama do te i te toliko košta a do te i te toliko, ne znam 10Mbs/2Mbs, 25Mbs/10Mbs, 50Mbs/20Mbs...a naravno promet je FLAT koliko znam sa stranica austrijskog t-mobilea imaju upravo takvo razmišljanje, ali da puno ne trkeljam i ne kvarim temu u svakom slučaju mi je zrak pao na pamet kao rješenje a i drago mi je da je rješeno!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Registered User
|
Svakako cemo testirati LTE kad izade. A vise info o wifi linku ce biti kada bude sve gotovo, sa svim testiranjima, tj kada ga pustimo ljudima na koristenje, za sada je jos rano govorit ![]() Jedino sto nam amis naplacujes 5000kn/mj za 100Mbs opticki link.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Registered User
|
Kao sto mi je t-hitler trazio 150.000,00kn za provuc 3,8km adsl linije.. A wifi link sa jednom medjutockom (koja ukljucuje betoniranje tih 10 kvadrata, montaznu kucicu, ogradu, solarne ploce i toranj od 20m) izasao sve skupa 25.000,00kn i pokrivamo 3 manja sela. Kolega mi u uredu u zagrebu placa 1.800,00kn t-hitleru za 1MBs paralelno. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|