|
![]() |
#31 | ||
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
![]()
![]() |
#32 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Svako ima svoje misljenje, ja recimo asus nebi ni štapom izoliranim na daljinski dirao. I sam imam cesto osjecaj da je asrock neki low end, ali kvalitetan low end. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#36 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#37 |
Banned
Datum registracije: Jun 2011
|
Koliko sam shvatio ovdje. Jedni govore o pouzdanosti, a drugi govore koliko čega ima ili nema na navedenim pločama.I normalno da nema razumijevanja. Asrock matična ploča se pokušava probiti na vrh sa svojom sadašnjom ¨kvalitetom¨. Ali tu su stalni veliki igrači poput Asus, Intel i gigabyte. Asrock nije Asus. I točka.Asrock nije low end, isto tako nije približno high end ploča.Asrock ne bih poreporučio nikome tko želi kvalitenu i pouzdanu matičnu ploču.Asrock je daleko od pouzdane matične ploče.Ali moram priznati da Asrock ima naj ljepše matične ploče. Najviše sam radio sa Asusom Z serije, Tyan i Supermicro matične ploče. Za desktop sam složio 20 tak kompova i svakome sam preporučio za Intel CPU Gigabyte matične ploče. Do sada mi se nitko nije potužio. I sam imam GA, sada će već peta godina i radi kao da je jučer stavljena. ![]() Zadnje izmijenjeno od: donbon. 16.11.2011. u 11:21. |
![]() |
![]() |
#38 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
Zašto je tema pod periferije? Znate svi i sami da je sve dana s manje više isti drek sa šarenim naljepnicama i bojicama (a odnedavno i nekakvim besmislenim maketama mina, metaka i pištolja, još malo pa će i preve stavljat i kaj onda dok overkloukaš pregrije se čipset pukne metak i ubije te ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Premium
|
sad sam ja vas gnjev navukao na sebe ![]() @ syss: probao sam neku p5 nesto, i vrlo brzo je pocela zezati, mislim da je mrezna odapela ili tako nesto, zamjenila ju gigabyte i radi bez problema i danas @tomek@vz: svaka cast, dok radi nek radi, ja takva iskustva nisam imao, a da opet riskiram nezelim pretezno trpam gigabyte kad mi netko trazi da mu sastavim neki komp, ali cu se vjerojatno sve vise okrenuti asrocku mislim, zasto se natezati oko gluposti, 100 ljudi 100 cudi, 100 zena 200 **** ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Outer Space
Datum registracije: Jul 2007
|
@donbon.To je to sto pokusavam reci.Ali sam to napisao u temi "konfiguracija do 9000 kuna". Nije to bila tema "konfiguracija do 3000 ili 5000 kn vec 9 Ante Starčevića" |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ni više, ni manje daleko nego ova izjava od istine. shvatite da ovdje postoje kućni korisnici koji temelje mišljenje na 1-2-10 mbo koje privatno posjeduju i slože 2 kompa godišnje frendovima i oni koji barataju sa ponešto većim statistikama... to nije 100 ljudi 200 sisa, nego je to nerealan pogled na pojedini brand. feleričnih primjeraka je bilo i biti će, ali to ne govori ništa o brandu i ne daje za pravo ikakvu generalizaciju. Zadnje izmijenjeno od: syss. 16.11.2011. u 11:26. |
![]() |
![]() |
#43 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
ASrok i 775 i ranije su prosla vremena a od x58 preko 1155 je sasvim druga prica. Ne treba se vracat u proslost i trazit argumenete zasto je Asrock los jer to jednostavno sada ne stoji. Prije bi preporucio ASrock 1155 plocu nego Gigabyte ili MSI. Imal sam ih dosta i znam zasto..Asus je klasa ali nije ni on savrsen a Asrock mu puse za vratom svugdje osim u najskupljem segmentu. Da ime je gadno a i neke ploce djeluju seljacki ali zatvoris ih u kuciste i bok.. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 16.11.2011. u 11:34. |
![]() |
![]() |
#46 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Slučajno sam prošli tjedan slagao prijatelju konfiguraciju baš sa matičnom pločom (ASRock z68 Extreme4 Gen3) koju je Romano.cule naveo u prvom postu, odnosno, na čije pljuvanje od strane ekipe sa HardForuma je stavio link. Vidio sam još prije tjedan dana navedeni članak i pomalo sam se pribojavao slaganja konfe sa tom pločom poslije svega pročitanog. Na kraju je sve prošlo relativno bezbolno, jedine dvije teškoće na koje sam naišao je da sa integriranom grafikom mi DVI nije radio (što sam riješio prikapčanjem na DP) i da mi se nakon flasha BIOS-a Logitech G5 u UEFI-ju pomicao samo gore dolje (!?), što sam riješio prikapčanjem na drugi USB port. OCanje radi uredno, nisam išao na neki ekstremni OC (4,2 GHz sa 2500k) što radi bez podizanja napona (stabilno sa prime-om), nije bilo nekih problema sa stabilnošću, nema random restartova, mušica i slično. Možda je PCB malo tanak u odnosu na ono na što sma se navikao, ali stvar radi, radi dobro i frend je zadovoljan. Koliko će to potrajati i ako bude problema, javiti ću. Osobno sam nekako najviše radio sa Asusom (još od vremena BX čipseta - ako se netko sjeća legendarne P2B...to je bila ploča), malo sam radio sa Abit-om, EPoX-om i DFI-jem i naučio zlatno pravilo: koliko para, toliko muzike. High-end je high-end, ma koji bio proizvođač. Dovoljno je reći da opasno razmatram ASRock X79 Extreme7 ili 9 za svoju novu konfu. Da mi je to netko rekao prije 3 godine, poslao bi ga na Vrapče. ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
konjpjukter
Datum registracije: Oct 2007
|
glava od fatalitiya u biosu FTW ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Datum registracije: Jan 2010
|
A šta si onda dizao temu bezveze? Pa pogledaj kakav komp imaš, šta razbijaš glavu sa ASRockom ako ti ne valja? Šta bi ja trebao reć kad mi 4 ASRockove ploče nisu normalno radile i napokon radi normalno i ja zadovoljan. Zašto bi kupovao Asus koji je >200-300 kn skuplji, a ASRock za manju cijenu nudi više, a dođeš na isto. Pogledaj malo, svi uzimaju ASRock jer očito su se jako poboljšali u zadnje vrijeme. I cijena opravdava ono što dobiješ od ploče, zato i jesu best buy.
#49 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
O moj Bože...pročital sam postove i ne mogu se začudit da se nekima ne sviđa ime jer asocira na guzicu i kamen ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
asrock, tako negdje, od pojave 690 chipseta pa na dalje su u AMDu se pokazale kao vrlo dobar izbor, tj sve do nvidije 6100. da, i danas je isti chipset u ponudi, ali kao najjeftiniji izbor koji moze i najvjerovatnije bude s nekim slabijim procesorom radila dugo vrijeme. s intelom je krenulo malo kasnije, negdje pred sam kraj "jakog" 775 socketa, negdje kad su se cijenom ddr3 poprilicno spustio da ga se razmisljalo kupiti naspram ddr2...... i naravno sada u posljednje vrijeme, asrock rocks........... no, ono sto je meni smijesno, je to povezivanje da je nesto automatski lose jer nije VW. znam kad sam ja kupovao akcenta da je bila ta prica, ma i danas je ta prica (tipa soma eura za golfa dvojku dizela) da je narodno vozilo - vozilo, ali osobno se uopce ne obazirem na takva razmisljanja. svatko zna sto njemu odgovara, prije svega pronjuskati i raspitati se prije kupovine o bilo cemu sto se ganja, pitati za savjet, i samim ovakvim pristupom su greske smanjene i eliminirane. ja jedino sto asrocku mogu zamjerit je slaba struja na USBima, i to redovno socket A/754 i 478 plocama. odraduju posao kao i svaka druga ploca, i da, najcesce za jednak novac ili nesto manje novca dobiva se jednostavno vise nego kod konkurencije. plus sto su mi extra dragi kad puknu ddr1 ili ddr2, agp ili pci..... na istoj ploci. pa tko ih nebi volio?
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
#51 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
da stanem 'u obranu' člana Romano.Cule, posvjedočit ću iz osobnog iskustva da sam doša u doticaj (slaganje konfiguracija frendu i jednom poznaniku) s dvi asrock ploče i obe su imale major probleme i zamjenjene za dvi drugoga proizvođača. obe su bile kupljene u linksu, prva je ova, nije se moglo uć u bios (mislim da je bila f2 tipka za ulazak i umisto bios screena po monitoru bi se samo ispisalo hrpa random brojeva/slova). druga je - iako nisam 100% sig dal baš ta ili neka slične cijene, svakako je matx slične cijene i trebala je udomit i3 proc i ostatak konfe - ova, nakon šta bi se grafička stavila u utor, ekran bi jednostavno zacrnio, grafička je bila probana kod mene i radila je normalno. obe su zamjenjene sa asusicom i gigabajtom, koje i danas rade ok. tako da eto, kod mene firma nema neki dobar dojam, makar su ovo entry level ploče od 100-tinjak €, al svejedno. ofkors, ni gb ni asus mi ne plaćaju proviziju (nažalost ![]()
#52 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Ova tema uopće nema smisla. O svemu je već raspravljeno u temema o matičnim pločama, i ova tema je samo prelijevanje iz šupljeg u prazno. Flyer, ti ćeš navesti kako je asrock užasan, ja ću ti navesti gigabyte kao katastrofu (6 ploča iza sebe sa problemima), netko treći ASUS, MSI.... Uglavnom, činjenica je da se NAJVIŠE problema dešava sa gigabyte pločama, pa sa MSI pločama, pa sa ASUS pločama, dok je Asrock postao oličenje pouzdanosti i opremljenosti. I to je već rečeno, Wolverine je argumentirao razloge i tu i na prethodnim temama, i pretpostavljam još XX puta na PM-u... A to šta se nekome sprdnilo pa je uletija ko sivonja sa izjavom "Asrock je sranje, ko to kupuje" je sasvim nebitno i trebalo bi se ignorirati bez valjane argumentacije. I naposljetku, iskustva. Nijedna matična nije savršena, nijedan proizvođač nije savršen, no činjenjica je da je Asrock sa svojim uloženo/dobiveno prirastao srcu i kućištima mnogim članovima ovoga foruma. Ponavljam, izjave da je Asrock "low-end budžet sranje izbačeno iz guzice prištićavog konja sa 3 glave" uopće ne bi trebale biti inicijator ovakvih rasprava, samo zato jer se netko želi praviti pametan.
"Who is your daddy and what does he do?" Zadnje izmijenjeno od: Ivo_Strojnica. 16.11.2011. u 13:43. |
![]() |
![]() |
#53 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
ova rasprava je totalno nepotrebna. ovisi o pojedincu. neko prolijeva slinu na Cirkus ploče, neko je idolopoklonik Asusa ili nekog trećeg, nekome je svejedno kaj kupi, bitno da dura. i kaj sada? Ja isto mogu reći da je DFI smeće, jer su mi odapele 2. a 2 sam samo i imao. Gigabajtovih sam se crklih nagledao ne znam ni broj, moja prva Asus P5Q-E je crkla sama od sebe, ASRockice s775 su umirale po redu u firmi... i što sada. Rasprava kao i ona "koji je HDD najpouzdaniji". nema ga. tako nema ni savršene ploče. predlažem lock ove teme i banove onima koji se udostoje ponoviti nešto slično. i ne, ne branim ASRock zato jer koristim njihovu ploču ili preporučujem, već sami način začetka ove rasprave je idiocki, nebitno o kojem je vendoru riječ. edit: Mad_Duke. situacija je jasna, aludirao sam na otprilike istu stvar. ko može preproručiti ploču koja će mu 100% sigurno dati sve što korisnik od nje želi, od 259%-tnog OC-a do toga da izdrži 10 godina pri pteranju istog. ako je neko uvjeren da to može onaj brand kojeg on preferira, to je FTW ![]() Lokot ![]() Zadnje izmijenjeno od: Brko. 16.11.2011. u 14:13. Razlog: dodatak |
![]() |
![]() |
#54 |
Guest
|
E Brko! Loš ti je primjer. Ova industrija je crno-bijela u većini slučajeva. Za diskove je dosta pogledati return rate. Tako i kod ploča, samo što nitko ovdje nije dao neke konkretne brojke vezane uz Asrock naspram konkurencije pa se slažem da treba lokot hitit i ciao djaci! |
![]() |
#55 |
Premium
|
I ja mislim da bi trebalo staviti katanac na ovo jer se takve rasprave vode godinama i ne završavaju se. Doduše prije je to bilo Mac vs. PC, Intel vs. AMD i ATI vs. nvidia i uvijek su se te rasprave svele na iste - bez pobjednika jer ga ni ne može biti.
#56 | |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() Moje iskustvo : p35-ds3r -crkla, p45 crkla, x58-ud3r -triple boot problem, P67-ud4 ganc nova iz kutije sjebana, cold boot problem i nestabilna.S asusom i asrockom nikad problema Kome sam god stavio asrockicu ili preporucio i dan danas im radi.Ova rasprava ima veze s mozgom koliko i naslov teme.A ako asrock X79-extreme9 (http://www.techpowerup.com/img/11-11-15/83c.jpg) nije high end ploca, neznam sto je.Uostalom, ako cemo subjektivno ( ai objektivno) koliko je npr jedan GA "dobar" mozete procitat u kresinom x79 reviewu o plocama. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|