|
![]() |
#31 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Da dodam nesto na ovu temu, medjutim ovo je iz druge ruke... Ista situacija se desila poznaniku, radilo se o povecoj cifri medjutim u pitanju je bio drugi predmet koji se lako lazira. Dosao paket s ebaya i naravno unutra nije ono sto je bilo dogovoreno. Dispute na paypalu, pa claim. Paypal presudio u korist prodavaca, unatoc svim "dokazima o primitku krivog itema". Kupac zatim pakira taj isti lazni item, salje selleru na njegovu adresu preko opcije koja ima tracking i zove paypal na njihov telefon. Nakon sto je uploadao tracking broj, objasnio sta se dogadja i ovi su imali potvrdu da je paket vracen selleru izvrsen je refund. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Premium
Datum registracije: Feb 2011
|
Dobra fora. Meni nije bilo pomoci jer sam novce uplatio preko banke a ne paypala... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Jedna prigodna informacija: http://www.jutarnji.hr/kupila-je-kom...oditi-/970094/
![]() |
#34 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Reko bi prije da je carina/posta pobrala aparat. Seller izgleda OK, ima masu deal.ova, ne vjerujem da ce zajabavt zbog par sto dolara. Mozes li ikako dobit od kineske poste masu paketa kad je zaprimljen? To bi trebalo bit moguce, jer se na osnovu tezine racuna shipping |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Premium
|
![]() |
#36 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Citiraj:
A selleri su većinom gamad, nikad ti neće odgovoriti ako vidi da mu ne možeš nikako naštetiti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Premium
|
meni je recimo jedna turkinja iz New Yorka uredno odgovarala na svaki moj mail, iako je znala da joj ne mogu ništa. Naime, za item koji mi je poslala i nije došao, profulao sam rok za prijavit e-bayu i ostao bez refunda. Znala je to ali je uredno odgovarala i govorila kako joj je žao. Naravno da novce nije vratila niti ponovo poslala item. Ali ajde, riječ je bila o 100kn, sam sam si kriv što nisam navrijeme otvorio case.
![]() |
#38 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
![]() Evo update/rasplet, nadam se da će pomoći nekome ako se nađe u istoj situaciji: 1. PayPal tražio da prijavim policiji - prijava na kraju prođe ok - 40kn biljega za potvrdu da si prijavio - uštedi odmah vrijeme i prevedi na engleski cijelu potvrdu o prijavi - pošalji kao PoliceReport (na paypal webu) engleski prijevod, a kao Other original potvrdu prijave na hrvatskom, ja sam original fotografirao sa prednjom stranom osobne 2. Otiđi na Carinu i fotografiraj list gdje su izvagali tvoj paket (svaki je izvagan) - ovo mi je puno pomoglo, jer se tu vidjelo kolika je masa paketa - od kineske pošte nema ništa, evo prošlo je 10 dana nisu mi se niti javili a tražio sam samo masu paketa kada je poslan Nakon što sam poslao prijevod police reporta i ovo sa carine u 10min u nedjelju su mi riješili u moju korist cijeli slučaj, 4-5 dana nakon sjela mi je lova na karticu. Na kraju bravo za PayPal! Zvao sam i Amex i pitao za chargeback opciju, ali njihov je stav da problem trebam riješiti s prodajnim mjestom, kada sam im rekao da oni to ne žele riješiti jer me žele prevariti, onda su malo uzeli vremena da razmisle jer je kao specifičan slučaj. Čini mi se da ne bi bilo puno pomoći od Amex-a iako su mi rekli da čuvam potvrdu paypala kako je case riješen u moju korist, jer ako ne dobijem novac onda bi amex možda mogao nešto izvući... Gdje sada da ispljucam ove kineze, želio bi im napraviti barem malo anti-reklame jer su stvarno zaslužili? Ponašali su se cijelo vrijeme kao najveća govna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Super da si uspio nekako rjesit na kraju... vjerovatno ce pomoc nekome u buducnosti.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Ajde super da se rijesilo ![]() Al sto da su stavili unutra nesto priblizne mase kao fotic? :/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#45 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001