Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Kućišta i napajanja
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.07.2011., 12:58   #31
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Ima itekako riješenje problema i to izuzetno jednostavno:

http://www.links.hr/?option=artikl&i...kl=052.607.082

A diskove pukneš na:

http://www.links.hr/?option=artikl&i...kl=051.518.004

Ili kupiš gumu za gepek treger za bajk i budeš kreativan. Dobitna kombinacija, provjereno više puta.
Pitam se koliko je taj Sileov exhaust vent efikasan. Sad kad zatvorim kučište odmah CPU ode 12 stupnjeva gore, doduše bez ikakve ventilacije
Sileo bi bio neki best buy što se silent kučišta tiče izgleda

Inače, na silent pc reviewu su najbolje rezultate postigli kad su disk jednostavno položili na onu spužvu na dnu kučišta. Kavez diska van (mislim da se može), to odmah oslobodi prostor za protok intake venta, SSD u kavez za floppy a storage HDD na dno! Jedino onda treba pazit kad se prenosi kučište
Exy je offline   Reply With Quote
Staro 05.07.2011., 16:58   #32
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Exy Pregled postova
Pitam se koliko je taj Sileov exhaust vent efikasan. Sad kad zatvorim kučište odmah CPU ode 12 stupnjeva gore, doduše bez ikakve ventilacije
Sileo bi bio neki best buy što se silent kučišta tiče izgleda

Inače, na silent pc reviewu su najbolje rezultate postigli kad su disk jednostavno položili na onu spužvu na dnu kučišta. Kavez diska van (mislim da se može), to odmah oslobodi prostor za protok intake venta, SSD u kavez za floppy a storage HDD na dno! Jedino onda treba pazit kad se prenosi kučište
Razumno tihi...i da kavez van a disk gore...imao sam Gigabyte Triton koje je iznutra čista kopija
tomek@vz je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.07.2011., 18:52   #33
domis
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor skyman Pregled postova
Ne znam kakvi su ventovi al tih 5V ne znači ništa..ti se ventovi vrte reda radi, ne generiraju propuh (osim naravno ako ih imaš desetak )...a
eh, to sam i ja mislil
al onda sam provel jedan lijepi testic u antecu p182

na 5v temperature u prihvatljivim granicama, na 0v, temp odu gore nekih 15-20 stupnjeva i ne mrdaju, al dobro to je dok sam na e5200 imal TRUE a na grafi Accelero S1
domis je offline   Reply With Quote
Staro 09.07.2011., 00:52   #34
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Evo ga, danas uzeo Coolermaster Sileo 500, spominjan u ovom topicu
U Linksu je na akciji do 18.07 (480 kn).

Par slikica:

Kučište je definitivno pravi odabir za one koji žele tišinu a ne žele se previše
sami baviti modanjem. Na dnu, na vrhu i sa obje strane ima anti akustičnu spužvu koja prilično dobro obavlja posao. Coolermasterove ventove sprijeda i straga (12 cm, 800 okretaja max.). Temperature su u mojem slučaju nekoliko stupnjeva niže nego u starom kučištu koje je bilo otvoreno
Kao što se vidi na slikama (cable management bi mogao biti bolji, priznajem) kavez za HDD je otšarafljen i maknut radi protoka od venta, SSD se ne vidi jer je zabijen u prostor za flopi a HDD je položen na spužvu. Možda nije najpametnije rješenje ali ako se kučište neće puno micati svakako je najtiše.
Što se tišine tiče, na više od 2m od kučišta se gotovo ništa ne čuje (konfiguracija iz moj komp). Bliže od toga se vrlo malo čuje kao neka sitna vibracija, ispostavilo se da su to ležajevi coolermasterovih ventilatora. Čuju se kad se sjedi do kučišta, ali vrlo slabo. Meni to ne smeta previše ali nekom perfekcionistu bi moglo Optika, grafa i diskovi se svi instaliraju bez šarafa.

Noise freakovi bi vjerojatno imali zamjerku na kvalitetu tvornički instaliranih ventova ali što se mene tiče ->
Exy je offline   Reply With Quote
Staro 09.07.2011., 10:14   #35
housel
aka Sizif
Moj komp

housel's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Moj haf je bio preglasan. Najfore je bilo kada navečer u tišini gledamo film a on zuji.
Uglavnom, uzeo sam se najeftiniji potenciometar za ventove i sada je skoro pa nečujno.
Zuji samo kada se igram.

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno