Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.05.2011., 13:16   #31
dhalos
Premium
Moj komp

dhalos's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
i meni je stigao doma, samo ga još nisam vidio jer sam na poslu
dhalos je offline   Reply With Quote
Staro 26.05.2011., 13:27   #32
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Sad ga prodaju po 900kn
Oglas

Oglas
Staro 26.05.2011., 13:34   #33
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Evo stigao mob! Valjda zato jer sam ga kupio još u petak u 15:30

Prvi dojam: fakat je mali, neznam kako ću tipkati po njemu i grafika uopće nije prilagođena rezoluciji ekrana, vide se tragovi loše interpolacije grafičkih elemenata. Treba to modati asap!
Ajde javi jel se isplati modat to cudo. Meni izgleda sasvim ok,i touch i kontrukcija,osim sto je malo premali a numpad ne radi na svakoj aplikaciji,samo u porukama. Whatsapp i surf otvaraju full querty

EDIT: Vec skuzio prvi bug . Radi obican numpad svugdje,ali ako ga podesis da radi i u okomitom i u vodoravnom polozaju. Ako podesis samo jedno,ili samo drugo, onda negdje radi negdje ne.

BTW. svima, probao sam rootati sa Superoneclick 1.7 i radi perfektno. Treba se retartat telefon nakon rootanja. Nakon toga skinuti rom manager s marketa i instalirati recovery koji je napravljen bas za njega. Thats it.

EDIT 2: IDEOS JE NEISPRAVAN!! Tek sad sam skuzio da ne radi haptic feedback,vibracija u pozivima,vibracija opcenitno. Zovem slkuzbu i kazu da ce mob ici na popravak?!?!?!? Jel zna netko koji je zakonski rok za dobijanje novog moba ako je tvornicki pokvaren? Negdje sam citao da je 3 dana,a negdje 7.

Zadnje izmijenjeno od: spawn. 26.05.2011. u 21:14.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 27.05.2011., 08:15   #34
chief_wolfinjo
Guest

Citiraj:
Autor Bruno_Rv Pregled postova
Ajde javi jel se isplati modat to cudo. Meni izgleda sasvim ok,i touch i kontrukcija,osim sto je malo premali a numpad ne radi na svakoj aplikaciji,samo u porukama. Whatsapp i surf otvaraju full querty

EDIT: Vec skuzio prvi bug . Radi obican numpad svugdje,ali ako ga podesis da radi i u okomitom i u vodoravnom polozaju. Ako podesis samo jedno,ili samo drugo, onda negdje radi negdje ne.

BTW. svima, probao sam rootati sa Superoneclick 1.7 i radi perfektno. Treba se retartat telefon nakon rootanja. Nakon toga skinuti rom manager s marketa i instalirati recovery koji je napravljen bas za njega. Thats it.

EDIT 2: IDEOS JE NEISPRAVAN!! Tek sad sam skuzio da ne radi haptic feedback,vibracija u pozivima,vibracija opcenitno. Zovem slkuzbu i kazu da ce mob ici na popravak?!?!?!? Jel zna netko koji je zakonski rok za dobijanje novog moba ako je tvornicki pokvaren? Negdje sam citao da je 3 dana,a negdje 7.
mislim da je zakonski rok 7 dana i u tom roku ti moraju vratiti lovu ili dati novi mobitel na tvoj pismeni zahtjev. još ako nisi zicer, nazovi zaštitu potrošača.
  Reply With Quote
Staro 27.05.2011., 10:36   #35
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

7 dana od dana kupnje/isporuke
Staro 27.05.2011., 11:18   #36
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
LOL, i moj Ideos je bio u klincu. Odvojila mu se ona crna maska kod okrugle tipke. Kinesko smeće, pa neka netko kaže da je Huawei najveći proizvođač mobilne opreme ili čega već
http://www.pohrani.com/f/I/Ys/3QFckR4G/img0620.jpg

Toga sigurno nije bilo prvi put kada sam ga uzeo u ruke. Prčkao sam po njemu pola sata, stavio ga punit i kasnije ga primim i vidim sranje. Danas došao CityEx i pokupio mob, rekli su da će ga servisirati, ali čisto sumnjam da će im se to dati raditi ako se ovi i slični problemi pojave na malo većem broju mobitelja.

A taman ga rootao i sve...

Inače, i službeni forum je pun nezadovoljnih:
https://community.bonbon.com.hr/T4Um...php?f=13&t=585
Staro 27.05.2011., 11:56   #37
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Vrlo brzo su isplivali kvarovi i očite greške na uređaju, poput ove samoodvojive maske, neispravne vibracije te činjenice da uredjaji čak dođu blago rabljeni,uz to da se dostava zbilja čeka,vrlo zanimljiv rasplet jedne naoko dobre akcije.
Router je offline   Reply With Quote
Staro 27.05.2011., 12:05   #38
pixxeel
Premium

pixxeel's Avatar

Datum registracije: Dec 2010
Ako se ispostavi da su radili razliku između akcijskih uređaja i redovne prodaje treba ih debelo oprat, mada sumnjam, vjerojatno su svi uređaji pomalo u banani.
Ipak je cijena dobar pokazatelj kvalitete, pogotovo kad nije neki brand name.
pixxeel je offline   Reply With Quote
Staro 27.05.2011., 12:06   #39
Router
Hejter

Citiraj:
Autor pixxeel Pregled postova
Ako se ispostavi da su radili razliku između akcijskih uređaja i redovne prodaje treba ih debelo oprat, mada sumnjam, vjerojatno su svi uređaji pomalo u banani.
Ipak je cijena dobar pokazatelj kvalitete, pogotovo kad nije neki brand name.
Usudim se reći da očito je u toj količini uredjaja završio dio uređaja koji su isprobani i možda malo korišteni od samnih bonbon djelatnika ili testirani kod partnera ili tako nešto.
Staro 27.05.2011., 12:31   #40
pixxeel
Premium

pixxeel's Avatar

Datum registracije: Dec 2010
Skočio sam malo na bonbon forum, mnogi su došli do istog zaključka, sreća pa svi operateri redovito imaju svoje veće i manje čudne poslovne običaje pa ionako nemaš prave alternative
pixxeel je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.05.2011., 13:44   #41
chvarko
Beaker

chvarko's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Jel netko ubacio navigaciju u Ideos (npr. IGO), da objasni postupak.
Jel Ideos ima osjetilo za kompas? Aplikacija kompasa mi ne radi

Zadnje izmijenjeno od: chvarko. 27.05.2011. u 15:28.
chvarko je offline   Reply With Quote
Staro 27.05.2011., 16:09   #42
Brlja
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2009
E ja mislim da smo kupili mačka u vreći.... Ja svog još čekam ali već vidim da će bit sranja.
Brlja je offline   Reply With Quote
Staro 27.05.2011., 16:57   #43
timmy
Premium

timmy's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Ajmo reć da skoro svi potrošimo 100-tinjak kn mjesečno za mobitel, pa jel nije onda bolje uzeti neki ugovor s opertaterom od otprilike 100 kn mjesečno, i onda za 500kn uzeti neki low-mid Samsung, LG, SE, itd... nego ovo, IMHO, (kinesko) smeće?
timmy je offline   Reply With Quote
Staro 27.05.2011., 17:22   #44
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

@Timmy: Ovisi kako gledaš na to. Meni bi ovo smeće služilo za na bajk i GPS, za na more, za ići van, piti i spavati u šumi, za upadanje u wc školjku itd Naravno, i da se malo zahebavam na njemu s modanjem...

Ofc, imam bolji primarni mob od ovog, ali kinez za 450kn je moraš priznati real deal
Staro 27.05.2011., 17:30   #45
celeron
Premium
Moj komp

celeron's Avatar

Datum registracije: Jan 2010
sve zavisi kakva oćekivanja,potrebe i mogučnosti imaš, kolko para tolko muzike kak bi se reklo, mob je za tih 450 kn predobar i neznam ak ima koji android za 450 kn, najbliže ovom a da ima wifi je ja mislim onaj alcatel vairy text2 koji isto dođe nekih 400 kn al ono nije android...
celeron je offline   Reply With Quote
Staro 27.05.2011., 17:49   #46
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Citiraj:
Autor chvarko Pregled postova
Jel netko ubacio navigaciju u Ideos (npr. IGO), da objasni postupak.
Nađi iGO aplikaciju, prebaci je na karticu u mobu te je pokreni. Nakon toga ćeš imati folder iGO i unutar njega još drugih foldera. Najbitniji je folder content jer se nalaze najbitiniji folderi: maps, buildings, poi, voice,... Onda ono što ti treba jednostavno c/p s kompa u te foldere.
Napomena: kad tražiš iGO aplikaciju, nađi onu koja pokriva rezoluciju Ideosa (QVGA tj. 320x240). Istu rezoluciju imaju HTC Tattoo i Wildfire pa to ne bi trebao biti problem.
Staro 27.05.2011., 19:20   #47
Brlja
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2009
Došo moj. Nikakvih fizičkih oštećenja i radi normalno. Jedino se kreten odmah ide spajat na net pa poždere pare...
Brlja je offline   Reply With Quote
Staro 27.05.2011., 20:31   #48
Router
Hejter

Citiraj:
Autor Brlja Pregled postova
E ja mislim da smo kupili mačka u vreći.... Ja svog još čekam ali već vidim da će bit sranja.
Slažem se za ovo o mačku u vreći ... Ako se bojiš problema,a i mobitel trebaš platiti tek po isporuci, nemoj ga primiti pa neka im ide nazad.

Zadnje izmijenjeno od: Router. 07.06.2011. u 14:41.
Staro 27.05.2011., 20:52   #49
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Ma muljaju s rokom isporuke to je očito ko dan, govorili su da će u ponedjeljak odaslati sve pošiljke, a na mom paketu lijepo piše 25.5. kao datum slanja. Jedan dan mu je trebalo da stigne, a mislim da CityEx sve isporučuje unutar 2 dana.
Staro 27.05.2011., 21:01   #50
Router
Hejter

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Ma muljaju s rokom isporuke to je očito ko dan, govorili su da će u ponedjeljak odaslati sve pošiljke, a na mom paketu lijepo piše 25.5. kao datum slanja. Jedan dan mu je trebalo da stigne, a mislim da CityEx sve isporučuje unutar 2 dana.
S obzirom na sve okolnosti, očito da uredjaja nisu imali dovoljno za sve, odaziv je nadmasio ocekivanja, zato i je bilo zezancija sa neprolascima autorizacije i slično, a sad očito krpaju i love uredjaje gdje ih ima kako bi ispunili bar blizu neke naručene kvote.
Staro 27.05.2011., 21:56   #51
chvarko
Beaker

chvarko's Avatar

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Nađi iGO aplikaciju, prebaci je na karticu u mobu te je pokreni. Nakon toga ćeš imati folder iGO i unutar njega još drugih foldera. Najbitniji je folder content jer se nalaze najbitiniji folderi: maps, buildings, poi, voice,... Onda ono što ti treba jednostavno c/p s kompa u te foldere.
Napomena: kad tražiš iGO aplikaciju, nađi onu koja pokriva rezoluciju Ideosa (QVGA tj. 320x240). Istu rezoluciju imaju HTC Tattoo i Wildfire pa to ne bi trebao biti problem.
Tu sam vjerojatno i radio grešku, jer sam probao ubaciti "iGO for HTC Android reso.320 x 480" (koji sam sineku ubacio na Xperiu X8).
Odo tražiti 320x240.

P.S.
Jel su karte vezane za određenu rezoluciju t.j. jel mogu karte iz Igo 480x320 koristiti u Igo 320x240 (da ne skidam svih 2 GB, kad mogu samo nekoliko 10-aka MB)
Staro 27.05.2011., 22:21   #52
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Citiraj:
Autor Router Pregled postova
S obzirom na sve okolnosti, očito da uredjaja nisu imali dovoljno za sve, odaziv je nadmasio ocekivanja, zato i je bilo zezancija sa neprolascima autorizacije i slično, a sad očito krpaju i love uredjaje gdje ih ima kako bi ispunili bar blizu neke naručene kvote.
Glede autorizacije, mislim da nitko ili rijetki su dobili taj mail o potvrdi. Ja sam platio karticom, nema maila. Pitam ih što i kako jer pare su otišle s računa - kažu da sam registriran i da je sve ok. Mnogi su imali isti slučaj koliko čitam po tviteru. Najsigurnije je bilo provjeriti s njima da li je vaša narudžba registrirana.
Staro 28.05.2011., 10:04   #53
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Citiraj:
Tu sam vjerojatno i radio grešku, jer sam probao ubaciti "iGO for HTC Android reso.320 x 480" (koji sam sineku ubacio na Xperiu X8).
Odo tražiti 320x240.

P.S.
Jel su karte vezane za određenu rezoluciju t.j. jel mogu karte iz Igo 480x320 koristiti u Igo 320x240 (da ne skidam svih 2 GB, kad mogu samo nekoliko 10-aka MB)
Karte, poi, buildings,... su jednake za sve rezolucije. Caka je samo u aplikaciji koja mora sve 'srezati' na određenu rezoluciju.
Od navigacija ti preporučam i Sygic Auru. Pozitivno je što sama naštima potrebnu rezoluciju. Nakon pokretanja instalacije dobiješ 2 programa: Aura i Aura Downloader. Aura je čista navigacija, a AD koristiš za skidanje mapa, jezika,... Za skidanje materijala preporučam spajanje moba na kućni wlan.
Staro 28.05.2011., 11:02   #54
marac
Premium

marac's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Narucio 2kom u petak, u cetvrtak dosli. Mobiteli rootani, instalirani FusionIdeos romovi, radi multitouch, brzina na jednom 729mhz na drugom 691mhz, sve radi kao po spagi.
marac je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2011., 11:22   #55
chvarko
Beaker

chvarko's Avatar

Citiraj:
Karte, poi, buildings,... su jednake za sve rezolucije. Caka je samo u aplikaciji koja mora sve 'srezati' na određenu rezoluciju...
Sad sam ubacio iGo sa rezolucijom 320x240, ali opet ista stvar.
Nakon instalacije probam pokrenuti iGo ali izbaci "Pleace insert your SD card containing iGO content files"

Jel treba mapu "iGO 320x240" ubaciti u neku drugu mapu ili nešto drugo ne štima.
Ja sam je samo kopirao u SD: (naravno nakon toga za instalaciju pokrenuo datoteku "iGOMyWay_8.4.x.xxxxxx_xxxxx_vx.apk")

EDIT:
probao sam i Auru, ali opet ništa
Mislim da griješim sa mjestom kopiranja datoteke sa navigacijom (valjda)
U "redme" uvjek piše da se datoteka kopira u "root", a ja root direktorij vidim samo sa "ASTRO file managerom", ali mi ni on ne dopušta kopirati u "root".
U Windowsima (preko USB-a) vidim samo ove datoteke na gornjem screen shotu.

Jel onda iGO ili Aura mora biti u root dirktoriju i kako ih ubaciti tamo??

Zadnje izmijenjeno od: chvarko. 28.05.2011. u 13:17.
Staro 28.05.2011., 15:09   #56
Facelessone
Premium
Moj komp

Facelessone's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Dobio Ideosa na poklon. Dobar je mali

Gore je već FUSIONideos.

AMD Ryzen 7 5700X
BQ Pure Rock
MSI B450 Tomahawk Max
32GB (2x16GB) Fury Beast 3600MHz HX432C18FB2K2/16
MSI RX 6800XT GamingX Trio 16GB
500GB Crucial MX500
Fractal Define R4
Corsair HX850 Platinum
Logitech MX Master 3
Logitech MX Keys
Logitech Z2300
Dell U2715H
Iskon 300/100 Mbps

CPU Intel i7-4810MQ
VGA nVidia GT730M 1 GB
RAM DDR3 16 GB 1600 MHz
SSD 500 GB Sandisk Ultra
Display 15.5" 3K HD IPS 2880x1620
LTE Modem
DVD-RW
9 cell battery
Napajanje 135 W
Windows 10 Pro
Logitech MX Anywhere 3s

AMD Ryzen 5 7640HS
AMD RadeonT 760M
14" 2,8K, 120Hz
16GB RAM
1TB HDD
Windows 11 Pro
Logitech MX Anywhere 3s

Xpenology DVA1622 @ DSM 7.1.1-42962 Update 4
H110M-DGS
Intel i3-7100
8GB RAM DDR4
WD Red 8TB
WD Purple 4TB
Seagate IronWolf 3TB
Seagate SkyHawk 6TB
Nanoxia Deep Silence 4
Seasonic X650 SS-650KM Gold

Facelessone je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2011., 15:20   #57
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Citiraj:
Sad sam ubacio iGo sa rezolucijom 320x240, ali opet ista stvar.
Nakon instalacije probam pokrenuti iGo ali izbaci "Pleace insert your SD card containing iGO content files"

Jel treba mapu "iGO 320x240" ubaciti u neku drugu mapu ili nešto drugo ne štima.
Ja sam je samo kopirao u SD: (naravno nakon toga za instalaciju pokrenuo datoteku "iGOMyWay_8.4.x.xxxxxx_xxxxx_vx.apk")

EDIT:
probao sam i Auru, ali opet ništa
Mislim da griješim sa mjestom kopiranja datoteke sa navigacijom (valjda)
U "redme" uvjek piše da se datoteka kopira u "root", a ja root direktorij vidim samo sa "ASTRO file managerom", ali mi ni on ne dopušta kopirati u "root".
U Windowsima (preko USB-a) vidim samo ove datoteke na gornjem screen shotu.

Jel onda iGO ili Aura mora biti u root dirktoriju i kako ih ubaciti tamo??
Ne trebaju biti u root direktoriju mobitela. Probaj svoj folder iGO xyz preimenovati u 'iGO'. Unutar programa iGO imaš 2 podfoldera: content i licence. Unutar content imaš podfoldere maps, poi,... kamo ubacuješ fileove.
Drugi način instalacije je da kopiraš već unaprijed pripremljeni iGO folder (u kojem se nalaze potrebni podfolderi i sama aplikacija) direktno na sd karticu mobitela.

Auru treba prebaciti na sd karticu i pokrenuti je s nje da bi stvorila potrebne foldere.

Savjetujem da zamijeniš Astro manager sa Linda Managerom.
Staro 28.05.2011., 17:23   #58
chvarko
Beaker

chvarko's Avatar

Citiraj:
....Savjetujem da zamijeniš Astro manager sa Linda Managerom.
Ovo je najbitnije
"Astro" mi je isto uspješno instalirao, ali nakon toga nije htjelo pokrenuti ni iGO ni Auru.
Sa "Lindom", nakon instalacije radi (Aura, koja mi je već bila na SD kartici)
Hvala

EDIT:

Evo upravo sam obrisao Auru (tražio me 3d akcelerator) i ubacio iGOMyWay.ver.8.4.2.139242 (sa hrvatskim glasom)
Sve šljaka kako treba. (zapravo malo rubovi nisu unutar displeja, ali radi)
Sad mi radi i kompas. (zašto prije nije ne znam, ali tako mi je bilo i na Xperiji X8 - proradilo tek nakon ubacivanja navigacije?!)

Zadnje izmijenjeno od: chvarko. 28.05.2011. u 18:44.
Staro 28.05.2011., 19:52   #59
Deathclaw13
Premium

Datum registracije: Oct 2009
meni je ideos stigao dos brzo u subotu uvece sam narucio u utorak ujutro je stigao, nije bio ostecen niti se koristenjem raspao dosada
posto mi je prvi smartphone s androidom jos se navikavam i ucim neke stvari, kad budem procito da ga je dosta ljudi flashalo i da radi onda cu trazit upute

inace bugova nekih nisam jos primjetio, radi ok
zna se usporit pa duze ucitavat kad mu je baterija slabija - mislim da sam osjetio da vec pri nekih 20% baterije, znaci npr klikne se winamp dok svira neku pjesmu da ode u meni pa ti stisnes on 10ak sec nista ne reagira

kamera mu je bzvz ali 450kn ipak...
npr skinio barcode reader da ispitam kako cita bar codove
kamera nista ne prepoznaje, nemoze zumirat sliku i mutna mu kolko god namjesto, stavio ispred fotica lecu od pravog fotica, skonta bar kod za pol sekunde

skype mu radi ok, testirao juce, chatao 40min na skypeu
bilo je par trenutaka kad nije dostavio poruku minutu preko skype-a, e sad jel to bilo do toga sto sam setao po gradu ili cega, ne znam, ugl je radilo ok

gps me buni ko malog majmuna
za pocetak mora bit spojen na net da bi koristio gps, vidio sam sad upravo ovdje da se nesto pisalo o igo gps-u, nisam to jos ispitao, kazem, nov sam s ovim mobovima...
ugl sto sam isto juce ispitao posto sam bio u slavonskom brodu i ne snalazim se tamo reko idem se pjeske zaletit negdje u grad pa da nadjem put do kolodvora, koristio preinstaliranu aplikaciju maps i navigation, vecinu vremena je pokazivao potpuno nerealnu situaciju, da sam negdje kilometar dalje od lokacije na kojoj sam stvarno i kako sam se kretao gps je pokazivao da stojim na toj lokaciji kilometar dalje, u jednom trenutku je eto proradio i rekao stvarno gdje se nalazim - nakon sto sam pitao neku dvojicu kako da dodjem do kolodvora i kad sam dosao blizu kolodvora onda mi je pokazao di sam stvarno

kalendar sam isto skinio neki, zivcira me sto oce sve sync-ati s gmailom iskljucio sam mu da mi dodaje kontakte iz moba na gmail i obratno, a za kalendar on oce google-ov kalendar, nemos ti njemu jednostavno dodati na mobu datum i gotovo...retardirano

wifi mu radi dobro-hvata otprilike kolko i laptop s wifiem

baterija traje ok izgleda
nakon prvog punjenja sam 9.5h konstantno visio na njemu igrao se s gps-om, pustao glazbu, skidao stvari s neta, stagod sam mogao-upoznavao se s mobom, dakle trajala je 9.5h konstantnog prckanja po mobu
drugi put kad sam ga napunio eto izdrzala je baterija 26h i onda je bila na nekih 4% pa sam stavio punit
u tih 26h koristeno je ovako:
2h svirao winamp (slusalice)
pol sata svirao radio (slusalice)
40min ukljucen gps i internet
42min ukljucen skype i internet
pola sata dopisivanja sms-om
50min telefonskih poziva
ostalo vrijeme proveo je u idle
znaci izdrzao je od 22h uvece do ponoci iduci dan uz ovakvo koristenje

od aplikacija sam stavio ovih par:
quick settings - brzo podesavanje za brightness ringer volume, wifi on/off mobile data on/off gps on/off bluetooth on/off
opera mini
realcalc - calculator
adobereader
file manager - nesto s cim se donekle moze browsati sadrzaj foldera moba
hd wallpaper- da skinem neke pozadine preko wifija da ispitam kako radi
winamp
gps status-neki gps program koji pokazuje kompas longitudu i latitudu-nije mi bas puno od koristi jer ne kuzim to sve s tim gps-om
colornote - za stavljanje kao da si nesto zapises na papiric pa zaljepis na ekran-widget
uninstaller- za uninstaliranje aplikacija

eto opsirnog posta, jbg...
Deathclaw13 je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2011., 20:01   #60
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Otkud ti to da gps mora biti spojen na net da bi odredio poziciju? To ti je samo za A-GPS (Assisted GPS) kojim zapravo određuje tvoju poziciju na osnovu pozicije GSM repetitora i njihove triangulacije. 'Pravi' GPS određuje poziciju putem satelita u orbiti Zemlje i debelo je precizniji od A-GPS-a (greška je svedena na nekih 0,5-1m).
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno