|
![]() |
#31 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Da, ili LIAN LI PC-Q09FB za fine pare, no meni je mrak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Guest
|
Okud budalama potreba da na takvim kučištima farbaju recimo USB-e na front panelu u neke žarke boje. Ili farbanje mikrofona i "slušalica" u "crvenu" i zelenu! Na mom DH-101 su recimo ovi sound input na frontu pofrarbani i da nemam vratašca koja mogu zatvoriti dok mi ne treba front panel (samo za USB stick praktički), poludio bi i sam ih nekak prefarbao već. ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#34 |
Guest
|
OK za back panel. Ali za HTPC ili bolje da kažem. KZDB (Komp Za Dnevni Boravak) :P me boli iskreno briga za dio standarda kaj se tiče boja. Iako istina. Druga strana medalje je. Osobno preferiram da se front panel može sakriti iza nekih vratašca ili nečeg slično. |
![]() |
![]() |
#35 | ||
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
![]()
__________________ |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Samo stvar je da vjerojatno nijedno mini-ITX kućište nema predviđeno za više od jednog, eventualno 2 diska i to mala, o 3,5 da ni ne govorim. Izgleda da tko hoće file server u HTPC-u da mora ići na neko mATX kućište u koje se da ugurat više diskova. Mislim da se kućišta prave po formuli: mini-ITX (Fusion/Atom) + jedan SSD, eventualno DVD/Blu Ray i cigla napajanje.
![]() |
#37 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Lian li pc-q11 ima mjesta za 2.5 plus 2*3.5. Za server bi idealni bio chenbro sa hot swapom, ali dobavljiv je samo preko melcompa za kojeg svi znamo kakve cijene ima.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Citiraj:
To je kućište par brojeva veće od PC-Q09FB EDIT: Gledam sad malo u Linksu cijene Atom ploča i vidim ovu koja je tu negdje po opremljenosti s dole spominjanom Fusion Asusicom i bojim se da će i njena cijena kad se pojavi kod nas biti oko 1400kn što je punoo previše.
Sent from AS/400. Zadnje izmijenjeno od: Pupo. 07.03.2011. u 13:52. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Guest
|
Mislim da nema mjesta kukanju za prostorom kod takvih rješenja. Tko hoće desktop replacement ili full atx sa više diskova i normalnim optikanerom ići će na veća kučišta. Ekipa koja ide na ovo ne treba više od jednog diska (SSD neki sporiji po mogućnosti). Tak i onak sa današnjom cijenom nije naodmet držati ekstere 3.5" diskove u USB ladicama ili jednostavno strpat "home server u špajzu negdje" i povlačiti preko mreže. Moderni wifi setupi su dovoljno brzi za apsolutno bilo kakav streaming, a torrenti bi tak i onak na serveru vrtio (npr.). Naravno, nije problem strpati gigabit mrežu ako je nekome stvarno stalo do brzine prijenosa! |
![]() |
![]() |
#40 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Pupo - da, to je vjerojatna cijena za asus fusion. Em je asus, em je pasivno hlađenje, em je dobro opremljena ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 | ||
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
Ja sam naprimjer mislio barem 2 diska stavio zbog torrenta i prikazao preko televizora. Ali bas sam sjetio , mozda postoji mogucnost da tokar slozi kaveze pa mozemo uz malo maste naci mjesta. :P Cijena Asusice boli glava kad vec gledamo u startu i jos zbog memorije so-dimm ddr3 a k tome vec dugo na trzistu pa nije mjenjala cijenu jer nema konkurencije. Zar ne? Ali pricekajmo dok ostali brand proizvozdaci uklope. Npr. danas na trzistu kod nas imamo samo dvije fusion ploce ( Asrock i doticna na testu ) a Gigabyte nema osim vani. Mislim da sada malo brzamo s zakljuccima otprilike. Jedna lasta ne cini proljece. ![]() @Duke Nemam nista protiv, ali sto je s onima koju nemaju podrume i tavane? Nece li ih valjda ubiti bar 3-4 diska koju dopusta ploca a k time nemaju nigdje prostora? Normalno kad mozes strpati vise ali barem jedan kontroler da bi mogao prispajati jos vise diskova. Za takvu plocu mozes sloziti mini server ali za nekog ozbiljnjeg nema tu sta traziti. S normalnom m-atx plocom sa 8 i 20 diskova ( mora pomiriti s vecom potrosnjom, bukom i toplinom ). Budem veceras stavio linkove gdje neki imaju vise od 20Tb ( malo hvatam mini pauzu ![]() edit. npr. the Dockmaster FS 20000 i ostali The [H]ard Forum Storage Showoff Thread - Post your 10TB+ systems
__________________ Zadnje izmijenjeno od: Dottore. 08.03.2011. u 04:53. Razlog: dodao linkove |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
matori
Datum registracije: Feb 2011
|
Kad je minijatura u pitanju i ono što je natrpano u nju ovaj lik me iznenađuje http://www.techreaction.net/2010/08/...d-prolimatech/ ![]() Zadnje izmijenjeno od: hooligan.no1. 07.03.2011. u 23:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Konačno neko solidnije a jeftinije kućište ![]() links Chiefetec Citiraj:
Treba naći na hwbotu članak di su postani rezultati kad je bilo natjecanje tko će izvući više 3D markova iz što manjeg (obujmom) kućište. To su bile bolesnoće šta su ljudi trpali unutra. Mislim da je i to kućište s linka bilo jedno od. @skitnica Slažem se da super izgleda, al majko mila, 180€ + carina + poštarina ~ za toliko para kupiš i ploču i normalno kućište
Sent from AS/400. Zadnje izmijenjeno od: Pupo. 18.03.2011. u 12:15. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Debeli gad
Datum registracije: Jun 2010
|
vidim da se tema razvila u "izbor mitx kucista" a posto planiram slaganje jednog HTPC-a, najvjerovatnije na Fusionu zanima me Vase misljenje o ovome: http://www.caseking.de/shop/catalog/...D=14723imgID=0 vodio sam se iskljucivo estetikom i ovo mi je najljepse kuciste. Cijena je ono sto nije dobro. 180EUR. No tu ima jedna igra, uz kuciste dolazi SS napajanje 80+ Bronze od 600W. naravno to je nekih 6x od onoga sto mi treba pa bi izvadio to napajanje i stavio neko do 100W. Sve skupa mi se ne cini bas pametno no kad pogledam kuciste vec ga vidim na regalu i pocmu mi se znojit dlanovi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Registered User
|
Meni Sugo nikako nije za htpc vec vise za gamerski itx komp. Jednostavno je prevelik (35cm dubine!), napajanje je nepotrebno jako i 180mm vent ti nikako ne treba za hladiti fusiona. Dizajn je naravno pitanje ukusa, ali sto ti nije neki od Lian Lija ljepsi od ovoga :? Recimo, PC-09, duplo jeftiniji, sa 150W napajanjem, i dobavljiv kod nas. |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Debeli gad
Datum registracije: Jun 2010
|
Gledao sam i Lian Li na Casekingu i ima zaista lijepih kucista ali ovo mi je stvarno naj. Dubina nije problem jer ide tocno ispod TV, centralno u policu (rupu) koja je duboka 55cm tako da se kuciste bocno nece ni vidjet. Bas mi pase ovaj kvadratni oblik lica. Vjerovatno cu dok cekam pad cijena i izlazak vise modela fusion maticnih (a i procesora) naci nesto jeftinije da mi pase. Da mi slucajno treba napajanje od 600W za neku drugu konfiguraciju sigurno bi vec kupio ovo kuciste. Hvala na odgovoru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
dark seraphim
Datum registracije: Apr 2006
|
Da li netko ima Lian Li PC-Q11? Zanima me koliko ima mjesta za visinu nekog zamjenskog hladnjaka za CPU? Jel ima bar 6-7 cm od ploce do napajanja ili sam sa tim kucistem osuden na orginalni hladnjak od Intela? Ako netko zna... ![]() Thnx! Ps; @Pupo: bas sam i ja gledao to čiftekovo kuciste, no ne znam da li se ikako moze u njega staviti normalno ATX napajanje i jos jedan 3.5" hdd. Namjeravam staviti u Q11 i5-2400 i Asrock h67 itx/ht, 2 x 3.5" hdd-a i 1 x 5.25" odd...a to mi vec predstavlja premalo mogucnosti.
Zadnje izmijenjeno od: gamer. 02.05.2011. u 23:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Registered User
|
Destroyer ima Q11, znam da on koristi Samuel 17, ali koliko znam i big shuriken recimo stane. |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Guest
|
Isprobaj prvo samo sa stock hladnjakom, lako kasnije kupiš Shurikena. ![]() Stanu ti 2x HDD bez problema, čak i ako ćeš stavljat neku grafičku. Jedino, mogli bi bit vreli jer se skoro ni prst ne može ugurat između njih i grafulje. I toplo bi ti prepuručio da uzmeš modularno napajanje, ili barem neko s kratkim kabelima bez sleevinga jer ih je lakše savinuti jednog po jednog neg ak su svi skupa zamotani. Nadam se da me kužiš. Jednom sam slagao to kućište i nikad više, klaustrofobičan sam. ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
dark seraphim
|
Citiraj:
Ici ce na to jos neka gf430 ali za koji mjesec. Za sad me najvise brine fkin Etron usb3.0 chip na asrokici, citam da zahebava ljude. Uzel bi Seasonic 380W, modularno nema nista ispod 500W. Polako razmisljam o nekoj Asus mATX ploci i CM Elite 360 kucistu... ![]() Znas kaj o njemu? Upiknul bi i Lian Li C50 al nedam 1500kn za to. Drugog zadovoljavajuceg(po velicni bar) kucista nema...
![]() |
![]() |
#53 |
dark seraphim
|
Gledal sam slike i review, no bas me zanimalo kaj unutra stane od hladnjaka, sad vidim da ima mjesta. Ne slazem ga za OC-anje i gejmanje, treba mi kao htpc, no sluzit ce i za posao kao i za dnevne aktivnosti...tak da, razmislit cu jos. Najbitnije da se ne cuje, a rado bi i da se ne vidi...previse... ![]() Hvala ti za info! ![]() EDIT: Odustao od Asrock ploce, mislim da ce me mini itx konfa jos neko vrijeme cekati, bar dok u nase ducane ne dodu ploce ostalih proizvodaca.
Zadnje izmijenjeno od: gamer. 03.05.2011. u 16:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 | ||
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
Ne stane nešto malo veće kako ti se čini. Samuel je bez ventilatora mrvu niži od boxa, a sa normalnim 25mm debelim ventom je onako, dosta na knap u kućištu sa ATX napajanjem. Znači, samuel je otprilike maksimalac. Nemojte nikom reć, ali u planu mi je vodeno nagurat u tu malu kanticu, all in. AXP140 od thermalrighta isto stane unutra ako koristiš SFX napajanje, ali isto na knap. ako koristiš picopsu, stane i TRUe unutra. Pitaj što te zanima, samo me nemoj tražiti fotke jer mi se ne da raskopavati trenutno kućište ![]()
![]() |
![]() |
#55 | |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Citiraj:
@ Destro De nabaci neke slike! ![]()
![]() |
![]() |
#56 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
![]() |
#57 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
kod aplus kucista je dobro to kaj ATX napajanje taman stane u 2x5,25" dio, pa ako ti opticki pogoni ne trebaju - stavis ga tamo. Time dobivas prostor za graficke cija duljina, uz malo dremela, moze biti do negdje 40cm. I jos imas mjesta za 2 3,5" diska. ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|