Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Kućišta i napajanja
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.03.2011., 22:47   #31
BojanZD
Premium
Moj komp

BojanZD's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor Doink the Clown Pregled postova
A i ti svašta znaš napisati
Čemu sad ovo?
Sa složenim komponentama unutra mi izgleda nekako nakrcano..ma čisto subjektivni dojam, nisam ni vidio uživo...
Vjerovatno zbog zaobljenog dizajna, al kako sam rekao, vjerovatno nije "vruć" case.
Mislim, nebi se ja bunio ni protiv 600t, a ni protiv 650D.
Samo mi 650D izgleda puno prozračniji, vjerovatno zbog clean dizajna iako im je unutrašnjost manje više ista.

Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Omg, ona 2 ogromna venta i vruće. Mislim znam da je tebi sad slabo sve što se nezove delta, al netreba pretjerivat
Ostao sam samo na subjektivnom dojmu, oba su kućišta vrhunska, svi sline pa tako i ja.
Iako mi je 650D znatno privlačniji ako ću već uspoređivat.
BojanZD je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2011., 22:46   #32
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
650D je po unutrašnjosti identično kućište sa pretpostavljam identičnim ventilatorima kao i 600T, tako da stvarno ne vidim zašto bi 600T bio "vruć" a 650D ne.
T}{OR je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.03.2011., 10:57   #33
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Staro 12.04.2011., 18:22   #34
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Najbolje od Corsaira do sad

IMO kućište je bez premca, nema tog kaj nema ili ne podržava:

http://www.youtube.com/watch?v=4Z5Z4OtlOtc

- stane i 240x600mm hladnjak

Još par slika:

http://www.chiphell.com/en/case/corsair-650d-review/

Jedini bed je kaj nije sex kao 600T.

(čak su i ventovi upgrade naprema 600T - vrte se 200 RPM brže i mogu se montirat obostrano)

EDIT: Ventovi su ne samo ubrzani već i imaju 'zareze':

Zadnje izmijenjeno od: T}{OR. 12.04.2011. u 22:14. Razlog: slika zaj*****
Staro 12.04.2011., 19:10   #35
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Super kućište. 210$ na neweggu
Staro 10.05.2011., 23:34   #36
Doink the Clown
Jack of all, master of none
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Datum registracije: Jan 2009

C L O W N I N G A R O U N D
Doink the Clown je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2011., 18:44   #37
T0mB1ll
420
Moj komp

T0mB1ll's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
stigo i kod nas.. MagazinRS, ADM, Diskont24... ima netko da ga je nabavio? cijena je oko 1280kn.. kad corsair napravi kučište za 100€, onda me imaju , ovo mi je ipak preskupo..
T0mB1ll je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2012., 08:46   #38
Neurosis
Registered User
Moj komp

Neurosis's Avatar

Datum registracije: Feb 2012
Pozdrav, evo planiram si smanjiti probleme s prašinom u 650D i budem uzeo Demciflex filter 200 mm okrugli za intake fan prednji, i sad želim srediti pozitivni pritisak unutra pa da postavil te filtre na sve fanove koji su intake, pa da mi se ne uvlači prašina unutra, sad imam pitanje da li staviti intake 2 dodatna fan-a na vrh kučišta, tj dali bi jedan exhaust fan iza bio dovoljan za dobar airflow?

Zadnje izmijenjeno od: Neurosis. 19.02.2012. u 08:51.
Neurosis je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2012., 09:16   #39
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Od gornjih fanova baš i nema neke jače koristi jer se topli zrak ionako sam diže gore. Najgore što možeš napraviti je da gornji fan staviš za usis.
Staro 19.02.2012., 09:34   #40
Neurosis
Registered User
Moj komp

Neurosis's Avatar

Da, istina, a kad bi stražnji vent. stavio za intake onda bi airflow poremtio najvjerojatnije.
A i koliko sam čitao pozivitvni pritisak je malo lošiji što se hlađenja tiča, prednost mu je dosta manje prašine jedino.Onda ću ostati kod normalnog rasporeda s dodatkom boljeg filtra za prašinu naprijed.Hvala na odgovoru :-)
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.02.2012., 16:55   #41
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Prednji usis, zadnji ispuhm gore ne treba ništa, kučište je iovako dosta veliko i protok zraka je dobar, pogotovo ako im nisi dodatno spuštao brzinu.

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 20.02.2012., 01:03   #42
skyman
Premium

skyman's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Citiraj:
Autor Neurosis Pregled postova
Pozdrav, evo planiram si smanjiti probleme s prašinom u 650D i budem uzeo Demciflex filter 200 mm okrugli za intake fan prednji, i sad želim srediti pozitivni pritisak unutra pa da postavil te filtre na sve fanove koji su intake, pa da mi se ne uvlači prašina unutra, sad imam pitanje da li staviti intake 2 dodatna fan-a na vrh kučišta, tj dali bi jedan exhaust fan iza bio dovoljan za dobar airflow?
Hm, pa šta fali tvorničkom filteru? što se tiče prašine bolje riješi sve manje utore kojih ima po kućištu, tipa pci coveri, neki manji prorezi itd..i da jedini otvori budu upuh i ispuh...isto tako je važan položaj računala...nikako ga ne na podu držat ako se želi što manje prašine..idealno neki mali stolić da ga se digne s poda...za filter je važno da nije prerestriktivan, jer će ozbiljnije naštetit intakeu...malo prašine mora bit..jedanput mjesečno malo propuhat i to je to...
skyman je offline   Reply With Quote
Staro 21.02.2012., 08:58   #43
Neurosis
Registered User
Moj komp

Neurosis's Avatar

Kučište mi je na posebnom stolu, a ovaj filter s kojim dolazi iskreno nije nešto, a Demciflex su koliko sam čitao najbolji filtri koji se mogu kupiti (firma radi samo i jedino filtre, tak da moraju biti dobri :-) ). Jesu skupi ali rade odlično. Budem uzeo za intake naprijed 200 mm. A koliko sam skužio ako imam više intake nego exhaust ventova, ne stigne se sav taj zrak izbaciti van kroz exhaust vent. pa zrak izlazi van kroz ostale otvore , pa to sigurno ima utjecaja na airflow. Tj. temperature bi bile lošije.
A sad neznam dali se isplati mijenjati gornji 200 mm na dva od 120 mm ventilatora. i malo glupo pitanje pošto se ne kužim dali treba gledati na RPM-ove ventilatora vidim da ih ima od 1200 do 1900 okretaja? I trebao bi mi valjda Scythe kaze master pro ili nešto sl. da reguliram brzinu da nisu max stalno zbog buke kad bi stavio 2 120 mm umjesto 200 mm (onda bi bilo 4 ventilatora na kučištu) ovaj gore kontroler koji dolazi na kućištu regulira 3 venta
Staro 21.02.2012., 09:33   #44
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
meni je na podu jerbo nikako se natjerat dat izraditi neki stalak/ladicu, ali kroz stock filter gro sranja prolazi.

ja sam isto imao ideju da stavim neka dva bela 120mm gore, čisto radi izgleda, ali onda sam shvatio da to košta nekih novaca
syss je offline   Reply With Quote
Staro 21.02.2012., 11:01   #45
domis
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
uzmi ventove samo za "exhaust".
intake ventovi su zesce sranje ako imas zatvorene nepotrebne rupe na kucistu
domis je offline   Reply With Quote
Staro 21.02.2012., 16:17   #46
skyman
Premium

skyman's Avatar

Citiraj:
Autor Neurosis Pregled postova
Kučište mi je na posebnom stolu, a ovaj filter s kojim dolazi iskreno nije nešto, a Demciflex su koliko sam čitao najbolji filtri koji se mogu kupiti (firma radi samo i jedino filtre, tak da moraju biti dobri :-) ). Jesu skupi ali rade odlično. Budem uzeo za intake naprijed 200 mm. A koliko sam skužio ako imam više intake nego exhaust ventova, ne stigne se sav taj zrak izbaciti van kroz exhaust vent. pa zrak izlazi van kroz ostale otvore , pa to sigurno ima utjecaja na airflow. Tj. temperature bi bile lošije.
A sad neznam dali se isplati mijenjati gornji 200 mm na dva od 120 mm ventilatora. i malo glupo pitanje pošto se ne kužim dali treba gledati na RPM-ove ventilatora vidim da ih ima od 1200 do 1900 okretaja? I trebao bi mi valjda Scythe kaze master pro ili nešto sl. da reguliram brzinu da nisu max stalno zbog buke kad bi stavio 2 120 mm umjesto 200 mm (onda bi bilo 4 ventilatora na kučištu) ovaj gore kontroler koji dolazi na kućištu regulira 3 venta
Ma i ne moraš mijenjat taj gornji, nema neke razlike što se tiče temp ako staviš dva od 120mm, naravno govorim o istom omjeru buke/rpma...naravno da treba gledat broj okretaja, vent na većem broj okretaja logično i gura više zraka, isto tako veći broj okretaja - više buke (generalno govoreći, naravno kvalitetniji ventovi ne buče na istim rpmovima kao manje kvalitetni ventovi)...al eto ako te žuljaju pare, eksperimentiraj malo..al kao što rekoh, nećeš ništa značajno dobit...
Staro 12.03.2012., 14:58   #47
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

jel ko radio pozitivni pritisak na ovom kejsu, ergo okrenuo top 200 da puše u kejs?

čini mi se da bi to fino na ovom kejsu delalo.
Staro 12.03.2012., 15:12   #48
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Zašto bi glavni ispuh okretao naopako? Ako se već ide forsirati pretlak, IMO bolje je stražnji vent okrenut prema unutra i CPU cooler / vent prema gore...

YT playliste: IL-2 Sturmovik: Great Battles | Duxford Flying Legends
Staro 12.03.2012., 15:15   #49
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

pa ovako bi se veći pritisak nutra stvorio od 2 x 200, a sve može zbrisat van na 120ku i na neiskorištene pci brackete.
Staro 12.03.2012., 16:02   #50
mhadina
Premium
Moj komp

mhadina's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
meni je na podu jerbo nikako se natjerat dat izraditi neki stalak/ladicu, ali kroz stock filter gro sranja prolazi.

ja sam isto imao ideju da stavim neka dva bela 120mm gore, čisto radi izgleda, ali onda sam shvatio da to košta nekih novaca
Daj se natjeraj - kupi jednu gotovu policu duljine cca dubine kućišta + dvije noge po barem 10cm u Bau xy dućanu i odreži te spoji s po dva vijka i vala...
  • Ne ponizuj se pred budalom i ne budi pristran pred mogućnicima.
  • Ne budi silovit na jeziku a lijen i mlitav na djelu.
mhadina je offline   Reply With Quote
Staro 12.03.2012., 17:28   #51
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
pa ovako bi se veći pritisak nutra stvorio od 2 x 200, a sve može zbrisat van na 120ku i na neiskorištene pci brackete.
Nisam siguran baš da je to dobra ideja. Pretlak je jedno, a drugo je kad ti smetaju komponente za pošten propuh. Ja sam promjenom prednjeg venta i micanjem jedne i premještanjem druge HDD ladice straga / dolje skinuo oko 10° u prosjeku u svojem 600T = prednji vent nesmetano puše do ventiliranih PCI otvora straga.

Malo se previše ekipa fura na taj pretlak IMO. To više ovisi o izvedbi kućišta i smještaju ventilatora. Topli zrak se diže, i najbolje je imat krov kućišta ventiliran, pogotovo ako se koristi kakav bolji (veći) CPU hladnjak u kombinaciji s OC-om.

Stvori dobar potlak u kućištu (ispuh na krovu i straga) i hladan zrak će ulazit kroz slobodne otvore na donjoj strani kućišta.

Staro 12.03.2012., 18:20   #52
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Taj podtlak je super za sve osim za prašinu, pošto onda ista ulazi valjda na sve rupice u kućištu.
Staro 12.03.2012., 18:51   #53
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Istina, no to opet ovisi o izvedbi i dizajnu kućišta. Meni vrlo malo prašine ulazi s ovom konfiguracijom ventova. Jednom u 2 mjeseca operem prednji filter i 5.25" utore, malo vjetra pod nosom za ako je nekaj i ušlo u kućište i to je to.

Jedino gdje sam prašinu primjetio su lopatice Noctuinih ventova, po rubovima (valjda odozdo ulazi prašina). No to nisam čistio.

650D nema one rupe kod bočnih stranica (tko ima 600T zna o čemu pričam), tako da korištenje ove metode i potlaka u 650D još manje prašine usisava.

Zadnje izmijenjeno od: T}{OR. 12.03.2012. u 18:59.
Staro 12.03.2012., 21:41   #54
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

pa baš zbog zatvorenosti kejsa bi htio probat napraviti pretlak.

imam 5 diskova tak da ne bi ja to nigdje micao jerbo ih prednji 200 rashlađuje stvarno propisno.

budem se uskoro malo poigrao s tim... ne znam jedino da zatvorim gornji mesh višak, logično bi trebalo.
Staro 13.03.2012., 00:20   #55
skyman
Premium

skyman's Avatar

To da se toplina diže u koliko-toliko ventilarnom kućištu ne znači ništa...eventualno da je sve na pasivi, toplina bi izlazila prema gore van...al kao što rekoh čim je adekvatan protok zraka kroz kućište ( i pritom ne mislim na dva 80mm venta na 5-7V), toplina khm topal zrak će ić tamo gdje mu se kaže

I da se ne bi netko sad pravio pametan, da dosta sam eksperimentirao s gornjim ispuhom/upuhom i ne blebetam bezveze, a i ne otkrivam ja toplu vodu to je već davno sve ustanovljeno..samo se treba malo informirat
Staro 13.03.2012., 08:54   #56
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

slažem se... ja recimo imam doma vailantove konvektore i kad staneš ispred mog (2.5kw) ide fajn iz njega toplina po tebi prirodnim dizanjem, ali je nutra trilijon stupnjeva.

tako da tih 30ak u kejsu ne putuje nekom brzinom svjetlosti na gornje otvore.
Staro 14.07.2012., 20:12   #57
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

samo upozorenje da se ne opečete ko ja danas... mislio staviti 2 x 14ice na top za ispuh kadli ono svi danas jako pametno rade 14ice sa 12 rupama i naravno da neće stati 2 x komada pošto su 12cm rupe jedne do druge maltene.

znači nabaviti 14ice sa 14cm rupama inače ćorak
Staro 11.05.2013., 11:19   #58
fler
These go to 11
Moj komp

fler's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Pitanje za vlasnike, nisam vidio da se igdje spominje:
jesu li stranice simetrične?
U smislu, jel ih moguće zamijeniti pa ovu s prozorom staviti na drugu stranu/iza matične?

fler je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno