Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.12.2010., 14:12   #31
tutlavi
Registered User

Datum registracije: Aug 2009
Citiraj:
Autor mmatrix Pregled postova
Meni Tvixie sasvim dobro radi, doda i walpaper i informacije, stavi da je uređaj N6600. Samo treba paziti da je podešeno na samom uređaju da prikazuje coverart. Inače jako dobra sprava, dobra izrada, vrti sve što meni treba.
dali je neophodno da se folder koji je sheran zove Movie ili Video?
tutlavi je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2010., 16:04   #32
mmatrix
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2008
Meni je na hardu koji je u tvixu folder nazvan MOVIE, ali folderi na mom kompu kojima pristupam preko mreže imaju drugačije nazive. Koristio sam PEGGIE template izgleda isto kao i na njihovim stranicama.
mmatrix je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.12.2010., 18:52   #33
Tajmahal26
Premium
Moj komp

Tajmahal26's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor tutlavi Pregled postova
Hvala, igrao sam se danas i sa Tvixie-em i sa Thumbgenom...
i jedan drugi su u biti polovični u najmanju ruku

Tvixie ne radi na S1 kako treba takod a samo da jednu ikonu za avi file bezcijelog wallpapera sa informacijama o filmu. Dok Thumbgen daje sliku, ali se preko nje ne može pokrenuti film već se mora ići nazad i kliknuti na video file...
malo frustrirajuće

ali svejedno sam za sada zadovoljan. Čini mi se da u beti 2.0.6 najavljuju mogućnost učitavanja ekstarnih titlova što će mi biti drago
1. Moraš u postavkama uključiti MEDIA LIBRARY mode i obavezno ti osnovni folder u kojima su filmovi mora zvati Movie (ne Movies) ili Video (ne Videos)!

2. Film ti mora biti u zasebnom direktoriju npr. Avatar (2009)

U tom folderu pretpostavljam da ti ostane avatar.avi i avatar.srt

3. Pokreneš Thumbgen (Na 6600.blog.fr imaš tutorial kako ga srediti da radi s Tvixom) i nakon generiranja Backgrounda moraš imati još u folderu najmanje dva *.jpg fajla - folder.jpg i tvix.jpg (background fajl)

4. Sad bi ti svaki folder trebao biti obilježen thumbnailom, a klikom na njega bi trebao dobiti sinopsis s gore aktivnim tipkama "pokrenuti" i "natrag".

Malo je problem sa serijama, ali se nadam da će i to srediti...

Tajmahal26 je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2010., 19:22   #34
Tajmahal26
Premium
Moj komp

Tajmahal26's Avatar

Ako nekog interesiraju Thumbgen templati...

Najnoviji Yaddis Mod...

Uploaded with ImageShack.us

Clear Showcase (mala su slova, ali ih se da povećati...)

Uploaded with ImageShack.us

Staro 13.12.2010., 19:27   #35
Gumby
Premium
Moj komp

Gumby's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
Ljudi, moze mala pomoc?
Nemam bas iskustva s tim jer na kompu nisam uopce gledao filmove pa slijedi par noobovskih pitanja.
Imam problema s titlovima. Recimo imam u subfolderu 3 filma i njihove titlove (svi u istom folderu). Kod prvog filma uredno nalazi titlove, kod druga 2 ne. Treba li biti svaki film s svojim titlom u svom posebnom folderu?
Zatim, dali se moze dodati titl na DVD image, ako moze kako treba nazvati titl I u koji ga folder staviti?
I zadnje, koji software (freeware po mogucnosti) koristite/preporucujete za ekstrakciju titlova s DVDa?

Hvala
Gumby je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2010., 19:48   #36
Tajmahal26
Premium
Moj komp

Tajmahal26's Avatar

Mislim da nije nužno da zbog titlova svi filmovi ne mogu biti u jednom folderu. Naravno titlovi se moraju zvati isto kao i filmovi. Ipak preporučujem da staviš svaki film u svoj folder s pripadajućim titlom. Naravno ako imaš više fajlova... npr. film_cd1.avi i film_cd2.avi stavi ih u isti folder.

Koliko znam ne rade vanjski titlovi s ISO dvd fajlom, ali ako u ISO-u postoji naš titl svakako će raditi. Za skidanje titlova iz DVD-a koristio sam Subrip. Čak se da ubaciti titl i u sripani DVD, ali je procedura komplicirana...

Staro 13.12.2010., 22:00   #37
MeanBoss
|CTS|MeanBoss|
Moj komp

MeanBoss's Avatar

jel s tvixom moguce snimat tv programe na njegov hard..ili na ugrađeni hard ?
MeanBoss je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2010., 22:39   #38
Tajmahal26
Premium
Moj komp

Tajmahal26's Avatar

Ovisi kako s kojim. Konkretno Slim S1 je samo player, ali ima drugih modela koji to mogu (ugrađen DVB-T tuner). Milslim da bi onaj Iamm NTR83 bio dobra stvar ako bi se malo još dotjerao soft...

Zadnje izmijenjeno od: Tajmahal26. 14.12.2010. u 07:48. Razlog: ispravak...
Staro 14.12.2010., 16:04   #39
Zunzara
WiFiHr member
Moj komp

Zunzara's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Pogledajte ovu stranicu ako hocete
http://www.divxplayer.nl/index.php?c...sort=2a&page=1
Vlasnik je Holanđanin(muž moje necakinje) i šalje za Hrvatsku.Rok isporuke je 2-3 dana.
Ako trebate vise podataka PM-ajte.

Albatron PXP35 v 2.0,E2160 M0 @2,7 GHz,2x1GB+2x512MB Kingmax DDR2 800,Seagate 320 GB Sata II,Optiarc DVD-RW,Peak HD3850 256MB,Fortron 400W PNF in Coolermaster Praetorian,Samsung 205BW"

Gigabyte MA69G-S3H,X2 4000+,2x1GB Kingmax DDR2 800,Seagate sata II 250 GB + WD 200 GB,LG DVD-RW,Powercolor X1950 PRO Xtreme 256MB colled by Accelero X2,Fortron 350W PNF in Chieftec Dragon mediumtower,front 1x80mm,back 1x120mm,Vivax 20" LCD TV

COMPAQ EVO N800v
Zunzara je offline   Reply With Quote
Staro 16.12.2010., 17:28   #40
Ante32
Registered User

Ante32's Avatar

Datum registracije: Jan 2010
Pogledaj Tvix cjenik kod hrvatskog distributera http://www.sonusart.hr/images/pictures/cjenik_33.pdf

Ako sam dobro izračunao Tvix HD N1 kod Holanđanina je 150 kn skuplji.
Ante32 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.12.2010., 21:41   #41
Zunzara
WiFiHr member
Moj komp

Zunzara's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor Ante32 Pregled postova
Pogledaj Tvix cjenik kod hrvatskog distributera http://www.sonusart.hr/images/pictures/cjenik_33.pdf

Ako sam dobro izračunao Tvix HD N1 kod Holanđanina je 150 kn skuplji.
To su cijene sa njihovim PDV-om i njegovom maržom za to tržište a vjeruj nije mala jer robu dobiva direktno iz tvornice u Kini ,uglavnom kad je kod nas popcorn bio 2100 kuna on ga je mogao dati za 1500.Bas cu ga pitat koliko bi dosao Tvix HD N1 sa isporukom u HR pa napisem cijenu ovjde.
Meni ni u đep ni iz njega.

Albatron PXP35 v 2.0,E2160 M0 @2,7 GHz,2x1GB+2x512MB Kingmax DDR2 800,Seagate 320 GB Sata II,Optiarc DVD-RW,Peak HD3850 256MB,Fortron 400W PNF in Coolermaster Praetorian,Samsung 205BW"

Gigabyte MA69G-S3H,X2 4000+,2x1GB Kingmax DDR2 800,Seagate sata II 250 GB + WD 200 GB,LG DVD-RW,Powercolor X1950 PRO Xtreme 256MB colled by Accelero X2,Fortron 350W PNF in Chieftec Dragon mediumtower,front 1x80mm,back 1x120mm,Vivax 20" LCD TV

COMPAQ EVO N800v
Zunzara je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2010., 02:25   #42
wilijam23
Registered User

Datum registracije: Dec 2010
pozdrav svima,mozete mi molim vas reci dal tvix s1 moze ostvariti 3D stereoskoposki side by side signal na 3d tv??
to mi je dosta bitno,procitao sam negdje da moze,ali volio bih cuti iz prve ruke+pa ga kupujem
hvala unaprijed
wilijam23 je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2011., 00:23   #43
tutlavi
Registered User

Datum registracije: Aug 2009
Dali itko ima hard disk u svom TVIX-u S1 i ako da dali omže materijale sa tog diska streamati na PC-u, tj. dali može taj disk koristiti kao network disk?
Ovo mi je vrlo bitno prije odluke dali kupiti HDD ili ne
tutlavi je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2011., 09:51   #44
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
jedno pitanje koje ću postaviti kod svih media player-a :

da li podržava 24p reprodukciju, odnosno, da li može slati 24hz na HDMI izlaz?

tnx
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2011., 18:43   #45
Tajmahal26
Premium
Moj komp

Tajmahal26's Avatar

Velika većina ih ima... Tvix i Mede8er imaju.

Staro 21.01.2011., 21:42   #46
Deni80
Registered User

Datum registracije: Dec 2009
Može mi neko objasniti razliku između ova dva media centra,jer je model 6640 dosta skuplji

http://www.ronis.hr/?tvix/704/media-.../TVIXHDM-6640N
http://www.ronis.hr/?tvix/704/media-...VIXHDSLIMS1Duo
Deni80 je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2011., 11:48   #47
Tajmahal26
Premium
Moj komp

Tajmahal26's Avatar

Mislim da 6640 ne opravdava toliko veću cijenu. Koliko vidim jedine prednosti su čitač kartica i tuner koji se može zamijeniti.

Staro 22.01.2011., 12:38   #48
Deni80
Registered User

Datum registracije: Dec 2009
Citiraj:
Autor Tajmahal26 Pregled postova
Mislim da 6640 ne opravdava toliko veću cijenu. Koliko vidim jedine prednosti su čitač kartica i tuner koji se može zamijeniti.
Tuner se može zamijeniti ? zanimljivo,ali kako?
to znači da bi mogao snimati i satelitske kanale koji su mi na av 1...ali mislim da nema ni scarta,ni drugog analognog ulaza za snimanje
Deni80 je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2011., 13:32   #49
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor Zunzara Pregled postova
To su cijene sa njihovim PDV-om i njegovom maržom za to tržište a vjeruj nije mala jer robu dobiva direktno iz tvornice u Kini ,uglavnom kad je kod nas popcorn bio 2100 kuna on ga je mogao dati za 1500.Bas cu ga pitat koliko bi dosao Tvix HD N1 sa isporukom u HR pa napisem cijenu ovjde.
onda, jesi saznao cijenu?
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2011., 11:05   #50
Ante32
Registered User

Ante32's Avatar

Citiraj:
Autor Tajmahal26 Pregled postova
Tvix 6640 rapolaže ugrađenim WI-FI modulom koji je kod modela S1 Duo opcija.
Staro 25.01.2011., 11:19   #51
Ante32
Registered User

Ante32's Avatar

Citiraj:
Autor Zunzara Pregled postova
Još uvjek nismo došli do podatka za koliko je Tvix HD n1 isporučiv u ovoj varijanti. U Hrvatskoj je drži cjenu 790 kn.
Staro 27.01.2011., 16:06   #52
mboltuzi
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2009
U narednih 2 tjedna kupujem Tvix HD Slim S1 ili Mede8er. Trenutno prednost ima Tvix (zbog dizajna i torrenta ), a imam pitanje u vezi hard diska koji bi ugradio. Planiram kupiti WD Green 1Tb... Da li ga mozda vec netko ima u jednom od tih uredjaja, te da li je taj disk mozda prespor za 1080 filmove?
mboltuzi je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2011., 16:15   #53
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
ako je 10mbit ~1.2mb/sec, onda je i usb stick dovoljan.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2011., 19:44   #54
popo1
Premium

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Autor mboltuzi Pregled postova
U narednih 2 tjedna kupujem Tvix HD Slim S1 ili Mede8er. Trenutno prednost ima Tvix (zbog dizajna i torrenta ), a imam pitanje u vezi hard diska koji bi ugradio. Planiram kupiti WD Green 1Tb... Da li ga mozda vec netko ima u jednom od tih uredjaja, te da li je taj disk mozda prespor za 1080 filmove?
Imam ja (u Tvixu), nikakvih problema za sada
popo1 je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2011., 21:35   #55
Mr.Kix
Registered User

Datum registracije: Jan 2011
Citiraj:
Autor popo1 Pregled postova
Imam ja (u Tvixu), nikakvih problema za sada
Pozdrav svima na forumu.

Ja sam danas ubacio WD Green 1TB u Tvix slim S1 i stvar radi probleme.
Tvix je prepoznao novi disk i formatirao ga te sam USB-om spojio PC i Tvix te prebacio filmove, glazbu i slike. Kad sam odspojio PC na Tvixu nije bilo ničega.
Nakon toga sam išao na provjeru internog uređaja (tj. HDD-a) iz Setup->System menija i nakon provjere su se fajlovi pojavili na Tvixu. Naknadno sam dodavao još filmova i svaki put isto - nema ih pa treba napraviti provjeru HDD da bi se pojavili. Dodatni problem je što ta provjera uglavnom ne uspjeva pa trebam restartati Tvix i po nekoliko puta dok ne uspije, a fajlova "nema" dok se to ne napravi....
Da li je neko imao sličnih problema?
Mr.Kix je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2011., 12:15   #56
popo1
Premium

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Autor Mr.Kix Pregled postova
Pozdrav svima na forumu.

Ja sam danas ubacio WD Green 1TB u Tvix slim S1 i stvar radi probleme.
Tvix je prepoznao novi disk i formatirao ga te sam USB-om spojio PC i Tvix te prebacio filmove, glazbu i slike. Kad sam odspojio PC na Tvixu nije bilo ničega.
Nakon toga sam išao na provjeru internog uređaja (tj. HDD-a) iz Setup->System menija i nakon provjere su se fajlovi pojavili na Tvixu. Naknadno sam dodavao još filmova i svaki put isto - nema ih pa treba napraviti provjeru HDD da bi se pojavili. Dodatni problem je što ta provjera uglavnom ne uspjeva pa trebam restartati Tvix i po nekoliko puta dok ne uspije, a fajlova "nema" dok se to ne napravi....
Ja sam formatirao disk u PC-u, možda da probaš na taj način.
popo1 je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2011., 16:16   #57
Qwerty
Registered User

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor Mr.Kix Pregled postova
Pozdrav svima na forumu.
Naknadno sam dodavao još filmova i svaki put isto - nema ih pa treba napraviti provjeru HDD da bi se pojavili. Dodatni problem je što ta provjera uglavnom ne uspjeva pa trebam restartati Tvix i po nekoliko puta dok ne uspije, a fajlova "nema" dok se to ne napravi....
Hm, ja svog TViXa punim preko USBa, uglavnom muziku i uvijek moram rebootat player da prepozna nove fileove.
Qwerty je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2011., 19:54   #58
bilbi
Premium
Moj komp

bilbi's Avatar

Datum registracije: Oct 2010
Da nemaš problema sa sektorima na WD Greenu (famozni 4kb sectors)? No onda bi imao samo problema sa performansama. Nagađam... probaj formatirati disk pod Win 7 ili Vistom pa onda probati.
bilbi je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2011., 21:38   #59
Mr.Kix
Registered User

Datum registracije: Jan 2011
Citiraj:
Autor bilbi Pregled postova
Da nemaš problema sa sektorima na WD Greenu (famozni 4kb sectors)? No onda bi imao samo problema sa performansama. Nagađam... probaj formatirati disk pod Win 7 ili Vistom pa onda probati.
I meni su pali na pamet ti sektori, ali performanse su mi se činile OK... tako da nisam stavljao onaj jumper niti sam radio Alignment (da, PC je na XP-u).

Sad ga punim preko LAN-a i nemam takvih problema, ali je (beskonačno) sporo...

No nakon dodavanja fajlova Tvixova provjera HDD-a i dalje ne uspjeva dok ga ne restartam. Zna li iko što ta provjera u stvari radi?
Mr.Kix je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2011., 10:56   #60
NemoRS
Premium
Moj komp

NemoRS's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Nece mi prepoznati pc kad se spojim s tvixom na njega.U cemu je problem???Imam sedmicu i kaze mi da je problem u uredjaju i da ga windowsi ne prepoznaju

Rijesio sam ovaj problem updejtom softvera. Na koji nacin mi cita slova čćžš i gdje to podesavam? Titl mora biti istog naziva kao film jel tako?

Zadnje izmijenjeno od: NemoRS. 03.03.2011. u 14:28.
NemoRS je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno