|
![]() |
#31 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Zakaj sam uzel Fujija? Zato kaj mislim da samo one firme koje su i prije pojave digitalaca radile dobre fotkače, nekaj i vrede. Sve ostalo je samo puno technical gadgeta i služi za zabavu. Sony i Panasonic i Hp nek samo i dalje delaju ono u čemu su dobri ili najbolji. Ostalo : Canon, Fuji, Minolta, Nikon; kol'ko ćuna, tol'ko kvalitete.
![]() |
#32 |
AutoCad & Allplan expert
Datum registracije: Jan 2004
|
ergonomija
gle ak imas nekakvu kocku od aparata koju neznas kak bi uhvatio u ruke, moze imat 10mpx ak ga drzis u ruci i slikas slike ti nece bit nis bolje od nekog 2mpx aparata, jer koliko god se trudio ruka ce ti se gar malo pomaknut. a da ne govorim o tome ako se jos koristi zoom. znam sta govorim jer sam koristil 15-tak razlicitih aparata i sa svakim sam napravio po par tisuća slika
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#33 |
CyberSky
Datum registracije: Feb 2004
|
Evo odlučio sam se za: http://www.info-gama.hr/pregled.php?kat=14#Kodak] http://www.info-gama.hr/pregled.php?kat=14#Kodak[/URL]. Po svemu sudeči odličan fotoaparat!
![]() |
#36 | |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Jesi ga opće stigo raspakirat prije nego kaj si ovo napisal? ![]() Citiraj:
__________________ |
![]() |
#38 | |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
Eh, nemojmo sad opciti sa generalijama. Panasonic samo daje ime, par chipova i ponesto "silicija" , sve "photo" ostalo razvija Leica. Kad ti je ovo uzor onda ne mozes napraviti los aparat. Nova top serija ima vrhunske dijelove i optiku, problem je samo cijena, koja je malo nesrazmjerna rezoluciji naspram konkurencije. No kad se uzme u obzir kvaliteta izrade i mogucnosti, naci ce se kupaca koji vole unikatne aparate koji odskacu od prosjeka. Na svoj popis mozes slobodno staviti i naj noble ime > Kodak Dok su drugi sricali preko 1.3 mp-a, EOS-DCS je (1998) imao 6mp-a !!! DCS 4X,5X serija (Nikon i Cannon tijela) da ne govorim o fokusnoj duljini koju je prvi bas Kodak ekvivalentirao sa 35mm-ašima, jos je dugi put za konzumentsku artiljeriju da to dostigne. Toliko ima superioran razvoj da se malo tko moze usporediti (top serija) Moglo bi se reci da je Brabus Nikona i Canona + vlastita rjesenja u klasi koja i nema naziva jel je unikatna (20mp+) pa zavrsava za muzeje (katalozi slika) i unikatne primjene. Nova PRO serija je toliko mocna da je malo tko uopce dobiva na testiranje ![]() Steta sto u EU dolazi pre malo konzumentskih modela pa ga se malo razmatra u tom segmentu, a daleko je od losih. Ćibermanija ce uskoro i sam svjedociti o tome ![]() Kakve slike radi Pro serija ? ? ? Za naj~hrabrije (38 MB nekompresirano = TIFF) savrsenstvo Za manje hrabre (2.1 MB kompresirano = Jpeg) jedva dostatno Za kukavice ( 700kb = slabo) slabo U slucaju da se server pobuni protiv hot-linkanja, ovdje je samoposluzivanje Sony? Jel se uopce tko sjeca prvog Sony (Mavica) modela sa flopacem kao medijem za pohranjivanje? ![]() U ruke, pa na testiranje, tako se idealno kupuje, pa ne treba generalizirati. Nitko si danas nemoze prisutiti da radi bas ocajne modele ![]() Rezultati na kraju najvise govore. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
Sjecas li se mozda DCS-280, koji je uveo novinu da se moze snimati govor? (cca. 15 sekundi za svaku sliku) Bio je u normalnoj klasi. I spomenuti ostalo navedeno (Panasonic,Sony) + malo povijesti za one koji nisu znali, to je sve. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#42 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
Jos otkad rade naj delikatniju optiku za medicinske mikroskope i mikrokirurgiju, moglo bi se reci da znaju ponesto o optici ![]() Za razliku medju fotografima - hiper rasprava...Niponci/Ruska skola. ili EOS vs F4, (Canon vs Nikon) Leica je nekakav cudan unikatni egzemplar. Vecina ju cijeni ali ne voli zbog astronomske cijene pojedinih modela i recimo Saab-ovske vrckastosti pojedinih modela. No treba biti iskren, pojedini modeli novijeg datuma nisu neko cudo. Ali pojedini i novi modeli su zaista nesto posebno, no iskreno, malo pre skupi naspram konkurencije. (Digitalni) W7, valjda mislis na M7? ![]() 16mp Leica ili nesto drugo? Leica Digital Module R modeli mogu maksimalno 10mp-a, pa si valjda mislio na nesto drugo? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
@ visage : ma sve to stoji kaj si ti napisal , no tema je bila fotkač za neku određenu lovu. Jasno je da svaki proizvođač ima low end i high end, no htel sam reći da bi u cjenovno prihvatljivom segmentu trebalo uvijek birati brand koji fotkače radi dulje vrijeme i ima neko iskustvo. Pomalo je deplasirano na forumu gdje netko traži savjet o povoljnoj kupovini fotkača za dve tauzenke, pisati o unikatnim primjercima Canona ili Nikona. Pa to si većina nas kaj kupujemo rabljei hardver na forumu, nemremo priuštiti. ![]() ![]()
![]() |
#44 |
CyberSky
|
Mene je Visage kontaktiral na PM. I preporučio mi je Kodaka. IIma jedan kodak za 1800kn i koliko sam vidio odličan je! Evo i linkalink
![]() |
#45 | |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
To je opći link na info gama stranicu? Po cem je odlican? Jesi barek koji review procital? ja osobno ne znam koji je to model, zapravo sa kodac-ima digitalcima bas nisam upoznat previse. Iako sam uvjeren, tak je barem bilo kad sam ja kupoval, sad se mozda to malo smanjilo, da za najmanje novaca OLYMPUS daje najviše. POgledaj na linkovima dolje review-e , ima ih stvarno puno. http://members.lycos.co.uk/croboard/...e34b8a25fceb24 Citiraj:
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
CyberSky
|
Pogledao sam rewiev tog kodaka na netu i ocjenili su ga kao odličnog!!!!!!!!!
![]() |
#47 | |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | ||||||||