Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.11.2010., 10:16   #31
raliSHA
Premium
Moj komp

raliSHA's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
Nije nikakvo prepucavanje, ali bilo koji sony a serije je bolji od ipoda nano. imaju bolji zvuk, puno bolje slusalice i bolju bateriju.
raliSHA je offline   Reply With Quote
Staro 15.11.2010., 14:08   #32
pyro
Premium

pyro's Avatar

Datum registracije: Jan 2010
Citiraj:
Autor raliSHA Pregled postova
imaju bolji zvuk, puno bolje slusalice i bolju bateriju.
pyro je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.11.2010., 15:54   #33
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Imam ja Ariaza, na isti način su riješene kontrole. Običan mehanički kliker ispod alu površine. Ja zadovoljan svojim već skoro mjesec dana.
Na kraju kupili Philips GoGear Raga 4GB za 289 KN. To je inače bio poklon za frendicu. Ja sam više navijao za Sansa Clip+ ali ostatku društva je bio ljepši ovaj. Mislim da nismo fulali. MP3 player je malen, prilično čvrste konstrukcije. Tipke odnosno ti klikeri imaju fin odaziv, možda se čine sad u početku malo tvrđe. Najbitnije je što su slušalice i zvuk su jako dobri i ja sam ostao iznenađen time. Još moram pitat frendicu koliko joj baterija izdrži jer je deklarirano nekih 22 sata reprodukcije.

I samo da se dotaknem malo iPoda. Nema pogovora da su jedni od najboljih MP3 playera koje postoje ali uvijek, baš uvijek padnu sa lošim slušalicama. To nikako ne može opravdati njihovu visoku cijenu kad štede na onom najbitnijem. Ovo vrijedi za sve iPode osim Shuffle serije. Smatram ih prilično neupotrebljivim uređajima, osim možda za trčanje ili tako nešto jednostavno i nezahtjevno ali i u tu svrhu su isto preskupi.
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 15.11.2010., 16:46   #34
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Konkretno ciljam ne nesto ovakvo, pa ako netko ima isksutva sa dotičnim playerom..

http://www.sancta-domenica.hr/detalj...kman_sony.aspx
Ne bih ti ga preporučio. Imam ga i nisam baš pretjerano zadovoljan, no što je tu je kad je bio dar.

Već sam prije napisao da je zvuk jako tih, ja doslovno slušam na 30/30 volume-u i još je tiši nego što je stari Creative bio na pola svog volume-a. Isprobano na više slušalica. Baterija nije nešto bajno, recimo da izdrži 10ak sati (s time da je brightness na minimalno, poisključeni svi oni basovi, bonusi na zvuk koji samo troše bateriju; valjda max. volume troši). Puni se preko USB-a što mi je u par navrata bio problem jer sam ga ponekad zaboravio napuniti prije puta ili slično.
Ne možeš brisati preko uređaja pjesme (ovo me par puta zasmetalo; mora se preko kompa), sortirati se može po folderima (playliste nikada nisam pokušavao napraviti, valjda se može). Ekran po suncu sa smanjenim brightnessom nema koristi, ništa se ne vidi.

Dobro je što ima radio kojeg znam slušati (RDS nema, stanice šalta brzo, dobar je signal), što je drag & drop i što se može gledati video gore (iako, ja osobno nisam to nikada koristio) i pregledavati slike (također nikada koristio) ako je to nekome važno.

Onak - stari Creative koji je duplo jeftiniji je imao dužu bateriju (i to AAA izmjenjivu), jači zvuk (po kvaliteti je to meni sve isti vrag) no Sony je brži od njega u transferu podataka (Creative je bio 0.5MB/s, Sony je brijem oko 2-3MB/s, možda malo više po subjektivnom dojmu).

EDIT:
Slušalice koje dođu sa Sonyem su mi bile malo bolje od onih Creative-ovih. Čak i ja koji nisam nešto zahtjevan, sam osjetio veliku razliku kad sam kupio druge Sonyeve slušalice (koje su opet nakon manje od godinu dana počele raditi probleme, ali otom-potom...)
Staro 15.11.2010., 16:52   #35
raliSHA
Premium
Moj komp

raliSHA's Avatar

da ponovim, a serija, ne e
Staro 15.11.2010., 18:30   #36
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Ok, nisam napisao sta zelim, pa cu onda sad.

Treba mi mp3 do nekih 350 kn max, memorija, 2 gb je dosta, iako je pozeljno 4gb. Po mogućnosti da nije prevelik, da mu batrija ok drzi, da nije plastičan, odnosno da je kućiste koliko toliko dugotrajno. Da ima radio, da se spaja preko usb-a. Da ima fino vidljiv display, da su slušalice ok, i da je kvaliteta zvuka općenito na nekom ok nivou.

Skroman sam, nema sta

Uglavnom dvoumim se izmedju:

Sony A186
Polovni za 300 kn

Philips GoGear Raga 4GB
novi za 289

Soni nema garancije, sto mu je mana, jer koliko sam upoznat ti mp3playeri vole krepat sami od sebe, tak da mi je to poprilično rizično.

Jedino pitanje je jel taj Sony uopce bolji od ovog Philipsa, koji me jebe jer je u srebrnoj boji

srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 15.11.2010., 21:43   #37
raliSHA
Premium
Moj komp

raliSHA's Avatar

meni samo nije jasno zašto ga taj s njuškala prodaje tako jeftino to je super player, još sam ponosan vlasnik a imao sam i zen i ipod nano je bio kod mene neko vrijeme a slušalice same vrijede 200tinjak kn nove
Staro 15.11.2010., 23:42   #38
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Pa daj onda nabrzinu napravi neki mini review

Staro 16.11.2010., 00:09   #39
raliSHA
Premium
Moj komp

raliSHA's Avatar

hmm,aj da probam: ekran, iako nije velik je dosta dobar, mislim da je oled, player je lagan, ali čvrst i dobre završne obrade. interface je jednostavan i logičan. podržava play po folderima, grupama, albumima, žanrovima, godinama ili playlistama i prikazuje album art. zvuk je jedan od najboljih koji se mogu dobiti na mp3 playerima, te dovoljne glasnoće, ja sam ga u prosjeku držim na 15-20/30. slušalice su vrlo dobre, nekakve polu-in-ear s djelom koji ulazi i djelom koji ostaje vani (iako ja sam koristio svoje cx300 a ove su mi bile rezerva). ima još i sat, te se na njemu mogu gledati slike i filmovi u nekom njegovom xy formatu ali to mene ne dira i nisam nikad koristio. equilizer i efekti su dosta dobri, ima i dinamički normalizator i slične điđe. baterija je vrlo dugotrajna, izdržava i po 30 sati slušanja, iako mana je da se zna isprazniti ako dugo stoji u standby-u. uz to bi naveo relativno spor transfer i proprietary port s druge strane usb-a, ostalih zamjerki nemam. ako te još što zanima, pitaj
Staro 16.11.2010., 00:24   #40
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Sad me jedino malo brine to sto je player poprilično star, i nema garu, tak da mi se bas i neda davat 300 kn za nesto sto bi moglo krepat.

Frend je kupio Sony E445 i umro mu je nakon 10 dana. Sam od sebe, jednostavno nije pokazivao znakove zivota. Naravno kupio ga je u dućanu pa ima garanciju, ali ono, nekako mi se to nesviđa.

Ali koliko sam skuzio, ovaj A186 je bolji model, odnosno ta A serija je malo iznad ove E, tako da bi ovo trebao biti ok player sto se tiče same kvalitete izrade, pozdanosti i dugotrajnosti.

Kvaliteta zvuka u kombinaciji sa slušalicama je odlična, jedino ga malo jebe taj kabal, tj općenito transfer. Ali on, to mogu progutat.

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.11.2010., 00:40   #41
raliSHA
Premium
Moj komp

raliSHA's Avatar

a naravno, to je uvijek upitno bez gare, al i ti i prodavač ste u zg pa se da nać se uživo pa dogovorit sve...a za transfer, pa ne mijenja se svaki dan po 50 albuma na njemu

općenito, sad sam malo u retrospektivi gledao malo ocjene za njega na amazonu (općenito seriju nwz-a814/6/8 i ne sjećam se da sam za neki proizvod vidio takve ocjene ikad)

http://www.amazon.com/Sony-Walkman-V...DateDescending
Staro 16.11.2010., 00:43   #42
dhalan
Premium

Datum registracije: Apr 2008
imam Sony S616F i zadovoljan sam... iako mi fali FLAC, al eto...
što se tiče ovog MTP device drivera na XP-u znalo se dešavati da ga neće otvoriti u exploreru, ali se to može riješiti u device manageru tako što se MTP driver promijeni u USB Mass storage device pa onda sve šljaka...
dhalan je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2010., 11:29   #43
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Evo uzeo sam ovog polovnog Sonya, A186. Player je stvarno bez znakova koristenja, dobio se sto s njim ide u paketu. Sto se toga tiče, nemam zamjerki. Ali

U sumi tih plajera nisam obratio pozornost na meni jednu jako bitnu stvar, a to je da ovaj A186 nema radio
Jbga, ipak je ovo model koji je kupljen prije 3 godine, ali, jbga moj propust, jer u dva dana sam pročitao gro reviewa, pa sam se malo pogubio.

Sad si bas razmisljam dali bi opet uzeo ovog Sonya da sam znao da nema radio? Iskreno ni sam neznam. Ko player je odličan, kućište, dizajn, kvaliteta slušalica, kvaliteta zvuk, sve je onako kako sam zelio, ali opet nema taj radio, koji volim nekad poslušat.

Za 280 kn sam dobio odličan player i sve sto ide s njim, ali eto u tom paketu nije bio radio

Staro 17.11.2010., 16:38   #44
raliSHA
Premium
Moj komp

raliSHA's Avatar

eh, ja sam to isto zaboravio napomenuti da..a šta kad ga ne koristim nikad pa ni onda pa se nisam ni sjetio
Staro 17.11.2010., 18:22   #45
pyro
Premium

pyro's Avatar

jel razmišlja neko o slušanju mp3-ca/muzike na mobitelu? ne mislim pritom na bilo koje mobitele, već npr nokiinu xpressmusic i SE W seriju..
kolko vas ima ovdje koji (redovito) koristite mobitel kao mp3 plejer? koji mobiteli su u pitanju? komentari i review-i dobrodošli
Staro 17.11.2010., 19:53   #46
prileee
laser
Moj komp

prileee's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
iman se w595 i prije san slusa muziku na mobu jer iman 2 gb karticu ali moran priznat da je dosta veliki zajeb ovaj konektor za punjac/slusalice/usb kabel na SE tj. po meni dosta je lose rijesen. walkman sucelje je super, sve to stoji i se mi je puno drazi od nokie ali mi se cini da je puno zahvalnije imat 3.5mm stereo utor za bilo koje slusalice nego ovaj na se jer se vrlo brzo to sve pokvari pa pocme ispadat i kontakt se gubi i bla, mozda sam ja neoprezan al stvarno je malo sakato to napravljeno u odnosu na nokiu.
prova san i kupit konverter za 3.5mm slusalice (ovo http://goo.gl/IYZ9G ) ali za *rac to kad opet ispada kontakt na mobitelu i sljaka.
nokia sa 3.5mm stereo rupon je puno bolje rjesenje za sluse
prileee je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2010., 20:21   #47
bornathepicek
Registered User

Datum registracije: Nov 2010
Ja koristim Nokiu Xpress music 5310, zvuk je brutalan. Odustao sam od mp3-a, neda mi se nosat još jedan komad tehnologije u džepu :P
bornathepicek je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2010., 21:16   #48
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Imam Nokiu 5130 XpressMusic i jedan gigabajtnu karticu koja mi je dovoljna da si šiknem par setova elektroničke muzike. Mobitel sam po sebi je odličan, odlična tipkovnica recimo (omogućava jako brzo tipkanje poruka), fina izrada i posjeduje standardni 3.5mm konektor za slušalice i FM radio.

Ja sam napravio grešku sa updateom najnovijeg softvera i nakon toga mi je sam Music Player (Media Player) postao jako spor u baratanju MP3-icama. Tipa, treba mu po 2-3 sekunde da prebaci pjesmu. Najavili su novu verziju softvera u prosincu pa jedva čekam da se to riješi. E da, slušalice koje su došle sa mobitelom su jedne od najlošijih slušalica koje dolaze s nekim uređajem i koje sam uspio isprobati uopće (užasan telefonski zvuk). Riješio sam ih se prilično brzo, a muziku slušam na svoje Sennheiser HD202 sluške.
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2010., 21:39   #49
Corporal Clegg
Outlaw Torn
Moj komp

Corporal Clegg's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Jedno sam kratko vrijeme lani koristio 5800 XM kao mp3 player, imao sam praznog hoda izmedju novog i starog mp3 playera.
Slusalice su dobre (iako, kao sto tutix kaze, Sennheiser je bolji izbor kako god okrenes), muzicki je softver (makar do firmwarea v50, ako se dobro sjecam) bio prilicno intuitivan i gotovo jednako dobar kao Sony Ericssonov, iako se ne mogu oteti dojmu da je baterija trajala krace nego Sony B143 (koji sam nedugo zatim kupio).

Moj zakljucak - kako mp3 player nosim oko vrata, mobitel mi je nepraktican, plus cinjenica da baterija ne traje toliko dugo (dojam nakon nekoliko dana koristenja).
Staro 18.11.2010., 23:39   #50
pyro
Premium

pyro's Avatar

ja sam prije par mjeseci uzo nokiu 5130. slažem se s ovim što je tutix napiso, a kao najveću manu bi naveo slabu autonomiju baterije..
mobitel me oduševio kvalitetom zvuka! slušam mp3-ce oko 160kbps, zapravo V2 kompresije i super. imam karticu od gige al mislim uzet od 8 ili 16 giga i usb čitač kartica. gigabajt se brzo napuni, a 8/16 mora bit dovoljno, kako god okreneš!
e da, još jedna stvar se ističe kao loša. slušalice koje dođu sa mobitelom. zvuk na njima je katastrofa.. znam da je u pitanju low budget mobitel, al opet - xpressmusic je u pitanju, trebali su stavit neke bolje sluške. bubice koje se dobiju sa mobitelom su dobre za telefoniranje, za slušanje radia ili muzike obavezna je nabavka kvalitetnijih slušalica! ako imalo cijenite dobar zvuk, jasno
nekako sam oduvijek bio pristalica ericsson i SE mobitela, al džaba kad nemaju 3.5mm audio jack. plus konektor na SE mobitelima je dosta nespretno napravljen i ode kad-tad. čak i onaj konvertor na 3.5mm, jednostavno nije to to.
W995 ima 3.5mm konektor, al nisam još imo priliku isprobat mobitel. plus 3x je skuplji od ove njoke, al opet, SE je u pitanju
Staro 19.11.2010., 00:09   #51
prileee
laser
Moj komp

prileee's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
ma SE i meni rula al kako kazes "dzaba" kad onaj konektor ne valja **rac. jos jedan minus kod koristenja mobitela kao mp3 playera mi je baterija, jer iovako baterije na mob brzo slabe i nisu ko nekad u nokie 3310 al jebiga, umisto 2 gadgeta imat 1 u dzepu je + pa sad ti vidi
prileee je offline   Reply With Quote
Staro 19.11.2010., 00:19   #52
pyro
Premium

pyro's Avatar

kažem, volio bih isprobat ovaj W995. idu mi na živce ovi SE tač-skrinovi, a jedino oni imaju 3.5mm jack.
što se baterije tiče, 5130 punim jednom u dva dana prosječno. nekad ga znam turit na punjač kad dođem doma na pol sata recimo, i tako par dana. ovisi...
Citiraj:
al jebiga, umisto 2 gadgeta imat 1 u dzepu je + pa sad ti vidi
a ovo gore stoji 100%.
Staro 20.11.2010., 08:42   #53
che
Premium

Datum registracije: Jun 2005
Imam klinca od 9 godina(bacanje po torbi,podu,masne ruke..itd.) i mogu reć da je od svih playera ipod Nano najbolje rješenje. Možda neki imaju bolje slušalice i možeš pojačati da ti uši eksplodiraju ali kvaliteta sw/hw je definitivno najbolja od svih playera.(naravno za "obične smrtnike" )
che je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2010., 17:41   #54
Corporal Clegg
Outlaw Torn
Moj komp

Corporal Clegg's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Imam pitanje za vlasnike Sonyjevih NWZ-E44x mp3 playera.

Imaju li modeli koji se prodaju kod nas limitiranu glasnocu? Nesto razmisljam zamijeniti B143 s konkretnijim modelom, ali ne zelim da da me zezne ovako banalna stvar.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno