|
![]() |
#31 |
Guest
|
Sad si mene izgubio. Refresh je 120 i niš se ne razlikuje od 60 refresha kod standardnih monitora (samo kaj je veci). 3D omogucava da se tih 120 prepolovi na 60 po jednom oku, kako bi imali fluidne pokrete (efektivno 60 Hz). 3D bi sa naočalama šljakao i na 60 Hz monitorima (2x30 Hz), samo kaj bi to bilo pre malo osvježavanje za bilo kakvo igranje. |
![]() |
![]() |
#32 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Super mi je kad netko kaže da igra na 100 fps na LCD-u koji je 60 Hz. Za razliku od crt-a koji cijeli titra, kod LCD-a se osvježavaju samo oni pixeli koji su promjenjeni. Ako je pola ekrana plavo stalno, a pola mijenja boje, tada se refreshaju samo ovi šareni pixeli (u pravilu). Nema šanse da 60 hertzni LCD prikaže 61 fps, a kamo li 100 ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
A i nije tolko bitno kaj se pokazuje na monitoru dok nije ispod 30 fps, od kad postoji kvejk postoji i taj hype o 125 fps, i jedino je bitno da pc (znači interno) renderira tih 125 fps, al ne i kolko se točno vidi na monitoru, i to samo za kvejk i derivate toga. Zadnje izmijenjeno od: Elpresidente1. 20.10.2010. u 21:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Do-No. ![]() Znam samo da kad sam testirao 3D i Nvidijin 3D Vision da se zahtjevao monitor sa 120Hz refreshom samo zbog potrebe da prikazuje dvije slike od 60Hz kao što si i rekao.
![]() |
![]() |
#35 | ||
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
![]() Probao sam staviti 1024x768 i tad je slika od ruba do ruba, kad se stavi 1280x1024 onda nije - to mu je navodno nekakav feature da ne dodje do distorzije slike. Citiraj:
Izmedju 120hz LCDa i 120hz CRTa nema razlike bar sto se shootera tice, zato sam se odlucio na ovu liniju testiranja iako sam svjestan da je tehnologija razlicita. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
uh, sad me ova tema zabrinula: planirao sam poslati u penziju svoj CRT Samsung 959NF i to za zamjenu za neki uber novi TN 24" 16:10 LCD ili za Dell 2209WA (također zbog dijagonale 16:10, a full HD reza mi je manje bitna jer iovako još dogledno vrijeme neću moć igrati na njoj), al eto, sad mi iskoči ova tema i činjenica da je CRT i dalje bez premca što se tiče brzine prikaza slike i prema tome efikasnosti u brzim igrama... |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#39 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Mene 3D nije nikako oduševio, naprotiv, u potpunosti ga ignoriram ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|