|
![]() |
#31 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Ako se ne proda, to ću definitivno napraviti. Hvala na savjetima! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
A cujes, sub je u oglasniku vec duze vremena...bar pola godine ![]() Ja sam si ga mislio uzeti ali je tad bio oko prije spomenutih 3000-3500 pa sam malo vagao jer za 2000kn u samogradnji mogu sloziti nesto u tom stilu...na kraju sam i slozio neku samogradnju... uglavno, za 2000kn mislim da je to super kupnja ako je sa subom sve ok... cak i da je malo oderana boja, mozes naci nekog tko ce ti ga preliturati za parstotina kuna sa spricom pa ce biti kao nov... Ako ti dosadi ja cu ga otkupiti od tebe za pola cijene ![]() eto, mojih 5lipa...nadam se da je dobar savjet... Ti ces sam procjeniti najbolje ![]() Mozda ti na kraju ipak nesto drugo bude bolje ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 | ||
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Jedan ti je ipak malo ili je stolič prevelik?
if you build it they will come Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 08.12.2014. u 15:20. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() pred godinu dana sam htio uzeti peerless XLS10 za 60funti a postarina je bila 40funti... Vjerujem da bi ga postarina za sub izasla oko 80-100funti...ne znam...ali mislim da nebi bilo isplativo... Za tu lovu bi bilo pametnije uzeti lowcost karte, otpilotati do londona i nagurati sub u ruksak i vratiti se nazad s njim nego platiti postarinu ![]() A za otkup ![]() Cujes, od jednog suba, uvijek je bolje imati dva ![]() ![]() ![]() (Bez zafrkacije, s dva suba se lakse anuliraju nedostatci prostorije..ali to je vec deaeta tema ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | ||||
undercover
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Npr. 4 komada bi te došla 50 funti. Trebao si nači nekog za neku zajedničku naruđbu i podjelit poštu. Da si našao mene prije godinu dana ja bi s zadovoljstvom podjelio trošak poštarine s tobom ![]() Nego , jedno vrijeme se u EU mogao uzeti onaj sdx 10 s XBL2 motorom za oko 1400kn ako se dobro sječam što je bila puno bolja opcija od XLS10. Citiraj:
Citiraj:
![]() BTW , uvjek ima dobrih prilika gdje se god okreneš i taj gallo za 1000kn bi definitivno bio jedan od takvih prilika. No čovjek mora negdje potegnuti crtu jer se inače zakopaš projektima. Ja sam s subovima gotov... mislim da nema šanse da kupim više ijednog pa da je sad sitniš. Eventualno ako mi u ruke uleti onaj SI 24 drajver za 1000kn ![]()
![]() |
![]() |
#36 |
Premium
|
Sta je najgore pred godi u dana sam trazio nekog da uzmememo nekoliko xls10 jer je cijena bila oko 540kn, a postarina je bila 40funti za komad 45 za dva 50 za tri/cetiri ![]() Sto se ostatka tice...cijeli sistem mi je raskopan (ponovo) tako da se s nicim ne igram... cekam da tip da ponudu za neko kuciste da mogu svu elektroniku posloziti i zavrsiti tu neku pricu ![]() A onda se okrenuti i smisliti neki multimedijalni izvir jer me wd kutija pocela zekiti u zadnje vrijeme...izgkeda da je ekipa promjenila nacin komprimiranja filmova jer imam sliku a nemam ton preko wdtv live... uvjek neka zafrkancija... ![]() Da, 500kn nije neka razlika... samo to krene... hmmm...gledam sub za 1000kn....hmmm....ali ova od 1500kn je bolji,mogao bi njega hmmm....kad vec dajem 1500 ima ova zvijerka za 2000kn... na kraju se uzme neki od 2500kn, kad je bal nek je maskembal ![]() i eto...od 1000 zavrsis na 2500 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |||||
undercover
|
Citiraj:
![]() Uglavnom , želim reči da znam kako je kad ti treba neka sitnica a postage to čini neisplativim. Zbog toga uvjek imam volje nešto pridodati naruđbi te sam do sada napravio to par puta. Tako da mi je zaista žao što nisi našao mene. Ako si ih zaista mogao dobiti po toj cijeni (pretpostavljam neki oglas?) na "par komada" bi ta cijena poprilično značila. Ja bih ti bio naručio drajver bez ijedne kune za šiping. btw, na audiofilu sam baniran jer sam komentirao 'prirodu foruma' a na drugom našem mjestu mi govori da ne postojim u bazi kad se hocu ulogirat pa se nismo ni mogli naci. ![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
To je kao da nekom tko ima 600 konja ispod papučice kažeš da bi bio zadovoljan i s 300 jer ...večina vozi s stotinjak ![]() Ako kupiš gallo , obavezno javi utiske. Mislim da češ biti prezadovoljan u odnosu na taj Tangent E8.
![]() |
![]() |
#39 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Premium
|
malo sam se pomucio dok sam otvorio fotku, malo ti se pomijesao tekst... ali wtf ??? sta ces s onim pustim drajverima ? sta je ono, XLS10 ? sad sam vidio da ima par slika u albumu... ne, nisu ti sve na broju!!! (ps. audiofil je onako za rezveseliti se ![]() ![]() i bas super kad netko proda nesto tvoje...to mora da je vrhunski dozivljaj ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 | |
undercover
|
Kad čovjek vidi malo više drajvera instiktivno na pamet padnu ripoli , IB ili OB ali realno možeš ih potrošit za bilo što...ja sam htio ovo. Nego , sječaš se kad si kukao gdje zapela pošiljka kad si '06 naručio SS baseke (mislim da je bio neki 21w?). Tada si mi preporučio Deana pa nisi bio jedini koji je kukao. Ja sam tad naručio PRove za XLS12 jer je kompresijama nedostajalo grunta. PRovi su definitivno bilo korak u dobrom smjeru po pitanju grunta ali ne bez nekih svojih problema. Tako da sam od tada probao "par" drugih konfiguracija ali je sve potezalo svoje probleme. Znaš onu "there is no replacement for cubic displacement" ![]() S par XLS12 u kombu s PRovima možeš pomaknut cca troduplo više zraka nego samo s kompresijama a to nije zanemariva stavka. Po onoj formuli Vd = (2 x Xmax) x Sd s 12" XLSom pomakneš 11 deci zraka a s 10" XLSom pomakneš skoro 9 deci u najboljem slučaju. Kažem najboljem slučaju jer je BL krivulja - krivulja a ne ravna crta a drajveri ipak imaju svoj limit koje određene konfiguracije naglase. Na kompresiju se lako navuči zbog rollofa , impulsnog odaziva te lakšeg uparivanja s zvučnicima ali zaqurac sve kad izobličava ako drajveru daš malo 'soka'. Još kad imaš na umu da ti za svaku oktavu nadolje treba pomaknut 4 puta više zraka i da s LTom potrošiš hod i snagu dok si rekao keks , kako bi ti to riješio? Jedan obični 12" drajver ima površinu od cca 470 kv cm a 10" oko 360 kv. cm. i šanse da čovjek riješi sub problem bez multidrajver pristupa je jednaka nuli. Kad kreneš nizati drajvere lakše se diše. S trosjedom 10" XLSova imaš otprilike oko 4100 kv. cm kao i s pet običnih 15". Ok, ima i čistijih drajvera od ovog a veči drajveri su u pravilu sposobni i za veči Xmax te se mogao displejsment riješiti i tako ali nekom pašu i fina audiofilska riješenja. ![]() Sprdacina nastranu , manji drajver daje više slobode po pitanju dizajna kutije a samim time i smještaja u prostoriji a nije za zanemariti i financijski aspekt cijele priče. Razmišljao sam o onom linkanom CSSu , nekim AE driverima, SEASu L26ROY , LAB 12 , te wavecorima i par SSova pa mi se nemože zamjeriti da sam gledao preusko. Ukratko , dok Amerikanci nižu 18najstice jer im kutijetine ne smetaju i jer 18najstice dobiješ za kikiriki , mi živimo u Evropi. U tom kontekstu te kontekstu dobavljivosti , cijena , implementacije te uloženog - dobivenog , meni je XLS10" odlično rješenje za sub. btw, možda sam mogao reči i više nego "dovoljno riješenje" jer US sistem gradnje rezultira večim prostorijama i večim curenjem nego Evropski pa 14litara displejsmenta koji se drži kao početna točka nakon koje ide zabava , kod nas izgleda malo drugačije. No ne toliko drugačije da ti je dosta jedan ili 2 subwoofera. Za glazbu ok ali za HT , baš i ne. Ako netko sad pomisli na horne ili TL , preporučam opet pročitati ovo gore. Snaga i drajveri su relativno jeftini prema kvadraturi Hrvatske kuče ili stana ![]() Zadnje , možda nije tema o ovome ali kad uzme u obzir da npr. Genelec HTS6 nekih 10k baksa , DIY riješenja bez problema idu u 'dobar sub za malo para'. "Though this be madness, yet there is method in't" ![]() Daj me podsjeti koliko si ono potrošio aluminija za ampove? Ili koliko ti je trebalo za dizajn onakve unutrašnjosti kutija? ![]() Normalno je overrated ![]() Šalu nastranu ,od svega što sam radio , furniranje mi je bilo najmrže. Pogotovo spajanje furnira jer se čovjek treba izgnjaviti ko majmun. Staviš premalo ljepila i spoj ne uhvati a staviš previše pa procuri. Pogotovo s onim 0.6 furnirom koji je relativno porozan. A još trebaš pritisnuti jedan na drugi te sve na MDF. Igra živaca bez obzira po koji put radiš.. A kad procuri nema šanse da to lakiraš i da se ne vidi. Ne sječam se jesi li furnir kupio spojen ili u buntu ali mislim da si spikere radio s drvofixom i peglom? Ja sam za peglu antitalenat i uvjek pod prstima osjetim da tu ili tamo nije uhvatilo pa se držim dalje od pegle. Da sam trebao radit onakav kompleksni obilik ko ti, sam bog znaš što bi ispalo. ![]() Jedna obična slika nemože ni blizu docarat koliko volje otiđe u tako nešto i trebao bi odvojit malo vremena za napravit malu slikovnicu ali realno gledano - obične kutije ko i svake druge pa me se neda. Citiraj:
Zbog određenih problema se nisam javio da pokupim drajvere kad su došli ali me to nije uopče opterečivalo. Jer bili su plačeni pa sam očekivao da me i čekaju. Nisam očekivao da če čovjek misliti da mu je dobra vila stvorila točan iznos za drajvere na tekučem. Tako da je nakraju ispalo da sam JA kriv pa sam odmah dobio nazad novce. doduše , odmah tj. "sutra" se pretvorilo u mjesec dana cekanja ali ...moglo je i gore ![]()
if you build it they will come Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 14.12.2014. u 14:34. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|