|
![]() |
#31 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
![]() |
#32 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Kažem ti iz vlastitog iskustva. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
Premium
|
Gle, dugo vremena je vrlo relativan pojam. Dugo može biti i polusatno čekanje pizze dok ti kruli u želucu i najradije bi pojeo konobaricu... ![]() Nadam se da ću to uspjeti čim prije pohvatati, nije problem ako čovjeka ta tematika zbilja zanima i spreman je odvojiti vremena i koncentracije, a ne ovako učiti u letu.
![]() |
#35 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Vidim da se i Oracle odnekud pojavio, a tu je i virtualizacija. Kada nekom sa foruma koji traži posao danas-sutra poslodavac odgovori da mu daje 2.500kn za mrežnu i sistemsku administraciju jer kod kolege u Samoboru čovjek ima par puta više posla za 5000kn možda se ugrizeš za jezik(znaš onu narodnu) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Premium
|
Je to je tak. Znam da ne znam. Znam nešto, ali ne znam sve. Znam da znam. Tri varijable koje uvjetuju mnogo stvari. Ja znam da ću ja to poloviti i znam da ja to mogu. Znam da će posla biti, a opet znam da će onda biti i para. Sve je to začarani krug. Kad dobiješ povjerenje od gazde, onda i eventualni fail može proći nekažnjeno. Zato treba biti skroman (ne pretjerano), ali i iskren i ambiciozan. Da oboje znate što vas čeka.
![]() |
#37 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
Nije toliko bitno sto i koliko dobro znas nego koliki je to trosak toj firmi, ako toj firmi 20k nije puno oni ce ti to dat, a ako nece bit zadovoljni s tvojim poslom jednako ce te odkantat kao da si dogovorio i 5k. To je iz osobnog iskustva Kao jedini informaticar tamo naje**t ces ko zuti, s tim se pomiri. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Banned
Datum registracije: Apr 2010
|
Sa SSS i znanjem kojem si spomenuo ako ode skeniraš obračun plaće i neto isplatu za taj posao a da je preko 3500 kn ja ti uplatim na račun još toliko koliko bude pisalo 15 minuta nakon toga. Zadnje izmijenjeno od: JohnNY-Z. 04.06.2010. u 13:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Premium
|
![]() |
#40 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
@JohnNY-Z Nema si SSS prevelike veze s tim. Ja sam prije cca 5-6-7 godina radio za satnicu od 100 kn/h sa SSS. Sto znaci da sam u tjedan dana mogao zaradit malcice vise od tadasnje prosjecne place. U cemu je poanta? Ljudi koji su imali iskustva u tom poslu nije bilo bas puno a firma je imala sjediste u Velikoj Britaniji i placali su u funtama. Njima je satnica ispod 10 funti bila tako smijesna da uopce nisu pitali za nista ako je sve islo bez problema. Ovo su odvratna vremena i diploma svaki dan vrijedi sve manje. Draga ima magisterij i zaraduje 300kn vise od mene sa SSS. (da se razumijemo ja radim za prosjek ZG-a) Fuj |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#43 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
Tako da nije ništa čudno da ima slučajeva gdje ljudi s SSS zarađuju više od fakultetski obrazovane ekipe |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Premium
|
Upravo jednaka sramota koliko i to što dosta ljudi sa SSS radi na inžinjerskom mjestu, a dobiva plaću tehničara. Za to vrijeme njihove kolege inžinjeri dobivaju inžinjersku plaću, a svoj su razvojni i stručni put završili danom dobivanja diplome. Nema tu više potrebe za obrazovanjem. Ali postoji neprestana potreba za isticanjem fakulteta kao nečeg što te bezuvjetno stavlja ispred ljudi koji se svakodnevno obrazuju i uče kroz praksu dugi niz godina. Na žalost visine gdje boravi diplomirani inžinjer sa svojim fakultetskim stažom nikada ne mogu dosegnuti jer njihovo je kraljevstvo vječno. Takve slučajeve često srećem. Možda je vrijeme da shvatimo da nije stručna sprema već znanje i sposobnost ono što definira cijenu rada. Svako radno mjesto treba vrijednovati prema potrebnim znanjima. Pa ako ako uvjete za neko od njih ispunjava SSS, a dipl. ing ne onda sorry. Ako poslodavac treba stručnjakak za CISCO opremu tvoje izvrsno znanje osnovnih logičkih sklopova teško da će ga impresionirati. Ali zato "nešto jednostavno" poput CISCO IOS-a i arhitekture mreža trebao bi biti pisofkejk koji će jedan fakultetski obrazovan čovjek vrlo brzo savladati i pomesti pod sa SSS. Međutim to često nije tako pa otud frustracije mnogih inžinjera u okrutnom svijetu kapitalizma. Zadnje izmijenjeno od: herion. 04.06.2010. u 16:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
Nije sve u životu crno a ni bijelo.Faks je uvijek dobro imati,konkretno ja imam sreće da sam s SSS plaćen toliko za posao koji radim,ali pogledaj malo ljude u trgovini,isto SSS plaće od 2500 do 3000,pa onda ugostiteljstvo i da ne nabrajam dalje. Samo ti odi na faks i završi to ![]() Zadnje izmijenjeno od: inaki. 04.06.2010. u 17:08. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Niti je fax uvjet za plaću, niti magisterij, niti ne znam šta. Postoje ljudi koji znaju znanje, a nikada nisu imali prilike (čitaj: love) vući se po fakultetima, nego su imali važnijih stvari u životu, npr. prehraniti obitelj. A da ne pričam o razlikama koje dolaze kasnije. Mića Bukvalac završi fax na bubanje napamet, dobije radno mjesto na kojem ne radi ništa pametnog, a bere 5k Kn. S druge strane, da li bi netko od vas išao zavarivati na strujama 400-600 A po 8-12 sati na dan za manje od istih tih 5k Kn? Pričamo o uvjetima rada gdje je raspon temperature u razlikama od do 70*C, u zaglušujućoj industrijskoj buci i smradu. Ne potcjenjujem nikoga tko ima školu, ali treba cijeniti i običnog šljakera. Bez njih vam silne škole neće značiti ama baš ništa.
![]() |
#48 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Cijenim ja sve "sljakere" kako ih ti to nazivas, jer moji starci obadvoje imaju SSS, stara ne radi , jer osim mene imam jos 4 brata koje treba uzdrzavat,a stari radi po 14 sati na dan nekad i vise,te nikad nije doma, sve kak bi nama postavio neke uvjete, te zbog toga sto sljaka za nas vidim kak je mnogima drugima i imam ogromno postovanje prema svima... a mislio sam germanistiku, radim kao ucitelj, imam placu oko 5000kn, radim max 5 sati dnevno i subota i nedjelja slobodan... sam se nadam da cu upast... |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Premium
|
Samo ti odi na faks. Međutim ne zaboravi da ti je fakultet samo stvorio preduvjete da brzo i sa razumijevanjem prihvatiš nova znanja(osobito u ITC struci). Na ljestvici vrjednovanja čovjek sa faksom koji zna posao uvijek će vrijediti više od znalca sa SSS. Puno lakše uopće dođeš u poziciju da nekom prezentiraš svoje znanje |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
kripl. ing.
Datum registracije: Oct 2005
|
Eto ako nekom treba ili znate nekoga, osoba sličnog profila (sistemski / mrežni administrator), sa 5 godina iskustva (istinabog SSS, ali sa nekoliko ind. certifikata), održavanje kompletne IT infrastrukture, gdje sam bio voditelj informatike / sysadmin, koja je uključivala 25 servera fizički (uz virtualizaciju 30 komada, VMware ESXi), 20 poslovnica, 300-tinjak radnih stanica, kombinacija MS WS2003 i nešto Linuxa, Exchange, ISA, ma sve - da ne nabrajam dalje ![]() Javite ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|