|
![]() |
#31 | |
Banned
Datum registracije: Jun 2004
|
Citiraj:
A i ja bi htio znati što Ozren misli na ovu temu, ali izgleda da je zaokupljen sa WOW. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Ja nisam ispio otljucat sve pajpe ,al nije mi zao sto sam kupio LE-icu flesho sam je i radi oke na frekvama iz siga ,i kolko sam gledo po forumu i vani na testovima brza je od svih 6600 Gt-ica (nabrijanih) ... eto...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 | |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Banned
|
Citiraj:
pogledaj moj post na 2 strani. UInače ti si OC jezgru 30%, a memoriju 20%. Mislim da 6600Gt može jezgru 15% a memoriju i više od 20%. Osim toga GT-jka je 500 kn jeftinja. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Guest
|
Gainward 6600GT clockan do bola ide 4000 3d markova, a kosta 1900kn. Evo ti reference zasad najbrze 6600 kartice. Nadalje, 6600 serija ima 128bit memoriju dok 6800 ima 256 bit. Kaj ti stalno gledas sugave frekvencije? LOL |
![]() |
![]() |
#36 |
act of God
Datum registracije: Oct 2004
|
Konan puno zuji a malo meda daje. ![]()
![]() |
#37 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() E pa mogu ja naći najskuplju le. Najjeftinija GT košta 1350, a leadtekova GT 1400kn. najjeftini 6800le 1960kn. A le gubi u svim testovima od 6600GT. Znam da je veća fora kupiti auto od 150 konja pa ga nabrijati na 250, nego za manje novce kupiti auto od 220, ali nije isplativo. Ako se moda onda je to već otvoreno za raspravu, ali ni tu razlika između 12,x i 6600GT nije prevelika. A kaj se tiće sabirnice. 6600GT ima bržu memoriju, pa tako djelomično, ali ne i potpuno anulira usku sabirnicu, Ali takt jezgre na le je puno prenizak. Normalno da se le klokati za više % od jezgre 6600GT jer je dalje od limita (recimo 450MHz za 6800(1.4*default) seriju i 600MHz(1.2*default) za 6600). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Guest
|
3dČmark. kaj ti hoces, ako cemo usporedjivat 6600 i 6800 seriju je vise nego dobar, pogotovo jer se radi o istim driverima. Kakve veze ovo ima sa autima? :clap: ![]() "Ali takt jezgre na le je puno prenizak" Takt jezgre na 6600GT je brzi od takta 6800 Ultre, pa kaj sad? "A kaj se tiće sabirnice. 6600GT ima bržu memoriju" Znas kaj cu ti reci, da razlika u memoriji izmedju mojih 880 i 1200 nije uopce tako velika. Jos je k tome moja 256 bit. |
![]() |
![]() |
#39 | |
Sruk
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
All this is madness Ajde Konan vrh ove diskusije bi bio kad bi ti donio neki test iz Zanziby države ili nekih svojih Extra Hyper pouzdnih izvora koji će reći kako 6600GT razbija 6800Ultru-jer ima veće freqv. ![]() po tebi bi možda 9600XT bila bolja od 6800 serije zbog veće freq jezgre.. kaj misliš kak to da moja GT ide na veće freq od dosta Ultri, a Ultre imaju bolju memoriju 1.6ns , a ja 2.0 i kaj misliš da je onda moja GT bolja od Ultre- ja natučem 5440(istina malo me ostatak guši)ali puno Ultri dobije ne Def. oko 5200 Lord Clockan na jedva malo boljim freq. dobije oko 6000markova Jebote, kak je krenulo, morat ćemo ti još kojih 100tinjak puta reć da 6800 ima 256bitnu memoriju da bi ti to možda svatio, a 6600 128 mater mu, kad se na LE digne voltaža ta kartica dobije masivan BOOST, a 6800 čipovi podnose veće voltaže ![]() pa zašt onda nebi digo napon, i dobio ogroman dobitak u svemu? Joj Konan ako se bojiš prčkat po kartici,ako te strah,ako ti se prstići tresu kad sišćeš 'DEL' da bi digo volte u Biosu,ako te jeza hvata, kad aktiviraš Coolbits, ako piškiš u gaće kad rabiš Coolbits- zaključak rasprave je jasan- Konan će uzet 6600GT i to je to, mirno ćeš pajkiti kaj nećeš morat dizat napon, i svi ćemo živjet sretno i zadovoljno. Mislim da je ovdje sve rečeno, i mislim da se ovdje neće više diskutirat o ovom Bullšitu iza kojeg očito stoji samo Konan.(i neki njegovi testovi u kojima kao maxOCaju a ustvari bez napona to nije nikakav MAX, tak da su ovi testovi u neku ruku priče za malu djecu) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Banned
|
JVC HX-Z10 sorry, ali ti uopće ne prićaš argumentirano i glupo mi je s tobom raspravljati. A prije ću vjerovati Anandetchu nego tebi. Sorry ako te to vrijeđa. Samo još jedno da spomenem da 6800le u svim testovima gubi od 6600GT. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
Guest
|
6800 le na default frekv. gubi od 6600GT, to zakljuceno, ali to kaj nitko u niti jednom ocito casopisu nije mislio dici voltazu na neku normalnu vrijednost koja nije 1.1V jer njihov problem. |
![]() |
![]() |
#42 | |
Sruk
|
Citiraj:
a i da, ne čudim se kaj ti je glupo s menom raspravljat kad niš nemreš skužit- jebeš takve testove i njihov OC |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Da je 6600GT bolja od 6800 čiste nebi koštala fajn manje.Cijena 6800le je skočila jer su dealeri skužili njen potencijal.Dakle,ovaj topic nema smisla,posebice jer 6600GT NIJE bolji od 6800 serije.Gledam kakve gluposti pišeš i smijem se i nekako se suzdržavam da nešto ne napišem...Jel znaš gdje će za godinu dana završit 6600GT?U low-mid klasi jer je to mainstream kartica!A takve izjavljuju riku nakon odokativno godinu dana.Dakle,nećeš se bavit moddanjem,i iskoristit sivu masu koja bi ti trebala biti u glavi već ćeš kupit 6600GT jer je to najbolja kartica koja se može kupit u našoj ljepoj državi ![]() Ajd malo se skuliraj i pogledaj na šta liči ovaj topic?Konan protiv ostatka svijeta... |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Sruk
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Banned
|
![]() Citiraj:
A kartici je cijena porasla i zato je se sada ne isplati kupiti. Drugo kad je bila 20% jeftinija. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Jeb'o te šta je netko tebe tukao sa 6800LE karticom kad si bio mali da si se tako okomio na taj komad hardware-a pročitaj postove na polovici foruma (čiju si polovicu zaflejmao) pa vidi da nitko nije A rekao protiv (odlične) 6600GT kartice... Mislim koji qrac, nađi si drugi predmet obožavanja i štovanja kulta fetiša od te 6600GT, uza sve raspoložive dijelove tijela mislim da ti je napaljivanje na šačicu računalnih komponenti (vidi vga killerov sig) sic! ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Guest
|
Citiraj:
Logicno bi bilo zakljucit da je cijena 6800LE od 1700 prije kuna bila razlog nepostojanja mid-end graficku u NVIDIA pogonima, nakon dolaska cijena je podignuta, zasto, da se osigura komad trzista koji bi 6600GT zauzela. Tako sjedni i placi jerbo je 6600GT mid end grafulja, a 6800LE high end. To za 128 MB rama. Ajde molim te reci koji se to jebeni novi engine radi koji ce toliko zahtijevati. Doom 3 engine, HL2 (kak se vec zove, zaboravih) i Far Cry su vec vani. Proizvodjaci igara idu prvo to iskoristit kaj je tu na stolu. Zasto, jer je sigurnije i isplatljivije zajedno sa tim. Quake 3 engine je izdrzao 5 godina. Znas koliko je 5 godina=? |
|
![]() |
![]() |
#50 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Banned
|
Citiraj:
Mislim da bi bila idealna grafička ova: 12 pajpa, 256bit, 256 MB brze memorije. Možda 6700. ![]() 6800le nije high end. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Banned
|
mali OT: ima u infocoru: GIGABYTE GeForce 6800GT, 256M DDR, TV-out, DVI 2606kn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Banned
|
Citiraj:
To je onda 16 pajpi ![]() Al nedam pare za to.Čekam da se cijena PixelViewa opet unormali.Al najprije da bi lupio asustek v9999GE od koje možeš napravit karticu koja pobi većinu 6800 i neke GT,posebno ako je modaš jer je mišmaš svih 6800 kartica na tržištu.I ima super cijenu.:mad: |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Banned
|
Ma goni Asus. Košta 3000 kn, a čip je 6800. Teško bit bolji od svih 6800 kada košta više nego GT. |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#56 | |
Banned
|
Citiraj:
I ono čega ti zazireš,a što je potrebno i logično svakom čovjeku s trunkom soli u glavi je neophodno moddanje.Dakle,taj asus je modabilan bez jebemti u 6800GT jer je punokrvni 6800 čip.Pošto ima mamutsko hlađenje,takt se prebacuje autodetectom u 400/1100 što i je GT takt.Nadalje moguće je još dizat frekvu nekim OC toolom koja staje na 450/1200(relativno) što bi bio takt 6800 Ultre Extreme.A platio si ju manje nego kvalitetnu GTjku.Šteta što je bio samo prigodni popust na nju da je bila manje od 2500kn tamo u listopadu.Al da imam 3K nebi uopće dvaput razmišljo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Guest
|
Citiraj:
1999.99 kn ![]() |
|
![]() |
![]() |
#58 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Sruk
|
eeee, ASUS Gamer Edition- to je bila i moja želja... ali, ASUS je koštao oko 200-300kn više(mislim zbog one kamerice i drugih dodataka) više od moje, a i 4 pipa manje, a po meni ni otključane cijevi nisu kao 'već postavljene' cijevi. Tako da sam se odlučio za Leadtek-kvaliteta je ista- usudio bi se reći i ljepota(ASUSov plavi LED i Leadtekov atraktivni bakar i plastika na kojoj piše Leadtek pa se ljepo vidi kroz pexy.) i mislim da opet biram opet bi uzeo ovu karticu, cijena joj u 5mjeseci opće nije znatno pala, tak da mislim da još uvijek vrijedi svaku kunu, a tu je i moj CLOCK 450/1200- a to i nije bas uobicajeno pogotovo da se ne flasha bios i sl. i da, ono oko high enda i LE, LE(nemoddana)nije high, a kad ides iskoristi njen potencijal(a tu mislim sve iz 6800serije, jer sve imaju velik potencijal , cijevi, clockovi, naponi...)to bi se onda trebalo nazvat dobrim high endom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Evo da se ja javim, s obzirom na to da sam u mogucnosti isprobavati i 6600gt i 6800Le, sto sam i ucinio, tocnije probao sam tri 6800LE od Gainvarda, tri 6600GT od Gainwarda i jednu 6600GT od Leadteka. Znaci kljucna rijec je: PROBAO SAM. 6600GT je odlicna kartica, odlican omjer performansi i cijene, ali 6800LE koja se otkljuca na 12 pajpi(sve tri su uspjele) i clocka se, pregazi 6600GT.Imao sam najbolju od cetiri probane 6600GT tj. Leadtekicu mjesec dana u kompu, nakon toga Gainward 6800LE i iz iskustva govorim da je 6800LE brza kad se otkljuca 12 pajpi i clocka.Dosta brza. Nije da je 3dmark2005 pravi usporedni test, ali dosta govori o performansmaa graficke pa evo vam usporedbe koje sam ja radio. 6800LE - 4497 6600GT - 3938 Ovi rezultati su maksimumi koje su graf. dale a da nije bilo artifakata.Po potrebi cu vam i ustupiti linkove na ove scorove. Zakljucak je 6600GT je za ljude koji se ne zele zaj.... s clockanjem i otkljucavanjem, 6800LE je kartica za ljude kojima nije problem potrositi 1 dan na testiranje graf. kartice clockanu i otkljucanu.Ako nesto nije jasno slobodno se javite. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|