|
![]() |
#31 |
Addicted to music.
Datum registracije: Sep 2009
|
Meni sve šapuće i poentira na matičnu već nekoliko dana. Čekam da Burko donese Fortron,pa ću biti 99% siguran da li je matična,ili napajanje. Sinoć sam ponovno provrtio nekolicinu testova. Memtest odvrtio par passowa,prošlo bez errora. Odvrtio test memorije putem Hiren's Boot Cd-a,stavio čak i extended i opet bez errora. Odvrtio WD Data Lifeguard Tool putem Hiren's Boot Cd-a,nema errora. Odvrtio CPU-Video test putem Hiren's Boot Cd-a,sve prolazi. Puknuo grafičku u Furmark,maksimum maksimuma je dosegla 63 celzija u pola sata testiranja,ubrzo Arctic vrati temperaturu na default 32/32 celzija. Pokrenuh Bad Company 2 u windowed mode-u,uključio Hardware Monitor,jezgre nisu prešle 45 celzija,temperatura grafičke 38-40 celzija. Probao staviti Seagate IDE disk od 80 gigi,nema efekta,smrzava se. Svašta sam probao,čak i random igricu - smrzava se. Znači,98 % se smrzava u igricama.Npr. u Bad Company 2 mi se smrzne u meniu po novome,lol.Čak ne mogu ni ući u igricu,djeea.Ostalih 2 % se smrzava u browseru,ili tokom downloada,ili tokom extracta rar datoteka. Eventualno što mi preostaje za napraviti prije nego što Burko dofura Foxtrona,jest da bubnem Prime95 i puknem stres na par sati da vidim hoće li se srušiti. Pošto,sve testove prolazi,ni u čemu se ne ruši. Od Memtesta,Diagnostic tools-a za hard,Furmarka,itd. Smrdi teško na matičnu.Eh sad,trebalo bi možda već početi tražti neku stabilnu i solidnu matičnu ploču za moje komponente u rangu do 400-450 kn (novu,jel),iako ću bacit oko na tržnicu da prođem što jeftinije (barem 150 kn),jer nemam baš novaca trenutno,a hića je. Štajaznam,lud sam više.
![]() |
![]() |
#32 |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Čim ti 98% problema radi u igricama onda je očito nešto vezano za grafiku, a pošto si provjerio grafičku i sve ostale komponente onda jedino šta preostaje je - matična, točnije, vjerovatno zajebava negdje oko PCI-E slota ili čak sami slot. Jesi probao ubost grafu u neki drugi PCI-E slot (ako imaš) ? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
Addicted to music.
|
Nemam drugi slot,ali sam reversao na staru grafičku.Stavio je u slot,stavio drvere (prije toga pobrisao drivere od ove),opet se smrzava.Biti će da je matična odapela.Samo da ovaj dođe sa napajanjem,pa da budem sto posto siguran.
![]() |
![]() |
#34 |
fx
Datum registracije: Sep 2007
|
A obzirom da ti nije problem reinstalirat, jesi probao dignut XP pa tamo odvrtiti COD4 pa vidjeti kako se tamo ponasa? Jesi OC'ao proc/graficku, nisam detaljno čitao thread, samo sam preletio pa se nemoj ljutiti ako ti je netko već to predložio/pitao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Addicted to music.
|
Hehe,ma np,hvala na pomoći.Nije do OS-a,nešto je hardwerske prirode,samo moderatori nisu premjestili topic. EDiT: Ništa nije overclockano,sve je na default-u,niti sam kad išta overclockao na ovoj konfi.Grafička je nova,stara evo dva tjedna.
![]() |
![]() |
#36 |
Addicted to music.
|
Probao sa Fortronom,što se napajanja tiče - smrzava se opet.Ostaje jedino matična,isprobam vjerojatno za vikend,pa ću se javiti.
![]() |
![]() |
#37 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
znaci foxconnica papa govna. ![]() nista, kad nades/nabavis drugu plocu, ovu foxconn ces mi posuditi da ju malo "palim", ako si za. tak svejedno imas plocu sa umrlom integriranom grafickom i koja ocito ima dodatnih problema....... nego, kad vracas fortrona? zblekaj nazad onaj linkworld unutra, on barem stane u kuciste. btw, ako si doma sutra, mogao bi prije grada se zaletiti na neku kavu, i poberem napajanje, i provjerim jedan CPU kod tebe sto mi stoji sa strane poduze vremena (AM2)..........
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Addicted to music.
|
Hehe,sutra ćemo sve dogovoriti.Frend će po staroj poslati Asrockicu,pa ćemo sve vidjet. U međuvremenu ti probaš taj svoj proc na foxconnici i tako. ![]()
![]() |
![]() |
#39 |
Addicted to music.
|
Promijenio sam matičnu,sada nema smrzavanja,već evo treći dan sve radi k'o beba.Hvala svima na pomoći. ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|