Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.12.2011., 01:27   #31
Ivan_Brajcic
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2010
Citiraj:
Autor rodriguez Pregled postova
Netko je obećao i review dotičnog uređaja pa čekamo?
Evo ga: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=2048998
Staro 17.12.2011., 20:40   #32
kis
Premium

kis's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Evo uzeo sam i ja dotični player SW2, umjesto novog WDTV Live.
Konekciju na internet nisam uspio uspostaviti (imam iskon carnet s albis routerom), pa ako tko zna pomoći preporučam se.
Uspio sam ga spojiti WiFi (samo interno) i uredno rade filmovi cca. 10GB preko wirelessa s PC-a.
Malo je sporiji nego bih želio, no ...
E sada imam pitanje za one koji ga već imaju.
Problem su mi titlovi, može li se negdje namjestiti da odmah idu titlovi s filmom ili ih uvijek moram ponovno uključivati.
Te, ima li opcija da se titlovi malo podignu, da ne moram uvijek podešavati sliku (16:9 u 16:10)?
Tu mi je WDTV bio bolji jer je sam optimizirao sliku prema sadržaju i kad su se jednom uključili titlovi uvijek su išli sa svakim filmom.
Budući da je ovo već treći GUI kojeg xtreamer ima, kako ti se sviđa u odnosu na predhodne ? Ona hrpa podataka u gornjem desnom čošku mi je malo previše, možda je stari bio bolji ili čak onaj 1. crveni ?
kis je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.12.2011., 20:58   #33
rodriguez
....
Moj komp

rodriguez's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Nisam siguran,al mislim da ti treba još jedan router da bi mogao koristit wifi sa drugim uređajima...tipa mob. ili sw2.

Ja ga isto planiram uzet al prije toga moram riješit router da bi mogao normalno koristit wifi...
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=222633
rodriguez je offline   Reply With Quote
Staro 17.12.2011., 22:01   #34
kis
Premium

kis's Avatar

ma s tim netom otkad sam na iskon-carnetu nikako da zelenu granu i da to riješim.
no imam zanimljivu situaciju;
1. stari mediaplayer se vidio s PC-a i razmjenjivao datoteke, no nije se moglo na internet (žica)
2. novi mediaplayer sve ovo radi no wireless, ne mogu upogoniti žicu
3. xbox spojen žicom ide na internet (sam automatski nisam ništa podešavao), no ne mogu na PC, uopće ga ne vidi

pa sad ti vidi tko je tu lud
Staro 19.12.2011., 08:48   #35
Ivan_Brajcic
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor kis Pregled postova
Evo uzeo sam i ja dotični player SW2, umjesto novog WDTV Live.
Konekciju na internet nisam uspio uspostaviti (imam iskon carnet s albis routerom), pa ako tko zna pomoći preporučam se.
Uspio sam ga spojiti WiFi (samo interno) i uredno rade filmovi cca. 10GB preko wirelessa s PC-a.
Malo je sporiji nego bih želio, no ...
E sada imam pitanje za one koji ga već imaju.
Problem su mi titlovi, može li se negdje namjestiti da odmah idu titlovi s filmom ili ih uvijek moram ponovno uključivati.
Te, ima li opcija da se titlovi malo podignu, da ne moram uvijek podešavati sliku (16:9 u 16:10)?
Tu mi je WDTV bio bolji jer je sam optimizirao sliku prema sadržaju i kad su se jednom uključili titlovi uvijek su išli sa svakim filmom.
Budući da je ovo već treći GUI kojeg xtreamer ima, kako ti se sviđa u odnosu na predhodne ? Ona hrpa podataka u gornjem desnom čošku mi je malo previše, možda je stari bio bolji ili čak onaj 1. crveni ?
Ako se titlovi isto zovu kao i film, samo s drugom ekstenzijom, on bi ih trebao učitati po defaultu, inače ga moraš odabrati ručno.
Meni je GUI ok, jedino što imam dojam da može biti i malo optimiziraniji što se tiče brzine. To vjerujem da će riješiti u nekom od idućih firmwarea, barem tako tvrde, pitao sam njihovu korisničku podršku kad se to može očekivati. Nisu dali vremenski rok, ali vele da se na tome radi.
Ovo za konekciju na router mi je malo neobično, meni je na žici sve proradilo kako spada, s WLAN-om sam se malo natezao (zbog isključenog DHCP-a u mojoj mreži) tako da ne znam što bih ti rekao - kod mene žica radi.
Staro 19.12.2011., 09:04   #36
kis
Premium

kis's Avatar

ma da ovo s titlovima mi je malo bez veze, no vidjet što ih uvijek moram uključivati zvali se isto kao i film ili ne.
što se tiče interneta, jedva čekam da namjestim router i vidim kako to sve radi
iskreno to je i bilo presudno pri izboru ovog playera.
jesi li isprobao airplay ?
Staro 19.12.2011., 09:28   #37
Ivan_Brajcic
Premium
Moj komp

Citiraj:
Nisam, nemam ništa s predznakom "I".
Staro 22.12.2011., 09:41   #38
smirnoff
Premium
Moj komp

smirnoff's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Citiraj:
ma da ovo s titlovima mi je malo bez veze, no vidjet što ih uvijek moram uključivati zvali se isto kao i film ili ne.
što se tiče interneta, jedva čekam da namjestim router i vidim kako to sve radi
iskreno to je i bilo presudno pri izboru ovog playera.
LOL!! a šta kad ima više titlova za isti film??
kako da player zna koji ti svjetski jezik govoriš???

po ovim komentarima vidim da je WD live daleko ispred po praktičnosti i jednostavnosti korištenja.
smirnoff je offline   Reply With Quote
Staro 22.12.2011., 09:52   #39
kis
Premium

kis's Avatar

joj smirnoff ne biti previše pametan
90% ljudi s media playerima ima folder u kojem je jedan file s video datotekom i drugi s titlom (slike i moviesheetove ne računam)
tako da player treba znati koji jezik govorim, odnosno to je .srt bio on turski, arapski ili hrvatski.
Staro 23.12.2011., 09:38   #40
smirnoff
Premium
Moj komp

smirnoff's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Citiraj:
joj smirnoff ne biti previše pametan
90% ljudi s media playerima ima folder u kojem je jedan file s video datotekom i drugi s titlom (slike i moviesheetove ne računam)
tako da player treba znati koji jezik govorim, odnosno to je .srt bio on turski, arapski ili hrvatski.
a jel?
a kod DVD ili BD player ti nije teško na daljinsku uključiti prijevod
smirnoff je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 23.12.2011., 10:01   #41
kis
Premium

kis's Avatar

iskreno dvd nisam koristio već više godina, te ga eventualno gledaju klinci i onda nema titla

ali stvar je u tome da kad se jednom na nešto naučiš i male sitnice ti smetaju

no s ovim titlovima možda je druga stvar
u njihovim postavkama titl sam postavio malo više i to je ostalo, no titlove palim ručno
možda xtreamer ima kakvu preferenciju prema određenom formatu titla ja imam sve u srt-u, možda više voli druge ???
Staro 21.01.2012., 22:04   #42
šmrklj
Registered User

Datum registracije: Dec 2010
nisam koristio xtreamer jedno 6 mjeseci, ne radi xtreamer live , you tube, imam zadnju verziju 2.7.0 , nešto čitam po oficijelnom forumu da na xtreameru (obični) neće raditi you tube, ima li kakva pomoć,kada uđem dobivam nove ikonice ali na x live ništa ne radi, radi samo internet radio, news
šmrklj je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2012., 08:28   #43
kis
Premium

kis's Avatar

1. Problem sa zvukom pri svim formatima osim MKV-a
2. Movie jukebox problem

1. znaći moj SW2 uredno vrti MKV, dok mi je kod ostalih formata (mp3, mp4, mov, avi, dvix) zvuk jedva čujan.
SW2 (3.0.11 fw) mi je spojen u receiver s HDMI i optičkim kablom.
Prtljao sam i u postavkama stavivši optiku na 2.1, no ne pomaže.
Imam taj tihi, tihi zvuk i kod reprodukcije youtube sadržaja, jedino je ona početna animacija (2.1) vrlo glasna.

2. imam problema i s movie jukeboxom
SW2 kao uredno sve obavi preko interneta i povuće si potrebna fanartove i covere, no tako ih ne reproducira
pritiskom na info ili wall načinom pregleda nikada mi ne pokazuje i fanartove, dok na jukebox opciji u xtreamingu prikazuje samo info o filmu bez ikakvih slika (a i sama upotrebljivost ove opcije, obzirom na brzinu, je mizerna)

Help !

Zadnje izmijenjeno od: kis. 24.01.2012. u 08:35.
Staro 26.01.2012., 09:40   #44
Ivan_Brajcic
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor šmrklj Pregled postova
nisam koristio xtreamer jedno 6 mjeseci, ne radi xtreamer live , you tube, imam zadnju verziju 2.7.0 , nešto čitam po oficijelnom forumu da na xtreameru (obični) neće raditi you tube, ima li kakva pomoć,kada uđem dobivam nove ikonice ali na x live ništa ne radi, radi samo internet radio, news
Nadogradi Xtreamering (sve stavke) - ima više linkova za Youtube, jedan bi trebao raditi.
Staro 26.01.2012., 09:42   #45
Ivan_Brajcic
Premium
Moj komp

Citiraj:
1. Problem sa zvukom pri svim formatima osim MKV-a
2. Movie jukebox problem

1. znaći moj SW2 uredno vrti MKV, dok mi je kod ostalih formata (mp3, mp4, mov, avi, dvix) zvuk jedva čujan.
SW2 (3.0.11 fw) mi je spojen u receiver s HDMI i optičkim kablom.
Prtljao sam i u postavkama stavivši optiku na 2.1, no ne pomaže.
Imam taj tihi, tihi zvuk i kod reprodukcije youtube sadržaja, jedino je ona početna animacija (2.1) vrlo glasna.

2. imam problema i s movie jukeboxom
SW2 kao uredno sve obavi preko interneta i povuće si potrebna fanartove i covere, no tako ih ne reproducira
pritiskom na info ili wall načinom pregleda nikada mi ne pokazuje i fanartove, dok na jukebox opciji u xtreamingu prikazuje samo info o filmu bez ikakvih slika (a i sama upotrebljivost ove opcije, obzirom na brzinu, je mizerna)

Help !
Problem broj 1: ako imaš uključen night mode, isključi ga, meni je pomoglo.
2. Bug, čekaj update, najavljuju ga već neko vrijeme, vjerojatno će izaći ovih dana.
Staro 26.01.2012., 10:03   #46
kis
Premium

kis's Avatar

Problem 1. riješen
ispada glupo, no trebalo je samo pojačati zvuk na xtreamer daljinskom (bunilo me to jer je zvuk kod MKV-a i početne animacije bio normalan, ali je to stvar u vezi s postavkama receivera)
Problem 2.
nadam se nekog updatea, no i sam proizvođač je prekinuo s SW2 i sve se radi za SW3, updateu se možemo samo nadati.

Ako si probao kako ti rade IPTV kanali, te da li si probao instalirati slovenske od dsapac-a ?
Staro 26.01.2012., 10:09   #47
Ivan_Brajcic
Premium
Moj komp

Citiraj:
Problem 2.
nadam se nekog updatea, no i sam proizvođač je prekinuo s SW2 i sve se radi za SW3, updateu se možemo samo nadati.
Ma mogu oni prekidati koliko hoće, ali ako ne naprave update, ljudi će ih bojkotirati u daljnjim proizvodima. Nešto će se svakako napraviti, možeš vidjeti primjer sad već starog PRO-a, koji je dobio nedavno sitan update za (meni osobno nepotreban Airplay), ali radi se.

Citiraj:
Ako si probao kako ti rade IPTV kanali, te da li si probao instalirati slovenske od dsapac-a ?
Ne igram se ovim previše, najbitniji mi je Jubito, ostalo samo tu i tamo bacim oko da vidim ima li što novo.
Staro 26.01.2012., 10:34   #48
kis
Premium

kis's Avatar

Iskreno nemam baš tolike nade u iščekivanju updatea za SW2, pa taj player nije trajao niti 6 mjeseci, te jedini ima 1185 čip, dok kasniji i SW3 i Prodigy imaju 1186, te nastavljaju život i nove inačice playera i softwarea.
S nekim bojkotom čisto sumnjam jer iskreno ljude baš briga, ako nije briga samog proizvođača.
A šta se tiče PRO-a ipak je to player koji je ujedno i NAS (kategorija sama za sebe bez konkurencije na tržištu), te po pristojnoj cijeni može biti i jedno i drugo, a dijeli i čip s ostalim starijim playerima.
Staro 31.01.2012., 20:39   #49
šmrklj
Registered User

Datum registracije: Dec 2010
opet molim pomoc, na Xtreameru mi radi samo you tube i to ne kao prije, nešto vrti nešto ne, molim vas kako je najednostavnije podesiti sharing na Win 7, radio sam to na XP. na forumu vidim da treba ubaciti IP ? čega , računala ili Xtreamera, user (to znam)koji pasword i opet IP adres file, to sve u Myshortcutu.nadalje radi Grooweshark, ali ne radi Tv kanali kojih je puno , sve je update.. pa ako ima tko dobru volju, vidio sam nešto od dspaca
šmrklj je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno