Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Aplikacije
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 28.08.2009., 12:18   #31
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Pa nije rješenje da ti pustiš crack na net, jer ti moreš napraviti backup kopiju u smislu CloneCD opcije. Presnimi igru kao pričuvnu kopiju na neki CD i ne moraš "trošiti" orginal. Kaj se tiče bezobrazanosti proizvođača, to je njihovo pravo i nemreš ti ili bilo ko drugi tu ništ. Ako razno-razni proizvođai u smislu zaštićivanja svojih proizvoda idu tolko daleko da sa softverom pakiraju, spyware/adware i sl., onda je onemogućavanje stvaranja imagea, još i relativno blaga i sasvim normalna zaštita. S druge strane bilo kakvo unajmljivanje hackera, nema smisla niti je to bila moja poanata - poslužilo je samo za primjer (ne da i stvarno to ideš raditi) i ništ više. Uglavnom, kupil si igru i moreš ju koristiti kak te volja, ali neovlašteno presnimavanje i crackiranje, je ilegala u svakom pogledu.
McG je offline  
Staro 28.08.2009., 13:03   #32
grrunf
Izumitelj

grrunf's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
kako god
Ja sam krenuo ispravnim putem i kupio original.
Imam zakonsko pravo na 1 back-up, a oni su mi ga uskratili (back up ne radi).

Nemogućnost da se dvoje djece igraju u isto vrijeme na dva kompjutera i obaveza nošenja CDa naokolo radi korištenja kod bake npr. i time poticanje oštečenja samog CDa isprovocirali su u meni revolt i nezadovoljstvo.

Tako bezobraznog proizvođača koj koristi djecu za zaradu treba kazniti.
Oni su napravili što su htjeli i to je njihovo pravo.
Ako mi ne riješe problem, onda ću ga ja rješiti kako mogu i to je moje pravo.

Znaći ako drukčije ne ide, krak na netu im ne gine. Sami su ga isprovocirali.
Da je program normalan i da se instalira kao svi drugi, nit bih ja imao problema, nit bi pomišljao o cracku. Koristio bih original i zdravo.
grrunf je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 28.08.2009., 13:11   #33
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ne znam šta si ti mislio, ali nije baš redovna pojava da proizvođači omogućavaju instaliranje jedne igre na više kompova. Gdje bi im tu bio profit? Logika im je: 1 cd/ključ=1 komp.
Što se tiče cracka i sl., jeftinije će ti biti kupiti još jedan originalni cd nego nekome platiti da ti napravi crack.
Backup cd-a? Imaš pravo na to, ali bi savjetovanje s proizvođačem bilo poželjno.
Staro 28.08.2009., 20:16   #34
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor fre@k Pregled postova
ono sto moras imati je nero i deamon tools

znaci u neri umjesto da pravis kopiju na cd/dvd napravis image...mislim da si to shvatio...nakon toga otvoris deamon tools i opcija mount i kliknes na taj image sto je napravio nero i onda ti ga otvori u posebnom rom-u u my computeru...ako nisi shvatio stavit cu ti slike da shvatis
Da, upravo ovako je najbolje napravit. Uspio sam tako učiniti upotrebljivim Anićev riječnik na CD-u na više računala. Sa Alcoholom nije išlo ali je izgleda Daemon Tools bolji u takvim stvarima (zaobilaženju zaštita sa medijskih preslika).

Citiraj:
Autor grrunf
Ako mi ne pomognu riješiti problem onda ću se javiti hackeru za crack koj ću poslje pustiti na net, jer je ovo stvarno bezobrazno od proizvođača.
Sigurno, sigurno .

Citiraj:
Autor grrunf
Ostalima preporučam da si nađu curu, ma koliko im se to nemoguće činilo.
Da, da - računalno smo "obrazovani" pa nemamo cure, jasno. Poprilično otrcano.
tutix je offline  
Staro 29.08.2009., 10:39   #35
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor grrunf Pregled postova
Gle, još jedan "expert".

...ako se želiš dokazati, možeš tako da riješiš ovaj problem.
ovakvim nepotrebnim i glupavim komentarima samo dokazuješ koliko si...
Hajde mangupe, dovrši rečenicu, toliko si pismen valjda.

Citiraj:
...e hvala
napokon jedan normalan tip koj nije pun sebe, ima osnove pristojnosti i drži se teme.
Što se pristojnosti tiče, hajde malo pročitaj malo svoje odgovore na savjete koje si dobio ovdje. Ljudi ti žele pomoć a ti odgovaraš sa
Citiraj:
............. slike ? ... daemon ?

...jesi pročitao prvi post, ili se samo javljaš, čisto tako da nešto kažeš ?
Bravo, oličenje pristojnosti. Na ovom forumu se nekako podrazumijeva da znaš da je slika prijevod od engleske riječi image. Ako nešto ne znaš, reci, objasnit ćemo ti, al s ovakvim pristupom, budućnost na ovom forumu će ti bit vrlo kratka. Ispalo je da je zaštita na tom cd-u presložena i šta sad. Ništa, ne budi cicija, kupi djeci još jedan. Ljudi su ti rekli postupak u sličnim situacijama koliko god tebi on bio nerazumljiv. Al tvoje obrazovanje i odgoj je samo tvoj problem.
Citiraj:
Ostalima preporučam da si nađu curu, ma koliko im se to nemoguće činilo.
A na ovo, što reć, jadno...

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740