|
![]() |
#31 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Prvo sam ja neko vrijeme bio crna ofca,čim bi postao pola posta više,tema bi se lockala ![]() Inače čitam tu malo tako šta ljudi pišu,ne znam ni sam da li to misle kao kupci, ili kao prodavači,jer nije baš pravedno na obje strane,ali mogućnost izbora je tu,fala Bogu,ili kupi ili ne. ![]() Po meni novo je novo,a raspakirano i korišteno je polovno (minus 20-30%,ali naravno sa rokovima od datuma računa,makar je tu yed posve u pravu,otkud da prepoznamo teroriste komponenata i divljake,u odnosu na normalne cici pici usere,koji lickaju kompoenente i maze ih? ![]() Opet,s druge strane,nešto staro dva tjedna ne dam za 30% manje,tako jasno,ili na komponenti tipa PSU od 1000kn,da ga dam za 600,jer je 2mj. star,a ima 5g garanciju. To je glupo,onda odi u trgovinu i bok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
ma cim je nesto izaslo iz duvana bar PDV vrijednost dolje. jer u suprotnom koja je sansa da ja za svojih 900kn hocu bas to napajanje koje ti imas ili bas tu graficku, radije cu dodat tih 10% koje si "spustio" cijenu pa birat sta i odakle zelim uzet. mislim, naravno, ako netko uspije uvalit nesto za cijenu kao u trgovini ili jedva malo nizu to je problem kupca koji je kupio, ali ne podrzavam to ovdje, za takve stvari su njuskalo, oglasnik, newsi i zato mi se ne svida nemogucnost upozoravanja kupaca na trznici vise.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
3.14zda ®
|
Ma bespredmetno je dalje brsliti. Svatko ima svoju filozofiju trznice i kupovanja. Uglavnom, ovdje na forumu treba pokusati fer trgovati da bi si svatko odrzao nekakav renome kod drugih clanova, a na njuskalu razvali po cijenama, pa ako prodje prodje ![]() Njuze su pogotovo specificne jer te tamo istrolaju kao zadnjeg debila ako se zaletis s velikom cijenom i rijetko ces ista prodati...pogotovo ako se upustis u rasprave sa dezurnim trollovima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Beerman
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() Svatko razmislja drugacije, postoji cijeli raspon stavova od "sta netko ima otvarati" do "hebo garanciju i nosanje bolje ti probaj odmah da mi budemo sigurni" a na kraju krajeva i u mnogim slučajevima ti i u trgovini otvore originalno pakiranje (npr tmobile upale mobitel da vide da radi i ovjere garanciju) ili isto nije tako zatvoreno da se ne moze otvoriti bez traga. Što ako nekome prodaš, kao što sam ja čovjeku, g9 svjež iz Logitecha, bez garancije i nakon što ga je isprobao kaže ne radi scroll - da mu kažem, a čuj originalno je bio zapakiran, nemaš sreće? Ako se netko baš pali na to da mora biti prvi koji će pomirisati nešto ili treba za poklon besprijekorno zapakirano, neka prilikom kupnje detaljno ispita i provjeri. Mene je li netko, iz znatiželje ili sigurnosti radi da je ispravno, otvorio i pogledao, upalio, u pravilu ne dira. (I kada kupuješ novi auto već je netko sjedio u njemu i već ima nesto kilometara prije tebe.) Ali naravno ne može nesto samo upaljeno imati tragove korištenja ili ako je mobitel 20 sati razgovora i sl. Glede raspona cijena i općenito razmišljanja većina ima različito mišljenje kada kupuje u odnosu na ono kada prodaje nešto, a konačna cijena je uvijek i bez filozofije ona koliko je kupac spreman dati i koliko je prodavač spreman prihvatiti. (A što sve ovisi o okolnostima, hitnosti potrebe, količini, ponudi i potražnji...) Sve ostale filozofije ili besmislena raspravljanja ne mogu prisilti bilo mene kada prodajem bilo onoga od koga kupujem kada kupujem da proda po cijeni koju Joža iz Zagorja misli da je ona prava ako on to ne želi. Na kraju krajeva i u različitim trgovinama su različite cijene pa ne možeš doći u vemil i reći, ej u virtusu je 20% jeftinije ja mislim da bi cijena kod vas trebala biti takva i takva. Onaj tko je na forumu sigurno zna za nabavu, neka progugla, pretrazi oglase, informira se itd... Glede stavova: "na forumu treba bit bagatelno a na drugim mjestima gdje nema straha od komentara se mogu udarit cijene" mi je malo licemjerno. Ovaj forum nije mjerilo na trzistu, kao što to nije nijedan drugi oglasnik niti može ikoga obvezivati već isključivo biti nekakav informativni okvir. Štoviše na ovom forumu su cijene najčešće najniže što je odlično kada kupujete ali ne toliko kada prodajete (a svaka kupnja jedne osobe je ujedno prodaja neke druge osobe poput vas), a što je čini mi se posljedica one stare mogućnosti komentiranja te su ljudi bili u strahu da ih se ne napadne i trolla u oglasima. Naravno, bože moj, ne branim ja nikome da prodaje ma i u bescjenje ako želi, ali nemojmo onda se skrivati iza: ovdje treba biti povoljan a onda istu stvar na drugim mjestima možeš staviti duplu cijenu. Summa sumarum: Ako kupac i prodavač ne mogu naći zajednički jezik (bilo oko $ bilo oko opisa, predmeta, stanja (zapakirano, novo isprobano itd.. bilo da kupac smatra cijenu previsokom ili prodavaču ne odgovara niža ponuđena) lijepo se produži dalje i kraj priče bez ikakve zle krvi, teških riječi, zamaranja... Zadnje izmijenjeno od: Munjara. 14.08.2009. u 21:00. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Beerman
Datum registracije: Aug 2007
|
Zna se tko tamo trolla, koliko ljudi drze do toga kao i kako bi na forumu takvi zavrsili. Forum s određenim profilom i pravilima je ipak malo drukciji od sajamskog ambijenta newsa gdje svatko pise sto zeli bez ikakve kontrole,brige i sankcija iza nickova po volji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
3.14zda ®
|
Ja sam na njuzima znao imati svjetskih trgovina za nista love, ali uvijek prvo zovem mobitelom da vidim o kakvom se glasu s druge strane radi, tek toliko da znam kud trpam lovu. I vise puta su me sjebali tu na forumu nego na njuzima, ali tu na forumu sam uvijek izvukao lovu, na njuzima to vec ide malo teze jer nikad ne znas sistem igre, lik posalje sa adresom primanja love negdje u vukojebini i sad mu ti udji u trag, ako te bas hoce zavuci za lovu i prevariti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Takve prodaje novih stvari su prilika ljudima koji su to ionako planirali kupiti da prodju nesto jeftinije a ne mogucnost ekipi koja zapije pare predvidjene za hardver da bezbolno nadoknadi gubitak. I bas nitko od ovih par lesinara sto konstantno gura tu teoriju o -30% na hardver star mjesec dana kada se sam nadje u istoj situacije nece se toga drzati. Neki su to vec i dokazali, samo im je u tom slucaju pamcenje kratkog vijeka ili odu na newse i njuskalo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
3.14zda ®
|
Da, ima nas svakakvih, ja recimo kad kupujem bas novu novcatu stvar u trgovini, kupujem je s razlogom da mi ostane i da ne ide bas uskoro na trznicu. Ostale stvari koje su prolazne tipa monitor, GPU, DDR i slicno uzimam gotovo uvijek u pravilu polovno. Ako prodavac pristane na moju ponudu - dobro, ako ne - ima i drugih prodavaca ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Premium
|
ja se isto slazem s tim da te fore su te fore sa isprobano dal radi bezveze i u vecini slucajeva nisu tocne... mislim, to mi znaci jednako kao da je napisao rabljeno... ajd, mobitel, ako ima folije na displayu i ako nema tragova koristenja to se vidi i onda ok, ali jednom prilikom sam i kupovao mob "samo isproban" i "folije na maski i ekranu" pa pol tipki nije radilo, poguljen od slajda sto se ne moze dogoditi prije mj dana koristenja i slicno... i zbog takvog debilnog i laznog oglasa sam ja isao sjest u auto i radit 10 km da bi dosao i vidio da je mob star 3 - 4 mj i to poluispravan, a tip je prodavao pod novo samo isprobano... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
cuj, ako ga je netko uspio tako unistiti za koji mjesec mozda ti je to puka ne da bjezis od tog trgovca nego od tog modela telefona ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|