|
![]() |
#31 |
Flajing super šiiiip
Datum registracije: Aug 2006
|
Pozdrav ljudi, imam priliku nabaviti novi Lenovo S10e NS82HCD za 1950kn, sa punom garancijom naravno. Nisam lud i znam da je to jako jako povoljno ![]() Ali pitanje je sljedece, ja bi taj komp koristio kao stolno racunalo (pristekao bi 22" monitor, usb tipkovnicu i mis) koji bi sluzio samo za .net programiranje, surfanje, slusanje glazbe i gledanje filmova (nisam lud da trazim da dere 1080p ali racunam da bi trebao moci pokretati 720p kako treba?). A kad bi ga nosio na put treba mi samo da se mogu spojiti na net i po potrebi nesto na brzinu izmjeniti u programu (.net). Da li je on dovoljno dobar za navedene stvari? "Normalan" laptop ne bi kupovao jer mi se neda nosakati okolo neku grdosiju (ni 14-15" ne dolazi u obzir).
![]() |
#32 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Naravno da je dovoljan. E sad, kako će izgledati slika na 22" je teško reći obzirom da mu je grafa koma.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Flajing super šiiiip
|
Znaci trebao bi biti ok, zahvaljujem ![]() Poslao sam upit koliko bi morao nadoplatiti da mi zamjene onaj 160GB 5400o/min sa 500GB 7200o/min, te onu plocicu od 512MB sa 2GB (512MB je valjda vec zalemljeno na maticnu). Ako ne bude nebulozna cifra, malo bi ga nabrijao ![]() A jednog dana mozda sjedne i 6 cell baterija umjesto ove 3 cell ako se pokaze potrebno. Negdje sam samo citao da ovo cudo od maticne podrzava samo 2GB memorije ukupno tako da mi vjerojatno nece ocitati svih 2.5GB nego 2GB ukupno ali tko ga sisa.
![]() |
#35 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Sorry sto ti tek sada odgovaram..... Za ono sto si naveo mislim da ces biti zadovoljan sa navedenim netbookom. Nisam ga probao spajati na monitor i ne znam koju bi to guralo rezoluciju na monitoru pa sam jedino tu malo skeptican.....ali ok, jer ruku na srce nije to ne znam kakva grafa u njemu no ni namjena samoga netbook-a nije igranje pa je grafa tu nesto sporedno. Eventualno mogu probati spojiti svoje Lenovo na monitor pa ti javim kako to izgleda. LP |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Flajing super šiiiip
|
E super, vidim da imas isto 22". Aj probaj molim te pa javi dojmove. Hvala ![]()
![]() |
#37 |
[CTN]Mr.Ti
Datum registracije: May 2007
|
Ja sam MSI Winda jedno vrijeme imao spojenog na 20" 1680x1050, i nikako na toj rezoluciji nisam mogao dobiti da mi slika ne titra (barem je meni tako izgledalo), recimo da je na toj rezoluciji bilo negledljivo. Da li je do winda, odnosno GMA950, drivera, kabela ili monitora, neznam, tako da mozda bolje negdje isprobas takvu kombinaciju ako mozes...
CPU: Ryzen 7 5700G / Noctua D15S; MBO: MSI B550 Tomahawk; RAM:Corsair Vengeance 2x16 3200MHz; GPU: XFX Merc 319 RX 6900 XT; HDD: 1. Samsung 970EVO 256 GB; 2. Crucial P2 500GB; PSU: EVGA Supernova G2 750; CASE: NZXT H440 White; MONITOR: Asus MG279Q; KEYBOARD: Roccat Vulcan 100; MOUSE: Razer ViperMini @ SteelSeries QCK mass; HEADPHONES: Kingston HyperX Cloud (I) - Superlux HD-681 EVO |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Flajing super šiiiip
|
Bem ti sad si me malo prepao ![]() Ful mi je bitno da mi slika bude mirna i dobra za dugi rad jer ce mi u protivnom oci ispasti.
![]() |
#40 | ||
Guest
|
Citiraj:
Citiraj:
Jedino sto mene smeta je kaj se nisu udostojili staviti S-VHS izlaz. Te sto mi VGA izlaz nema one utore sa strane za šarafe. |
||
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
Flajing super šiiiip
|
![]() |
#43 |
Flajing super šiiiip
|
Evo, jucer mi doslo Lenovče pa da bacim par dojmova. Dakle, globalno gledano sam osrednje zadovoljan. Brzina, ekran, touchpad i tipkovnica su vise nego ok, no neke stvari su me ipak razocarale. Prvo-baterija: pri intenzivnijem radu mi izdrzi cca 2h, 2 puta sam isprobao. Sto je po mom misljenju jako malo. Jest da je 3 cell baterija ali majku mu, ima samo 10" monitor kojem sam smanjio brightness i Atom koji skoro puni bateriju a ne da ju trosi ( ![]() Drugo-video out: Slika je ok na 1680:1050 na mom 22" monitoru, ali je je ipak malo mutna. Za sad ne smeta toliko ali imam osjecaj da ce mi umarati oci nakon dugotrajnijeg rada (za sad se nisam stigao baviti s tim malo duze). Iz razloga sto mi je ovo bila najvaznija stvar, razocaralo me... E sad, postoji neka teoretska sansa da je meni VGA ulaz na monitoru los, jer do sad sam koristio samo DVI ulaz. Ali ono... sanse za to su mizerne. Sad sam isao instalirati XP Professional jer mi ovaj Home edition ide na zivce. Nakon par dana rada se ponovo javim ako stogod primjetim zanimljivo (i negativno i pozitivno).
![]() |
#44 |
Flajing super šiiiip
|
Update: Slika na monitoru je ipak odlicna!! Dok sam imao xp home nisam mogao postaviti da mi na monitoru bude 32 bitna boja nego samo 16 bitna (ne znam zasto su driveri zafrkavali). Sad sam na professional stavio 32 bita i malo se dodatno poigrao sa postavkama monitora i dobio sam odlicnu i ostru sliku ![]() Tako da ona primjedba od prije ne stoji. No dosao sam do nove primjedbe... Ovo cudo od SSD-a ima samo 4GB sto sam smatrao da je dovoljno za XP, a sve ostale programe sam mislio instalirati na ovaj disk od 160GB. E pa kita... Nisam razmisljao da mi dio visual studia, officea i jos par gluposti koje koristim MORA dijelom ici i na C: tj na disk na kojem je windows, bez obzira sto se odabere destinacija na drugom disku. Reducirao sam instalacije na minimum minimuma da bi mi za sad sve stalo. Imam 200MB slobodnog prostora (taman da me windows ne gnjavi da moram nesto brisati sa C:-a), s tim da sam obrisao sav "višak" od windowsa (nikad nisam mislio da cu brisati stvari poput windows igrica, pa majku mu imaju 12MB, jao na sto sam spao ![]() Sad ce prvi problem doci kad budem htio raditi update od windowsa i visual studia... A sigurno ce mi uskoro zatrebati jos koje smece koje ce morati ici na C: ili barem dijelom morati ici. Rijesenje bi bilo drmnuti nanovo windows ali ga ovaj put staviti na disk od 160GB, a ovaj SSD neka svira da ne kazem cemu. E pa kita i to... U BIOS-u su doslovno onemogucili da se boota sa ovog drugog diska!!! ![]() Tek sam sad isao to probati tako da nisam stigao jos prouciti na internetu kako to zaobici, toplo se nadam da se moze. ![]()
![]() |
#45 |
Guest
|
Pa ako očistiš MBR na SSD-u, zar ne bi trebao onda nakon što ne nadje nikaj za bootati na njemu automatski probati potražiti na ovom drugim disku? Ako ti fali mjesta na C-u, probaj isključiti pagefile i stavi ga samo na disk od 160gigi. Isto tako isključi hibernaciju ako ti je uključena, te to isto napravi i sa system restoreom. |
![]() |
![]() |
#46 |
Flajing super šiiiip
|
Trebao bi, na svakom normalnom kompu kojeg sam dosad imao je tako funkcioniralo. Ali iz nekog razloga ovdje nije tako. Nisam se stigao jos s tim poigrati. Hvala ti puno za pagefile, nije mi palo na pamet to napraviti, 700 "novih" mega se aktiviralo ![]() A hibernaciju i system restore sam vec iskljucio bio, no svejedno zahvaljujem i na tim hintovima ![]()
![]() |
#47 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
Izmedu ostalog, uobicajeno je da monitori sa vga i dvi ulazima imaju losiju sliku na vga od onih samo sa vga ulazom, razlog tome nikome nije jasan, vjerojatno se neda proizvodacima petljat, al kad je vec tu, zasto nije ok!?
![]() |
![]() |
#48 |
Guest
|
Ma, 1680x1050 nije ništa novo. Prije više od pola desetljeća si imao CRT-ove od 24" sa rezolucijama 2304 x 1440 / 80 Hz. 1680x1024 bi sa od par metara običnim kabelom trebao prikazati kak spada! |
![]() |
![]() |
#49 |
Flajing super šiiiip
|
Kao sto rekoh par postova prije, stvar se rijesila sa postavljanjem 32 bitne boje (iz nepoznatih razloga sam prije mogao postaviti max 16 bita) i malim prckanjem po postavkama monitora. Slika nije jos uvijek identicna kao i sa DVI kabelom ali je dovoljno blizu za moj ukus ![]() Imam novi problem, pa bi cijenio bilo kakva razmisljanja. Dakle htio sam malo kloknuti ovo malo cudo. Posto se ne moze iz biosa, primoren sam to uraditi iz windowsa. Jedini program s kojim sam to bio u mogucnosti (cisto da mi prepozna hardware i omoguci da ista mjenjam) je SetFsb. Imao sam malih problema i sa njim jer je za ikakve izmjene potrebno znati model Clock Generatora. Dugo nisam uspio na internetu naci koji je tocno u mom modelu, tocnije nailazio sam na kontradiktorne informacije. U konacnici je ispalo da je rijec o "SLG505YC264BT" (no nisam ni za njega jos uvijek siguran, znam samo da mi jedini dopusta mjenjati FSB a da se komp ne rusi). Kad sam napokon uspio mjenjati frekvenciju skontao sam da se mali mališa drzi vise nego dobro ![]() No prije nego sam i krenuo sam rekao sam sebi da cu stati na 2GHz jer sam citao po netu da je to dovoljno da 720p filmovi prestaju stekuckati (na 1.6GHz malo zastajkuje, nista strasno ali zna iritirati). I stvarno radi, uz to cijeli sistem nekako lakse dise u svemu (drmnuo sam i dotu malo cisto da vidim kako ide, druge igre se ne usudim ![]() Problem je u tome sto kad promjenim FSB pa makar i za 1MHz njegov 160GB storage hard disk doslovno nestane. Nema ga u device manageru, i nisam ga nikao uspio "povratiti" natrag. Dodatni hard od 500GB koji mi je spojen preko USB-a i dalje uredno nastavi raditi, kao i SSD koji je u laptopu. Ne kontam zasto bi mi hard disk koji je pristekan na SATA kontroler bio osjetljiv na FSB od proca? I ako znate za neki program za clockanje koji bi mogao raditi i na Atom platformi, vicite! ![]() EDIT: Clock generator ipak nije onaj, tocan je "ICS9LPRS501", no problem je sto ga nema medu ponudenima u programu. Mozda je i to razlog zasto se posemere neke stvari pa disk nestane. Bilo bi najbolje kad bi imao neki program koji nije ovisan o clock generatoru, ali nisam uspio jos nista naci a da je u mogucnosti clockati i atoma.
5.1.4 setup: Zvučnici - 2x Arendal 1723 S monitors, 1x 1723 S center, 4x 1961 height, 2x 1961 surround, XTZ 12.17 EDGE Amps - Marantz Cinema 40 + ROTEL RMB-1585 Zadnje izmijenjeno od: Igorr. 25.08.2009. u 10:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Premium
|
ajde cool, ispricavam se nisam vidio ![]() navodim to jer sam ja imao problema sa "samsung" kablom koji je dosao sa t240 dok sam testirao ovog philipsa, sa boljim kablom problem nestao.\ sto se tice povezanosti sata i fsb, pci ili pcie sabirnica bi lako mogla biti linkana sa fsb-om pa da to uzrokuje poteskoce, ali za samo 1mhz ipak nebi trebalo radit takve gluposti. btw, vidim stigli hp 5101, njam, svrbi me nesto desni dlan ![]() no problem, iskljucivo 4cell modeli :S
![]() |
#51 |
Flajing super šiiiip
|
PCI i PCIE sabirnice sam lockao na defaultnih 100MHz /33MHz. No mozda je problem u tome sto clock generator nije pogoden (vidi EDIT u proslom postu) pa ipak iz nekog razloga mjenja PCI/PCIE sabirnice. Taj HP djeluje poprilicno zanimljivo ![]() Malo je skuplji od mog lenova ali... malo jaci proc od moga, 7200rpm disk vs mojih 5400, 3 usb-a vs 2 usb-a, LED-backlit (valjda ce manje trositi zbog toga), 4cell vs 3 cell baterije. Vise nego dovoljno razloga da bude u prednosti unatoc 500tinjak kn razlike ![]() A sto se tice 4-cell baterije, mozda ti se pokaze sasvim dovoljna.
![]() |
#52 |
Premium
|
moguce da je clock gen krivi pa da je zbog toga, tko bi ga znao, ja sam napisao samo nagadanje sto znam da se desava na desktopima kad "visoko strucna" ekipa ide OCat ![]() ma ne treba mi tako nesto, taj bi lap uzeo samo da imam nesto dok putujem okolo, a najvise me privlaci zbog kucista, a potencijalno bi mogao imat i jako dobru tipkovnicu. U svakom slucaju ako i budem kupovao bit ce to model s linuxom i 6cell baterijom kad osvane u europi (nema ih ni u de ni uk, pa ono)
![]() |
#53 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
I Njoka bi malo omastila brkove. U priču o 12h trajanja baterije čisto sumnjam. A-GPS će biti rado viđen dodatak za razne navigacijske programe. http://www.pcchip.hr/vijesti/vijesti...kia-booklet-3g http://www.mobile-weblog.com/5022671..._a_reality.php
![]() |
#54 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
I ja sam odmah maknio "Home" verziju, ali ako imas image te iste verzije rado bih da mi je "posudis"...tek toliko da je imam. ![]() Page file premjesti na HDD, isto tako sve instaliraj na HDD i neces imati problema sa mjestom na SSD-u (makar ozbiljno razmisljam o kupovini vecega SSD-a). LP ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Flajing super šiiiip
|
SSD na njemu ne mozes mijenjati, nalazi se fizicki zalemljen na maticnu plocu ![]() Jedino ako si mislio maknuti onaj 160GB disk pa umjesto njega ubaciti SSD. Za home verziju ces morati pricekati da se ponovo vratim u Zg, jucer sam bio samo na jedan dan. Uglavnom kad dodem vidjeti cemo sto cemo/kako cemo ![]()
![]() |
#56 |
Flajing super šiiiip
|
Evo da napisem konacne misli: Nakon 10ak dana druzenja sam ipak odusevljen sa doticnim ![]() No da bi dosli do toga stanja ipak je potrebno uloziti i nesto truda. Najvise izmjena sam napravio uz pomoc doticnih stvari: http://www.ocztechnologyforum.com/fo...ad.php?t=43460 http://forum.eeeuser.com/viewtopic.php?pid=352761 Toplo preporucam pogledati stranice pa izmjenjati ono sto smatrate potrebnim i korisnim, ja sam upotrijebio nekih 90% nabrojanih stvari. I obavezno napravite spomenuti RAMDisk, stvar je stvarno brutalno dobra. Samo odmah da upozorim ovdje, mozda je to samo moj izolirani slucaj ali ja nikako nisam mogao natjerati da mi prihvati paging file za RAMDisk kako treba, tocnije prihvati ga ali mi automatski postavi i 1.5GB paging file na c-u, sto mi je bilo nedopustivo. Trebao mi je cijeli dan raznih pokusaja da skontam da nista od toga. No za keširanje za firefox i IE je stvar ful genijalna, a i ako morate obraditi neki video file i sl. Tko se bude htio zafrkavati sa dskcache.exe-om, a ima problema u pronalazenju istog neka mi se javi i posalje mail pa mu posaljem. Nadalje, prije su mi 1080p filmovi stekali dok god nisam clockao proc na 2GHz, no instaliranjem CoreAVC-a su i oni proradili na defaultnih 1600MHz i to sa zauzecem procesora oko 50-60% sto je super jer komp ne krepava dok prikazuje film pa je cak i iskoristiv ako treba nesto u pozadini raditi. Dakle svakako preporuka za dignuti. Koristim ga u kombinaciji sa windows media classic playerom, jako brz i jednostavan. Nakon svega toga komp doslovno leti, radi mi brze nego prijasnji stolni pc. Programe otvara u trenu, surfanje leti... ma super ![]() E da, i uz sve to sad imam 1.3GB slobodnog prostora na C-u, dakle windows + dio VisualStudia koji mora ici na C + dio offica koji mora ici na C + par manjih programcica, a i dalje imam dovoljno slobodnog mjesta ![]() Sve ostalo je smjesteno na ovom drugom disku od 160GB. Jos da kazem dojam za kvalitetu izrade. Vec na prvi dojam sam bio jako zadovoljan sa ovim stvarima, sad cu to samo i potvrditi. Stvar je stvarno jako kvalitetna, tipkovnica je vrhunska za ovakav tip uredaja, HP i ostali se mogu sakriti u ovom segmentu. Nista ne skripi, sve djeluje jako cvrsto i solidno. Sveukupno svakako preporuka za ovaj netbook ![]() Jos da mi je samo naci neki program s kojim mogu overclockati a da mi se ne izgubi disk...
![]() |
#57 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Evo baš mišljenja nekog tipa o Atom vs AMD: " Intel Atom is slow So, I bought a DELL Mini 10, with stuff like GPS built-in. Why? I had this $200 DELL gift certificate, and I had to spend it. I have to say the Mini 10 was good for the price after the $200 off. Otherwise, it is far better to buy the Gateway 11.1 inch AMD netbook with a 1.2GHZ Athlon 64 CPU. The DELL mini 10 is good enough for surfing the web and play minesweeper, the battery life is OK. But one thing the Mini 10 cannot do is viewing Youtube videos in High Quality (HQ) mode. I am not talking about HD Youtube video here, just the HQ video. On the mini 10, the audio will come out, the video is gonna playing like a slide show. The Atom processor is probably slower than a Celeron 677 MHz. The lesson AMD should learn is this: performance is not that important. People buy cheap." |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
|
|