|
![]() |
#31 | ||
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
S druge strane, znao je odakle poceti s registracijom na forum i pitanjem koje je bilo rjesivo, u samostalnom aranzmanu, za prosjek od 10 sekundi? Uostalom, tebi nisam ni rekao da podcjenjujes ikoga. To je radio zuti, rekavsi da je 95% ljudi koji dodju do stadija da zele/moraju citati man page ortodoksno degenericno i nepopravljivo tupo. Sto nije istina. Ni blizu. Ali je bilo podcjenjivacki reci da je prakticki nemoguce za odraditi kod prosjecnog korisnika, a takav je vjerojatno i nas (gotovancina) cile_mile. Google vjerojatno nikad nije ni vidio, a aman taman mu je bio otvoren PcE tab i eto ti ga na. No bezrezervno tvrditi da sa odredjenom kolicinom zelje i zalaganja 95% tog istog foruma ne bi bilo ustanju napraviti poduhvat sa split(1) jednostavno ne stoji. Bez obzira kakav je status quo... Citiraj:
Ali to ne mijenja cinjenicu da sam ja prosjecan korisnik. U administracijskom i mreznom dijelu, vjerojatno i ispod prosjeka.
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 | |
Premium
|
Citiraj:
PS Evo moj dežurni operater(dečko kom je završio pripravnički inače ide na veleučilište i završio je Ruđer) mi je javio da nije uspio rastaviti i sastaviti file od 100MB iz cygwin-a komandom split ali da se to može bolje napraviti Winrarom. Rekao sam mu da koristi komandu split, da rastavi file na 10 djelova i zatim to ponovo spoji u jedan file. Za spajanje neka se pomuči i nađe komandu koristeći google. Dečko je pametan ali spada u kategoriju "ne da mi se razmišljati". Zadnje izmijenjeno od: herion. 12.07.2009. u 20:43. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | ||||
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
Rekao si, tj. potvrdio vec receno, da je takav (a pod time se mislilo na split(1)) nacin prekompliciran za korisnike ovog foruma. Jer je 95% ljudi koji uopce citaju man stranice debilno. Od 0.1% cjelokupne populacije. Uzmemo li specijalan slucaj naseg foruma, radi se o 4 covjeka koji citaju man stranicu. Obzirom da je 95% debila, valjda neki dio mojih sizofrenih cepanja spada u onih 5% koji ipak nesto shvatjaju. Citiraj:
Citiraj:
Usput, split(1) sigurno nece "sastaviti" file. Iskreno se nadam da si mu to dao kao lakmus, ali... Citiraj:
[1] Cik pogodi, pa dosli smo do toga prije nego sto sam se nadao. Zelim ti puno sretje i zabave s "pametnim deckom kojemu se neda razmisljati". Sjeti mi se kad ce te buditi usred noci, dok ce on dezurati a ti biti uvaljan u suskavi poplun, pa ces izaci na mecavu, pokisnuti i promrznuti ko picka, a on ce ti seretski reci kako "nije mogao rascjepati log datoteku i pohraniti je na DAT, jer HP-UX nema WinRAR"[2]. [2] YMMV
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
Donekle se slažem sa kolegom Bubbom jer i ovo malo što znam/sam naučio jer sam bio prisiljen, a sve je teklo ovako: Kupio sam komp na nagovor prijatelja i on mi je sastavio računalo priključio i instalirao OS Windows XP kupio sam komp isključivo radi igre pa onda svega ostalog.Kad je sve kompletiro rekao mi je imaš još dvije šanse dakle ako zapneš ili nešto sjebeš doči ću srediti i popraviti stvar i bilo je skoro tako jednom ja shebo stvar on došo i sredio ![]() ![]() /kažu znalci kad se budeš počeo isključivo igrati i priključiš se na net-eto sranja koliko hočeš i tako i je/i sve se shebalo nisam mogao ništa ali sam več počeo biti zainteresiran i za neke druge stvari osim igara i naravno bila je nedjelja oko 19h koja slučajnost, ja imam komp, a nemam javi se on i kaže doči će u srijedu(znate šta znači čekati 2dana bez kompa, a ovisni o njemu tj. igrama) ![]() Pozvao sam drugog legu i rekao nauči me instalirati OS Winse i naravno nakon što mi je 2 puta pokazao sve srušio treči puta sam sam podizao i on je prati šta radim i povremeno uskakao(tako je tekao moj nauk glede početka)Naravno i tu ide potrošenih tonu živaca i barem 300kn na kojekakvu literaturu glede Winsa i boje glede printera.On je otišao ja nakon 1tjedan opet nešto shebo i ništa sve ispočetka i 3 puta sam dizao dok nije proradilo kako treba.Više nisam o nikome ovisan(dakako i danas ja ponešto shebem i neradi kako treba ali se potrudim pa ako nejde pljus winse dolje i nanovo sve radi kako treba uz cca 2h posla dok sve neposložim kako treba) Sada imam jokera u rukavu ![]() ![]() Opet isprike za poduži post i naravno oboje ste u pravu ali svatko na svoj način shvaća ovu problematiku. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Premium
|
Citiraj:
Dečko je datoteku rastavio ali ne i sastavio Nisam mu rekao da nije ista komanda jer sam ga želio staviti u istu situaciju koju si ti stavio čovjeka nakon savjeta da koristi "split". Nigdje nema kako se datoteka vrati u prvobitni položaj. S tvoje strane je to OK. Želio si da pate ![]() I ja sam se nagledao "pametnih, a lijenih". Na neku foru većina njih je koristeći prilično složeni algoritam sa vezama i poznanstvima došla vrlo daleko. Tako će vjerojatno biti i u ovom slučaju. Stoga vjerojatno neću imati problema sa njim. Samo se sad pitam ko je tu pametan, a ko glup. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |||
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Pa može naići na problem već pri korištenju Home verzije(ironije li, vjerojatno koristi Professional). Tako je i SUA previđen za enterprise korisnike(tako će vjerojatno biti i s najnovijim OS-om). Znači, daleko od "običnih" korisnika. S druge strane, mnogi takvi korisnici koriste Ultimate verzije, a ovo je samo primjer svega što nikad neće koristit u takvoj verziji. Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Na taj problem taj korisnik nailazi i prilikom korištenja USB memorija. I u tom slučaju, taj korisnik vjerojatno neće uopće dijelit, nego će "fino" preformatirat… |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
E Pluribus UNIX
|
![]() |
|
|
Oglas