Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.12.2009., 17:30   #31
Mad_Duke
Guest

Svaka čast momci, ali šteta truda iskreno.

Ono što bi bilo zanimljivije od testiranja slike i realnije je da ste pokazali kako izgleda sam signal na izlazu iz kabela. Ali i to je IMO šteta truda.
  Reply With Quote
Staro 02.12.2009., 17:42   #32
Nani
hdtelevizija.com editor
Moj komp

Nani's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Nismo još spremni brojiti nule i jedinice na izlazu iz kabla, angazirat cemo zastavnika Datu sa Enterprise-a da nam pomognu u tom questu, nadam se da njegov pozitronski mozak neče misliti da je i to šteta truda, mislim opčenito ljudima uštediti novac sa ovim testovima!

Oglas
Staro 03.12.2009., 01:47   #33
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor Nani Pregled postova
Nismo još spremni brojiti nule i jedinice na izlazu iz kabla, angazirat cemo zastavnika Datu sa Enterprise-a da nam pomognu u tom questu, nadam se da njegov pozitronski mozak neče misliti da je i to šteta truda, mislim opčenito ljudima uštediti novac sa ovim testovima!
Mislio sam šteta truda jerbo ste mogli samo jeftiniji kabel doslovno testirati i pokazati da radi

Isto tako, ovo su kablovi od 2 metra. To je jako mala udaljenost i na njoj velika većina će raditi. Problem nastaje kod dugačkih jeftinjara kablova gdje se ljudi mogu prije zaje***i jer kod tih udaljenosti dosta ljudi razmišlja o provlačenju tih dužih kroz zid u kojem slučaju ako to naprave prije nego testiraju kabel mogu se neugodno iznenaditi, a tada je već kasno. (zakomplicira se situacija)

Ma, ne "brojanje nula i jedinica", nego sam mislio neš tipa ovo
http://www.audioholics.com/education...ment-procedure
Vidio sam jedan takav opširan tekst pred godinu, dvije, ali mi ga se ne da tražiti sad.

EDIT: Tek sam sad pročitao od dosade taj test kaj sam stavio link (čisto zbog načina testiranja). Čist je OK!

Zadnje izmijenjeno od: Mad_Duke. 03.12.2009. u 06:30.
  Reply With Quote
Staro 03.12.2009., 16:31   #34
tonyST
hdtelevizija.com Editor

tonyST's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Isto tako, ovo su kablovi od 2 metra. To je jako mala udaljenost i na njoj velika većina će raditi. Problem nastaje kod dugačkih jeftinjara kablova gdje se ljudi mogu prije zaje***
Slažemo se. Zato je i najavljen test s dugim HDMI kabelima.
No, ne mislim da je "šteta truda", jer iako je nekima očito da nema razline između HDMI kabela od 50 i onog od 2000kn na 2m, nekima nije. I baš zbog tih ljudi kojima to nije jasno ili logično i koji vuku paralele između analognog i digitalnog prijenosa signala, mi smo taj test napravili.

Ipak smo mi tu zbog svih, ne samo zbog nekolicine ljudi koji se dobro kuže u HDTV tehnologiju općenito. Ti bi, kao povremeni suradnik, to trebao znat.
Staro 05.12.2009., 00:57   #35
Nani
hdtelevizija.com editor
Moj komp

Nani's Avatar

Recenzija [LCD]: Samsung LE-32B530

Citiraj:
Bilo je pravo zadovoljstvo družiti se s ovim mališanom koji je pozitivno iznenadio na testu, prvenstveno kada je u pitanju prikaz SD signala, što će pozdraviti mnogi kupci koji nemaju potrebe za prelaskom na sadržaje visoke definicije. Također, ovaj model nije podbacio ni kad su Divx i DVD filmovi u pitanju. MKV 720p sadržaj u zavisnosti od filma do filma i od scene do scene može biti dobar ali može i podbaciti zbog malog broja linija pokretne rezolucije. B530 ne preporučujemo za gledanje Blu-ray sadržaja jer jednostavno nema snage da prikaže punokrvni 1080p signal u punom sjaju.
Recenzija [LCD]: Samsung LE-32B530 [82 cm]
Staro 13.12.2009., 14:13   #36
Nani
hdtelevizija.com editor
Moj komp

Nani's Avatar

Recenzija [media centar]: Mede8er MED500X (+ video)

Citiraj:
U ovom trenutku, ovaj uređaj ima najbolju optimizaciju reproduciranja 720p i 1080p sadržaja za skoro duplo manju cijenu od konkurencije.
Prvenstveno mislimo na Popcorn Hour A-100 i A-110 koji koristi Sigma 8635 čipset gdje reprodukcija 1080p sadržaja zavisi od varijabilnog bitrate-a VBR, što je za filmski doživljaj ipak nedopustivo. Da analiziramo, noviji 8655 koji se ugrađuje u WD TV Live reproduktore i Sigma 8643 koji je dio Popcorn Hour C-200. Sigma 8655 ne podržava Blu-ray iso reprodukciju, kao što je najavljeno za Mede8er koji će moći čitati Blu-ray ISO datoteke. Ovo je velik pothvat i mnogi bi bili sretni samo s mogućnošću BDMV fajlova. Bude li čitanje ISO Blu-ray datoteka stabilno, skidamo kapu momcima iz Sanji Electronics-a.

Na kraju, tu je faktor dobavljivosti, a koja je zadovoljavajuća jer je Mede8er dobavljiv uz besplatnu dostavu kako u BiH tako i RH, kako smo naveli ranije.
Ostaje još da kažemo da je Mede8er, multimedijalni centar, a ne samo obični MKV player koji će bez ikakve sumnje uzeti popularnost svim dostupnim sličnim uređajima ne samo zbog mogućnosti već i zbog same cijene.
Iz ovog razloga Mede8er zaslužuje našu bezrezervnu preporuku i postaje dio naše testne opreme

http://hdtelevizija.com/2009/12/12/r...med500x-video/
Staro 15.12.2009., 14:51   #37
rak21
COD2 expert
Moj komp

rak21's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
ima li kakve naznake da će Mede8er biti dobavljiv i u HR? Pročitavši recenziju čini mi se bolji izbor od WDTV live..
rak21 je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2009., 15:25   #38
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor rak21 Pregled postova
ima li kakve naznake da će Mede8er biti dobavljiv i u HR? Pročitavši recenziju čini mi se bolji izbor od WDTV live..
http://www.zagria.hr/
Gilbert5 je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2009., 15:29   #39
Nani
hdtelevizija.com editor
Moj komp

Nani's Avatar

Glavni distributer za HR je http://www.xenon-forte.hr/

Mail info@xenon-forte.hr
Staro 15.12.2009., 16:29   #40
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
MKV 720p sadržaj u zavisnosti od filma do filma i od scene do scene može biti dobar ali može i podbaciti zbog malog broja linija pokretne rezolucije. B530 ne preporučujemo za gledanje Blu-ray sadržaja jer jednostavno nema snage da prikaže punokrvni 1080p signal u punom sjaju.
Da prokomentiram. Možda je malo loše ovo "postavljeno", jer se daje naslutiti kako će reprodukcija 720P sadržaja biti bolja od reprodukcije punokrvnog 1080P sadržaja što nije točno jer će kvaliteta (prvenstveno oštrina) biti puno bolja ako ga nahranimo sa normalnim sadržajem. Pogotovo ako se uzme u obzir da AFAIK 24P podrška na grafičkim (znam za ATi) je moguca po defaultu samo ako je postavljena rezolucija 1920x1080. Ovo spominjem pošto je ovaj TV stvarno idealan za koristiti i kao monitor za komp između ostalog.
  Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.12.2009., 17:26   #41
Nani
hdtelevizija.com editor
Moj komp

Nani's Avatar

Pod 1 sta je "normalan sadrzaj"? Ovde se da naslutiti da postoji nenormalan sadrzaj. - Pratim tvoju analogiju.

Televizori sa 300 linija pokretne rezolucije nikako ne mogu dati dobro filmsko iskustvo.

Sto je rezolucija signala manja, na takvim tromim matricama, broj linija pokretne rezolucije se manje preklapa i ostrije se prikazuje, dakle;

1080p sadrzaj ima najvise preklapanja linija pokretne rezolucije
720p sadrzaj ima manje preklapanja ali je i dalje primjetno i dovoljno za stvaranje ghostinga

SD materijal vec odgovora pokretnoj rezoluciji televizora i broj preklopljenih linija je sveden na minimum ili ne postoji pri brzim scenama.

Dakle sta nije jasno u citiranoj recenici?
Staro 15.12.2009., 17:49   #42
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Pod 1 sta je "normalan sadrzaj"? Ovde se da naslutiti da postoji nenormalan sadrzaj. - Pratim tvoju analogiju.
Ne cjepidlaci "Normalan sadržaj" sam stavio, pošto filmovi dolaze samo u 1080P, a ne 720P.

Citiraj:
Televizori sa 300 linija pokretne rezolucije nikako ne mogu dati dobro filmsko iskustvo.
Nisam rekao da mogu!

Citiraj:
Sto je rezolucija signala manja, na takvim tromim matricama, broj linija pokretne rezolucije se manje preklapa i ostrije se prikazuje, dakle;

1080p sadrzaj ima najvise preklapanja linija pokretne rezolucije
720p sadrzaj ima manje preklapanja ali je i dalje primjetno i dovoljno za stvaranje ghostinga
Nema tog boga da će film u 1280x720 rezi (rastegnut na samom TV-u na panel koji je zapravo 1920x1080) izgledati bolje i oštrije na tom TV-u od filma u 1920x1080. Što ti tvrdiš.
  Reply With Quote
Staro 15.12.2009., 17:52   #43
Nani
hdtelevizija.com editor
Moj komp

Nani's Avatar

Naravno da oce kad je pokretna rezolucija u pitanju. Vrlo je logicno
Staro 15.12.2009., 18:02   #44
Mad_Duke
Guest

Moja plazma recimo nema 1080 linija pokretne rezolucije i u usporedbi (imam baš 2 takva filma) kada stavim 1920x1080 film, te onda isti 1280x720 ovaj prvi izgleda puno bolje. Na papiru prema tvojoj logici bi ovaj drugi trebao izgledati bolje i oštrije.

Nemam vremena crawlati po netu, ali evo recimo dobrog teksta
http://news.cnet.com/8301-17938_105-10020262-1.html

Ali dobro, let`s agree to disagree!
  Reply With Quote
Staro 15.12.2009., 18:23   #45
Nani
hdtelevizija.com editor
Moj komp

Nani's Avatar

Odlican link koji ti sve govori;

Plazma ima 400Hz subfiled koji daje od 900 do 1080 linija (subjektivno se mjeri). Naravno da ti bolje izgleda 1080p jer ima vise pixela i linije pokretne rezolucije se ne preklapaju.

HD ready plazme imaju 100% linija pokretne rezolucije 720 odnosno 768 od 768.

LCD ima sa 100Hz-nim MFCI-em max 600 obicno uz 1080p rezoluciju. Dakle dolazi do preklapanja 40% linija pokretne rezolucije.

Jel treba ista dalje navoditi za televizore sa 300 linija pokretne rezolucije

Odavno prozvakana tema.
Staro 15.12.2009., 18:40   #46
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
Jos jedan odlican review, svaka cast

Sad se dvoumim jel uzimati wdtv live ili ovoga. Jeste probali kako radi mreza u inace problematicnim situacijama sa shareanjem na windows7?
I da, izgubio sam se sada u brdu formata - dekodira li sve audio formate koje i live moze dekodirati?
rendula je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2009., 18:42   #47
Nani
hdtelevizija.com editor
Moj komp

Nani's Avatar

Radi, odlicno, inace Realtek je poznat po stabilnoj mreznoj platformi.

Dekodira sve 5.1 formate DTS i DD, ostaje da dodaju podrsku za HD audio algoritme.
Staro 26.12.2009., 18:21   #48
tonyST
hdtelevizija.com Editor

tonyST's Avatar

Arrow Božićna nagradna igra HD Televizije [26.12.'09. - 15.1.'10.]

Danas, na blagdan Svetog Stjepana, kreće božićna nagradna igra HD Televizije s mnogim vrijednim nagradama. Ovo je četvrta nagradna igra na stranicama HD Televizije, a u odnosu na onu održanu prije godinu dana, nagrade su brojnije i mnogo vrijednije, za što zahvaljujemo našim sponzorima. Za sudjelovanje je dovoljno registrirati se na naš forum, te napisati barem jedan konstruktivan post. Svi članovi koji su već registrirani i u periodu trajanja nagradne igre napišu barem jedan novi post automatski sudjeluju u nagradnoj igri. Popis nagrada i ostale detalje možete pronaći na linku:

HD Televizija - HDTV eZine » Božićna nagradna igra HD Televizije [26.12.'09. - 15.1.'10.]
Staro 29.12.2009., 20:14   #49
Nani
hdtelevizija.com editor
Moj komp

Nani's Avatar

Edukativni članak: 3D HD video i bitstreaming HD zvuka uz ATI Radeon 5870

Citiraj:
3D video u vidu dva 1080p streama ili 3D zvuk u vidu DTS HD Master ili Dolby TrueHD 7.1 prostornog ozvučenja došli su, slobodno možemo reći, na velika vrata. Ovoga puta se “3D” podržava ne samo od strane PC industrije, već i od najvećih audio i video brandova.
Radeon kartice imaju podršku za najbolje od oba svijeta, dok nam velikani poput Panasonic-a, Samsunga, Sony-a i Philips-a spremaju 3D-ready panele koji su neizostavna karika u cijeloj priči.
Ostaje još da se osvrnemo na sam “3D faktor” kako smo ga nazvali i vječno pitanje: “Je li to ono što vama treba?”

Edukativni članak: 3D HD video i bitstreaming HD zvuka uz ATI Radeon 5870
Staro 08.01.2010., 20:35   #50
tonyST
hdtelevizija.com Editor

tonyST's Avatar

Arrow Ces 2010.

Consumer Electronics Show, najveći sajam potrošačke elektronike pratite na portalu HDtelevizija.com!

CES 2010 - što nas očekuje?

Prvi detalji 3D proizvoda na CES-u 2010
Staro 11.01.2010., 17:40   #51
Psycho
Master Of Disaster
Moj komp

Psycho's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Citiraj:
Glavni distributer za HR je http://www.xenon-forte.hr/

Mail info@xenon-forte.hr
ako može samo mala opaska. Dostava nije besplatna kod naručivanja nego dođe 30,50kn van Zagreba.

Eto samo to, jer sam ja tražio ko to daje besplatnu dostavu i dobio sam informaciju da uskoro dolazi nova pošiljka(sve je rasprodano) i dostava bi mi došla 30,50kn.
Staro 11.01.2010., 23:08   #52
Nani
hdtelevizija.com editor
Moj komp

Nani's Avatar

Nama je tako bilo receno i koliko znam po BiH se ovaj uredjaj slao besplatno a sve su zalihe bile rasprodane to mogu potvrditi.
Staro 12.01.2010., 16:07   #53
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
Citiraj:
Autor tonyST Pregled postova

Kako od proljeća ove godine raspolažemo s kolorimetrima i ozbiljnijom opremom, odlučili smo ponovno napraviti test HDMI kabela, ovoga puta s više modela iste duljine, no vrlo različite cjenovne klase, te uz pomoć kalibracijskog softvera. Detaljnije o testu i rezultatima na linku:

http://hdtelevizija.com/2009/11/28/t...alitete/all/1/
ali ipak treba paziti na one najjeftinije kablove jer isti nekad prave problema sa npr. reprodukcijom zvuka (po forumima ima ekipe koja je to prijavila)....tako da ja ipak ne bih išao na najjeftiniju varijantu već na nešto solidno..ne mora biti skupo....
gnomisa je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2010., 17:10   #54
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor gnomisa Pregled postova
ali ipak treba paziti na one najjeftinije kablove jer isti nekad prave problema sa npr. reprodukcijom zvuka (po forumima ima ekipe koja je to prijavila)....tako da ja ipak ne bih išao na najjeftiniju varijantu već na nešto solidno..ne mora biti skupo....
Više od 90% slučajeva po našim forumima kada ljudi imaju problema sa zvukom preko HDMI-a nije do kabela, već do toga kaj ih većina nije dobila DVI-HDMI adapter sa svojim kartuljama, te onda kupuju neke adaptere koji ne propuštaju zvuk, odnosno nisu kompatibilni (većinom doslovno fale ti pinovi) u tom pogledu sa opremom koju imaju. A ne do kabela!
  Reply With Quote
Staro 13.01.2010., 11:11   #55
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Više od 90% slučajeva po našim forumima kada ljudi imaju problema sa zvukom preko HDMI-a nije do kabela, već do toga kaj ih većina nije dobila DVI-HDMI adapter sa svojim kartuljama, te onda kupuju neke adaptere koji ne propuštaju zvuk, odnosno nisu kompatibilni (većinom doslovno fale ti pinovi) u tom pogledu sa opremom koju imaju. A ne do kabela!
Ne. Pisao sam o slučajevima gdje se spajalo hdmi to hdmi. Npr sa nekog Hd playera na plazmu/LCD. No nećemo puno o tome. Po meni je stupidno kupovati plazme, LCD-e i plejere za 10-ke tisuća kuna i onda štedjeti 100 kn na kablu pa ići na neko jeftinjola rješenje...
gnomisa je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2010., 11:29   #56
Gjurovski
P.E.B.K.A.C.

Gjurovski's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
OT:Ok moze li netko ovo pojasnit malo o nadolazecem 3D BS-u, imam doma PS3 koji bi trebao dobit update firmwarea za 3D pa me zanima jel to obicna recimo plazma sa 120hz ili treba biti nes posebno tj dali vec ima na trzistu telki koje to mogu prozvakati ili je to upotpunosti nova generacija panela?

A moj LCD je vec pregazio 3 i pol godine pa se mozda i u neko skorije vrijeme odlucim zamijenit...
Master: E7200, 3MB L2, M0 {TT Big Typhoon VX @3500mhz}/Gigabyte P35-DS3P/2x1GB SuperTalent CL4 Overclock DDR2 800Mhz + 2GB Kingmax/Coolermaster Extreme Power 430W/XFX 8800GTX {Arctic Cooling Accelero Extreme} /Seagate Barracuda 250GB/Pioneer DVD-RW/
Periferija: LG W2242T 22"/Logitech X-230/Razer - Death Adder/LCD TV Toshiba WL66Z Regza 32"/Thrust Keyboard+Mouse Wifi/Logitech ChillStream/Sharkoon Rebel12

Zadnje izmijenjeno od: Gjurovski. 13.01.2010. u 11:40.
Gjurovski je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2010., 11:44   #57
Nani
hdtelevizija.com editor
Moj komp

Nani's Avatar

-Treba ti 3D panel, plazma ili LCD.
-3D blu-ray player (PS3 sa novim firmwareom ili jedan od modela koje smo nabrojali na stranici)
-Stereoskopske 3D naocale
-3D blu-ray naslov

LCD-ovi koriste 3D "line by line" metodu skeniranja da bi prikazali 3D sliku, dok plazme koriste frame-sekvencijalnu metodu gdje je izmjena slika za lijevo i desno oko puno brža što daje bolji kvalitet.

Ovo je prema prvim najavama, dok se ovo ne provjeri u labu, sve uzeti sa rezervom.

And u r ready to go!
Staro 13.01.2010., 11:58   #58
Gjurovski
P.E.B.K.A.C.

Gjurovski's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Da to znam da trebaju naocale, ps3, telka sa 120hz itd, ja sam pitao dali se na telkama koje su vec na trzistu tj u prodaji sa 120hz (mislim da sam vidio par plazmi sa tim refresh rateom od 120hz) moze gledati igrati i sto vec u 3D-u....
Ako netko sutra kupi neznam plazmu sa 120hz dali mu ostaje mogucnost u skorijoj buducnosti da kada nabavi ps3 i naocale da gleda i igra se u 3D-u ili je potreban bas neki novi uber nesto panel za 3D ili se sve vrti oko refresh ratea?

Jel uopce itko isprobavao na netu negdje to? dali mozda kakav clanak o tome postoji...
Master: E7200, 3MB L2, M0 {TT Big Typhoon VX @3500mhz}/Gigabyte P35-DS3P/2x1GB SuperTalent CL4 Overclock DDR2 800Mhz + 2GB Kingmax/Coolermaster Extreme Power 430W/XFX 8800GTX {Arctic Cooling Accelero Extreme} /Seagate Barracuda 250GB/Pioneer DVD-RW/
Periferija: LG W2242T 22"/Logitech X-230/Razer - Death Adder/LCD TV Toshiba WL66Z Regza 32"/Thrust Keyboard+Mouse Wifi/Logitech ChillStream/Sharkoon Rebel12

Gjurovski je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2010., 12:28   #59
Bara_st
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2009
Citiraj:
Autor Gjurovski Pregled postova
Da to znam da trebaju naocale, ps3, telka sa 120hz itd, ja sam pitao dali se na telkama koje su vec na trzistu tj u prodaji sa 120hz (mislim da sam vidio par plazmi sa tim refresh rateom od 120hz) moze gledati igrati i sto vec u 3D-u....
Ako netko sutra kupi neznam plazmu sa 120hz dali mu ostaje mogucnost u skorijoj buducnosti da kada nabavi ps3 i naocale da gleda i igra se u 3D-u ili je potreban bas neki novi uber nesto panel za 3D ili se sve vrti oko refresh ratea?

Jel uopce itko isprobavao na netu negdje to? dali mozda kakav clanak o tome postoji...
Ne, ne možeš glesti 3D bez plazma panela koji daje dva puta 1080p signal.
Bara_st je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2010., 12:34   #60
Nani
hdtelevizija.com editor
Moj komp

Nani's Avatar

Citiraj:
Autor Gjurovski Pregled postova

Nema nase trziste veze sa 120Hz. To je dual 1080p@60Hz stream koji se koristi u zemljama sa NTCS sistemima.

Kod nas ce se raditi o 100Hz-nim uredjajima sa 2 1080p@50Hz. PAL sistemi.

Skodno napisanome ne postoje na nasem tristu 120Hz plazme, vec 50Hz plazme sa dual scaningom i 600Hz subfield driveom a VT20 i VT25 modeli ce imati 2 Full HD streama.

Kostat ce papreno jer je 3D tehnologoja namjenjena za 50" i vece panele i diferencira high-end modele od ostatka ponude.

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na