Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 29.11.2004., 23:17   #31
Emissary
ČLAN FKTa
Moj komp

Emissary's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Ma da buba PCChips su najbolje ploče na svijetu

Fast and reliable. PC Chips
Emissary je offline  
Staro 29.11.2004., 23:21   #32
Emissary
ČLAN FKTa
Moj komp

Emissary's Avatar

Thumbs down

Buba ti nonstop ulijećeš sa svojim oprtunističkim postovima, primjerice one prepirke oko pipelinea
Emissary je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Oglas

Staro 29.11.2004., 23:27   #33
vudu2
Premium
Moj komp

vudu2's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Koju nakraju MBO???

Citiraj:
Originally posted by Bubba
Naravno, zivio snobizam. To reci i momku koji ce jedva moci pokrenuti Windowse XP kako spada. Ali hej, glavno da se ima enforce dva i bjesna graficka, koja ce imati vise slobodne memorije nego sistemski RAM.
Ima smisla to šta si rekao, pogotovo što je čovjek mogao imai 768 rama umjesto premalih 256 ali pcchips ne hvala. Sis 748 chipset nije bed, ali barem kupiti epox (doduše ista firma ) ili gigabyte ili slično. Pcchips je ipak simbpl nekvalitete, kao niži rang svima nama poznatog ali i nikome dragog matsonika. Opet, kt600 ploče dobrih proizvođaća su oko 400 kn. Po meni je to ok izbor jer chipset je dobar, a kada je brand name ploča to ipak znaći nešto više (support, savjeti korisnika iste ploče, malo modanja i tako) Sis 748 je dobra stvar, ali nisam vidio ništa tipa asus ploča sa tim chipsetom ili sl. Znam da izgleda da sam snob ili tako nešto, ali kada sam imao a7n8x-deluxe nikad ništa mi se nije desilo. Nikad plavi ekran ili tako nešto, overclocking bez ikakvih bugova, full oprema, modanja kakvih oćeš, svi rami pašu, ma sve 5.
vudu2 je offline  
Staro 30.11.2004., 00:14   #34
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Rekao bih ti da seres i da nemas pojma o cemu pricas
gospon Bubba, koliko vi imate godina?

e pa vrijeđate. Kad sam rekao za dobitak u performansama, kako sam i napisao: ploča + Barton

i dobije se puno.

a sad po oproštenju: čkomi!

nisi dostojan gubljenja vremena s tobom. Idi se igraj sa svojom pločom. :burn:
Gabre je offline  
Staro 30.11.2004., 00:34   #35
elliotnes
Registered User

Datum registracije: Nov 2004
Oba gledista su OK i nije u redu energicno nametati niti jedno, niti drugo misljenje. Fakat je da vecini ljudi nisu potrebni silni GHz i MHz u kucistu, ostace vecim delom vremena neiskorisceni potencijali "frizirane" zveri, ali... za nekoga ko je godinama u hardware-u nema lepseg osecaja nego da "ispod haube" svog mezimca ima nesto sto ga izdvaja od sluzbenika na salterima posta, polaznika skola racunara, a zasto ne i klinaca iz komsiluka Moj je posao vezan za hardver i novosti u svetu istog i iako mi je racunar potreban vecinom za vezu sa svetom i informacije, vrlo retko igranje, ne mogu bez visoko kvalitetne O/C ploce, O/C-abilnog procesora, napajanja koje nece izdahnuti ako za potrebe testa ubodem novu nVidiu, HDD-a cije se ploce vrte na 10000rpm i ostalih ultra mega giga gadget-a koji okruzuju i cine moju "internet zver" i komad namestaja bez kojeg ne bih mogao da zivim. Slazem se da je razumno i zrelo (citaj-primereno budzetu) kupiti racunar koji ce zadovoljiti potrebe korisnika sa najmanje ulozenog novca, ali to ne vazi za populaciju kojoj su racunari hobi, ljubav, izvor zadovoljstva, nekima mozda i stvar prestiza,... Ja vise ne bih mogao da gledam u CRT, slusam fan napajanja od 10 EUR, slusam kliktanje starog Maxtora, kuckam po losoj tastaturi, koristim kuglicnog misa,... Onaj ko moze i zadovoljan je komforom u radu na takvoj makini - postujem. Sve u svemu, smatram da se ovde radi o filozofiji pristupa hardveraskoj "rupi bez dna" , sto ce vecina forumasa razumeti...
Izvinjavam se zbog izletanja iz teme...

Poz
elliotnes je offline  
Staro 30.11.2004., 00:54   #36
MentalHarikiri
Premium
Moj komp

MentalHarikiri's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Re: Re: Re: Re: Koju nakraju MBO???

Citiraj:
"Malo ga OC, nista previse". Malo ga OC, nista previse u prijevodu znaci staviti FSB na 200, sto nije problem za 99% ploca na trzistu.

Zamarats se nebitnim stvarima. Ploca, kada se stavi u kuciste koje je pravilno ventilirano i svakim coolerom iz VeMila mozes ohladiti Bartona 2500@3200 bez problema i pola kile bakra. Razno razni Zalmani, rupe oko socketa, CAS, RAS, JEBOTEPAS memorijske postavke su za ljude s viskom vremena, i usudio bi se reci, manjkom socijalnog zivota. Otvori neku jacu brand masinu. Pogledaj kako je slozeno hladjenje. Imas li temperaturne senzore? Ne. Sve je izvedeno po standardu i onako kako proizvodjac kaze, i nema problema. Udji u BIOS. Ouverklouk, latencije, o cemu ti to? O, i da, FYI, SiS je potpuno isti kao i nForce 2, samo bez bugova, i u nekim stvarima cak bolji.

Sto ti nije jasno? Da, PCChips, odlican i cijenom prihvatljiv OEM proizvodjac, kao i ECS i slicni. Uz to, ploca ima 2 godine garancije, za razliku od vecine ostalih ploca, kojima su, BTW, onomad kondenzatori pucali i tako dalje. I u cemu je problem s manualom? Da, cinjenica je da USB 2.0 radi na W2kSP4 ili WXP SP1 (zanemarimo rucna konfigurarianja i izmjenjihvanja fileova). Wow, ocjenjivat cemo plocu po njenom manualu... SATA? Ako ga bas veseli, ima kontrolera po 150kn, sto vrijedi i za FW.

Napomenuo sam, treba li mu ploca za qurcenje ili za rad? BIOS? Ne sjecam se tocno, no bas taj bios je imao sve sto je potrebno za normalan rad racunala... Uostalom, BIOS je pojavom NTnoida postao tako nevazan dio racunala, osim za vrle ouverkloukere i slicne.

I na kraju, reci ti meni sto je to tako zaaaaakon sto nForce 2 ima (osim bugova, no to smo vec rijesili) a SiS i ostali nemaju? Socket A je mrtva platforma, i bacati ogromnu lovu na jedan nevazan dio kao sto je ploca (u ovom slucaju) je besmislen; kad covjek razmisli bilo kakvo ulaganje u SOHO tehnologiju danas je prilicno besmisleno, no dobro. A na koliko si ti PcChips ploca radio da ih tako mrzis tj. imas li ikakavih argumenata osim da je PcEkspert meritum dobre ploce da se ne zove PcChips? Ja sam, od kad je ta ploca dosla u VeMil, radio na relevantnom uzorku i jednostavno nisam mogao naci nista sto bi me sprijecilo da to bude naj baj Socket A ploca ikada. A vjerujem da je to sto covjek trazi, plocu na kojoj ce raditi Barton 2500@3200, koja ce mu moci zavrtiti Bum 3, 1/2 life i slicne ispljuvke shadera. Ako sam pak u krivu i ipak zeli dati 800 kn za nesto sto mu ne treba, izbor je njegov, no preporuka i dalje stoji.
1. ok tu se slažemo
2. opet ti šumom ,a ostali drumom.....čovjek hoće ploču za OVERCLOCK što podrazumjeva, i viši FSB (vidiš da ima 466 memoriju) što rijetko koja ploče hoće bez dizanja napona čipsetu, i "zatezanje" memorije i JEBENI PCI/AGP lock (u cijelom svom "pametnom" postu nisi naveo dali ga ova ploča ima)
da otvorim brand računola...mislim WTF opet ti na pedesetu stvar skačeš....da brand računala su namjenjena overclocku (što je čovjeku BITNO)

3.tehnološko si potkovan priznajem,ali logika ti ima smisla valjda samo tebi mislim kupi šugavu ploču za 250KN i onda utuci još 150-200KN za sata i još toliko za FW i onda još nekih npr. 500 za pristojan zvuk a ne C-Media šit

4.treba mu za kurčenje jer je za rad dovoljan kom na cca 1.5GHz i 256Mb rama sa onboard grafikom (osim ako nije u profi obradi videa, grafika, modeliranju...no to nije tema rasprave)

BIOS nepotreban??? hahahaha dobra....ti onda sigurno kad složiš komp ni boot order ne promjeniš :clap: ajde molim te

5. opet ti po pedesetom....pa jebemu rekao sam da su i npr. VIA KT600/880 odličan (možda čak i bolje pošto često za manje novaca imaju i Gigabit lan i native sata itd. )

nije stvar u čipsetu već u proizvođaču ploča

mislim staviti ASUS i DFI u isti koš sa PC Chips , Matsonic i sličnim ispljuvcima.....

relevantnom uzorku??? koja količina ploča? u kojem vremenskom razdoblju??? na koji nalčin su statistički podaci obrađeni ???

brojevi su odgovori za svaki tvoj "odlomak"
MentalHarikiri je offline  
Staro 30.11.2004., 01:19   #37
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
bacati ogromnu lovu na jedan nevazan dio kao sto je ploca (u ovom slucaju) je besmislen
ovo ti je kao da ja kazem da je bespotrebno bacati beton u temelje jer su oni besmisleni za izgradnju kuce....

Mislim da svi znaju sto je najvazniji dio racunala MATICNA PLOCA bez nje mozes ti imati sve zivo kada nemozes nista.

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline  
Staro 30.11.2004., 09:12   #38
N!NO
Premium
Moj komp

N!NO's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Re: Re: Re: Re: Koju nakraju MBO???

Citiraj:
I na kraju, reci ti meni sto je to tako zaaaaakon sto nForce 2 ima (osim bugova, no to smo vec rijesili) a SiS i ostali nemaju?
Necu ulaziti u ostatak rasprave, samo cu cu reci da upravo radim na jednom stroju koji ima SIS cipset. Nebrojeno puta sam ga zelio izbaciti kroz prozor. Ne zato sto ga ja ne znam podesiti nego zato sto ne valja. Nit je brz, nit je stabilan... Koma.

Mozda su drugi bolji, ali cisto sumnjam...
N!NO je offline  
Staro 30.11.2004., 10:06   #39
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Re: Re: Re: Re: Re: Koju nakraju MBO???

Citiraj:
Originally posted by MentalHarikiri
1. ok tu se slažemo
2. opet ti šumom ,a ostali drumom.....čovjek hoće ploču za OVERCLOCK što podrazumjeva, i viši FSB (vidiš da ima 466 memoriju) što rijetko koja ploče hoće bez dizanja napona čipsetu, i "zatezanje" memorije i JEBENI PCI/AGP lock (u cijelom svom "pametnom" postu nisi naveo dali ga ova ploča ima)
da otvorim brand računola...mislim WTF opet ti na pedesetu stvar skačeš....da brand računala su namjenjena overclocku (što je čovjeku BITNO)
Hush, ja ne volim sumu. Ako se slazes samnom u tome da covjek zeli, kao sto je i sam rekao "Malo ga OC, nista previse", onda mu ne treba nikakav PCI/AGP lock i slicno.

Citiraj:
3.tehnološko si potkovan priznajem,ali logika ti ima smisla valjda samo tebi mislim kupi šugavu ploču za 250KN i onda utuci još 150-200KN za sata i još toliko za FW i onda još nekih npr. 500 za pristojan zvuk a ne C-Media šit
Ajde, uzeo je SATA hard, posipam se pepelom. U drugu ruku, mislis li da ce on ikada profitirati od dodatnih naredbi command seta, queueinga, error checkinga i podataka i komandi tj. zna li uopce sto je kupio...

Citiraj:
4.treba mu za kurčenje jer je za rad dovoljan kom na cca 1.5GHz i 256Mb rama sa onboard grafikom (osim ako nije u profi obradi videa, grafika, modeliranju...no to nije tema rasprave)
Treba mu za igre, da. No nije mi jasno kako ce igrati na 256MB RAMa.

Citiraj:
BIOS nepotreban??? hahahaha dobra....ti onda sigurno kad složiš komp ni boot order ne promjeniš :clap: ajde molim te
Nisam rekao da je nepotreban, nego da je njegova primarna funkcija (a to nije ouvrklouk) bacena u drugi plan pojavom NTnoida.

Citiraj:
5. opet ti po pedesetom....pa jebemu rekao sam da su i npr. VIA KT600/880 odličan (možda čak i bolje pošto često za manje novaca imaju i Gigabit lan i native sata itd. )
Kada je covjek poslao svoju konfiguraciju, sasvim mi je bilo jasno da uopce nema pojma sto kupuje, te da sam bio potpuno u pravu sto se tice ploce. Da je covjek rekao da mu treba SATA RAID za video obradu, FW za prebacivanje podataka s kamere i gigabit lan za distribuciju toga preko mreze, OK. Ali on se zeli samo igrati, i vise je popusio kupujuci pomodne stvari ala Zalman i EnFoRcE 2, na kojima je mogao ustediti oko 800 kn, onako odokativno. Jer djaba mu oboje s Everpowerom i 256MB RAMa.

Citiraj:
nije stvar u čipsetu već u proizvođaču ploča
mislim staviti ASUS i DFI u isti koš sa PC Chips , Matsonic i sličnim ispljuvcima.....
Sve te ploce su odlicne OEM ploce za nekoga tko nije nadri ouverklo ili ima specificne zahtijeve (ako mu tako jaaaaako treba gigabyte lan, SATA i FW). Sve ostalo za Socket A platformu je bacen novac.

Citiraj:
relevantnom uzorku??? koja količina ploča? u kojem vremenskom razdoblju??? na koji nalčin su statistički podaci obrađeni ???
13 komada, sve bez greske. Od toga 10 rade kao Thin Clienti. A ti?
Bubba je offline  
Staro 30.11.2004., 10:10   #40
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Codiac-
ovo ti je kao da ja kazem da je bespotrebno bacati beton u temelje jer su oni besmisleni za izgradnju kuce....
Ne da mi je jasna ova relacija....

Mislim da svi znaju sto je najvazniji dio racunala MATICNA PLOCA bez nje mozes ti imati sve zivo kada nemozes nista. [/B][/QUOTE]

...no pokusaj razmisliti za domacu zadacu zasto je sve vise od 250kn za Socket A platformu bacen novac.
Bubba je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.11.2004., 10:14   #41
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Re: Re: Re: Re: Re: Koju nakraju MBO???

Citiraj:
Originally posted by N!NO
Necu ulaziti u ostatak rasprave, samo cu cu reci da upravo radim na jednom stroju koji ima SIS cipset. Nebrojeno puta sam ga zelio izbaciti kroz prozor. Ne zato sto ga ja ne znam podesiti nego zato sto ne valja. Nit je brz, nit je stabilan... Koma.
Mozda su drugi bolji, ali cisto sumnjam...
Ja sam imao toliko problema sa 99% chipseta na trzistu da sam ih skoro bacio u smece. Sto potvrdjuje i ovo tvoje, samo ja sam takvo nesto imao na SiSu na P4 platformi i starim P5xC David i Simbad chipsetima. No to je bilo podosta davno, i stvarno nisam naletio na SiS za socket A koji je bio grozomorno los. Ne da ti ne vjerujem da postoje takvi, u svakom zitu ima kukolja, naravno.
Bubba je offline  
Staro 30.11.2004., 10:16   #42
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Emissary
Buba ti nonstop ulijećeš sa svojim oprtunističkim postovima, primjerice one prepirke oko pipelinea
A kako se tocno manifestira moja korist glede tog opOrtunizma?
Bubba je offline  
Staro 30.11.2004., 10:20   #43
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Gabre2
gospon Bubba, koliko vi imate godina?
e pa vrijeđate. Kad sam rekao za dobitak u performansama, kako sam i napisao: ploča + Barton
i dobije se puno.
a sad po oproštenju: čkomi!
nisi dostojan gubljenja vremena s tobom. Idi se igraj sa svojom pločom. :burn:
Zanimljive paralele. Mada opet sumnjam, jedino ako nisi presao na nekog jaceg bartona, buduci da razlika od 100njak MHz tesko moze donijeti 30% bolje performanse...
Bubba je offline  
Staro 30.11.2004., 10:58   #44
Emissary
ČLAN FKTa
Moj komp

Emissary's Avatar

Citiraj:
A kako se tocno manifestira moja korist glede tog opOrtunizma?
Uvijek tražiš nekakve greške i lapsuse kako bi nam demonstrirao svoje uzvišeno tehničko znanje - oni koji malo potraže tvoje postove vidjeti će, recimo, kako si napao Franu zbog "lošeg" članka o BIOS-u još prije dvije godine, a istodobno se hvalio svojim člankom o spajanju dviju žica s ciljem pokretanja ventilatora. :clap: :clap:

Ako nije oprtunističkim, već opOrtunističkim, onda se stotinjak piše 100-tinjak, a ne 100njak.
Emissary je offline  
Staro 30.11.2004., 11:30   #45
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Emissary
Uvijek tražiš nekakve greške i lapsuse kako bi nam demonstrirao svoje uzvišeno tehničko znanje - oni koji malo potraže tvoje postove vidjeti će, recimo, kako si napao Franu zbog "lošeg" članka o BIOS-u još prije dvije godine, a istodobno se hvalio svojim člankom o spajanju dviju žica s ciljem pokretanja ventilatora. :clap: :clap:
Ako nije oprtunističkim, već opOrtunističkim, onda se stotinjak piše 100-tinjak, a ne 100njak.
E moj Cicko, em si senilan, em si nepismen.
Bubba je offline  
Staro 30.11.2004., 11:35   #46
>>>KUKY-vk<<<
Premium

Datum registracije: Oct 2004
Re: Koju nakraju MBO???

Citiraj:
Originally posted by Beast_Cro
Namjeravam si uzet Athlona Mobile procesor i malo ga OC, nista previse (ne do limita), pa me zanima koju bi mi (nForce2) maticnu preporucili da je dobra za to, a i da ima odlicne ostale funkcije i performanse???

btw. zasad mi je najprivlacnija ASUS A7N8X-E Deluxe (socket A). A sve vise cujem pohvale na Abitove ploce... komentirajte ako se ne slazete s tim izborom ili ako znate za bolju.

unaprijed zahvaljujem! pozdrav... :confused: :confused:

epox 8rda(3)+ , 8rda3I , abit NF7-s/sl
Staro 30.11.2004., 11:45   #47
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Zanimljive paralele. Mada opet sumnjam, jedino ako nisi presao na nekog jaceg bartona, buduci da razlika od 100njak MHz tesko moze donijeti 30% bolje performanse...

uffff...... ne isplati se dalje prepirati.

Pametniji popušta.

Doviđenja.
Gabre je offline  
Staro 30.11.2004., 11:47   #48
CatKiller
al se nekad dobro jelo...
Moj komp

CatKiller's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Da ne govorimo kolika količina "znanja" i potkovanosti je preuzeta sa Googlea...

Bubbi je to poznato, zar ne ?!

Da ne pitaš "što je pjesnik htio reći", koliko sam pratio tvoje postove toliko mogu reći da sam i ja mogao napisati/prepisati sve sa googlea, ubaciš "pipeline", malo dotjeraš i popoljuješ berena, ukucaš "Warp theory", središ, prevedeš i prosipaš tuđe znanje...

Tako da pomalo i sumnjam da si baš hodajuća brittanica. Na ovakvom mediju to je teško procjeniti.

Ali da ploče od 250kn (npr. ECS K75SA itd.) mogu pristojno služiti najvećem dijelu korisnika to definitivno stoji, ali ako se netko namjerio na OC, divljačke ploče i XYZ-tu nepotrebnu komponentu to je njegovo pravo jer su njegovi novci u igri, može odvagati mišljenja i odlučiti kojim će putem krenuti ,PCChips za 250kn ili Asus za 800kn!

Up In
Staro 30.11.2004., 11:51   #49
Emissary
ČLAN FKTa
Moj komp

Emissary's Avatar

Citiraj:
E moj Cicko, em si senilan, em si nepismen.
E moj Bubba, em si glup, em si naporan.
Ovo je zadnje od mene.
Emissary je offline  
Staro 30.11.2004., 11:56   #50
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
... a zadnja je moja.
ljudi moji malo oladite. likovi poput bubbe su iskusni u besmislenim raspravama, tak da ga nemojte hraniti kad počme pričati ovakve gluposti.
bubba, nećeš biti banan, ali ako misliš provocirati odi nekam drugdje. konstruktivni razgovori su OK, ali daj malo pristojniji ton i nemoj ići u stranu.
ključ u bravu jer ovo više nema veze s temom.

Horza (death dwarf)
birthsign: rebel

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills
open-source, discussion, self-hypnosis, poetry, schtulichism

greater powers
final waves (alcohol hypnosis +30, self)
bat brotherhood (skip sleeping, -20 energy/night)
misunderstanding jokes (demoralise +50 in 30ft radius)
summon unknown female (demoralise +75 on target)

artifacts of choice
tv remote (hibernate +20 on self)
lounge chair (fortify sleeping +60 on self)
linux (destabilise system +45 on target)

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Cyrodiil citizens have witnessed him in a "thompson" tavern near his lair.
horza je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno