Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.05.2009., 21:53   #31
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
audiocinema-art..tamo zna biti super snizenja..obavezno pogledati tamoi.
srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 05.05.2009., 22:14   #32
sh0kre
Premium
Moj komp

sh0kre's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
editiro sam post.... pa mozes i ti bacit oko na prijedloge
sh0kre je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.05.2009., 23:10   #33
B-Link
Premium
Moj komp

B-Link's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
OVO plus koji zvučnici
B-Link je offline   Reply With Quote
Staro 05.05.2009., 23:14   #34
Crni_007
Premium
Moj komp

Crni_007's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
a kolko para mislis potrositi i koje velicine je prostorija?
Crni_007 je offline   Reply With Quote
Staro 05.05.2009., 23:21   #35
B-Link
Premium
Moj komp

B-Link's Avatar

reko sam u prvim postovima 15m2, para toliko da mi se ne isplati dat za Z-5500.
Staro 05.05.2009., 23:28   #36
HONDA type R
Premium
Moj komp

HONDA type R's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
I ti Logiji se uz malo modanja i prvi izvor zvuka pretvaraju u jako solidan proizvod pogotovo ako pogledamo kroz kolicinu novaca koju ce mo morati dati za taj sistem..
kakvog modanja? nemoj samo reci kvalitetniji kablovi jer to nije ni za k

a daljinac mi je bezveze totalno, puno mi je bolji recimo ovaj sa zvucne koji uopce ne koristim
HONDA type R je offline   Reply With Quote
Staro 05.05.2009., 23:39   #37
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Citiraj:
Autor HONDA type R Pregled postova
kakvog modanja? nemoj samo reci kvalitetniji kablovi jer to nije ni za k

a daljinac mi je bezveze totalno, puno mi je bolji recimo ovaj sa zvucne koji uopce ne koristim
Stave se bolji kablovi, i malo ekspimentira sa punjenjem u satelitima..i naravno posteni izvor zvuka..

@B-Link Oni Jamo su ti ok, iako su to mozda dosta veliki zvucnici za 15 m2..
Staro 06.05.2009., 00:01   #38
B-Link
Premium
Moj komp

B-Link's Avatar

šta bi značilo da su preveliki? da li bi bili prejaki ili šta?
Staro 06.05.2009., 00:11   #39
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Citiraj:
Autor B-Link Pregled postova
šta bi značilo da su preveliki? da li bi bili prejaki ili šta?

pojednostavljeno, za dobar zvuk ti je najbitnij odnos slusaona-zvucnik, tj kada zavucnik stavis u njemu odgovarajuci prostor i jos to lijepo razmjestis po tom prostoru, onda budes nagrađen super zvukom. Ovisno kako je oblikovana ta tvoja prostorija i kako bi te kutije smjestio.
A to je relativno mali prostor a ovi Jamoti imaju 203mm bas membranu i tu bi moglo dolazit do gusenja dijela bas podrucja..Za tu kvadraturu bi ti bili dovoljni i malo jaci bookshelfi sa 16 cm bas/mid membranom..Ali onda trebas jos stalke i jos cuda, a onda debelo probijas proracun..Inace ovdje imas sacuvane te Jamote za 2 k kn http://www.cice.com.hr/novo/index.php?topic=22834.0
Staro 06.05.2009., 00:17   #40
B-Link
Premium
Moj komp

B-Link's Avatar

vidio sam zato sam te i pitao, a još mi ih je fleks preporučio za tamburice kad sam pitao šta da kupim od hi-fi za tu vrstu glazbe
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.05.2009., 00:19   #41
HONDA type R
Premium
Moj komp

HONDA type R's Avatar

Citiraj:
Stave se bolji kablovi, i malo ekspimentira sa punjenjem u satelitima..i naravno posteni izvor zvuka..

@B-Link Oni Jamo su ti ok, iako su to mozda dosta veliki zvucnici za 15 m2..
isprobao sam sve osim punjenja satelita i nema nikakve razlike, poslozeno je kako treba, isto mi je bilo spojeno preko integrirane i ovg xfia a bolji izvor zvuka mislim da nema smisla :S

imas li kakav link za ovo "punjenje" satelita?

inace nije da sad pokusavam od tnt-a pravit gtx-a, z5500 potpuno zadovoljava moje potrebe ali ako se vec moze izvuci jos nesto iz njega zasto ne.

soba je 4*6 metara
Staro 06.05.2009., 01:01   #42
Mephsto
Premium
Moj komp

Mephsto's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Navedeni receiver iz t-konj ponude nije state of the art, al nije ni za odbaciti.
Ak ne tražiš svemir 8 receiver onda si ga svakako uzmi jer sa malo boljim zvučnicima dobiš odličan zvuk.
Logitech, creative,... i sl... zaobilazim u velikom krugu ak je zvuk u pitanju.

Za 600 kn kolko ga budeš platil nema bolje solucije! 50% jeftinije od prodajne cijene.
Zvučnici 5.1 WHARFEDALE HIFI Movie Star 60 za 1750kn.
I miran budeš duži period + ostane ti love za kablove.
Mephsto je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2009., 01:07   #43
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Ja sam svoje bivse ovako sredio http://metku.net/index.html?path=mod...wood/index_eng

A to punjenje sam napravio tako sto sam satelite napunio dumping materijalom, onom vunom, pa onda manje zvone i zvuk je nekako topliji..
Staro 06.05.2009., 01:57   #44
HONDA type R
Premium
Moj komp

HONDA type R's Avatar

a jbt ovo mi je previse mozda nesto slicno kad istekne garancija
Staro 06.05.2009., 02:10   #45
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Citiraj:
Autor HONDA type R Pregled postova
a jbt ovo mi je previse mozda nesto slicno kad istekne garancija
Je, ali za napravit ono, to trebas biti malo jaci majstor za drvo..ali da izgledaju dobro, izgledaju, a vjerujem i da se bolje cuju..
Staro 06.05.2009., 11:45   #46
B-Link
Premium
Moj komp

B-Link's Avatar

Citiraj:
Autor Mephsto Pregled postova
Navedeni receiver iz t-konj ponude nije state of the
Zvučnici 5.1 WHARFEDALE HIFI Movie Star 60 za 1750kn.
I miran budeš duži period + ostane ti love za kablove.

Čini mi se da imamo kombinaciju koja "pojede" logije za doručak
Dali se ostali slažu?
Staro 06.05.2009., 11:51   #47
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Mislim da je priča o Z-5500 koji se daju nabaviti za 1,500-1,800kn bez garancije bezpredmetna ovdje. Jednom mjesečno ili jednom u dva mjeseca netko prodaje takve zvučnike i na takvo nešto treba visiti na Prodaji i naletjeti, a cijelo vrijeme ti je glava u torbi ako se nešto pokvari jer nemaš garanciju i bacio si 1,500kn. Malo tko ima volje i živaca popravljati ih.

Mana hi-fi sustava je samo cijena. Prednost je što ako dođe do kvara zamijeniš samo tu komponentu ili zvučnik koji se pokvario. Šta češ ako ti rikne centar ili stražnji na Z-5500 ili centralna upravljačka jedinica? Bacaš sve u smeće ili opet imaš zaj**anciju i živciranje i krpanje. Sa HT receiverom polako slažeš kako imaš love ako želiš nešto bolje, a i to su stvari koje se ne kvare.

Monitor magnat 990 su dosta dobri zvučnici s obzirom koliko koštaju, ali su im visokotonci bezveze i to dosta kvari ukupan zvučni dojam.

Moja preporuka za zvučnike bi bili engleski Mission MV-4. Te male kutijice daju nevjerojatan zvuk s obzirom koliko koštaju, a i lijepo su i moderno dizajnirane. Za prvu ruku ti neće nedostajati subwoofer kada ih čuješ kako sviraju.

Za entry level receiver bi uzeo Pioneer VSX-817. Ima USB s kojeg direktno svira MP3/WMA i sound retriever koji ispegla posljedice MP3/WMA kompresije, mikrofonsku kalibraciju sobe i hybridno pojačalo slično starim Technicsima koje može svirati vrlo glasno i ujednačeno sa vrlo niskim izobličenjima ( < 0.1%).

I imaš garanciju, 2god na receiver, 4god na zvučnike Još ako uspiješ nabaviti jeftino Yamahicu, di češ bolje!

I sad ti uzmi Z-5500 bez garancije, slušaj bas kako lupa i moli boga da ti ne krepa.

Citiraj:
Dali se ostali slažu?
Nisam slušao konkretno te 5.1 Wharfedale, ali sam slušao one najmanje Wharfedale Dalije i izvrsni su. Po meni jedni od najboljih malih ikad proizvedenih. Sumnjam da su ovi 5.1 Wharfedale blizu toliko dobri. Na tvom mjestu bi radije išao na kvalitetniju stereo varijantu za prvu ruku. Vjeruj mi da nečeš požaliti.
Staro 06.05.2009., 14:59   #48
krbo
Premium
Moj komp

krbo's Avatar

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Dali se ostali slažu?
ha, kad sam otišao pogledati link na modane logije i skočio do pravog proizvođača zvučnika na Tajvan - centar svjetskog dobrog zvuka - uvidio sam da ti logiji ne vrijede ni 500 , a kamoli 1500kn.

em ti logike, prodavati 12W zvučnik kao >60W , pa to još samo Romi na placu rade.

A tek onaj trafo što može dati i 1000W , ha ha

kako ono: "materijal membrane - srebrni papir"

Wharfedale je mila majka za to, iz druge galaksije...
(osobno bih ipak uzeo Magnat, ne volim ove satelit+sub sustave no žene ih obožavaju - pjeva, a ne vidi se)
krbo je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2009., 15:57   #49
B-Link
Premium
Moj komp

B-Link's Avatar

Neka netko tko je prešao sa Z-5500 na stereo ili 5.1 sistem napiše ugrubo koji je to sistem i kakava je razlika tako ćemo najbolje znat što je bolje od tih logija i jel vrijede 1500kn!
Staro 06.05.2009., 16:33   #50
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Ja sam presao sa Z5500 na stereo Hifi Cambridge CDP i Amp i Dali Concept2 zvucnike..
A razlika je, velika. U karakteru sistema, prvo, ne moze se mjeriti 5.1 i dobar posteni stereo. Vjernost zvuka, detalji, bas, srednji, sve je bilo puno bolje jer, jbga ne moze se jedno mjerit s drugim..
A sto mi je najbolje filmovi na stereu su mi isto prdobri iako kao za njih treba surround... Uglavnom Stereo ti je puno bolje rijesenje
Staro 06.05.2009., 16:50   #51
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Citiraj:
Neka netko tko je prešao sa Z-5500 na stereo ili 5.1 sistem napiše ugrubo koji je to sistem i kakava je razlika tako ćemo najbolje znat što je bolje od tih logija i jel vrijede 1500kn!
Ha gle, ja ti imam već 10 godina hifi sustav s HT receiverom (receiver je Technicsov top model iz onog vremena, onda koštao 400 ojra) koji je spojen na sve - TV, satelitski receiver, DVB, kazić, DVD player i komp. Odlučio sam uzeti Z-2300 kako bi imao kvalitetan zvuk na kompu dok mi netko drugi koristi receiver i prilično se razočarao.

To su male plastične kutijice koje vrijede 50% onoga što koštaju uvrh glave. Frend ima Z5500 i zvuk je gotovo identično loš. Istina je da su bolji od većine onoga što se prodaje za PC, ali pored hi-fi sustava zvuče prazno i jadno, kao da su neku malo kvalitetniju membranu stavili u kutiju od cedevite.

Kada nakon svoje hi-fe koja nije nešto preskupa upalim Z-2300, osjećaj je prilično jadan. U biti, to ti je kao kada uživaš u svom kompaktnom fotichu i briješ si kako ti je super i najbolji dok ne opališ par slika s najjeftinijim SLR-om

Logitech Z-2300 i Z-5500 zvučnici su primjer izvrsnog marketinga kako izvrsno prodaje ne baš sjajnu i bajnu stvar.
Staro 06.05.2009., 17:10   #52
B-Link
Premium
Moj komp

B-Link's Avatar

Ma ja sam htio iskoristiti tu akciju u T-Comu jer znam da stari nema šanse da ode na drugog operatera pa sam mislio da bi mi to bilo best buy i da mogu bolje složit nešto od Z-5500 koja sam mogao nababiti jer na svakom koraku pričaju da bolje Hi-Fi od logija i PC zvučnika tako da sam samo trebao potvrdu no zakompliciralo se malo pa sada više neznam ni sam da li hoću Stereo ili 5.1, a da ne ububam neke silne pare
Staro 06.05.2009., 17:16   #53
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

A gle, kao sto sam u prvim postovima ovdje napisao, jbga moras se odlucit. Moja preporuka ti ide naravno k stereo sistemu, pogotovo sto imas tako relativnu malu slusaonu..
Staro 06.05.2009., 17:31   #54
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Vidim da si neodlučan.

Entry level hifi se čuje bolje od najboljih PC zvučnika.
Ako imaš prilike uzeti tu Yamahu za 600kn, ne znam što čekaš...
Staro 06.05.2009., 17:42   #55
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Vidim da si neodlučan.

Entry level hifi se čuje bolje od najboljih PC zvučnika.
Ako imaš prilike uzeti tu Yamahu za 600kn, ne znam što čekaš...
Ne kuzisi ti. On se ad ne moze odluciti izmedju sterea i Ht-a. Logiji vise ne dilaze u obzir, vec ne zna dal da slaze stereo ili da kupuje reciver i zvucnike i slaze HT
Staro 06.05.2009., 18:40   #56
Vido
[SW]'V^idO
Moj komp

Vido's Avatar

Citiraj:
Autor krbo Pregled postova
ha, kad sam otišao pogledati link na modane logije i skočio do pravog proizvođača zvučnika na Tajvan - centar svjetskog dobrog zvuka - uvidio sam da ti logiji ne vrijede ni 500 , a kamoli 1500kn.

em ti logike, prodavati 12W zvučnik kao >60W , pa to još samo Romi na placu rade.

A tek onaj trafo što može dati i 1000W , ha ha

Pretpostavljam da tu misliš na Tangband iliti TB Speakers (http://www.tb-speaker.com/). Stranica im je krš, to je istina. Također je istina da nisu jako skupi ali s obzirom koliko koštaju nude poprilično dobre performanse i TB nije baš nepoznato ime u svijetu kvalitetnog audia, nije bog zna kako kvalitetan ali nije ni za baciti.
Vidio sam na netu nekoliko DIY projekata u kojima su korišteni TB driveri i ljudi su općenito zadovoljni, potraži na netu ako te zanima.

Što se snage tiće, tih 12W je pretpostavljam rejtano bez ikakvih LPF/HPF filtera te je zbog toga snaga tako mala, ali čim se tu stavi skretnica od recimo 12db/oct na nekih 120Hz (koliko otprilike i je na Logijima) mogu se postići mnogo veće glasnoće nego što bi ih driver davao na "samo" 12W tako da se u neku ruku može reći da je glasnoća tih drivera s obzirom na kutiju/osjetljivost/pojačalo onolika kolika bi bila da primaju čistih 60W bez ikakvih skretnica i sl.

To je kao kad kupuješ tweeter, neke firme pišu snagu sa skretnicom, neke bez. Npr, jedan Westra tweeter iz Dobrog zvuka (WDT – 13 – 134 / 138) je rejtan na 60W nominalno sa skretnicom na 6000Hz, bez skretnice čisto sumljam da bi preživio 5W.

Za trafo neznam ali na Logijima Z-2300 imaš osigurač od 1A što bi reklo 220-230W potrošnje što sasvim sigurno govori da troši barem 150W ako već ne 200W iako su za peakove tu kondenzatori koji rasterečuju trafo na kratko vrijeme.
I btw, onaj trafo sigurno ne trebao davati 1000W jer maksimalna snaga se pogodi šta, niti ne gleda u svijetu ozbiljnijih i informiranijih ljudi nego se gleda RMS i nominalna snaga, a ako se ne varam Z-5500 ima 505W RMS (rejtano) što znaći da trafo sigurno ne treba davati 1kW.

Member of [SW]' CoD2 clan. Join us!

Moji DIY projekti i sl.: http://vidosprojects.freei.me/
Vido je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2009., 20:57   #57
Ziiky
Premium
Moj komp

Ziiky's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
U karakteru sistema, prvo, ne moze se mjeriti 5.1 i dobar posteni stereo. Vjernost zvuka, detalji, bas, srednji, sve je bilo puno bolje jer, jbga ne moze se jedno mjerit s drugim..
Sad mi ovo nije jasno.
A kad bi u pitanju bilo kvalitetano 5.1 pojacalo u kombinaciji sa kvalitetnim zvucnicima ?
Na vecini pojacala izmedju ostalih kombinacija moze se postaviti i stereo pa ce sljakati samo frontalci. Znaci li to da je ta stereo projekcija u pravilu uvijek losija od one koju daje 2.0 stereo pojacalo ???
Zanima me jer cu uskoro slagati nesto ozbiljnije pa da znam...

CPU: Intel™ i5@3,0GHz & CM Hyper EVO 212+
MBO: MSI Mortal
RAM: Crucial DDR4 8gb
GPU: Gigabyte GF GTX 1050 ti
HDD: SSD 128gb + WD blue 1TB
RW: LG
MON: Acer 24"
CASE: Antec Fusion Remote Max
PS: Fortron 550w modular
KB+MICE: Logitech™ K800 illuminated & G500
NAS: Synology 210j WDred4TB
HEADPHONES:Bluedio t3 plus BT

TV: Philips 55pus7805
REC: DENON x1600H
ZVUČNICI: Q Acoustics = QA3050i, QA3010i, QA3090i
SUB: SVS PB1000
MEDIAPLAYER: CoreELEC @ BeeLink GT King

Ziiky`s HTPC (some kind of it) ... LINK na topic

Trenutno ništa ...

Moje njuškalo

Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom
Ziiky je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2009., 21:45   #58
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Citiraj:
Autor Ziiky Pregled postova
Sad mi ovo nije jasno.
A kad bi u pitanju bilo kvalitetano 5.1 pojacalo u kombinaciji sa kvalitetnim zvucnicima ?
Na vecini pojacala izmedju ostalih kombinacija moze se postaviti i stereo pa ce sljakati samo frontalci. Znaci li to da je ta stereo projekcija u pravilu uvijek losija od one koju daje 2.0 stereo pojacalo ???
U vecini slucajeva da. Jer recimo uzmemo neki reciver za 3k kn. Jbga on mora imati 6 izlaza, brdo razno-raznih certificiranih standarda, a to se sve na kraju odrazava na cijeni, s tim d je tu jos brdo stvari koje poskupljuju konacni proizvod, a kad pogledas koliko od tih 3 kn je utroseno u stereo pojacalo? jako malo, a stereo pojacalo od 3 kkn je prakticki sve ulozeno u trafo, kvalitetene komponente i sl.

Zato ti obicno stereo pojacalo obicno daje dosta bolji zvuk od cijenom ekvivaletnog recivera..
Staro 06.05.2009., 21:45   #59
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Citiraj:
Autor Ziiky Pregled postova
Sad mi ovo nije jasno.
Znaci li to da je ta stereo projekcija u pravilu uvijek losija od one koju daje 2.0 stereo pojacalo ???
Naravno da je, ako govorimo o vjernosti zvuka.

Ako si zamračiš sobu i dofuraš komada doma, onda ti DSP procesor zvuka s night enhancerom i 5.1 stereom "po tiho" zvuči savršeno
Staro 06.05.2009., 22:25   #60
Crni_007
Premium
Moj komp

Crni_007's Avatar

Koliko sam cuo, Yamaha receiveri i nisu neka sreca u Stereu....preporuka je da uzme recimo provjereni Denon (vidim da ih ima i po oglasima), pa cak da uzme i novi pocetni model i za pocetak 2 stereo zvucnika(DALI Concept je pocetna ali odlicna serija) i za tih 15m2 ce biti odlicni Concept 2, a kasnije moze nadokupiti jos 2 za surround + centar i sub neki.
Crni_007 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno