|
![]() |
#32 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
editiro sam post.... pa mozes i ti bacit oko na prijedloge |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#36 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
![]() a daljinac mi je bezveze totalno, puno mi je bolji recimo ovaj sa zvucne koji uopce ne koristim ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
@B-Link Oni Jamo su ti ok, iako su to mozda dosta veliki zvucnici za 15 m2.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Premium
|
pojednostavljeno, za dobar zvuk ti je najbitnij odnos slusaona-zvucnik, tj kada zavucnik stavis u njemu odgovarajuci prostor i jos to lijepo razmjestis po tom prostoru, onda budes nagrađen super zvukom. Ovisno kako je oblikovana ta tvoja prostorija i kako bi te kutije smjestio. A to je relativno mali prostor a ovi Jamoti imaju 203mm bas membranu i tu bi moglo dolazit do gusenja dijela bas podrucja..Za tu kvadraturu bi ti bili dovoljni i malo jaci bookshelfi sa 16 cm bas/mid membranom..Ali onda trebas jos stalke i jos cuda, a onda debelo probijas proracun..Inace ovdje imas sacuvane te Jamote za 2 k kn http://www.cice.com.hr/novo/index.php?topic=22834.0 |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
vidio sam zato sam te i pitao, a još mi ih je fleks preporučio za tamburice kad sam pitao šta da kupim od hi-fi za tu vrstu glazbe ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
imas li kakav link za ovo "punjenje" satelita? inace nije da sad pokusavam od tnt-a pravit gtx-a, z5500 potpuno zadovoljava moje potrebe ali ako se vec moze izvuci jos nesto iz njega zasto ne. soba je 4*6 metara |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Navedeni receiver iz t-konj ponude nije state of the art, al nije ni za odbaciti. Ak ne tražiš svemir 8 receiver onda si ga svakako uzmi jer sa malo boljim zvučnicima dobiš odličan zvuk. Logitech, creative,... i sl... zaobilazim u velikom krugu ak je zvuk u pitanju. Za 600 kn kolko ga budeš platil nema bolje solucije! 50% jeftinije od prodajne cijene. Zvučnici 5.1 WHARFEDALE HIFI Movie Star 60 za 1750kn. I miran budeš duži period + ostane ti love za kablove. |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Premium
|
Ja sam svoje bivse ovako sredio http://metku.net/index.html?path=mod...wood/index_eng ![]() ![]() ![]() ![]() A to punjenje sam napravio tako sto sam satelite napunio dumping materijalom, onom vunom, pa onda manje zvone i zvuk je nekako topliji.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Mislim da je priča o Z-5500 koji se daju nabaviti za 1,500-1,800kn bez garancije bezpredmetna ovdje. Jednom mjesečno ili jednom u dva mjeseca netko prodaje takve zvučnike i na takvo nešto treba visiti na Prodaji i naletjeti, a cijelo vrijeme ti je glava u torbi ako se nešto pokvari jer nemaš garanciju i bacio si 1,500kn. Malo tko ima volje i živaca popravljati ih. Mana hi-fi sustava je samo cijena. Prednost je što ako dođe do kvara zamijeniš samo tu komponentu ili zvučnik koji se pokvario. Šta češ ako ti rikne centar ili stražnji na Z-5500 ili centralna upravljačka jedinica? Bacaš sve u smeće ili opet imaš zaj**anciju i živciranje i krpanje. Sa HT receiverom polako slažeš kako imaš love ako želiš nešto bolje, a i to su stvari koje se ne kvare. Monitor magnat 990 su dosta dobri zvučnici s obzirom koliko koštaju, ali su im visokotonci bezveze i to dosta kvari ukupan zvučni dojam. Moja preporuka za zvučnike bi bili engleski Mission MV-4. Te male kutijice daju nevjerojatan zvuk s obzirom koliko koštaju, a i lijepo su i moderno dizajnirane. Za prvu ruku ti neće nedostajati subwoofer kada ih čuješ kako sviraju. Za entry level receiver bi uzeo Pioneer VSX-817. Ima USB s kojeg direktno svira MP3/WMA i sound retriever koji ispegla posljedice MP3/WMA kompresije, mikrofonsku kalibraciju sobe i hybridno pojačalo slično starim Technicsima koje može svirati vrlo glasno i ujednačeno sa vrlo niskim izobličenjima ( < 0.1%). I imaš garanciju, 2god na receiver, 4god na zvučnike ![]() I sad ti uzmi Z-5500 bez garancije, slušaj bas kako lupa i moli boga da ti ne krepa. Nisam slušao konkretno te 5.1 Wharfedale, ali sam slušao one najmanje Wharfedale Dalije i izvrsni su. Po meni jedni od najboljih malih ikad proizvedenih. Sumnjam da su ovi 5.1 Wharfedale blizu toliko dobri. Na tvom mjestu bi radije išao na kvalitetniju stereo varijantu za prvu ruku. Vjeruj mi da nečeš požaliti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
em ti logike, prodavati 12W zvučnik kao >60W , pa to još samo Romi na placu rade. A tek onaj trafo što može dati i 1000W , ha ha kako ono: "materijal membrane - srebrni papir" Wharfedale je mila majka za to, iz druge galaksije... (osobno bih ipak uzeo Magnat, ne volim ove satelit+sub sustave no žene ih obožavaju - pjeva, a ne vidi se) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Premium
|
Ja sam presao sa Z5500 na stereo Hifi Cambridge CDP i Amp i Dali Concept2 zvucnike.. A razlika je, velika. U karakteru sistema, prvo, ne moze se mjeriti 5.1 i dobar posteni stereo. Vjernost zvuka, detalji, bas, srednji, sve je bilo puno bolje jer, jbga ne moze se jedno mjerit s drugim.. A sto mi je najbolje filmovi na stereu su mi isto prdobri iako kao za njih treba surround... Uglavnom Stereo ti je puno bolje rijesenje |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
#erase startup-config
|
Citiraj:
To su male plastične kutijice koje vrijede 50% onoga što koštaju uvrh glave. Frend ima Z5500 i zvuk je gotovo identično loš. Istina je da su bolji od većine onoga što se prodaje za PC, ali pored hi-fi sustava zvuče prazno i jadno, kao da su neku malo kvalitetniju membranu stavili u kutiju od cedevite. Kada nakon svoje hi-fe koja nije nešto preskupa upalim Z-2300, osjećaj je prilično jadan. U biti, to ti je kao kada uživaš u svom kompaktnom fotichu i briješ si kako ti je super i najbolji dok ne opališ par slika s najjeftinijim SLR-om ![]() Logitech Z-2300 i Z-5500 zvučnici su primjer izvrsnog marketinga kako izvrsno prodaje ne baš sjajnu i bajnu stvar. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Premium
|
Ma ja sam htio iskoristiti tu akciju u T-Comu jer znam da stari nema šanse da ode na drugog operatera pa sam mislio da bi mi to bilo best buy i da mogu bolje složit nešto od Z-5500 koja sam mogao nababiti jer na svakom koraku pričaju da bolje Hi-Fi od logija i PC zvučnika tako da sam samo trebao potvrdu no zakompliciralo se malo pa sada više neznam ni sam da li hoću Stereo ili 5.1, a da ne ububam neke silne pare ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
#erase startup-config
|
Vidim da si neodlučan. Entry level hifi se čuje bolje od najboljih PC zvučnika. Ako imaš prilike uzeti tu Yamahu za 600kn, ne znam što čekaš... |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
[SW]'V^idO
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
Pretpostavljam da tu misliš na Tangband iliti TB Speakers (http://www.tb-speaker.com/). Stranica im je krš, to je istina. Također je istina da nisu jako skupi ali s obzirom koliko koštaju nude poprilično dobre performanse i TB nije baš nepoznato ime u svijetu kvalitetnog audia, nije bog zna kako kvalitetan ali nije ni za baciti. Vidio sam na netu nekoliko DIY projekata u kojima su korišteni TB driveri i ljudi su općenito zadovoljni, potraži na netu ako te zanima. Što se snage tiće, tih 12W je pretpostavljam rejtano bez ikakvih LPF/HPF filtera te je zbog toga snaga tako mala, ali čim se tu stavi skretnica od recimo 12db/oct na nekih 120Hz (koliko otprilike i je na Logijima) mogu se postići mnogo veće glasnoće nego što bi ih driver davao na "samo" 12W tako da se u neku ruku može reći da je glasnoća tih drivera s obzirom na kutiju/osjetljivost/pojačalo onolika kolika bi bila da primaju čistih 60W bez ikakvih skretnica i sl. To je kao kad kupuješ tweeter, neke firme pišu snagu sa skretnicom, neke bez. Npr, jedan Westra tweeter iz Dobrog zvuka (WDT – 13 – 134 / 138) je rejtan na 60W nominalno sa skretnicom na 6000Hz, bez skretnice čisto sumljam da bi preživio 5W. Za trafo neznam ali na Logijima Z-2300 imaš osigurač od 1A što bi reklo 220-230W potrošnje što sasvim sigurno govori da troši barem 150W ako već ne 200W iako su za peakove tu kondenzatori koji rasterečuju trafo na kratko vrijeme. I btw, onaj trafo sigurno ne trebao davati 1000W jer maksimalna snaga se pogodi šta, niti ne gleda u svijetu ozbiljnijih i informiranijih ljudi nego se gleda RMS i nominalna snaga, a ako se ne varam Z-5500 ima 505W RMS (rejtano) što znaći da trafo sigurno ne treba davati 1kW.
![]() |
![]() |
#57 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
A kad bi u pitanju bilo kvalitetano 5.1 pojacalo u kombinaciji sa kvalitetnim zvucnicima ? Na vecini pojacala izmedju ostalih kombinacija moze se postaviti i stereo pa ce sljakati samo frontalci. Znaci li to da je ta stereo projekcija u pravilu uvijek losija od one koju daje 2.0 stereo pojacalo ??? Zanima me jer cu uskoro slagati nesto ozbiljnije pa da znam...
![]() |
![]() |
#58 | |
Premium
|
Citiraj:
Zato ti obicno stereo pojacalo obicno daje dosta bolji zvuk od cijenom ekvivaletnog recivera.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
#erase startup-config
|
Citiraj:
Ako si zamračiš sobu i dofuraš komada doma, onda ti DSP procesor zvuka s night enhancerom i 5.1 stereom "po tiho" zvuči savršeno ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Koliko sam cuo, Yamaha receiveri i nisu neka sreca u Stereu....preporuka je da uzme recimo provjereni Denon (vidim da ih ima i po oglasima), pa cak da uzme i novi pocetni model i za pocetak 2 stereo zvucnika(DALI Concept je pocetna ali odlicna serija) i za tih 15m2 ce biti odlicni Concept 2, a kasnije moze nadokupiti jos 2 za surround + centar i sub neki. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|