Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.05.2009., 11:41   #31
vacs
Premium
Moj komp

vacs's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
sa bilo kojim od ovih neces pogrijesiti

n82
n85
n86 nije jos dosa
n96
n97 koji dolazi skoro

osobno bi pricekao n86,ali ako ne mozes cekati onda uzmi n85
vacs je offline   Reply With Quote
Staro 11.05.2009., 13:52   #32
Bartuc
The All Seeing Eye
Moj komp

Bartuc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
@Bruno_Rv

Bez Xenona ti svaki noviji mobitel slika sasvim dobre slike u odličnim vremenskim uvjetima (sunčan dan), ali čim padne sunce ili slikaš u zatvorenom prostori ili nedaj bog u mraku, slika ti je katastrofalna. LED fash ti ne dopušta fotiću da zabilježi boje kako spada, tako da ti je redovito bijela boja zapravo žuta i sl. Osim toga, slike su ti pune Noise efekta koji nije poželjan. Pogledaj samo razliku kod slika uslikanih sa N82 i N95, po danu su gotovo indentične, ali po noći je razlika kao nebo i zemlja

Meni je strašno žao što ima toliko malo mobitela sa Xenonom na tržištu. Evo sada tražim mobitel za kupiti i jedino mi padaju na pamet K850i, N82 i SE C905 baš zbog xenona. S time da oba SE-a nisu konkurentni zbog klasičnog Java softwarea koji realno nije niti do koljena Symbianu. Ostaje mi samo N82 Na kraju me još kopka i stvar da potpuno zanemarim kameru i odem na 5800 XM, tako da sam u teškim dilemama

I da, N82 ti ima dobru bateriju ali zbog svih tih fičrsa troši puno više nego jedan K850i.

Jedino ako ti pomaže info da je među ljepšim spolom popularan SE C902 mobitel - http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_c902-2250.php

Također nema Xenona ali je sve u svemu sasvim solidan mobitel.

I LG Secret nije loš uređaj, njega sam imao do prije par mjeseci. Također je Java mobitel, 5mpx kamera sa LED flashom, 2.4" ekran... Ali mobitel je jako lijep i materijali od kojih je izrađen su fenomenalni. U životu nisam opipao kvalitetnije izrađen mobitel - carbon fiber, kaljeno staklo, neke tvrde/masivne plastike i metalni obrub... Baš sexy i "pičkast" mobitel

http://www.gsmarena.com/lg_kf750_secret-2352.php
Bartuc je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.05.2009., 16:52   #33
micek_kc
fanATIčni AMDovac
Moj komp

micek_kc's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
evo kao ponosan vlasnik nokie n82 mogu napisati nekoliko stvari
plus:
+ Dobar i veliki ekran koji je cak citljiv i na najvecem suncu
+ Jako dobra kamera,meni sluzi kao zamjena za fotoaparat i radi odlicne i slike i snimke
+ nakrcatost opcijama(wifi,symbian,senzor nagiba,a-gps,puno rama i roma)
+ iako je nekima ovo problem,meni je tipkovnica genijalna

Minus:
- iako crno kuciste izgleda odlicno packe se vide iz aviona i makar ga nosim stalno u torbici,uspio mi je past 2-3puta i te "crtice" se također vide iz aviona
- mobitel je malo deblji i veći gabaritima

Napomene:
Svi spominju trajanje baterije...evo kako to izgleda kod mene...pricam dnevno 60ak min na mob,koristim gps oko 60min i poslikam par slika, nesto wifi-ja i baterija traje ciieli dan... Ja neznam sto je stvarno tako problem prije spavanja staviti mob na punjenje? dok ne koristim gps i wifi mob drzi 3-4 dana sto mislim da je super s obzirom na velicinu ekrana...Zamislite recimo blackberry od firme...razgovaram s njime dnevno 2-3h i koristim samo primanje maila i ako izdrzi dan i pol super, a nema ni tako veliki ekran ni takvu kameru ni gps...mislim da kuzite poantu...

AMD Phenom 9850be 2,5ghz@2,9ghz@OCZ Vendetta 2 700rpm
DFI Lan Party JR 790GX-M2RS
OCZ Blade 2x2Gb ddrII@1066mhz@1.8v
Gigabyte HD4850 1GB Multi Core @passive
Auzentech Meridian@Opamp LM4562NA
2xWestern Digital 6400aaks@RAID 1 + Seagate S-ATA 160gb@XXX
Tagan 480W Supersilent
Thermaltake V1000+ black with side window
Logitech MX500
DELL 2007FP

AMD Athlon 3000+(venice e3) stock
Abit AV8
Kingmax Superram 2x256ddr433 FHAS stock
Gainward 7600GT GS 256mb
Seagate Barracuda 80gb P-ata

Denon AVR-3805 black finish @DIY 3.5mm > 2RCA(Neutrik RCA plugs)
Focal Jmlab Chorus S 726s classic finish@VDH CS-122 HB
Focal Jmlab Chorus S CC700s classic finish@VDH CS-122 HB
Focal Jmlab Chorus S SW700 classic finish@Bandridge Profigold Subwoofer Cable
Review Chorus S serije
Review Denon AVR-3805
micek_kc je offline   Reply With Quote
Staro 11.05.2009., 17:49   #34
Bartuc
The All Seeing Eye
Moj komp

Bartuc's Avatar

Slažem se sa svime.

Nego, ja sam imao silver verziju i isto se na njoj sve vidjelo. Valjda zbog te glossy plastike. Sada sam u potrazi za crnom verzijom, nekako mi izgleda profesionalnije i "otmjenije"

PS: Ako kupujete taj mobitel, obavezno ga kupite u pravoj boji Original maska i servis kod Mobisa koštaju nešto iznad 400 kuna
Staro 11.05.2009., 18:07   #35
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor micek_kc Pregled postova
plus:
+ Jako dobra kamera,meni sluzi kao zamjena za fotoaparat i radi odlicne i slike i snimke

Minus:
- iako crno kuciste izgleda odlicno packe se vide iz aviona i makar ga nosim stalno u torbici,uspio mi je past 2-3puta i te "crtice" se također vide iz aviona

Napomene:
Svi spominju trajanje baterije...evo kako to izgleda kod mene...pricam dnevno 60ak min na mob,koristim gps oko 60min i poslikam par slika, nesto wifi-ja i baterija traje ciieli dan... Ja neznam sto je stvarno tako problem prije spavanja staviti mob na punjenje? dok ne koristim gps i wifi mob drzi 3-4 dana sto mislim da je super s obzirom na velicinu ekrana...Zamislite recimo blackberry od firme...razgovaram s njime dnevno 2-3h i koristim samo primanje maila i ako izdrzi dan i pol super, a nema ni tako veliki ekran ni takvu kameru ni gps...mislim da kuzite poantu...

Imas potpuno pravo sto se svega tice ali MOB TRAZIM ZA ZENU a ne za sebe. A sto se nje tice,wifi,gps i slicni POTROSACI je ne zanimaju. Dobar i jednostavan fon,jednostavne opcije, za malenu ruku (jebiga,ipak je zensko) , a sto se baterije tice, nije mi toliko bitno punjenje koliko je bitno da mozes telefon jos malo koristiti kad ti pocne bipat da je mob prazan. A tu se SE pokazao dobrim. Ja sam osobno veliki ljubitelj Symbian nokija,i n82 sam htio kupit davno,ali skuzio sam da me ovaj k850 jako zadovoljava zbog jednostavnosti 8iako mi symbian jako pase),a vjerujem da bi jedan takav zadovoljio bolju polovicu jos vise. Da je ovaj k850i tanak i lijep, ne bih si uopce postavljao pitanja.

Citiraj:
Autor Bartuc
@Bruno_Rv

Bez Xenona ti svaki noviji mobitel slika sasvim dobre slike u odličnim vremenskim uvjetima (sunčan dan), ali čim padne sunce ili slikaš u zatvorenom prostori ili nedaj bog u mraku, slika ti je katastrofalna. LED fash ti ne dopušta fotiću da zabilježi boje kako spada, tako da ti je redovito bijela boja zapravo žuta i sl. Osim toga, slike su ti pune Noise efekta koji nije poželjan. Pogledaj samo razliku kod slika uslikanih sa N82 i N95, po danu su gotovo indentične, ali po noći je razlika kao nebo i zemlja

Meni je strašno žao što ima toliko malo mobitela sa Xenonom na tržištu. Evo sada tražim mobitel za kupiti i jedino mi padaju na pamet K850i, N82 i SE C905 baš zbog xenona. S time da oba SE-a nisu konkurentni zbog klasičnog Java softwarea koji realno nije niti do koljena Symbianu. Ostaje mi samo N82 Na kraju me još kopka i stvar da potpuno zanemarim kameru i odem na 5800 XM, tako da sam u teškim dilemama

I da, N82 ti ima dobru bateriju ali zbog svih tih fičrsa troši puno više nego jedan K850i.

Jedino ako ti pomaže info da je među ljepšim spolom popularan SE C902 mobitel - http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_c902-2250.php

Također nema Xenona ali je sve u svemu sasvim solidan mobitel.

I LG Secret nije loš uređaj, njega sam imao do prije par mjeseci. Također je Java mobitel, 5mpx kamera sa LED flashom, 2.4" ekran... Ali mobitel je jako lijep i materijali od kojih je izrađen su fenomenalni. U životu nisam opipao kvalitetnije izrađen mobitel - carbon fiber, kaljeno staklo, neke tvrde/masivne plastike i metalni obrub... Baš sexy i "pičkast" mobitel
I ti imas pravo u vezi svega. Otakd sam probao xenon,ne zanima me fon bez Xenona,ako mi naravno treba neki fon koji ima dobre slike. Sto se tice c902 ,probao sam ga i nije nista posebno. usporedjivao sam slike i bateriju sa braticem koji je imao taj fon,odmah ga je prodao . E,c901 je vec druga prica,kad bi sad izasao,odmah bih ga uzeo. Opet,ponavljam ,bitna stavka je da je to fon za ZENU . Da je za mene,bas me briga imam veliku ruku,nije mi bitna niti tezina. Zasad,u uzi izbor ulaze c902,c510 (iako nemaju xenon ali sta da radim) i ako bas nema druge,onda n82 (izbjegao bih ga radi symbiana)
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 11.05.2009., 18:14   #36
ShAd0w_dAnCeR
Premium
Moj komp

ShAd0w_dAnCeR's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
http://www.gsmarena.com/nokia_6220_classic-2256.php
recimo ovome macanu samo wifi fali... inace mi je super mob...

evo mobova koji imaju xenon i (bilo koji) symbian:
http://www.gsmarena.com/search.php3

ovaj samsung ne izgleda lose, a ima i wifi...
ShAd0w_dAnCeR je offline   Reply With Quote
Staro 11.05.2009., 18:28   #37
Bartuc
The All Seeing Eye
Moj komp

Bartuc's Avatar

Da, kužim problem. Da je tanji, lako ga ženi daš, a sebi uzmeš N82

Sada vidiš koji je to problem, ima svega par Xenon mobitela, a svi su cigle Tako da ti stvarno ostane izbor mobitela sa LED bljeskalicom.

Evo mala lista uređaja koje bi ja uzeo u obzir za žemskinje (uz ta 2 za koja si zagrijan):

Nokia E66 - http://www.gsmarena.com/nokia_e66-2426.php
SE W760 - http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_w760-2197.php - prelijep mobitel
LG KF750 - http://www.gsmarena.com/lg_kf750_secret-2352.php

Ti vidi, prouči i odluči. Nokia je najkvalitetnija zbog Symbiana ali je i najskuplja, SE je uvijek bio i zauvijek će ostati fenomenalan brand, a ovaj LG me strašno ugodno iznenadio (čak ima i TocuhScreen - ali samo na multimedijalnom izborniku --- i word/pdf/excel čitač što je mnogo cool mada mislim da gospođi to ne treba ).

Naravno, niti jedan nema Xenona i jednostavno nisu konkurencija tvom mobitelu na polju slikanja. Ali to nije bad kada uzmeš u obzir da nema adekvatnog Xenon moba (cigle).

EDIT:

@Carlito, jebeno, nisam znao da možeš filtrirati GSM arenu
Staro 11.05.2009., 18:34   #38
ShAd0w_dAnCeR
Premium
Moj komp

ShAd0w_dAnCeR's Avatar

nisam ni ja do prije pisanja posta...

btw ova 6220 classic ima sve osim wlana (ukljucujuci i xenon flash i 5mpix)... doduse ne izgleda bas kao onaj crveni SE sto je bartuc preporucio, ali ono, xenon je xenon... da ima wlan vec bi ga bio odavno uzeo... 100%... [otkada sam uzeo e51 razmazio sam se]
Staro 11.05.2009., 18:35   #39
Bartuc
The All Seeing Eye
Moj komp

Bartuc's Avatar

Da, ima dosta uređaja za koje nisam znao da su opremljeni Xenon flahom. Ali super, bar sada čovjek može lakše izabrati mob
Staro 11.05.2009., 18:41   #40
ShAd0w_dAnCeR
Premium
Moj komp

ShAd0w_dAnCeR's Avatar

http://www.gsmarena.com/nokia_n86_8mp-2713.php
mozda i na ovo bacit oko... ima onaj dual slide ko n95, oled screen, DUAL led flash (ovo bi trebalo proucit), 8mpix camera...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.05.2009., 16:54   #41
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Zna li netko hoce li c901 na nase trziste? On bi bio idealan u ovom slucaju.
Staro 12.05.2009., 17:08   #42
Bartuc
The All Seeing Eye
Moj komp

Bartuc's Avatar

@Karlito, Dual LED ti je isti drek kao i LED. Nije gotovo ništa bolja situacija te se nemre mjeriti sa Xenonom.

@Bruno, zadnje što sam gledao, uopće nije najavljen da dolazi kod nas. Jedino da nazoveš uvoznika za HR i pitaš da li se može mob naručiti iz susjednih nam država. Svijet Medija ti drži SE mobitele, probaj ih kontaktirati...

http://www.svijet-medija.hr/Article....0&Sort=&Page=1

PS: Mob je prelijep
Staro 12.05.2009., 23:25   #43
timmy
Premium

timmy's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
jel ima mi neko nešto pametno reć o nokiji n82, napikirao sam je, cini mi se savrsen za moje potrebe, nema touch screen, ima audio jack, xenon, podrzava velike kartice... baš mi se sviđa..malo je star al cini mi se dobar...
timmy je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2009., 23:41   #44
Munjara
Beerman

Munjara's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Ako ti izgled i tipke sjedaju (meni su tipke bile iznenađujuće sasvim dobre, a boja poželjno crna) mob je odličan sa vrhunskim foticem s xenonom (tehnicki brat n95 8gb sa manjim ekranom i xenonom) i manje vise svime sto mozes pozeljeti
Munjara je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2009., 00:51   #45
micek_kc
fanATIčni AMDovac
Moj komp

micek_kc's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor micek_kc Pregled postova
plus:

Minus:

Napomene:
Citiraj:
Autor timmy Pregled postova
jel ima mi neko nešto pametno reć o nokiji n82, napikirao sam je, cini mi se savrsen za moje potrebe, nema touch screen, ima audio jack, xenon, podrzava velike kartice... baš mi se sviđa..malo je star al cini mi se dobar...
zar je tako tesko koristiti scroll? to je ona stvar između lijeve i desne tipke miša post nije star ni 3 dana

AMD Phenom 9850be 2,5ghz@2,9ghz@OCZ Vendetta 2 700rpm
DFI Lan Party JR 790GX-M2RS
OCZ Blade 2x2Gb ddrII@1066mhz@1.8v
Gigabyte HD4850 1GB Multi Core @passive
2xWestern Digital 6400aaks@RAID 1 + Seagate S-ATA 160gb@XXX
Tagan 480W Supersilent
Thermaltake V1000+ black with side window
Logitech MX500
DELL 2007FP

AMD Athlon 3000+(venice e3) stock
Abit AV8
Kingmax Superram 2x256ddr433 FHAS stock
Gainward 7600GT GS 256mb
Seagate Barracuda 80gb P-ata

Denon AVR-3805 black finish @DIY 3.5mm > 2RCA(Neutrik RCA plugs)
Focal Jmlab Chorus S 726s classic finish@VDH CS-122 HB
Focal Jmlab Chorus S CC700s classic finish@VDH CS-122 HB
Focal Jmlab Chorus S SW700 classic finish@Bandridge Profigold Subwoofer Cable
Review Chorus S serije
Review Denon AVR-3805
micek_kc je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2009., 10:30   #46
Bartuc
The All Seeing Eye
Moj komp

Bartuc's Avatar

Mislim da do danas N82 nema direktnu konkurenciju. Najčešće se stavlja pokraj N95 i N95 8GB ali razlika nije mala.

Recimo N95 classic ima lošiju bateriju, nema Xenon, ima duplo manje radne memorije i ogromna je. N95 8GB nema Xenon, nema zaštitu leće, ima ok bateriju i isto 128MB rama kao i N82.

Jedino po čemu je N95 serija "bolja" je veći ekran i multimedijalne tipke. Ostalo je sve na strani N82 tako da mislim da tu nema konkurencije. Samo onaj Xenon vrijedi zlata kada pogledaš slike od N95 u low light ambijentu.

Eventualna konkunrecija N82-ojci ti je 5800XM ako ti stvarno ne treba kamera. N82 ima bolji software, stariji je i samim time je dorađeniji te ima bolju bazu aplikacija te ima bogovsku kameru naspram 5800. Dok u drugu ruku, 5800 ima jedino bolji ekran od N82. Pa ako se orjentiraš na filmove, web i sl. multimediju, onda je tek 5800 bolji izbor.
Staro 14.05.2009., 22:23   #47
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Odustao od svega, cekam c901. Mob jednostavno ima SVE STO ME/JU ZANIMA. I Xenon i bateriju i tipke i ekran, i slike i sve. GPS ne treba SYMBIAN ne treba,WI-FI ne treba. Samo da ne docekam jesen dok ne dodje hehe.
Staro 14.05.2009., 23:10   #48
imaticx
Moj komp

imaticx's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
i ja isto cekam C901. imao sam i K850 i C902, ali sam se vec 3. put vratio na K800 (uglavnom zbog xenona). tako da cekam C901 (koji je uglavnom C902 s vecim ekranom i xenonom)
Staro 15.05.2009., 22:18   #49
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Citiraj:
Autor imaticx Pregled postova
i ja isto cekam C901. imao sam i K850 i C902, ali sam se vec 3. put vratio na K800 (uglavnom zbog xenona). tako da cekam C901 (koji je uglavnom C902 s vecim ekranom i xenonom)
kako si se sa k850 vratio na k800 zbog xenona kad je k850 i bolji u slikama ,a ima xenon. Mozda nesto drugo smetalo?
Staro 15.05.2009., 23:00   #50
imaticx
Moj komp

imaticx's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor Bruno_Rv Pregled postova
kako si se sa k850 vratio na k800 zbog xenona kad je k850 i bolji u slikama ,a ima xenon. Mozda nesto drugo smetalo?
imao sam ga u pocetku dok nije bilo ovog novijeg firmware-a. Stalno mi se gasio, touch tipke su slabo hvatale, onaj "burst" xenona da slika ispadne preblijeda, preplasticno i skripavo kuciste..... Kupio sam ga tjedan dana nakon sto je dosao kod nas, pa valjda te prve verzije nisu valjale. Sad koliko citam, stvar je rijesena sa firmwareom

EDIT: I da, zaboravio sam reci da je potpuno bio krepao. Ni SEUS nije pomogao, ni novi EROM, nista. morao ici na servis u ZG
Staro 04.06.2009., 21:39   #51
aski
Je suis Schumi
Moj komp

aski's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Sto bi bilo najbolje do 2500 kn (oglasnik) A da ima velik ekran, dobru kameru. Ekran ne mora biti tač, ali more

Hvala

Intel Core 2 Duo E8500 @ 5516 MHz
aski je offline   Reply With Quote
Staro 09.06.2009., 19:34   #52
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
M8800 Pixon
LG KC910 Renoir

BTW Dolazi novi Pixon tj. Samsung M8910 Pixon12, izgleda da su ubacili w-lan kojeg "stari" pixon nije ima, jacu kameru, amoled ekran duplo vece rezolucije, te neke optimizacije u softwareu.. Kod nas bi triba doci krajem 6.mj.. Vjerojatno ce ga tele2 imati u ponudi, posto je "stari" pixon cca 1800kn u pretplati ovaj nebi triba biti puno skuplji...
Preview:
http://www.mobileburn.com/review.jsp?Id=7150

Zadnje izmijenjeno od: Sn4k3. 09.06.2009. u 20:10.
Sn4k3 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno