Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.04.2009., 15:43   #31
Overhaul
Premium
Moj komp

Overhaul's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Stvar navike Ali na vece se nije tesko naviknut
Overhaul je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2009., 15:47   #32
dmr
Premium
Moj komp

dmr's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Ma dobro. Kazem ti meni bolje izgledaju malo manji pixeli (ostrije), dok god nisu presitni . Ali generalno gledajuci ako neko kupuje monitor koji ce mu biti jedini i misli se na njemu i igrati onda je input lag presudniji
dmr je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.04.2009., 19:24   #33
Overhaul
Premium
Moj komp

Overhaul's Avatar

E sad, jasno mi je da svak svoga konja hvali, (imam ja cijelu konjushnicu ), no taj famozni input lag nisam dozivio. Znam na poslu, na recimo starim Sony LCD-ovima (uh koliko su ti kostali)... fakat se kuzi kasnjenje. Isao sam gledati o cemu je rijec sa ovim 27" monitorom po vanjskim forumima pa kazu da se lag svodi na 1/25 sekunde otprilike, a s obzirom da je vrijeme ljudske reakcije na situaciju 1/10 dakle oko duplo dulje, valjda zato ne kuzim Jedini nacin, kazu da se primjeti je da se paralelno pustaju vrlo brze sekvence na crt-u i lcd-u, pa covjek onda na lcd tu jednu PAL polufazu pomalo primjecuje. Na papiru bi onda moji stari monitori, dell 2001fp i 2005fpw morali imati jos gori lag, no nije tako i lakse je za igrati. Tako ja mislim da ipak covjek drukcije percipira ispred sebe veliku 24" navise sliku u odnosu na 20" nanize - vjerujem dakle da bih isjecao "input lag" i na 30" crt-u da sam ikad imao prilike za istim nesto igrati
Staro 10.04.2009., 19:56   #34
dmr
Premium
Moj komp

dmr's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Bas kao sto si rekao, svako svog konja fali . A znam da su ljudi masovno vracali dell 2408WFP zbog input lag-a od 60ms. E sad ako taj ima 47ms to nije bas dobro
dmr je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2009., 11:37   #35
m4x
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jan 2007
pa neizgleda puno veći u odnosu na ovog 22" pored

inače u bugu su monitor pohvalili ali i zamijetili da nije za igrače-kašnjenje pokreta pokazivača na ekranu za pokretima mišem

drugo nevaljaju mu senzorske kontrole

i treće po meni je cijena od 7ili 8k kn,za tu lovu mora bit sposoban za sve a ne samo za crtkarije
m4x je offline   Reply With Quote
Staro 14.04.2009., 00:32   #36
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Citiraj:
Autor m4x Pregled postova
pa neizgleda puno veći u odnosu na ovog 22" pored

inače u bugu su monitor pohvalili ali i zamijetili da nije za igrače-kašnjenje pokreta pokazivača na ekranu za pokretima mišem

drugo nevaljaju mu senzorske kontrole

i treće po meni je cijena od 7ili 8k kn,za tu lovu mora bit sposoban za sve a ne samo za crtkarije
5600kn
Staro 01.05.2009., 01:30   #37
Overhaul
Premium
Moj komp

Overhaul's Avatar

Ok, vidim da se pojavilo nesto poluinformacija Moguce da su senzorske kontrole bile preosjetljive u prvoj reviziji... moguce je svasta u verziji koju nemam. Moja revizija je A02, i mislim da je to verzija koja se kod nas prodaje, jer smo i u firmi dobili sve iz te revizije, za koju vidim po netu da je 3. po redu i da je tu podosta usavrseno u odnosu na nultu seriju, koju su vjerojatno svi recenzirali. Nemam blage veze, sto sam vec ponavljao o input lagu (mozda bih ga primjetio da sam muha ;P ) nemaju bad piksela, cijena je ta koju spominjete (trenutno oko 5700kn sa pdvom)- uvoznik kodeks, ducan M-computers, zemlja proizvodnje Ceska/Irska, godina 2009. (vecina 3. mjesec) A glede velicine, vjerojatno vas zbunjuje cinjenica da je uspredni dell bio 4:3. evo sada sam stoga poslihtao sve wide modele koje imam:
S lijeva na desno: 20" (2005fpw), 24"(2407wfphc), i 27" (2709w).

Citiraj:
Autor m4x Pregled postova
za tu lovu mora bit sposoban za sve a ne samo za crtkarije
Lol, neznam sto smatras pod "sve", ali "crtkarije" su bas ono sto ga doista "isplacuje" kroz honorare, a svakako ne igranje
Vec je stopput po forumu ovdje ponavljano koji su modeli pogodni za igranje...iako neznam, NFS koji ponekad zaigram, ne
izgleda nimalo lose, niti ista ima "lag", "ghosting" i ine mudrolije izmisljene za kiseljenje zelja Jedno znam, za igranje, zakon
je jos uvijek 21" crt(pa naviše, ali ti su rijetki u našim krajevima), i ako imate mjesta i netko ga prodaje...obavezan rekviit za gamera.
Ne treba ni antialiasing :P
recimo samsung 1100. uh najklasicnija serija, bucek Njega sam najzadnjeg prodao sa suzom nostalgije vidim covjeka da ga ovdje na ponudi foruma nudi za 250 kn. bargain!

Zadnje izmijenjeno od: Overhaul. 01.05.2009. u 02:00.
Staro 01.05.2009., 01:55   #38
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Taman ti fali jos 30ka i onda bi izgledali ko smogovci
Staro 01.05.2009., 02:20   #39
Overhaul
Premium
Moj komp

Overhaul's Avatar

Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Taman ti fali jos 30ka i onda bi izgledali ko smogovci
Hehe, baš Pozdrav kolega meštre ma vidio si na "našem" forumu, da si nebih dao truda, da me žensko nije zamolilo za usporedbu Vidio sam "tvoj" model 3007, čini mi se ovdje u ponudi za 5500kn, ali ga u recenziji ovdje na pc ekspertu prilično negativno ocjenili... nije da bi me takvim "ležernim testiranjem" u igricama i filmovima odvratili od kupovine da mi još jedan treba :P
Staro 26.06.2009., 23:36   #40
Facelessone
Premium
Moj komp

Facelessone's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Frend se interesira oko navedenog monitora pa da mu pomognem malo pri riješavanju dilema i da se lakše odluci da vas pitam par pitanja.
Njemu to ne treba za nikakva profi radi i sl. vec mu je samo do HD filmova, jer ima uopce smisla uzimat takav monitor samo radi multimedije. Overhaul vidim da si vec pisao kako mu super paše HD rezolucija, daj mi još molim te malo reci više o tome i po tvojem mišljenju dali se isplati uzet tako neki monitor sa jednom namjenom gledanja HD materijala ili je bolje riješenje neki jeftiniji sa TN matricom ili za tu lovu uzet neki LCD TV
Btw Mar jesi ti dobio svoj primjerak?

AMD Ryzen 7 5700X
BQ Pure Rock
MSI B450 Tomahawk Max
32GB (2x16GB) Fury Beast 3600MHz HX432C18FB2K2/16
MSI RX 6800XT GamingX Trio 16GB
500GB Crucial MX500
Fractal Define R4
Corsair HX850 Platinum
Logitech MX Master 3
Logitech MX Keys
Logitech Z2300
Dell U2715H
Iskon 300/100 Mbps

CPU Intel i7-4810MQ
VGA nVidia GT730M 1 GB
RAM DDR3 16 GB 1600 MHz
SSD 500 GB Sandisk Ultra
Display 15.5" 3K HD IPS 2880x1620
LTE Modem
DVD-RW
9 cell battery
Napajanje 135 W
Windows 10 Pro
Logitech MX Anywhere 3s

AMD Ryzen 5 7640HS
AMD RadeonT 760M
14" 2,8K, 120Hz
16GB RAM
1TB HDD
Windows 11 Pro
Logitech MX Anywhere 3s

Xpenology DVA1622 @ DSM 7.1.1-42962 Update 4
H110M-DGS
Intel i3-7100
8GB RAM DDR4
WD Red 8TB
WD Purple 4TB
Seagate IronWolf 3TB
Seagate SkyHawk 6TB
Nanoxia Deep Silence 4
Seasonic X650 SS-650KM Gold

Facelessone je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.06.2009., 23:58   #41
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Ako mora gledati sa velike udaljenosti onda OK ali inace mu je i 24" dovoljan jer 24 i 27 imaju istu rezoluciju i na oba fullHD izgleda dobro.
Staro 09.07.2009., 01:31   #42
Visitor Q
Premium
Moj komp

Visitor Q's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Pozdrav !

Cestitke na novom Dellboy'u

nebih htio kvarit entuzijazam, ali cu ipak podjeliti svoje dojmove o Dellovim 27" flagship uzdanicama

Upravo model iz naslova je odigrao krucijalnu ulogu u mojem konacnom obracunu sa vlastitim zeljama.

Naime cim je izasao 2709 sam konacno shvatio da je Vrag odnio salu, i da moram pohitat si priustit taj mracni objekt zelje koji je od svog izlaska meni predstavljao 2707.

i to sam i napravio, jer nakon par procitanih impresija, reviewa i studiranje digitalversus'a sam shvatio da doba high class kvalitete i vrhunskog dizajna polako ostaje iza nas.

Ergo, mislim da je 2709 generalno, osim u par tehnoloskih, ali za vecinu korisnika zanemarivih faktora, korak unazad od odnosu na prethodnika koji je bio, a imo i danas ostao 27" cistog luxuza
Staro 16.07.2009., 01:50   #43
Overhaul
Premium
Moj komp

Overhaul's Avatar

Citiraj:
Autor Visitor Q Pregled postova
Pozdrav !
Ergo, mislim da je 2709 generalno, osim u par tehnoloskih, ali za vecinu korisnika zanemarivih faktora, korak unazad od odnosu na prethodnika koji je bio, a imo i danas ostao 27" cistog luxuza
Ovaj... a argumenti bi bili?

@ Facelessone; ako nije kasno - NE. Za gledanje filmova i multimediju tipa igrice, ovaj moitor nije najbolje rijeshenje. TN ce biti savrseno zadovoljavajuc. Cak mislim da imaju bolju sliku za rapidne pokrete. E sad, sto je trenutno od tih na raspolaganju, potrazi na forumu i ponudi....
Staro 16.07.2009., 02:56   #44
Visitor Q
Premium
Moj komp

Visitor Q's Avatar

Citiraj:
Autor Overhaul Pregled postova
Ovaj... a argumenti bi bili?
si ih vidio kad uzivo jedan do drugoga ?

a evo ti link, pa malo scrollaj kroz testove..

http://www.digitalversus.com/duels.p...8&p2=3699&ph=1

Zadnje izmijenjeno od: Visitor Q. 16.07.2009. u 03:20.
Visitor Q je offline   Reply With Quote
Staro 16.07.2009., 03:20   #45
Visitor Q
Premium
Moj komp

Visitor Q's Avatar

Citiraj:
Autor Overhaul Pregled postova
@ Facelessone; ako nije kasno - NE.
ako nije kasno - DA.

"vec mu je samo do HD filmova"

ako je ova tvrdnja tocna, onda bi ozbiljno trebao razmisliti o tom' monitoru, ili jos bolje o full HD LCD TV'u, a TN bi mu preporucio samo ako filmove namjerava gladati sa šancovim ovratnikom

Multimedija je pak siri pojam, a igre takodjer. Kompetitivno mlatjenje FPS'ova bi u toj sferi mogla biti jedina slaba tocka, i to iskljucivo zbog visokog input lag'a, dok ce vec jedan suvremeni RTS, ili RPG na njemu biti prava gozba za oci

s tim da vrlo ozbiljno treba shvatiti onaj naglasak na HD, jer ce svaki dvd ili divx na njegovoj rezoluciji nazalost biti nista drugo doli vizualna tekuca kaka.
Staro 16.07.2009., 08:33   #46
denied
Premium
Moj komp

denied's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Tu se slažem, imam 2707 i mogu reći daj je monitor fantastičan - i budući da je slika superiornija od bilokojeg tn monitora, naravno da i filmovi izgledaju bolesno bolje.....
Bilokakvo uspoređivanje prikaza slike s tn monitorima je smiješno...
denied je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2009., 17:21   #47
Overhaul
Premium
Moj komp

Overhaul's Avatar

A ljudi, ak se vama "kiseli tudje grozdje", ok.
Mislim i da mnogi vlasnici TN monitora nisu bas tako razocarani i glupi sto su ulozili manje novca za namjenu u koju monitore koriste... ovdje po forumu opcenito je vidim popularno biti kriticar svega, jer eto tako se ispada "profinjeniji i strucniji". Vrlo rijetko netko iz vlastitog usporednog i prakticnog iskustva nesto komentira i savjetuje povoljnije i konkretno o komponentama (medju rijetkima sjetim se Wolverinea,Superunknowna, Celea i t.d.), ostalo se sve svodi na snobovske "savjete" tipa "ovo od 2000kn nevalja, kupi ovo od 10 000kn, ostalo je smece" -bez obzira kakvu namjenu ili novac uvjetovao covjek koji pita ili komentira. Istovremeno obicno takvi autori nemaju pod "moj komp" dokaza svojim strucno naguglanim tvrdnjama.
Sorry ljudi, neide konkretno nikome, to mi je opci dojam, pa da ga podijelim.
...
Vratio bih se na temu:koliko ih imam, monitori se nisu pokvarili i zadrzali su navedene karakteristike. Da, imam na poslu i 2707(ok ne u istoj sobi, ali dovoljno blizu da mogu usporedjivati), da ne ispadne da pricam googlove kao vecina forumasa ovdje. Ok monitor, isto se nije pokvario , ali nije "bolji". Tko zna sto kupuje i zasto ulaze novac, nece biti razocaran ni sa jednim. Na kraju - kad radim, u pravilu monitor ni ne zamjecujem, ako nije fakat nesto neispravan.
I jeli TN dobar ili los za ovo i u odnosu na ono - bespredmetno je, s obzirom da "frend Facelessonea" vjerojatno nikad nije procitao, a kamoli uvazio ove i tako offtopic komentare, tako da u to dalje nebih ulazio. Za gledanje samo hd filmova, definitivno mu je najbolje bilo da si je uzeo za ovaj novac oveci tv, kako je u pitanju facelessone i komentirao. Jel to ucinio, nas nije obavjestio.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno