|
![]() |
#31 |
machine that goes ping!
Datum registracije: Jul 2007
|
čitajući hardforum, došao sam do zaključka da se monitor ne isplati kupovati bez poštenog kalibratora, budući da mu je apsolutno sve zbrljano i gamma mu uopće ne valja. ljudi čak prijavljuju i drastične promjene kontrasta između vrijednosti 70 i 71 na digitalnoj kontroli, itd. monitor ne vrijedi 3000 kn. kod amera je malo drugačije, jer su ljudi pokupovali monitore za malo preko $200. kada bi kod nas koštao ispod 2000 kn, onda još nekako, ali za te pare - hvala lijepo, doviđenja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
zgubidan
Datum registracije: Dec 2008
|
neka bude 2900kn i ja uzimam, mislim da je isplativiji od hp lp2275w jer hp ima poprilicno bugova i input lag kojeg bi i moja baba primijetila ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2003
|
da, HP ima još dosta bugova a za Dell još nema negativnog feedbacka ali i vlasnika je manje...input lag HP-a je po tft centralu 25 a drugi izvor javlja da je kod Della 20...po prad.de HP ima input lag od čak 50 u što sumnjam....no takvi monitori i nisu namijenjeni hardcore gamerima....iako taj problem sa input lagom je preuveličan kao i mnoge druge stvari...uglavnom oba monitora se isplate ako ne želite gledati u TN....Dell je i kod mene za sada u prednosti a obzirom da u kupnju idem ovaj mjesec - kad stigne javim se ovdje sa dojmovima i fotkama.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Kolko vidim pojavio se u m-computers. http://www.m-computers.hr/katalog/114 Cijena 2213kn! Dal je to sad najisplativiji/najbolji 22" monitor na tržištu? Koristio bi ga za gaming, filmovi i tak... Zadnje izmijenjeno od: ojpi. 18.03.2009. u 02:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
to je ta cifra pošto u Kodeksu košta 1890kn + PDV http://www.kodeks.hr/dell/2209wa,PID...713,G-366.aspx
![]() |
#39 | |
She`s back...
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2003
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
COD2 expert
Datum registracije: Mar 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#45 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
![]() |
#47 | |
COD2 expert
|
Citiraj:
no u m-comp je jeftiniji |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Premium
|
Ja rezervirao jedan.. "navedena cijena je točna (promotivna cijena od strane Dell-a sa ograničenom količinom) i riječ je o modelu sa e-IPS matricom." 2 305 kn (s pdv-om)
![]() |
#49 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Ko je ovdje lud?
Nije mi jasno. Kak moze kostati HP 2275 s S-PVA matricom 3000 kn, a ovaj Dell 2000 kn? kaj zapravo uopce znaci taj "e" u nazivu e-IPS? Ako bu takva cijena, pa ovaj monitor vise nebu moguce nabaviti nakon tjedan dana. |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Premium
|
Cijena je 2300kn trenutno a kasnije ce vjerojatno bit 3000kn. Ko sto je bilo i s lenovom.
![]() |
#54 |
machine that goes ping!
|
"e" navodno znači "economy". teorija kaže da je LG napravio hrpetinu tih panela prije nego što je bio u stanju sam napraviti monitore, pa ih se riješio po vrlo niskoj cijeni. inače, za nekoliko mjeseci dolaze 22" i 24" monitori iz LG-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
COD2 expert
|
Citiraj:
220$ !!!! inače, odakle ti ta informacija? kupcima dotičnog savjetujem da posjete ovu stranicu i probaju kalibrirati boje te jave ima li poboljšanja: http://www.homecinema-fr.com/colorimetre/index_en.php isto tako ne vjerujem da je "akcijaska" cijena kod nas obzirom da je vani monitor tako jeftin, bit će i jeftiniji kad sam LG počne proizvoditi monitore s identičnom matricom.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
machine that goes ping!
|
informacija je s nekog od stranih foruma. da me ubiješ, ne sjećam se otkud. netko je čak napisao da se radi o "detuned" panelu, što nema nikakvog smisla. neko drugi pak tvrdi da panel propušta više svjetlosti od očekivanog. uglavnom, nitko ništa ne zna, ali teorija s viškom panela je nekako najrazumnija. e da, dell ovo prodaje u klasi business, a ne home monitora. |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
50g / 1.7 oz
Datum registracije: Feb 2009
|
E bas ste me sad napalili. Izgleda mi kao primamljiv monitor, ali me zanimaju neka iskustva ili detalji, pa ovim putem molim sretnike koji ga imaju... ![]() Nebih htio da mi se dogodi kao sa lenovom. On mi je jos u top izboru (osim HPlp2475), ali otkad mu je cijena skocila naglo nekako ga drugacije gledam.... ![]() Dakle, cekamo review - e ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
COD2 expert
|
Citiraj:
http://www.displayblog.com/2009/01/1...ips-lcd-panel/ http://www.displayblog.com/2009/02/1...anel-update-2/ ..a piše i na linku koji sam postao u postu prije Uglavnom; monitor bi trebao biti odličan i svi review.i dosad to potvrđuju. Da sad kupujem monitor sigurno bi to bio Dell iz teme. Navedeni linkovi definitivno pokazuju da prolazi vrijeme TN.a a zahvaljujući LG-u cijene IPS matrica neće prelaziti cijene sadašnjih TN monitora.. http://www.displayblog.com/2009/03/1...lcd-tv-panels/ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
COD2 expert
|
Zakljucak je da ako si namjeravao kupiti kvalitetniji (ne TN) monitor nemas sto cekati nego trk po della (najmanja cijena zasad je u m-computers.u, cca 2200 kn. Cijene ce se nesto spustiti tek kad LG pusti u prodaju svoje monitore (sa vlastitim e-ips matricama, kakve koristi i dell s2209wa) no do toga ce, po mojoj procjeni, doci najranije na ljeto a i sumnjam bas da ce se ti novi monitori kod nas prodavati po znatno nizim cijenama od trenutne, koja stotica eventualno (no poznavajuci lg, nece imati tako kvalitetno postolje kao dell). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|