Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > PC Ekspert > Članci
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.01.2009., 08:19   #31
Melani
Banned

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor thedream Pregled postova
Ne znam u čemu je problem ako čovjek radi i ima svoju lovu..pa neću starce tražiti 4000kn za svoje drkarije. Lijepo svaki mjesec 1000kn od plaće žrtvovati, i to je to. Za 4,5mj ću skupiti. Pa ne moram ju odmah imati..a i za 3,4 mjeseca će cijena zveknuti sigurno 20% dolje. Kao i uvijek..

Gadi mi se kad se ovakve teme pretvaraju u jadikovanje da je nešto skupo, makar sam i ja to prvo vidio,4000kn,ok bok doviđenja. Ali da imam para,pa normalno da bi ju kupio,boli me briga .

Isto kao i sve drugo u životu,kad imaš,sve ti je lako.Tko nema,svi ga zajebavaju.

Više bi volio da se priča o performansama i brandovima koji će izbaciti dotičnu, nego ono,skupa je vau..ni prva ni zadnja..ako je ASUS Geforce2 Deluxe sa 3d cvikerima i kutijom ko dvije one od cipela koštala 3699 kad je izašla,onda i ova može ovoliko koštati.
Rijetko kad se mogu složiti s tobom ali tu si 100% u pravu.
Melani je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2009., 09:26   #32
bluefluid
Premium
Moj komp

bluefluid's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Ma nije to problem kupiti ali cinjenica ostaje da je nepotrebna, nazalost nemas to di iskoristiti! A i da ju kupim kupio bi ju sebi za dusu a ne zasto je npr 'best buy' ili najpametnija kupovina ili zbog nekog preseravanja, kao i sve ostalo sto trenutno imam u kompu.
Al kartica je totalno 'wow' efekt, kao sto sam vec prije napisao - luda je da boli. Steta samo sto ti duplici ne ostavljaju proizvođacima slobode da stavljaju neka svoja rijesenja za hlađenje, isto kao sto je bilo i sa 9800gx2. Eventualno ce biti novih vodenih blokova...
bluefluid je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.01.2009., 10:45   #33
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:
Više bi volio da se priča o performansama i brandovima koji će izbaciti dotičnu, nego ono,skupa je vau..ni prva ni zadnja..ako je ASUS Geforce2 Deluxe sa 3d cvikerima i kutijom ko dvije one od cipela koštala 3699 kad je izašla,onda i ova može ovoliko koštati.
opet vi o istom, cijena uopce nije u pitanju.
Ali o cemu drugom pricati - brandovi...totalno nebitno, sve ce biti jednake. Isto kao i performanse izmedju kartica razlicitih brandova.
Takvi modeli su totalno nezanimljivi jednom kad se utvrde cinjenice, jedina promjenjiva stvar kod njih je cijena. I o cemu ce onda ljudi pricati?

a Melani, bas o takvoj kupovini sam ja i pricao. Bez da se osjeti. I opet, nije zanimljiva
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2009., 10:51   #34
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Površan si greg..znaš da nisu sve iste. Prvo,ASUS je najskuplja..to kao prvo i prvo,ako će biti 4200kn,onda će ostale biti bar 10+% jeftinije. Drugo,hlađenje, treće,bundle. Četvrto,OC potencijal. Ova BFG šta je netko linkao pišu da je veoma klokabilna i fleksibilna. Peto,garancija. Šesto,dobavljivost kod nas - kojih modela - što nameće cijenu jasno,slažem se,kao presudnu kod kupnje,ali ako već imam para za tu karticu,pa dat ću još 200,300kn više ako je bundle zanimljiv,ili ovo gore bolje šta sam napisao.

Neće svi kupiti najjeftiniju.

Ovdje ih ima 12 na popisu,ako su sve identične po svemu gore,ja se ispričavam,i pričamo samo o cijeni onda:

http://www.gpureview.com/show_cards.php?card1=603&card2=
thedream je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2009., 11:22   #35
bluefluid
Premium
Moj komp

bluefluid's Avatar

đizs, pa sta nije logicno da si upiknesh onu koja ima najbolju sliku?! da, ziher bi tio da mi tu neki konjanik sjedi na kartici, hocu nekog zmaja!!! ili barem nesto maskirno kao sto je gtx-ica 280 od asusa...
Staro 14.01.2009., 11:51   #36
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Citiraj:
Autor bluefluid Pregled postova
đizs, pa sta nije logicno da si upiknesh onu koja ima najbolju sliku?! da, ziher bi tio da mi tu neki konjanik sjedi na kartici, hocu nekog zmaja!!! ili barem nesto maskirno kao sto je gtx-ica 280 od asusa...

Nije,ASUS je znao neki ubercool wallet ili usb stick uvaliti,BFG daje tonu kablova i više garancije izmeđuostalog i HDMI kabel,XFX ti daje tako kul doorhanger do not distrurb da je to čudo - plus možda je sad i novi izašao pa neće valjda onaj sa 9600gso uvalit,Zotac ili tko već daje FarCry2, ovaj drugi vidim Ass.Creed,uglavnom i bundle je nekima presudan..borba za kupce ništa drugo.

Mene više zanima regulacija venta,dal će biti ista na svim modelima ili će izaći i OC verzije,koje će se softverski vmodati.

Nije meni slikica presudna..al znam mnoge kojima je..
Staro 14.01.2009., 12:29   #37
bluefluid
Premium
Moj komp

bluefluid's Avatar

ma kome to?
eto, jednom prije sam rekao da mi je slika jako bitna a da ovaj motor devetka s redenicima izgleda prejebeno na xfx-icama, i gle cuda, desila se prilika...
a door hanger ja inace über cool, samo sto imam malo previse godina da takve stvari vjesam po vratima

e jedva cekam da ju neko rashtela skroz tamo na ex.sys...
Staro 14.01.2009., 14:28   #38
vorda22
Guest

Citiraj:
Ne znam u čemu je problem ako čovjek radi i ima svoju lovu..pa neću starce tražiti 4000kn za svoje drkarije. Lijepo svaki mjesec 1000kn od plaće žrtvovati, i to je to. Za 4,5mj ću skupiti. Pa ne moram ju odmah imati..a i za 3,4 mjeseca će cijena zveknuti sigurno 20% dolje. Kao i uvijek..

Gadi mi se kad se ovakve teme pretvaraju u jadikovanje da je nešto skupo, makar sam i ja to prvo vidio,4000kn,ok bok doviđenja. Ali da imam para,pa normalno da bi ju kupio,boli me briga .

Isto kao i sve drugo u životu,kad imaš,sve ti je lako.Tko nema,svi ga zajebavaju.

3,4 mjeseca hehe...pa tad ce vec nova generacija kartica biti vani
  Reply With Quote
Staro 14.01.2009., 14:59   #39
Melani
Banned

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor vorda22 Pregled postova
3,4 mjeseca hehe...pa tad ce vec nova generacija kartica biti vani
pa baš zato.
Pasti če cijene onda...
Melani je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2009., 15:23   #40
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
ali onda nece ova biti fora nego ta nova. Jebiga malo kontriras sam sebi - prvo kazes da je kartica dobra jer je najbolja i nije bitno nista drugo a sad bi ti bila dobra i da vise nije najbolja....postavlja se pitanje zbog cega i po cemu?
greg SE je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.01.2009., 15:28   #41
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Baš, kupiš karticu od 4000+ kn i onda dobiješ par kablova, cd wallet ili dnd hanger ukupne vrijednosti <50kn i to podjeljeno po proizvođačima...

Stvarno su face

Ajd, nek budu pravi, pa nek bundlaju 3-4 igre tipa Fallout 3, Mirror's Edge, Red Alert 3 i sl, a ne ova crkavica.

Kako ne vidite kako je GPU industrija u zadnje vrijeme sve lihvarskija.
Recimo, nove high-end grafičke su 30-100% skuplje od starih high-end i dolaze sa puno manjim bundlovima.

Da ne govorimo kako je proizvodnja jeftinija nego ikad prije...
Staro 14.01.2009., 17:10   #42
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

A dobro čuj,Neverwinter 2 je bio ok bundle,sa Gigabyteom,Assasins Creed je ok bundle..Far Cry 2 + 3D mark vantage full je odličan bundle..GRID je ok bundle..

Daju igre kako ne..ne bi se ja baš složio,ali tradicionalno se zna tko je lihvar. Ili tko su,pardon,množina.
Staro 14.01.2009., 17:33   #43
Matebaron
Premium
Moj komp

Matebaron's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
...Kako ne vidite kako je GPU industrija u zadnje vrijeme sve lihvarskija.
Recimo, nove high-end grafičke su 30-100% skuplje od starih high-end i dolaze sa puno manjim bundlovima.

Da ne govorimo kako je proizvodnja jeftinija nego ikad prije...
Da su lihvari, jesu, ali ipak se ne bih složio da su nove high-end skuplje nego prije. Ako se ne varam vrhunac je bila 8800 Ultra koja je u startu koštala, kolko ono, 800-900 dolara?
Staro 15.01.2009., 08:05   #44
bluefluid
Premium
Moj komp

bluefluid's Avatar

4500-5000kn, 8800 gts 640 oko 2800-3000kn, a 320mb 2500kn... e to je bio zajeb! danas ipak mozes kupiti zvijerku ispod 1500kn, a dosadasnji top 4870x2 se nađe sada i za ispod 3200kn... definitivno su cijene bolje nego prije
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno